Mit érdemes termeszteni egy 700 négyzetméteres kertben? (tudásbázis kérdés)
Itt is hasonló a helyzet, betegségek, tetvek mindenhol, alulról meg a vakond. A paprikáimat háromszor forgatta ki, háromszor ültettem vissza, és már alig élnek, nem hogy paprika legyen rajtuk. van néhány gubics, ami nem fog megnőni. csak a paradicsom szép nagyon, remélem nem éri utol a vész. Van 2 szem ami elkezdett pirosodni. :)
A másik fórumban pont ma írtam róluk, és raktam be képet:
A megyében volt jég, de nálunk nem.
Annak ellenére hogy nálunk nem volt sok eső, mégsem jó az idő semmire.Minden romlik mert beteg.
Tavaly késztetést éreztem rá hogy mindent elrakjak amit csak lehet.Most örülök hogy maradt mindenből.
Nnna, ma felnagytakaritottuk a kertet. Egy kupacba a karokat, masikba az agakat, elramoltuk a drotokat, feltekert keritesdarabokat. eddig szanaszet hevert minden kupacokban, nagyon idegesito volt funyiraskor. De most szep rend van, fuvet is lenyirtam, ahol meg maradt a rumli miatt.
Ilyen rend nem volt nalunk, amiota megvan az elso gyerek :D
Paradicsom novoget, ma a zuram kiultette a paprikat is. Hagymar kigyomlaltam az utolso agyasig, attol is nyugtom lesz egy ideig. Mar csak egy nagyobb agyas cekla maradt gyomlalando. De el kell kezdeni kapalgatni a paradicsomot, tokot, mert veszettul szaporodik a pare mar megint.
Jég nem, de többszöri szitálás igen. Ennek csak annyiból van nagy jelentősége, hogy a paradicsom levelei állandóan vizesek, a levegő párartalma akkora hogy majdnem összeáll és leszakad. Ideális körülmény a paradicsomvész megjelenésének. Pont most, mikor ilyen szép még sosem volt a paradicsomom.
Nálad mi a helyzet? Volt elegendő eső? Milyen a kert?
Mutatta a tv, hogy megint volt még jég is.
Volt valakinél?
Egy bizonyos érési pont után már nagyon puha, ha pont jó éretten van leszedve, akkor inkább félkemény. Szoktuk fagyasztani, gyümölcslevesbe szoktunk rakni, de nem sok marad azért. Szerintem minden gyümi lottyadt lesz egy kicsit fagyasztás után...
Igen, jövőre jobb lesz a dolog, hagyjad, had nőjön meg minden hajtása.
Sziasztok!
Judit, raktam fel képeket a málnáról. Elnézést a minőségért, sajnos csak a telefon volt nálam.
adatlapra mást szoktam tölteni.
maradjunk inkább az e-mailes megoldásnál.
amúgy a sok-sok fügés naplómnál ott van, hogy kertészkedéseim:)
de nem akarlak én ezzel traktálni/terhelni. puszi!
persze, senki nem kérte, hogy nézegesd a naplóm, csak ide a fórumra nem tudok fotót tenni. amúgy FÜGE vagyok teljes egészében:) ezzért kezdődik minden naplóm FÜGÉ-vel:)
majd legfeljebb akkor az e-mailcímedre elküldöm, jó?
nem mondanám, hogy kevésbé, nagyon ügyes vagy és tapasztalt, hozzáértő, tanácsokat tudsz adni, és köszönjük, hogy vagy a fórumon és segítesz a "tapasztalatlanoknak", mint én. köszönöm, hogy vagy:))))!
jó éjt!
Van aki hordóban csinálja, nekem csak egy nagy festékes vödröm van. Illetve mától 2. :)) Olyan 18 l-es lehet. Jól tele rakom csalán felaprított szárával, levelével,felöntöm vízzel,lefedem egy hordófedéllel.
Fermentálódik. Úgy készül mint a kovászos uborka, csak nem kell bele só. :))1 nap után kezdi megadni magát a csalán, egyre jobban keverhetővé válik a cucc, és egyre büdösebb lesz. Naponta egyszer jól megkeverem, mikor már nem habzik, akkor kész. 8 l vízhez 2 l-t merítek belőle, így használom öntözésre. Ha van egy kis valamilyen trágya azt is bele lehet áztatni. Jó bele a borsó szára, káposztalevél, ilyesmi.