Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit érdemes termeszteni egy 700 négyzetméteres kertben? fórum

Mit érdemes termeszteni egy 700 négyzetméteres kertben? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
5965. Guruljka (válaszként erre: 5960. - ... én)
tegnap 20:44
Nagyon sajnálom a szerencsétlent! Szívesen befogadnám, de sajnos nem tehetem, a két kutyámnál a helyi rendelet értelmében nem tarthatok többet.
5964. Százas Evelin (válaszként erre: 5963. - 55Judit)
tegnap 20:33

Fu mik vannak ebben... :-) Borzasztóan paleós. :-) Én ugyan nem vagyok gluténérzékeny, meg más étel intoleranciáim sincsenek, de ha egyáltalán szénhidrátot is tartalmazó valamit akarok enni, akkor annak lassú felszívódásúnak illik lennie. Ez tuti az. :-)

Köszi!

5963. 55Judit
tegnap 18:18

Evelin akarsz sütni gluténmentes kenyeret? Már kétszer megsütöttem:

[link]

Sok félét próbáltam már, a paleo kenyereket is, de egyik sem volt jó. persze ez sem olyan mint a búzalisztes, de hát ez nem az. :)

5962. 55Judit (válaszként erre: 5961. - Syria)
tegnap 18:11
Dehogy nem bizonyítható! Hát miért kapnak fizetést? Azért mert felírják a "gyógyszert", megadják a kemoterápiát. Ha nem veszed fel a kemót ha rákos vagy, a továbbiakban szóba se állnak veled. Akkora pénzeket kapnak a kórházak amiért ezeket mérgeket alkalmazzák, el se hiszed. Annyira erős mérgek, hogy a nővér is kesztyűben nyúl még az infúziós szerelékhez is. Ó, sorolhatnám mi van, de inkább nem.
5961. syria (válaszként erre: 5956. - 55Judit)
tegnap 17:47

Jó, hogy észnél vagy, csak így tovább!

Elkeserítő, hogy nagyítóval is nehéz találni 1-2 orvost, akik lépést tartanak a fejlődéssel, és nem a gyógyszeripar (nyilvánvalóan, de nem bebizoníthatóan: jó pénzért) elkötelezett hívei.

5960. ... én
tegnap 14:35

Ezt el kell mondanom:

Egyik ismerősöm nemrég talált egy fiatal kutyát. Erdőszélen, út menti árokban vacogott este 9 órakor, és a fején szájkosár volt! Ember az ilyen, aki így képes kidobni egy élőlényt? Gazdát keresünk neki, mert a rövid idő alatt amióta megtalálták-kiderült róla, hogy valószínűleg benti kutya volt, jól nevelt, jól táplált,fegyelmezett.Nagyon ragaszkodó az emberekhez, a cicákat nem tűri.Chip nincs benne.A megtalálója hirdeti ahol csak tudja, de nem jelentkezik érte a tulajdonosa, lassan két hete.

5959. 55Judit (válaszként erre: 5958. - Százas Evelin)
tegnap 10:56
Ügyes vagy, gratula!!!
5958. Százas Evelin (válaszként erre: 5957. - 55Judit)
tegnap 10:49

Én is főzök másra is, nemcsak magamra kell gondolnom. De elég ügyesen lehet lavírozni azzal, hogy a fő kelléket, a húst azt én is megehetem, csak a köret, na az a nem mindegy. A sütik meg egyértelműen csakis paleósok lehetnek a jövőben, de persze a kalóriát is nézni kell. Nem szeretek számolgatni, de azért lehet tudni mindenről, hogy mi az ami hizlalósabb. Nameg nekem ne legyen mégcsak túlságosan édes sem, fene vigye.

Két egész napja már a kávémat is kókusztejjel iszom... :-) Merthogy a normál tej felnyomja a cukrot, még akkor is, ha sovány. Rém sokmindenre oda kell figyelni, nadehát valamit valamiért.

Azt a citromos máktortádat már megcsináltam egyszer, folyt. köv. :-)

Most meg kardióztam kicsit a kertben, vasvillával átforgattam a komposztot. :-) Az is egy remek dolog fogyis meggondolásokból. :-)

5957. 55Judit (válaszként erre: 5955. - Százas Evelin)
tegnap 10:29

A lényeg szerintem, hogy minél több irányból tájékozódjunk, így futunk bele a legkevésbé az átverésekbe.

A paleolit táplálkozás jó lehet, egy időben el kezdtem én is, de nem csak magamra vásárolok és főzök, ezért hamar kísértésbe esek mert azt is nagyon szeretem ami nem paleo kaja. :) Viszont így is készítek nagyon sok olyat, ami beleillik a paleo táplálkozásba. Édességet is szoktam. A nagy kedvenc az a nyers citromos máktorta, de ma pl. diógolyót készítek. A darált dióba kevés méz, áztatott mazsola, golyóformázás, kókuszreszelékbe forgatás. Azért bio kókuszreszeléket használok, mert finomabb, ízesebb, és könnyebben elrágható. Szoktam kókusztejet is készíteni, mennyei, és a csontjaimnak is jó. :)


Körültekintően kell a paleot is alkalmazni, mert ha pl. kicsit több olajos magvat használunk a kelleténél, hízásba csap át a dolog. :))

5956. 55Judit (válaszként erre: 5954. - Syria)
tegnap 09:44
Én az onkológián utoljára 2012-ben jártam, de csak azért, mert kontrollálni akartam magamat a várkép alapján. vajon jól csinálom-e a dolgokat. :))Ott ugyanis nagyon sok értéket néznek. A koleszterinem mindig is magas volt, 7.8 utoljára úgy emlékszem. Gyógyszert akartak adni, amit természetesen nem fogadtam el és lám, azóta sem kaptam infarktust sem sztrókot. Sok hátránya van annak ha alacsony a koreszterin szint, ezt számos kutatási eredmény is igazolja. Többek között azért is szeretem Szendi írásait, mert a cikkek végén mindig ott vannak a hivatkozások, nem ő talál ki dolgokat, és haszonszerzés céljából közzéteszi. A koleszterin átverésről is van több cikk az archivumában. És látod, van azért 1-2 orvos, akik lépést tartanak a fejlődéssel, és nem a gyógyszeripar elkötelezett hívei.
5955. Százas Evelin (válaszként erre: 5952. - 55Judit)
tegnap 08:19

Igen, rá is néztem már régebben is, el is gondolkodtatott.

Most megint kedvem támadt az egészet újra átnézni, már az első cikk is "mondott valamit" a mostani helyzetemre, úgyhogy köszke. :-)

Igaz hogy ez az én új gyogyim már nem úgy hat mint amikről Szendi a korábban alkalmazottak esetén írt, nade nem is ez érdekelt most, hanem inkább a paleolit táplálkozásról írottak. Attól mi bajom lehet? Szerintem semmi. Amúgyis fogynom kell, mert a testsúly vesztés az már önmagában is sokat segít. Na, majd rendesebben is elmélyedek benne.

Azt már láttam, hogy a gyógyszer úgy önmagában nem szünteti meg az alap problémát. Védi a szervezetet "most", - de persze sokkal inkább szeretnék gyógyszer nélkül is normál vércukrot produkálni, na majd próbálkozom. :-)

5954. syria (válaszként erre: 5951. - 55Judit)
tegnapelőtt 18:18
A másik téma, amivel nem tudnak dűlőre jutni, az a koleszterin. Hallottam orvost hosszú előadásban nyilatkozni, hogy ő bizony betiltaná a koleszterincsökkentő tablettákat. Ha az orvosok nem egyeznek, akkor a laikus mihez tartsa magát?
5953. tumbo (válaszként erre: 5950. - 55Judit)
tegnapelőtt 17:45
nekem mondod?tízezer forintért vettem,talán 15 éve.tettem bele minden finomságot,állítólag élő kiscsirkét kellett volna beletenni.hát mi vagyok én?aztán vettem elektromos riasztót rá sem bagóztak.aztán fölvittem egy rádiót,úgy látszik a kossuth éjjeli műsorát bírták,de a szomszédok nem.mondom akkor föladom.itt a vége.ők győztek.
5952. 55Judit (válaszként erre: 5951. - 55Judit)
tegnapelőtt 17:16

Na itt van, mutatom is:

[link]

Nem mondanám én hogy kisérlezgessél, ha én teszem magammal, már az sem számít annyira kísérletnek, mert nagyon tájékozódok előtte mindig.

Amit a link takar, csak a bővebb ismereteket és a kiutat mutatja meg. Szeretem őt is olvasni, hátha ránézel te is.

5951. 55Judit (válaszként erre: 5948. - Százas Evelin)
tegnapelőtt 17:09
Igen, visszafordítható még a konkrét diabétesz is. csak ezt az orvosok nem reklámozzák. De úgy véletlenszerűen olvastam én erről. Azt hiszem Szendi Gábor írásai között is van erről szó.
5950. 55Judit (válaszként erre: 5949. - Tumbo)
tegnapelőtt 17:06

Olvastam egyszer, hogy saját maguk szórakoztatására akrobata mutatványokat végeznek. Még szaltóznak is magasra. Ezért lehet nagy dübögést lent hallani.

Lehet kapni élve fogó csapdát, még csali kaját is adnak hozzá. Bemegy a kajáért, és rácsukódik az ajtó. Nem olcsó, de drágább az ember idegzete, és ami kárt tehetnek az is számottevő. Pláne ha kocsi is van a háznál.

5949. tumbo (válaszként erre: 5940. - 55Judit)
tegnapelőtt 16:59
nekem mondod?van a padláson egy régi gázpalack hurcoló,mondom ezek egymást hurcolásszák benne,vagy lakodalmat tartanak?
5948. Százas Evelin (válaszként erre: 5947. - 55Judit)
tegnapelőtt 16:50

Nem mondható túlságosan kezdeti stádiumnak. A kezdeti az az inzulin rezisztencia. Azon én már sajnos túl vagyok, mire egyáltalán kiderült a cukor anomália, az már a következő szakasz volt, az IGT. A csökkent glükóz tolerancia. Több előzetes (pre) szakasz nincs, ha a folyamat tovább halad, az már a konkrét diabetesz. Én komolyan tartok annak az "átbillenésnek" a következményeitől.

Az a gyogyi amit kaptam, az egy modern, újfajta valami. Azzal segít, hogy megnöveli a sejtek inzulinfelvevő kapacitását.

Ezt szedve nyoma sincs semmiféle vércukor eltérésnek a szervezetemben, valóban jó, valóban hat.

Nem szedve (az egyéves kontroll előtt kicsit szüneteltetni kell) viszont: ugyanúgy van. Nem gyógyultam ki ebből az elmúlt időszak alatt, de vannak még tartalékaim, úgymint komolyabb, rendszeresebb mozgás, pontosabb diéta. Ebben bízom igazán, és momentán nem kísérleteznék mással. Esetleg ha azt látnám, hogy a következő kontrollnál már javultak az értékeim... Elvégre ebből a szakaszból a folyamat elvileg még visszafordítható.

5947. 55Judit
tegnapelőtt 14:06

Úgy látom, nem vagyok egyedül az orvosokkal kapcsolatos gondolataimmal. :)


Evelin! Bár én nem vagyok járatos cukorbetegség ügyben, de nem lehet hogy elég lenne neked étrend kiegészítő, pl. gyógygomba? Vagy van más értékes kivonat is, ami normalizálja a vércukorszintet? Gondolom az étkezésed olyan, hogy azzal is segíted a szervezeted működését. Vagy pl. fahéj kivonat. Ezt nagyon dicsérik mások. Én gyógygomba kivonatokat szedek, és emlékszem abban is van olyan gomba ami a vércukorra hat. és a csontokra is, ami miatt én is szedem. De közben rendben tartja nagyon sok féle anyagcseréjét a szervezetnek. Ahogy leírod esetedet, és emlékszem nem rég is írtál erről, neked nagyon kezdeti stádiumban lehet a probléma, nem vagyok én abban biztos hogy több nem kívánt hatással is bíró "gyógyszerre" lenne szükséged. Vagy mégis?


A vegyi anyagok nem gyógyítanak, csak elfedik a tüneteket. E mellett amit az orvos mellékhatásnak nevez, az koránt sem mellék. Inkább nem kívánt hatásnak nevezném a kívánt hatás mellett. Azért a mellékhatás nevet kapta a nem kívánt hatás, hogy felületes érdeklődésű beteg számára úgy tűnjön, az a hatás mellékes, nem is olyan lényeges. Pedig de!

5946. tumbo (válaszként erre: 5943. - 55Judit)
tegnapelőtt 13:26
hát régen,mikor kihívtuk a lányomhoz az orvost,alig tudott fölbotorkálni a lépcsőn.
5945. tumbo (válaszként erre: 5944. - Százas Evelin)
tegnapelőtt 13:23
az anyámnak is azt mondták,hogy menjen el hogy egy maszek érsebészhez,mert mire sorra kerül,nem biztos,hogy megéri.
5944. Százas Evelin (válaszként erre: 5943. - 55Judit)
tegnapelőtt 12:43

Judit, én egyenlőre "csak" a körzeti orvosokkal állok hadilábon, de már ez is némileg kiborít, nagyon át tudom érezni a véleményed alapjait.

A prediabeteszem kiderülésétől kezdődően eltelt eddigi 15 hónap alatt pont az a három azaz három körzeti orvos leledzett a témát illetőleg a legteljesebb homályban, akikhez egyáltalán fordulni tudtam, - nem lehet őket megkerülni, különben nincs szakorvosi beutaló. Sehogysem tudják megemészteni, hogy ha az én háromhónapos átlagolós cukorértékem az benne van a normál tartományban, akkor nekem mi bajom van azzal.

A legelső doki azzal bocsátott el, hogy nincs a cukrommal semmi gond, nem kell gyógyszer. Csakhogy én annak a bizonyos átlagértéknek a felső szélénél álltam, ami nekem nem tetszett.

Úgy kellett valósággal keresztülverekedni magam a körzeti orvosok ellenállásán hogy egy diabetológus szakorvos elé juthassak, aki már abból az átlagolós vércukor eredményből is, meg egy másik spéci terheléses vizsgálat eredményéből diagnosztizálta is az igenis fennálló prediabeteszt, és írt is nekem gyógyszert...

Nahát szóval, borzasztó a helyzet.

A mamám példáját is hozhatnám, aki egy komoly infarktus óta 29 (!) éve nem volt kardiológiai szakrendelőben, egyik körzeti sem tartotta azt szükségesnek, hogy legalább ajánlja neki. Egy igen komoly ájulásos rosszullét kellett ahhoz, hogy végül mégis kardiológus keze közé kerüljön, most épp kivizsgáltatja magát. A kardiológus kifejezett kérésére. A körzeti meg erre mit mond a mamának? Szó szerint azt, hogy ettől ne tessék javulást várni...

Magyarán törődjön bele az állapotába, hiszen úgyis idős már.

Hát felháborító. Mi sem csodát várunk a kivizsgálástól, de azt a körzeti orvosok által össze-vissza "turkált" gyógyszerlistája végre szakszerű átgondolását - azt például igen. Sőt talán lesz a kardiológusnak egyéb hasznos útmutatása is a mama részére, nem pusztán az a "legyintés" a problémáira.


Na, visszatérek mostmár kertész témába: szedtem magot egy irtó helyes kis japán sütőtökből. :-) Szedek majd egy kanadaiból is, és ezek lesznek a vidéki sütőtökök.

Nagydobosit nem szeretnék, mert az is finom ugyan, de nehéz kezelni.

5943. 55Judit (válaszként erre: 5942. - Syria)
tegnapelőtt 07:53

Köszönöm és viszont kívánom!


Sajnos nekem már több ízben is ártottak az orvosok életre szóló károkat okozva. Mindig a beavatkozások után tudtam meg, hogy valójában mi történt velem, és minek kellett volna.

De hogy is hihettem hogy megbízhatok bennük? Az orvosok várható élettartama a legrövidebb. Tőlük várjam hogy egészségben tartsanak? A lakossághoz képest százalékosan köztük van a legtöbb alkoholfüggő és drogos. Már kerültem kapcsolatba több orvossal, de egészségesnek csak egyet ismerek. Ő az, akitől eddig a legjobb tanácsokat kaptam mert ő is egészségtudatos. Hála neki, a z Isten áldja meg!:)

5942. syria (válaszként erre: 5939. - 55Judit)
nov. 14. 21:57
Sajnos az egészség/betegségügy mostani helyzete alapján mindenki akkor jár legjobban, ha saját magán kísérletezik. Sok sikert, s még több egészséget kívánok!
5941. Százas Evelin (válaszként erre: 5936. - Tumbo)
nov. 13. 18:36
Hát azt nem hinném. :-) De ha lenne férjem, kérnék tőle nercbundát, utána biztos nem zúgolódna holmi pawpaw banán miatt. :-) Viszonyítás kérdése. :-)
5940. 55Judit (válaszként erre: 5938. - Tumbo)
nov. 13. 18:07
Nálam is volt már nyest. Az nagyon okos, nem megy bele csapdába, és nem lép rá az egérragasztóra sem. Tudom, az nem fogná meg, de legalább ha alaposan összekenné magát, a tisztálkodással lenne elfoglalva és nem akrobata mutatványokkal szórakoztatná magát. Sokszor akkorákat ugrik, majd le szakad a mennyezet.
5939. 55Judit (válaszként erre: 5937. - Syria)
nov. 13. 17:53

Köszönöm az ötletet, de már van klímám. Előrelátó módon a lecsapódó pára egy 5l-es kannába csöpög. Ezzel virágokat locsolok. :)


Valóban, több féle vélemény olvasható a desztillált víz hatásáról. Először én is orvostól kaptam a tanácsot. Sőt, mióta érzem a késztetést hogy vegyek egy desztilláló készüléket, nagyon sokat olvastam ebben a témában. Én az a több irányból tájékozódó típus vagyok. :))

Az hogy éppen egy olyan oldalról adtam linket a fogyasztás előnyeiről ami éppen forgalmaz is készüléket, egy dolog. Ott vásárolok, az volt kéznél. Berakhattam volna néhány youtube videót is, ahol orvos, orvosprofesszor taglalja a hatásokat. Vagy más írást.

Az hogy te innád vagy nem, az a te döntésed. Az hogy én inni fogom csütörtöktől, az enyém. :))


Elmondanám, a súlyos csontritkulásomat is a magam módján gyógyítom, mert az orvos bifoszfonáttal akart etetni. Mellékhatása lehet eszméletvesztés, állkapocs csontelhalás, és már nem emlékszem milyen horrorisztikus dolgok. 7 éve szinten tartom az állapotomat bifoszfonát nélkül, és most elkezdtem szedni egy olyan kiegészítőt amit orvos nem szokott ajánlani. Júliusban megmutatom a leletemet. Rajta lesz az aktuális, és az előző vizsgálati eredmény. Gyógyulok! Ezt csak úgy mellékesen írtam le. Csak örülök itt magamban. :))

5938. tumbo (válaszként erre: 5936. - Tumbo)
nov. 13. 16:57
bár én is a rohadt nyestet,ami fönn garázdálkodik a padláson.mikor vettem tízezer forintért a csapdát,esze ágába sem volt belemenni,pedig volt benne minden finomság.de,hogy mit csináltam volna,ha belemegy.igaz az unokaöcsém elintézte volna.ha 12 évesen tudott disznót vágni?
5937. syria (válaszként erre: 5891. - 55Judit)
nov. 13. 16:55

Szereltess klímát, ami a nyári 30-45-ös fokos melegekben melléktermékként gyártja a desztillált vizet. Már ha van, aki olyan előrelátó, hogy megszervezi az összegyűjtést úgy, mint én.

Amúgy biztosan nem innám. A Webbetegen az orvos a következőt írta: "A desztillált vizet nem emberi fogyasztásra készítik, hanem olyan ipari és háztartási alkalmazásra, mikor káros a víz ásványianyag tartalma. Az esővíz természetesen tartalmaz ásványi anyagokat, így téves lenne a desztillált vízzel azonosítani. Nem ismert a desztillált víz fogyasztásának semmilyen pozitív hatása, kizárólag a só-víz háztartásunk károsítására alkalmas. Fogyasztását nem javaslom!"

Inkább hiszek az orvosnak, mint a készülékek eladását reklámozóknak.

5936. tumbo (válaszként erre: 5935. - Százas Evelin)
nov. 13. 16:52
szegény nyércet még megnyúznád.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook