Mit lehet tenni a körömgomba ellen? (tudásbázis)
Ökonetes grapefruitmag-kivonatot belsőleg és külsőleg is.Természetes hatóanyag,semmi méreg és még hatásos is.
Nekem elég régóta van körömgombám. Régebben olvastam mindenféle módszerről, én mégis a Mycosyst mellett török lándzsát.Kicsit drága, de ez legalább tabletta formában kapható.Nem kell reszelgetni, csiszolgatni, piszkálni a körmöt, hanem csak naponta egy tablettát bevenni. Ez biztosan elpusztítja a gombát.Azt azonban ne felejtsük el, hogy ha a kúrát elkezdtük, akkor semmilyen körülmények között ne hagyjuk abba, mert különben kezdhetjük elölről az egészet. Tehát amíg egy parányi gomba is van a körmünkön, addig kell szedni a gyógyszert, sőt ajánlatos biztonságból tovább szedni vagy két hétig. Tapasztalatból beszélek, mert én idő előtt abbbahagytam a gyógyszerezést, és meg is volt az "eredménye". Egyébként ez a tabletta nagyon széppé teszi a körmöt, mintha egy kisgyerek körme nőne ki újra, és ez nem vicc, tessék kipróbálni! Megjegyzés: csak orvos írhatja fel a gyógyszert
Na nem ezt szerettem volna elérni ezzel...
Addig nem is volt gond, míg kaparásztam a fellazult körmöt /persze nem tudtam leszedni az egészet, csak immel-ámmal/-lehet ez a baj? de ez nem fáj!
A krém hatása váltja ki a fájdalmat, vagy a körmöm deformálódása...???
Mindegy, ne ijedj meg, mert lehet, h neked is használ- remélhetőleg fájdalom nélkül!
Látom a változást, mert a körömágynál és az oldalán már jó nagy részben teljesen rendbe jött...
Azért majd írd meg, h neked milyen hatást váltott ki...
Reményteljes gyógyulást kívánok mindenkinek!
Ui:szerintetek lehet elölről kezdeni a tapasszal?
Sikerült jól megijeszteni, most szerettem volna elkezdeni, de ennyi fájdalomról még nem hallottam. Persze, ha belegondolok a Canesprotól a beteg köröm fellazul és le is kell kaparászni és valószinű, hogy az a vékony réteg biztos fájdalmas- ne tele a liberóm most akkor hogyan tovább?
Ha veszed a fáradtságot és visszaolvasol mindenre választ kaphatsz.
az egyém normális lett, vagyis hozzánőtt.
Nekem a Loceryl rakta rendbe, nem tudom próbáltad-e. De elég sokáig tartott. Nekem is lüktetett, fájt, mint neked, de csak megszabadultam tőle. (Igaz tavaly meg totál felszakadt, mivel szekrénybe rúgtam, így megoldható volt az alatta kenés, mikor begyógyult, de ezt nem ajánlom. :))))
Szia, én még ugyan nem voltam, de most néztem utána...
Brutál árakkal dolgoznak
18000.- az első felmérés
10000.- a további kezelés/alkalom
Na!!!
S vajon eredményes-e?
Én is kiváncsi vagyok
Sziasztok!
Én már mindent kipróbáltam, amiket ide írtatok, de eddig semmi eredmény...jelenleg a canespro-t alkalmazom-talán- valami eredmény már látható! DE!
Valami iszonyat fájdalmaim vannak...esténként kenem/már a krémmel/ csak az a baj,h nem tudok aludni, mert lüktet, ég, nyom...Nappal pedig alig bírok menni! szerintem ez nem normális! Ráadásul a körmöm elkezdett befelé görbülni. Jó lenne, ha valaki megosztaná velem a tapasztalatait, mert rettegve várom az estéket és persze reggel a karikákat a szemeim alatt....
Sziasztok!
Nekem pár éve, elég dúrva körömgombám van a kézkörmökön. "Szerencsére" csak a hűvelykujj és a mutatóujjamon, viszont mindkettő kezemen, kemény megvastagodott színtelen körmök, de nem sárga, hanem inkább fehér.
Szedtem már 2 féle gyógyszert is, de egyik sem volt hatásos.
Nem vágyok nagyon vékony körmökre, de legalább annyit szeretnék, hogy normális(átlátszó) színük legyen.
Olvasgattam a fórumot, sok okosság van, csak kérdéses, hogy ilyen makacs gombánál, hatásosak-e ezek a módszerek.
Valaki esetleg járt már hasonló cipőben, és kigyógyult belőle?
Mit gondoltok, lehetnek még szép körmeim egyáltalán, vagy ne is álmodjak róla?
köszönöm, hogy végigolvastátok
minden válasznak örülök
További szép napot!
aki volt már lézeres körömgombakezelésen légyszi írjon már infokat a tapasztalatairól! Előre is köszi.
Én ezen gondolkodom, mivel már 2 éve szedek gyógyszert és szinte semmi javulás, már orvost is váltottam kétszer, most vagyok a harmadiknál
sziasztok.nekem amelyik körmöm gyógyul ott látni h a köröm ágy mélyebb a körömhöz naon csúnya..hozzá fog nőni a köröm ágy a körömhöz vagy olyan mély marad?tapasztalat?
Én a Nailnert használom majdnem 2 hónapja. Azokon a részeken, ahol a gomba még csak kis fokig terjedt el, teljesen megtisztult a körmöm. Ott nem is lenövésről volt szó. Ahol szemmelláthatóan több gomba volt az a mai napig ugyanúgy néz ki, de nem terjedt. Én bízom benne, hogy csak amiatt nem szembeötlő a változás, mert lassan nő a körmöm, de egy 3-4 mm-t nőtt már 2 hónap alatt azt hiszem. A fontos az, hogy vágd le a körmöd, amennyire csak tudod és a trutyit kaparászd ki. A másik a felszín reszelése papirreszelővel (azt gyakran lehet cserélni), én kb 2/3-at lereszeltem a körmömnek, így könnyeben átjut a hatóanyag legyen szó nailner-ről vagy bármi másról. A bőrgombát is kezeld egyidőben, ha van mert ezek oda-vissza fertőzik egymást. Sok szerencsét, és ne add fel! A rossz idő miatt pedig félretehetjük a szandálokat és a körömlakkokat még pár napig! :)
Mennyire volt gombás a körmöd, illetve mennyi körmöddel volt probléma? Sárga volt-e, esetleg vastag, vagy csak kicsit volt elszineződve? Mikor vetted észre a változást, mennyi idő után?
eszembe jutott valami
nem lehet hogy azért fájt, mert lejött egy darab a körömből és ott az új bőr érzékeny volt?
ez volt nekem is, de nem fájt csak érzékeny volt
Főleg a körmön,de a köröm tövénél a bőr is. De mostmár jobb.Remélem végre használni fog...Mégiscsak jön a nyár...még ha most nem is úgy néz ki:D
Szia!
akkor jó:)mostmár nekem sem fáj,de az első napon annyira irritálta a cipő, h szó szerint haza bicegtem:)de mostmár alakul!
Ha gondolod privátba küldhetsz képet és összehasonlítjuk! :-)
Az enyém szerintem elég durva sajnos...
Az én körmömre azt mondta a doki, hogy nem kell gyógyszer, talán a nagyon durva esetekben ajánlott, én ha kilakkozom, semmi nem látszik rajta.
Szóval kenegesd, csepegtesd és reménykedj! :-)
A bőrön vagy a körmön. Mert én a Fungusfix-szel voltam úgy, hogy égett, viszketett...aztán próbáltam ritkábban használni, de láttam is, hogy heti 1-2 alkalom van ráírva..és elmúlt.
Szia!
Semmi fájdalom nincs, se a férjemnek se nekem.
Erre sajnos nem tudok mondani semmit, kérdezd meg a patikust, hátha ő tud segíteni.
Sziasztok! Sajnos nekem is csatlakoznom kell ehhez a fórumhoz. 5 éve már, hogy előjött a körömgomba, de nem foglalkoztam vele és csak folyamatosan terjedt. A lézeres kezelés jó drága lenne, a gyógyszeressel pedig nem szeretném a szervezetemet nyaggatni.
Nem tudom, melyik lehet ez a szer, de a cikk 2000-ben jelent meg.
Megnéztem a Loceryl amorolfint tartalmaz, mint a cikkben írt körömlakk, de ez francia.
[link] www.gombasodas.lap.hu oldalon, googliztam és átolvastam egy csomó oldalt, így akadtam rá.
Igen !
Mert már mindent kiprobáltm amit csak lehetet az eredmény a nagy nulla és a körömgomba röhög rajtuk.
És hol olvastál a svájci körömlakkról?
Szia! Én most kezdtem használni ezt a bizonyos kenőcsöt, és átnyálaztam az útmutatót, hogy gyakorlatilag teljesen le kell kaparni az egész körmöt és annyira megijedtem, hogy abbahagytam a kezelést. Ráadásul alig van benne a ragtapaszféléből. És tényleg rengetegbe kerül, úgyhogy elég ideges lettem, hogy ennyi pénzt kidobtam az ablakon. Most olvastam valami svájci körömlakkról, ami ELMÉLETILEG szintén használ...
Én is használtam nailnert, tényleg betartottam az utasításokat, de kb mint halottnak a csók. Most kezdtem használni Canespro-t. Minden esetre belsőleg is próbálok tisztítani, különben nem sokat ér az egész gomba elleni küzdelem.
mindig ecetesvizben moss lábat és egy kiskanál só sem árt bele igy a bomba elkerüli a lábat
További ajánlott fórumok: