Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

❮❮ ... 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 ... ❯❯
9440. Shanalyl (válaszként erre: 9438. - Zsima)
2022. nov. 4. 07:53
Nekem Levosert van fenn, de ugyanaz. Én is híztam kb 5 kg plusz, ledig alapból leadni akartam...valahogy folyton kajás vagyok vagy nem tudom. Nem tudom, h van-e köze hozzá, nálam más is bejatszhat, de ennyire pluszos rég nem voltam...
9439. Sok kérdés (válaszként erre: 9438. - Zsima)
2022. nov. 3. 21:12

Szia.

Igen, én.

Kb. 2 év alatt feljött rám 15 kg, amit azóta sem tudok leadni. 6 éve van fent a Mirena. Illetve van, hogy sikerül 5 kg-ot leküzdenem, de visszajön.

Az biztos, hogy nálam az volt a baj, hogy 1 évig napi 2000 mg C-vitamint kapkodtam be, mert nagyon erősen véreztem. Nem értettem, hogy soha nem ettem annyi péksütit, vagyis szénhidrátot, mint akkor. Faltam. Akkor még nem tudtam, hogy a C-vitamin étvágynövelő, mint a Béres csepp :-)

2 év után beállt és a hizás is megállt, még szerencse :-)

Én is változó korban lennék a korom alapján, illetve 6 éve is változókori tünetek enyhitésére ajánlotta a dokim a Mirénát. Aztán, hogy változó korban vagyok-e "hivatalosan" vagy sem, nem tudom sajnos :-(

Én szerintem, ha beáll, utána lejjebb lehet adni, bár nekem nem nagyon sikerül. Remélem, hogy Neked igen! :-)

9438. zsima
2022. nov. 3. 10:52
Sziasztok! A kérdésem, hogy tapaszralt valaki hízást a Mirenatól? Egész életemben filigrán voltam, odafigyelek a taplalkozasomra, sportolok..., most megis a februari felhelyezes ota (azaz 9 honap alatt) 6-7 kg-t hiztam es nem birom lejjebb vinni a sulyom. Mondjuk valtozokorban vagyok ( 48 eves), de sztem azert sporttal, kaja odafigyelessel ilyenkor is kene fogynom. A jovo heten megyek inzulin rezisztencia meresre ( hatha attol van), de a Mirena is eszembe jutott. Ha a Mirenatol van, vajon meddig hizom? Beall egy hormonszint, ami utan beindulhat a fogyas, vagy csak a kiveteltol alakulhat ugy? Kosziiii!
9437. Sok kérdés (válaszként erre: 9436. - Jooeva)
2022. okt. 9. 21:49

Szia.

Igen, igy van, ahogy irod. Nem volt arra idő, hogy általános kivizsgálás legyen minden egyes embernél, gyorsan kellett cselekedni, hisz láttuk a hiradóban, hirekben, hogy világszerte mi történt...

Gondolom, hogy Te sem voltál akkor igy nyugodt, de szerencsére minden rendben volt Nálad is.

Jaja, nekem sincs fogalmam arról, hogy egyáltalán a 2 év alatt elkaptam-e bármikor is a covidot vagy még egyszersem.

Arra, amit irsz, van egy jó ötletem: én is mindig nagyon érzékeny voltam a felső légúti betegségekre. Olyan év nem volt, hogy egyszer egy évben ne betegedtem volna le pár napot az influenzától, nagyon sokszor fájt a torkom, köhögtem, de az a rossz, száraz köhögés, még a buszról, metróról is le kellett szállnom, nem birtam abbahagyni, levegőt se volt jó venni, visszatartani sem, inni sem, semmi nem volt jó. Szóval mióta van ez a covid, én hordom a maszkot nagyon forgalmas utcán, teren, főleg tömegközlekedési eszközön és kesztyűben kapaszkodom. Két éve nem voltam betegállományban, két éve nem voltam beteg, nem fájt a torkom, nem köhögtem, semmi. Biztos vagyok benne, hogy ennek a maszkviselés az oka :-) Ja igen, nekem is állandóan hörgőgyulladásom volt két évvel ezelőtt és előtte, nagyon sokat kinlódtam vele. És igen, a hetekig tartó köhögés. Ezek már nincsenek :-)

9436. jooeva (válaszként erre: 9435. - Sok kérdés)
2022. okt. 9. 17:33

Érdekes ez, mert ugye nem volt normális kivizsgálás oltás előtt, kitöltöttünk egy ált. kérdőívet és annyi.

