Mit érdemes termeszteni egy 700 négyzetméteres kertben? (tudásbázis)
A bach-al ennyi mindent ki lehet fejezni?
Akkor lehet, hogy ezért csípem ennyire.
Tehenet.
Amennyi elfér.
Az bizony öreg hiba. :-) Tán jobban kellene fülelnem, eddig valahogy nem bírtam értesülni semmi ilyen alkalomról.
Ajaj, jön az ellenőrzés... :-)))
Nahát, ezaz. Képes ott kelni, ahol akar. Nade túl közel vannak egyes tövek pl. a rózsához, vagy éppenséggel a gyönyörűséges paw banánfácskához, most még nem gond, nade az a szellőrózsa egymagában is rém nagy bokrot tud alkotni. Egyébként meg szeretem, szép virág. Egész a fagyokig bírja.
A fehér ternye is. Mézvirág. Nagyon kis aranyos, és irtóra finom illatos. Úgyhogy mentőakciózok. :-)
Azzal speciel nemigen tudnék mit kezdeni. Lehetne kis illatpárnákat csinálni belőle, pfff. :-)
Mivel permetezted, gyomirtóval? :-) Ejnye. :-)
Öreg hiba nem elhozni amit "ingyen" adnak. :-)
A földlabdás megoldás még jobb, mint magocskákkal bíbelődni. Majd egyszer rajtad ütök, és ellenőrzöm a művedet. :D
Aha. Még krumpliosztáson sem voltam soha, ami hiányosság. :-)
Nem magocskát gyűjtögetek, kiszedem földlabdástól, amit felismerek, milyen virág lesz belőle.
A szellőrózsákat, meg a fehér ternyét szedegetem, a szarkalábbal már végeztem, azt kelt ki legelőször. A szarkalábbal teleraktam négy erkélyládát, és körberaktam velük egy fát, nna ez így rendezett dolog. :-)
Ott ahol a krumplit szokták, csak erre „pályázni” kellett, mert nem csak a nyugdíjasok juthattak hozzá, hanem bárki.
Jól teszed, hogy gyűjtögeted a magocskákat, azok nagyobb eséllyel kelnek ki, mint a vásároltak; legalábbis tapasztalataim szerint.
Hol "osztogatnak" palántát?
Most egyébként én is egyenként mentegetem meg a tavalyi virágágyások földjében vadon, magról kelt palánta méretű növénykéket, mert most rém nagyon rendezett virágoskertet akarok. :-)
Hogy venné már az ki magát, hogy emez-amaz ott nő, ahol épp gondolja. :-)
Várjuk. :)
Tartály megfelezve várja, hogy beásódjon és töltődjön gizgazzal. :) Olyan kevés palántát osztogattak - csereberélni is kellett, mert mindenki csak egyfélét vihetett - hogy azokat inkább cserepekbe ültetem, túl nagy nekik még a kisebbik rész is.
Köszönöm a megelőlegezett bizalmat!
:D
Igaz, most nincs kinek visszabeszélni, de biztos ami biztos, megnézem, hogy meg van-e az a széles szájú, másfél literes üdítős flakon az ágyam alatt.
Ismerős...
... de akkor is mindig az enyém volt az utolsó szó, vagy mondat, ami így hangzott:
- Akkor sem jövök ki az ágy alól!
Ja, oldalról is meg kellene ahhoz furkálgatni. Egy kicsit.
Nade jó lesz az úgy is ahogy kigondoltad. Jó is, meg szép is. :-)
Én is kreáltam már egy többszintes, cserepes viráglerakó helyet, szerintem jópofa. Sok itt a maradék tégla, és valahogy nekem azokra ezért-azért mindig szükségem van, lett már egy magaságyás, még mindig van tégla.
Azokból raktam kétszintes, az alsó szinten kétfelé ágazó dobogót, és nagy, zöld színű árnyékoló akármivel tagonként lefedtem, az olyan mint a durva zsákvászon, de műanyag, valami direkt kültéri holmi. Így nem látszik, hogy a tégla az tégla, és ha jól tele van rakva több szinten a növényekkel, az irtó érdekesen néz ki. :-)
Nem az a sima virágágy. :-)