Mit érdemes termeszteni egy 700 négyzetméteres kertben? (tudásbázis)
Tényleg sokat; remélem lesz eredményünk is. :)
Nyugi, csak kettőt: egy, ami odamegy, a másik meg ami visszajön. :) Koktélparadicsom csak nekem kellene.
Tulajdonképpen nem lehet ezzel túl nagy probléma. A borsó az tokban van...
A ribizli, az meg nem.
Vagy fordítva? :-)))
Persze, előbb-utóbb színt vall. :-)
Anyám kertjében történetesen megjegyeztem, hogy hova tettem a cukkinit. A többi, kikelő tökformájú valami az sütőtök.
Csak a saját kertemben vannak anomáliák. Krumplit azt például egyáltalán nem szándékoztam vetni. Mégis van. :-)
Igen, egész biztos feldarabolva is teljesen jó a krumpli a vetéshez.
De eléggé "lisztes" növény lévén - lehúztam a listáról.
Mellesleg mamámnál is ott kóborolnak a vándor krumplik. :-) Merthogy ott meg a tökfélék vető gödrébe raktam komposztot. Úgy látszik, az a komposzt sem volt még 100 %-ban kész. Pedig az annak tűnt... :-)
Ezt én is sokszor hallottam. Hogy front után nem volt pénz nemhogy vetőkrumplira, de semmilyen krumplira sem, és akkor a héját használták. Az is kikel.
Végülis, abban van a csíra...
Aztán most tavasszal a bio védekezést határoztam el bevezetni a kis gyümölcsfáimnál, az aljukat megraktam komposzttal. (Bár azóta azért egyszer-egyszer permeteztem is) Saját komposzt volt, igazság szerint a legteteje még nem volt beérve. Gondoltam majd befejezi a dolgot ott a fák tövében... :-)
Határozottan tudom, hogy abba én nem raktam egész krumplit. De krumplihéjat azt igen. És íme: van krumplim a fák alatt. :-) Sőt, valami tökök is, csak az a baj, hogy fogalmam sincs, mi micsoda. A krumplit azt megismerem, de a tökök csak annyiban, hogy az ott valamilyen tök. Ja, paradicsom is kelt nekem a fák alatt. :-) Hát arról sem tudom, hogy melyik fajta lehet vajon. :-)
Köszönöm szépen. Idén talán már jóllakhatok néhányszor. :)
A paw miatt ne búsulj, első évi virágzásból másnak sem lesz termés. Viszont jövőre készülhetsz a nagy lakomára. Akkor is több lepotyog majd, de marad is. Én is sok sikert kívánok hozzá! Az öntözést meghálálja. :)
Mini fügeliget, óriási látvány. :-)
Nem lehet egy túl nagy vaszisztdasz a légbujtás, bár én még sosem próbáltam. Apám igen. Neki ment is.
De nekem is elég szűkös a hely, itt nem hinném, hogy tudnék mediterranizálni. Bár a paw-banánfák környéke annak lesz mondható... :-)
Jaj, már szinte azt hittem, lesz idén termés is a két kis fán, mert virágok szép számmal voltak, be is tupitykáltam ecsettel, - de "eltűntek". Szerintem leverte az a heves eső. Na majd jövőre... :-)
Sok sikert a fügeligetedhez. Ezek a mostani szerzemények szépen ki fogják egészíteni a gyűjteményt. :-)
A cukkinit nem késő most sem vetni. Később lesz rajta, de finom az ősszel is. :)
A kruplidon nagyon csodálkozom. Ha ez normális lenne, szerintem nem a krumplit vetnék az emberek szemenként, hanem néhány szemről leszednék azt az 50-100 csírát, és csak elszórnák a földbe.
Legközelebb batátát ültessél cserépbe, annak ha nem is lesz gumója, bár biztos lenne valamennyi, de ehető, és nagyon egészséges a levele is. És dísznövénynek sem utolsó.
Hú, de sok kaprot küldtem. :)
Készíted a boríték - okat??? Mennyi paradicsom magot akarsz? Nem szoktam kilószám boncolgatni a paradicsomot hogy magot szedjek, ezzel nem fogod ellátni az egész várost. Bocsika! :))
Nem , nem volt semmi krumpli rajta , még falatnyi héj se ! csak letörtem a fonnyadt krumpliról és 2 nap múlva még mindig ott volt a dobozba , hát elültettem :) szép ! majd le is fényképezem :)
...régen vettem 1 selyemakácot , a kisöreg valahonnan az oroszoktól hozta a magot , ő keltette , pátyolgatta , eladta kis nyugdíjkiegészítőül és hozott fényképeket , az egyik képen krumplitábla volt , gyönyörű !!! éppen virágzott , az jutott az eszembe , mikor megláttam a csírát , h még mindig nem fonnyadt el :) hát lesz 2 cserép szép krumplivirágom is :) egyébként a krumpli + pocsék volt ! sárga és 1-1.5 óra főzés után még mindig nem volt puha !!! pedig darabolva volt , folyamatosan főtt , valószínűleg azért is fonnyadt rám néhány szem :)