Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Marketplace csalók ellen mit lehet tenni? fórum

Marketplace csalók ellen mit lehet tenni? (beszélgetős fórum)


11. globus (válaszként erre: 8. - Bulikázós)
máj. 25. 07:14
Mi tavaly próbáltunk eladni dolgokat, kisbútorokat, műszaki cikkeket, motort, régi faliórát. Hasonló üzenetek mindig hajnali órákban jöttek. Hamarosan várható lenne újabb kiárusítás, amint hozzáférek a tárgyakhoz, de azt hiszem, megy jótékonysági célokra, tök kínlódik vele.
10. Borian (válaszként erre: 5. - Enissa)
máj. 25. 05:29

Az, hogy kifizeti a szállítást, igazad van, önmagában nem jel, mert ez a szokás. De azonnal fogj gyanút, ha ő akarja intézni a szállítást, a futár házhoz jön az áruért, neked csak át kell venni a pénzt és az áru nem is érdekli.

Ilyenkor elkéri az emailcímedet (hogy ne fogj gyanút a fizikai címedet is), de persze a futár sosem jön, viszont emailben elkalauzoltatnak veled a bankodhoz, megnyittatják veled a fiókodat, azzal az ürüggyel, hogy így tudod átvenni a pénzt (ez önagában is baromság, de van, aki elhiszi) és lenyúlják az összes pénzedet.


Tényleg nem olvastál erről még cikkeket?

9. bulikázós (válaszként erre: 7. - Regin_a)
máj. 24. 20:36
Sok! :-)
8. bulikázós (válaszként erre: 5. - Enissa)
máj. 24. 20:35

Amikor felkerült a hírdetés, abban a pillanatban 3 üzenet jött. Mivel ez egy cipő, nem azt kérdezte, hogy hány cm a belső talphossz, vagy valamit azzal kapcsolatban.

De bemásolok néhány üzenetet, okulásul azoknak, akik belefutnak ilyenbe:

- Jó napot! Sajnos nem tudom átvenni az árut. Használta már a GLS futárszolgálatot? Ha pozitívak a tapasztalataid, akkor hajlandó vagyok kifizetni az árut és AZONNAL FELHÍVNI A FUTÁRT.

- Jó napot! Ez még megvan? Szuper, megszervezem a szállítást és a fizetést, de ehhez szükségem van az e-mail címére

- Szia, szeretnék rendelni ezt a terméket tőletek. Lehetséges lenne futárt küldeni? Ne aggódjon az előlegfizetés miatt megkapja a pénzt, mielőtt a futár megérkezik. .... a végső ár? Ha igen, akkor szeretném elkészíteni és kifizetni a megrendelést, ehhez csak az e-mail címére van szükségem.


Stb. stb. ez kb. 10x megismétlődött, különböző nevek alatt.

7. Regin_a (válaszként erre: 4. - Bulikázós)
máj. 24. 18:36

Hátha "

Hány éves vagy királylány? :)

6. Regin_a (válaszként erre: 1. - Bulikázós)
máj. 24. 18:35

Éppen tegnap esett szó egy barátommal erről

Neki is azonnal vették volna a cuccát, de előre nem utaltak volna, ahogy szokás a neten

Felesleges jelentgetni

5. Enissa (válaszként erre: 1. - Bulikázós)
máj. 24. 18:28

Azért, mert megkérdezték, miért gondolod, hogy csalók?

Komolyan felkeltetted az érdeklődésemet.

máj. 24. 18:22
Azért gondoltam a jelentésre, mert még sokan belefutnak a trükkjeikbe. Hátha valamilyen módon ki lehet a csalókat irtani
3. Borian (válaszként erre: 1. - Bulikázós)
máj. 24. 06:27
Én már nem is szoktam marketplacen hirdetni, inkább tematikus zárt csoportokban, de amit muszáj volt, mert nem találtam hozzá csopit, ott kiírtam, hogy a futáros trükköt ismerem, azzal ne fáradjanak... nem jött annyi érdeklődő, de azok valódiak voltak :D :D
máj. 23. 16:01
Egyszerűbb, ha letiltod őket, hogy többet ne tudjanak írni, vagy ignorálod. Sajnos ha a jelentés nem ért semmit, sokat nem tehetsz ezen kívül.
máj. 23. 15:33
Ma feltettem a marketplace-re 1 cipőt eladásra. Szinte azonnal jöttek a messenger üzenetek, hogy megvennék. Ezek tudom, hogy mind lehúzósak, csalók, hiszen az első kérdésük az volt, hogy lehet futárszolgálaton keresztül, természetesen ők állják a szállítást. Hiába jelentettem őket, mindre azt a választ kaptam, hogy teljesen rendben van az illetők profilja. Hol lehet jelenteni? Összesen 9 emberről van szó.

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook