Mit érdemes termeszteni egy 700 négyzetméteres kertben? (tudásbázis)
No, akkor utaznak a magok.
3 féle koktél pari lesz.
- Botkerti:Fórumtárs botanikus kertből szerezte a paradicsomot, innen az elnevezés. 3-4m-re megnő, sok ágat nevel, dugig van apró paradicsommal. Nem csak felfelé, oldalra is kötözhető, lazán csomóba fogva sok ágat, de lehet külön-külön is csak azt nem győznéd. Esős időben kirepednek a szemek, de ha kocsányánál fogva szeded le, talán megmenthető. legyen legalább 1 töved, mert finom.
Ennek már 3 éves a magja, nem tudom kikél-e, de állítólag 5 évig jó a paradicsom mag.
- Nudli: Ennek most kaptam ismételten a magját mert az enyém eltűnt, elég keveset kaptam, de elfelezem veled. Nagyon finom, apró szemű, nagy csokrokban terem, mennél több fejlődik rajta, annál apróbbak lesznek a szemek. Nálam 160 centis karók vannak, túlnövi. Vagy elvezetem oldalra, vagy visszahajlik, vagy fent elvágom. :)
- Ida féle: Egy utcabeli Ida nevezetű öregasszonytól kaptam sok éve a magot. Ez a kedvencem. Nem túl apró, szilva alakú, jó ízű, ez is magasra nő.
Mindegyik piros. :) Majd február közepe után vetjük. :)
Örülök, hogy eltaláltam a gusztusod. :D
Rád bízom, milyen magokat küldesz egy kezdő kocakertésznek. Ám nekem a paradicsom legyen piros, gömb alakú, és jó sokat teremjen. :)
Megjött a boríték az ajándékkel együtt. Hogy te milyen aranyos vagy!!!! Nagyon hasznos dolgokat küldtél, köszönöm! :)
Még a sárga körte koktélból akarok magot szedni, mert szerintem a bolti amit nem is tudom mikor vettem, jövőre lehet hogy nem lenne már jó. Az a kérdés ilyet is kérsz-e, mert akkor várni kell még kicsit hogy kiszedjem a magokat és kiszárítsam.
Nem sürgős, később akarod vetni a paradicsomot. :)
Csak jeleztem hogy megszáradt a mag, amit kértem indexes fórumtárstól ő is küldte, igaz nagyon keveset, így én is csak pár szemet adok abból. de a legjobb úgyis az lesz, amit én most szárítottam. :)
Márpedig semmi nincs ingyen. Ezt nem tudják arrafelé, vagy bunkók?
A levelet még nem adtam fel, mert vagy itthon felejtettem, vagy nem jártam posta, postaláda felé. De jövő héten útjára indítom.
Sajnálom, és megértelek.
Azért én megkérdeznék egy-egy potyalesőt, hogy kell-e a növény 1500-ért. Ha az válasz, hogy nem, a szemébe röhögnék azzal, hogy akkor inkább a komposztálóba dobom.
Siófokon 3-4 ezerért árulják.
Hogy akadna valaki? Persze hogy akadna. Csupa potyaleső népek laknak itt. Inkább kidobom mint ezeknek adjam. Ezeknek itt minden kéne, de hogy megkérdezné bárki is hogy hogy vagyok, vagy segíthet-e valamit? 13 éve lakok itt, de még egyszer sem. Én már meguntam hogy csak adok és adok. Hát már hülyének néznek! Hát, ha belegondolok, az is vagyok. :D
Köszönöm mindkettőtöknek.
Idén még mindenképpen cserépben marad, és a többi is. megvárom milyen színű virágok lesznek, annak függvényében választok. Sajnos csak csak egyet fogok elültetni, nincs helyem többnek, és fogalmam sincs mi lesz velük.