Én mint autoimmun beteg, szintén be voltam tojva rendesen...ha nem oltatok és elkapom, elvihet...ha oltást választom, akkor az is felkavarhatja a nyugvó autoimmunt...

És persze nem tudjuk, hogy az elmúlt 2 évben hányszor voltunk covid-osak. Én sűrűn vagyok náthás, hörgőgyulladás, hetekig tartó köhögés...most 1 hónapja esek egyik carból a másikba...

Volt olyan kollégám, aki oltással is kórházba került, lélegeztető gépre is kötötték, annyira rosszul volt.

A másik oltás nélkül úgy átvészelte, mint egy influenzát.

9435. Sok kérdés (válaszként erre: 9433. - Jooeva)
2022. okt. 9. 13:46

Szia.

Nem beszélve erről igen, de az oltás még mindig jobb választás volt - szerintem -, mint ez az új, bizonytalan helyzet, betegség, ami rengeteg, nagyon sok ember életet követelt szerte a világban.

Én az első kettőt Astrazenecát - akkor még nem lehetett választani - harmadiknak a Pfizert.

Gondold el, nekem milyen halálfélelmem volt mindkét Astra után 16 napig. Ugye az volt a nőknél a kritikus időpont a trombózis, meg nem is tudom már milyen mellékhatások miatt. De akkor úgy voltam vele, vagy a virusba halhat meg valaki, vagy az oltásba, vagy szerencséje van és én a szerencsére hagyatkoztam, nem tudtam mást tenni, mint ahogyan sokan mások sem.

9434. vkatka (válaszként erre: 9431. - Jooeva)
2022. okt. 8. 19:02
Igen, ezt is mondta a dokim, hogy idős néniknek is megjött az oltás után... És ő nem is ajánlja senkinek az oltást mert náluk a kórházban volt aki meghalt utána 2 héttel. Nagyon remélem hogy nem lesz kötelező se nekünk, sem a gyerekeknek.
9433. jooeva (válaszként erre: 9432. - Sok kérdés)
2022. okt. 8. 16:18

Nem beszélve arról, hogy gyerekek is megkapták, lányok-fiúk...fejlődő szerzetetek és ők is pont a pfizer-t.

Te is pfizer-t vettél fel?

Annak vannak főleg ilyen hormonális mellékhatásai...

9432. Sok kérdés (válaszként erre: 9431. - Jooeva)
2022. okt. 8. 14:54

Szia.

Na, ez elgondolkoztató... Mit okozhat még "mellékhatást" az oltás, lehet nem most "rögtön", hanem évek múltán? Reméljük, hogy semmit :-)

Én még akkor a szerencsésebbek közé tartozom, hogy a 2. oltás után kb. rá 2 hétre, egy hónapra 1-2 napig volt valami kis halványka, szinte semmi, csak a mindig tök tiszta, fehér tisztasági után fura volt. A 3. oltás után semmi és az első oltás után sem. Szóval 1-2 napos kis valamis panaszokkal megúsztam és azóta sem semmi.

9431. jooeva (válaszként erre: 9427. - Vkatka)
2022. okt. 7. 18:46

Sziasztok!

Én is így jártam, nekem már második mirena van fenn, nekem bevált, tényleg évekig nem volt vérzésem.

Viszont kaptam 3 pfizer oltást, na azóta havonta/3 hetente megjön. Nem sok: 2-3 nap, napi egy mini tampon elég, no de az évek óta vérzés nélküli lét után fura...

Szóval nem csak vírus, az oltás is megzavarja a ciklust. Sőt, nem egy ismerőstől hallottam, hogy olyan hölgyeknek is megjött, akik már túl vannak a menopauzán...

9430. Sok kérdés (válaszként erre: 9429. - Panna29)
2022. okt. 7. 17:37

Szia.

Köszi, hogy megirtad a tapasztalataidat, illetve azt, amit a dokitól tudtál meg :-)

Engem is a doki 3 havi türelmi idővel nyugtatott le és mindig csak biztam... Sok 3 hónapig :-) De ez nálam volt igy.

Igen, ez nagyon érdekes. Nekem is vékonyabb lett, utána megint vastagabb a nyálkahártya, ugyanezeket mondta a doki nekem is. Én is mindig itthon összehasonlitottam a leleteket és megdöbbenve tapasztaltam, hogy volt, amikor vastagabb lett, mint volt előtte és nem értettem én sem az egészet. Meg is kérdeztem legközelebb a dokit, hogy nem hogy vékonyodna, hanem vastagszik, hogy hogy is van ez, de már nem nagyon emlészem - több, mint 5 éve -, hogy mit mondott. Talán azt, hogy dehogy vastagszik, vékonyodik, én meg mondtam, hogy de az előző leletet látva vastagodott legutóbb :-) Nem tudom miért lehet ez, gondolom a hormon miatt, valahogy a szervezetnek csak be kell állnia rá. Próbál alkalmazkodni a szervezet, gondolom én :-) Tényleg nem tudom.

9429. Panna29
2022. okt. 6. 20:35

Szisztok!

Most voltam az elso, egyhavi kontrollon.

Az eszkozzel minden oke, de jeleztem, hogy mar egy honapja verezgetek..kerdeztem, hogy mire szamitsak. Mondta a doki, hogy 3honap a turelmi ido, mondtam hogy igen igen tudom, varok turelmesen.

Illetve mondta, hogy 4mm a nyalkahartya, szoval ez jo jel, 2mm-nel mar el szokott mulni a verzes, az a teljes elvekonyodas kb. es hogy egy atlagos menstruaciokor 10-12mm ez egy nonel.

Na most hazajottem es megneztem a felhelyezeskori leletemet, akkor 3mm volt.

Magyarul vastagodott?! Ez hogy lehet? Miert lehet?

9428. Sok kérdés (válaszként erre: 9427. - Vkatka)
2022. okt. 3. 20:27

Szia.

Köszönjük szépen az új infókat! :-)

Elég érdekes dolgokat tud okozni ez a covid :-( Bár nem tudok róla, hogy az lettem volna a 3 év alatt, mióta nálunk is van, de vannak elég érdekes "panaszaim", amik előtte soha nem voltak és nem is tudom hova tenni őket. Ja igen, én inkább a 3. oltással kötöm össze, ugyanis azt követően jelentkeztek és azóta is tartanak. De nem ilyen jellegű.

Ha nem vagy hive a gyógyszereknek - én sem - a C vitamin nagyon jó vérzés csillapitó :-) Napi 1000 mg. Reggel, mert vizben oldódik és általában napközben iszunk, szóval sok folyadék kell azért hozzá...

Bizom benne, hogy azért előbb rendeződik, mint 6-8 hónap. De legalább az jó, hogy tudod, hogy amúgy minden rendben van, nem mozdult el, gyulladás sincs, ez már azért jó :-)

9427. vkatka
2022. okt. 3. 18:31

Sziasztok! Jöttem a friss infókkal a dokimtól. Igen, a covid okozza. Nincs gyulladás, nem mozdult el. Viszont nagyon sokan mennek hozzá ilyen vérzéses panaszokkal, mint én. A covid felborítja a ciklust, sajnos sokáig eltarthat, 6-8 hónapig. Kaptam vérzéscsillapító gyógyszert, amit majd beszedek, ha újra jelentkezik elhúzódó vérzés. Nem szeretek gyógyszert szedni, ezért ha lehet, inkább elkerülöm.

Most éppen jól vagyok (kopkop),nincs vérzés csütörtök óta.

9426. szuzi79 (válaszként erre: 9424. - Vkatka)
2022. okt. 2. 16:42
Szia! Vannak tiszta napok, de van, hogy ilyenkor is egy kis vérzésem van, szinte pár csepp... Sosem tudom kiszámítani, hogy mikor "lep meg".
9425. Sok kérdés (válaszként erre: 9423. - Szuzi79)
2022. okt. 2. 14:32

Szia.

Én Mirénás vagyok.

Én 11 hónapig nagyon erősen véreztem a felhelyezést követően és nekem is volt nem egyszer, hogy alvadt, nagy darabok jöttek ki belőlem is. Enyhe görcs a velejárója lehet. Én szerintem ez még normális lehet, de ha erősödik a görcs és aggódsz, keresd fel a dokidat.

11 hónap után mintha elvágták volna, megszűnt a ciklusom is, nem volt és azóta sincs, pont 6 éve van fent.

9424. vkatka (válaszként erre: 9423. - Szuzi79)
2022. okt. 2. 01:45

Szia! Nekem is hasonló probléma van, 5 hónapja van fent, szintén Levosert és bár már jól alakult, két hónapja újra vérezgetek 😒

Hétfőn megyek dokihoz, megnézetem a spirált és rákérdezek hogy ez mennyire normális. Neked felhelyezés óta folyamatosan van vérezgetés, vagy volt tiszta időszakod?

9423. szuzi79
2022. okt. 1. 20:51
Sziasztok! Nekem tavaly december 31-én lett felhelyezve Levosert spirál erős vérzés és kisebb - nagyobb miómák miatt. Olykor vérezgetek, vannak teljesen tiszta napok, azonban a ciklusom totál felborult. Nem tudom, hogy mikor hol tartok éppen (fogalmam sincs, hogy mikor van peteérésem, mikor kéne megjönnie...). Viszont szeptember elején is előfordult és most ma is, hogy nagyon erősen vérzek, nagyon nagy darab alvadt vér darabok távoznak és enyhén görcsölgetek. Ez az erős vérzés csak egy napig tart. Mitől lehet ez szerintetek? "Természetes" ez 9 hónap spirál "viselés" után? Aggódom...
9422. szuzi79 (válaszként erre: 9413. - KissPötyi)
2022. okt. 1. 20:45
Szia! Nekem Levosert spirálom van és a felhelyezés után kb. másfél hónap múlva alakult ki fülzúgás. De nem tudom biztosra mondani, hogy attól!
9421. meriem01 (válaszként erre: 9396. - Beaaa2)
2022. okt. 1. 18:12

Szia Beaaa2!

Nyugodtan használhattok kiegészítőket, nem lesz semmi gond. Én anno a dokit is megkérdeztem, h a rezgés gond lehet-e😅. Egyedül az intim kehely használatáról beszélt le, ugyanis a vákuummal lecuppanthatod a helyéről az eszközt.

9420. Sok kérdés (válaszként erre: 9419. - Panna29)
2022. szept. 29. 14:50

Szia.

Semmi gond, ezért van ez a fórum :-)

Szerintem a mellékhatások nem maradnak meg végig, legalábbis én igy tapasztaltam. Az elején megijedtem, nem vagyok pattanásos tipus, de bizony rendesen kijöttek a pattanások rajtam. Elmúltak. Most, hogy irod a szőrnövekedést, na ez számomra is meglepő volt. Az, hogy hetente egyszer elég volt borotválnom a lábam például, de egy idő után a Mirena alatt észrevettem, hogy nagyon sűrűn, vagyis gyakran nő a szőröm. 2-3 naponta kellett borotválni nyáron, sőt, leborotváltam este, reggel már éreztem, hogy nő :-) De ez is alábbhagyott. Gondolom, ahogy kezd beállni a hormon vagy fogyni, ezek is alábbhagynak. Úgyhogy szerintem nem tart örökké egy mellékhatás sem.

Ha egy hét alatt nem történik más és rosszabb, akkor a rendes kontrollra menj el szerintem. Akkor kell szaladni az orvoshoz, ha ezek a görcsök nagyon erősödnek és mondjuk elkezdesz nagyon erősen vérezni.

Nem tudom mit szólna a Férjed, ha Neked is 11 hónapig tartana a vérzés, mint nekem, a tiszta napod meg a barnázós nap lenne? :-) Szóval türelem kell Nektek is úgy látszik, dolgozik a hormon, a szervezeted meg próbál alkalmazkodni hozzá...

9419. Panna29
2022. szept. 28. 22:03

Megint kerdezek. Sorry

Szoval arra volnek kivancsi, hogy a tajekoztaton szereplo mellekhatasok altalanossagban meddig tartanak?

Valami vegig megmarad mig valaki hasznalja a mirenat? Vagy van olyan, ami csak 1-3-6-12 honap?

Pl. Miota feltettek az elso ket nap pecseteltem, utana par napig semmi, majd lassan 3hete pecsetelek. Nem veszes, napi 1tisztasagi, de nem mulik. Pedig ahogy irtam elotte a szoptatas miatt egyeltalan nem vereztem.

Vagy pl most eszrevettem, hogy egy het alatt olyan szoros lettem mindenhol kb mint a ferjem.

Magyarul az a kerdesem, hogy a mellekhatasok enyhulnek egy ido utan?

Egy het mulva lesz az elso, 4hetes kontroll, de maig a verezgetesen, szorossegen kivul csak azt ereztem ma eloszor, hogy valami tortenik a mehemnel. Valami fura, enyhe apro gorcsolgetes.

Meddig normalis ez? Vagy mikor kell szaladni, hogy baj van?

Nem akarom ezt tul aggodni, de nem tudok senkitol se kerdezni :(

A ferjem pedig turelmetlenkedik, hogy mar egy honapja verzem, es nem javul a dolog..szoval ez a tuti fogamzasgatlas😂

Koszi ha tudtak valaszolni❤️

9418. Sok kérdés (válaszként erre: 9417. - Vkatka)
2022. szept. 25. 22:29

Szia.

Igen, szerintem is felborultak a hormonjaid. Ehhez idő kell, hogy beálljon, nem megy egyik napról a másikra, még akkor sem, ha 5 hónapja van fent. Úgy látszik, hogy Nálad is több idő kell a beálláshoz.

Mire eljutsz a dokihoz, el fog múlni :-) Igy szokott lenni :-)

Majd irj, ha voltál a dokinál, hogy mit mondott és hogy mire jutottatok. Addigis kitartást Neked.

9417. vkatka
2022. szept. 24. 17:15

Sziasztok! Szerintem megyek vissza a dokihoz 😒

Már megint vérzek. Volt kb egy tiszta hetem, annyira elegem van már ebből. Persze jövő héten nem tudok elmenni mert a férjem délutános, az orvosom meg csak hétfő délután rendel. A kislányt pedig nem tudom kire hagyni. Úgyhogy ki kell bírni. Nagyon úgy tűnik hogy felborultak a hormonjaim.

9416. Sok kérdés (válaszként erre: 9415. - KissPötyi)
2022. szept. 23. 19:18
Nincs mit, hisz sokat nem segitettem. De azért bizom benne, hogy aki tapasztalt hasonlót, válaszolni fog :-)
9415. KissPötyi (válaszként erre: 9414. - Sok kérdés)
2022. szept. 23. 08:22
Köszönöm szépen!
9414. Sok kérdés (válaszként erre: 9413. - KissPötyi)
2022. szept. 22. 21:06

Szia.

Nekem nem, de régebben itt olvastam ilyesmiről, hogy volt valakinek...

2022. szept. 22. 20:14

Kedves tagok!

Érdeklődni szeretnék, hogy a Mirena spirál használata alatt lett-e valakinek fülzúgása?

9412. Sok kérdés (válaszként erre: 9411. - Vkatka)
2022. szept. 20. 19:53

Na ez szép :-)

Ez hormonális lesz :))) szerintem.

9411. vkatka (válaszként erre: 9410. - Sok kérdés)
2022. szept. 20. 14:26

Nah most meg elmúlt tegnap. 😃

Igen, én is ezt gondolom hogy azért a gyulladást észre kellene venni, van ott több tünet is.

❮❮ ... 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook