Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Gondolom az a tri-regol a fogamzásgátló neve.
Örülök neki, hogy helyreállt a Mirénával! :-)
Nekem a tri-regol nyírta ki, de totál.
Volt falási roham, volt depi, sírás, no libidó.
Utáltam.
Mirenával szépen helyreállt.
Szia.
Szájon át szedett fogamzásgátlótól nincs libidód?
A Mirénánál is azt olvastam, hogy előfordulhat libidó csökkenés, hát nálam nem csökkent, sokkal jobban megnőtt, mint előtte és azóta is, mióta Mirénám van.
Gondolom ez sem egyformán működik a nőknél, van, akinek csökken, van, akinek nő. Jó esetben a Mirénától egyből visszakapod. Vagyis helyreáll :-)
Szia.
Ha nagyon erős görcseid vannak és nagyon erős fájások, valamint nagyon erős vérzéssel párosul, akkor ne várd meg a 3 hónapos kontrollt, menj dokihoz előbb.
Egyébként normális.
Nyugodtan vegyél be fájdalomcsillapítót ha fáj, görcsöl. Nem kell szenvedni, ez csak átmeneri. Puha derekú nadrág, nem puffasztó ételek, kis kímélet magadnak és hiphop elmúlik ez a kezdeti időszak.
(Én terápiásan kaptam a spirált, nem fogamzásgátlás miatt, és a fájdalmaim sokkal gyengébbek mint alapjáraton lennének, de így is igyekszem kímélni-kényeztetni magam amíg a hozzászokás tart)
Szia
Még normális. 3 hónapig szinte minden ilyen az, de gondolom az első ciklus után te is mész kontrollra. Ott meséld el ezeket a dokinak.
Sajnos nem tudjuk, hogy megszokod-e. Nagy eséllyel igen, de erre az idő tud csak választ adni. Kitartást!
Nekem Levosert van és nagyon fájt a felhelyezés, mert nem természetesen szültem előtte. Én egy nagyon decens visszafogott nő vagyok, de a felhelyezés 3.perceben elsziszegtem egy b***ameget, a dokim bagy derültségére.
Ne menj egyedül, mert utána kicsit szédeleghetsz. A felhelyezés után érdemes bekapni egy Algoflex M-et, és úgy teljesen oké az aznap.
Én felrakás kozben véreztem nagyot (tócsa a szék alatt...) utána semmi, teljesen jól voltam.
A szexuális életben egyaltalán nem zavaró.
Szia.
Egyéne maga válogatja, hogy mennyire fáj vagy nem fáj. Volt, akinek fájt egy kicsit, volt, akinek nagyon, de olyan is volt, aki meg sem érezte. Gondolom ez is sok mindentől függ. Ki lehet birni. Nekem például picit fájt, de nem maga a felhelyezés, hanem utána, a méh összehúzódott a tágulás után vagy nem is tudom. Egy pár pillanat volt az egész, kicsit rosszul is lettem, elszédültem nagyon fekve is. De semmi olyan nincs, ami katasztrófa lenne. Mondjuk nekem nagyon hátranyúló méhszájam van, biztos ez is közrejátszott, nem tudom.
Én 11 hónapig véreztem utána. Van, aki nem.
Ha nem vágja vissza rövidre a jelzőszálat a doki, akkor lehet, hogy fogja érezni a Párod. Akkor visszamész és ha lehet, vágatsz belőle még egy kicsit.
Szia.
Nincs ezzel semmi gond, amit irsz.
Én is Mirénás vagyok. Én 11 hónapig nagyon erősen véreztem, a tiszta napok azok voltak, ami Neked a barnás. Aztán kész, vége, azóta egyáltalán nem vérzek, nincs ciklusom, már több, mint 6 éve van fent.
Az elsőnél nagyon durva volt. A második napon annyira fájt, hogy lesugárzott a bal lábamba, térdembe is, alig tudtam ráállni. Már minden lehetséges forgatókönyv lement a fejemben, hogy tuti most lökődik ki, vagy most szúrja át a méhemet. :D
Utána már nem volt vészes, de ez a görcs teljesen másmilyen, mint előtte volt.
Szia!
Nekem 4,5 évig volt fent a 3 helyett. Tavasszal cseréltettem.
Sziasztok.
Mint írtam korábban, november közepe óta van Mirenám. Azóta 2x megjött rendesen (időre), mennyiségre jóval kevesebb volt mint a spirál előtt. Elvileg most van meg harmadjára, viszont alig folyik valami, inkább sötétbarnás akármi. (Bocsánat a kifejezésért) Görcs van, ami eddig is volt, csak épp igazi mensis vérrel nem találkoztam.
Akinek a Mirenától megszűnt a vérzése, hogyan alakult? Egyik hónapban volt, másikban pedig már nem? Február elején megyek orvoshoz amúgy is ellenőrzésre, ezt mindenképp megemlítem.
Mondjuk nem bánom ha így marad, még szoknom kell hogy nem önt el a vér, csak semmi gubanc ne legyen. :)
Szia.
Elvileg igen.
Viszont: én évek óta nem vérzek, viszont valahogy nekem is le kell majd szedni-cserélni a Mirénát :-) nemsokára, szerintem idén ősz környékén.
neked amúgy amíg nem volt fent a Mirena, megjött?
nekem májusban esedékes a csere
Elméletileg akkor könnyebb, mert nyitott a méhszáj. Viszont ha nincs menses, akkor passz...a ciklus elméletileg működik, szóval ha az esedékes menses alatt mégy, akkor jó.
Érdemes az orvossal is beszélni erről.
Nálam eleve úgy volt, hogy vett kenetet rákszűréshez, levette a spirált, én megvettem a kövi spirált, megvártuk a kenet eredményét és a kövi hónapban feltette az újat.
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?