Mit érdemes termeszteni egy 700 négyzetméteres kertben? (tudásbázis)
Felszedtem a fokhagymámat. Jó nagy fejek lettek.
Merre kószáltok? Senki nem kertészkedik?
...elültettem ma reggel 3 tő tököt + a maradék krumplivirágomat az egyik gyönyörű , pedig csak csírából van , h lesz-e alatta valami ? még a jövő titka :) de olyan szép :) erőteljes , egészséges , mint a Fikus carica :)
kb 20-25 centit nőtt az indián banánom :) lett 3 ága :)
Nagyon igyekszem. Minden esélyem megvan, mert tegnap óta működik a kútba leengedett új szivattyú. Remélem, azzal nem lesz annyi bajom, mint az elődjével.
Csak a "gödör" betemetésén legyek túl!
...de jó !!! legyen jó sok fügéd ! na azért ki ne puckanj tőle :) :)
... én sem látok benne semmi különlegeset , de elültettem , mert nincsen málnám , aztán lehet , h majd ősszel beszerzek 1 tövet , sok nem kell nekem semmiből :)
Én is kaptam, de sajnos nem volt a színén kívül sem mi különleges benne. Sokkal finomabb nála a Sugana, és most amit ültettem, annak pedig kimondottan finom, intenzív málna íze van. Ez a Fertődi zamatos. Egyetlen hibája hogy túl hamar leérik. De a Sugana szerencsére érik fagyokig, így mindig van málnám. Kell is, mert imádom.
Elkezdtem eszegetni a fügét!!! Ma pl. egy óriási szemet lakmároztam be ebéd előtt. Remélem lesz idén annyi hogy kipukkadhatok tőle!
...ettetek ? láttatok ? már fehér málnát ?
...valamikor a nevelőotthon kertjében volt fehér és piros ribizli , semmi különlegesség :( amúgy + nem szeretem a ribizlit :( de feketét azért ültettem néhány tövet közel 40 éve , többnyire a madarak ették + csak néhány éve szedem le mert ízesíteni azért jó , akár teát v kompótot v gyümölcslevest ízesítek vele :) de most kaptam 1 tő fehér málnát , volt rajta néhány szem , íze semmi különleges , csak érdekes , h fehér , de inkább halvány sárga :) keresem a helyét a kertbe , h melyik virágot ? bokrot ? vagdossam kicsire h elférjen 1 tő málna :)
Ilyenek ezek a kertészsegédek. :)
A tiedről van fotód? Megnézném.
Oly szép - nekem legalább is tetszik - a 4 db paradicsomfám!
Már kötözni is kellett.
...az én cukkinim is már bimbós volt mikor kiültettem , lezabálták a dögök :( de raktam másikat , most is van 4-5 nagyon szép , de ezek még kicsik , tejfölös vödörbe ültettem , mint tavaly / mert mindent próbálok hasznosítani , amit csak lehet :) és mivel elég masszív a kis vödör lehet bele többször is ültetni mielőtt tropára megy :) reggel a már kiültetett levelén is kinyiffantottam néhány csigát :( ügyes vagy ! ha már termésed is van belőle :)
... mondjuk az az 5-6 tő krumpli nem oszt nem szoroz éppen , de kíváncsi vagyok , h azért valami kicsi lesz-e belőle ? kell h legyen , mert éppen a csírás dobozba volt az a pici krumpli :)
Egész biztos jó lesz a krumplid. Szerintem máris gratulálhatok hozzá. :) Jövő tavasszal én is kipróbálom, de én vödörbe ültetem. Vannak kilyukasztott vödreim amikben fügét neveltem. Kevés föld az aljára, bele a krumpli, kevés takarás. Aztán ahogy nő a zöldje, úgy töltögetem földdel, és reményeim szerint tele lesz a vödör krumplival. :)))
A cukkinit nagyon szereti a csiga. Ezért mindig tejfölös pohárban nevelem, mikor jó erős, akkor ültetem ki. A csiga ekkor már nem bír vele. Most 2 tövem van, sokat adnak, már a hűtőben is sorakoznak a cukkinik. Sok sikert neked is hozzá!
...ma reggel kiültettem a zsebkendőparcellámba 2 cserép krumplit / amit nemrég csíraként ültettem / h szép az még virágnak is :) gyönyörű és volt az egyikbe pici krumpli a szélén , olyan 2 centis kis vacak :) kíváncsi leszek mit fog nekem csinálni kiültetve ? :) este még kiültetem azt a 2 cserepeset is , amibe krumpli is van , a 2 utolsó tavalyi fonnyadék :) ennek viszont már most 3 x olyan magas a lombja , mint a csírákból ültetettnek :) aztán megkínálom őket 1 kis csirkeudvarbeli földdel , azzal fogom feltölteni :) a bokrokat :)
... a 3 cukkinimből 1-et megevett a csiga , a másik kettőnek csak a felit , virágzott és csak hímvirágok voltak rajta , kiültettem ma másik 2-t és ültettem újakat is nehommá tökhiányom legyen !!! ebbe az évbe :(
Nálunk annyira nagy a forróság, hogy a segédkertész enni is csak fekve tud: