Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

3200. nnaagyrépa (válaszként erre: 3199. - 099c0bed40)
2011. jan. 10. 11:32

Köszönöm szépen, remélem nincsen semmi baj, a többi vizsgálat a vizeletből negatív lett, erre ajánlotta a körzeti orvos a nőgyógyászt, bemásolom az eredményt, hátha értetek hozzá.

22550 Vizelet általános Valid L

fajsúly : 1025 1005 - 1030

pH : 6

Vér : ++

UBG : Normális

Bilirubin : Negatív

Fehérje : Negatív

Nitrit : Negatív

Keton : Negatív

Glucose : Negatív

Fehérvérsejt : Negatív

22540 Vizelet üledék : 10-12 vvt., laphámsejtek. Valid L

3199. 099c0bed40 (válaszként erre: 3198. - Nnaagyrépa)
2011. jan. 10. 10:13

Szia, megijedned semmiképp nem kell, mert nagy baj biztosan nincs.

Azt így látatlanban-- és orvosi diploma nélkül-- nem lehet megmondani, hogy honnan került a vizeletedbe vér, jöhetett a veséből, a vesevezetékből,a hólyagból, a húgycsőből, a méhedből vagy akár egy apró kis hámhorzsolásos hüvelyfali sérülésből.

Csak orvos tudja eldönteni kizárásos alapon: ha a nőgyógyász rendben talál, akkor el kell menni urológushoz , nézze meg a vesédet/hólyagodat UH-n, nem lát-e ott valami kórosat.

Ha minden vizsgálat negatív, akkor a vizelet vizsgálatot érdemes megismételtetni 7-10 nap múlva, mert még az is előfordulhat, hogy a labor tévedett, illetve hogy magától elmúlt, ami a vér megjelenését előidézte.

2011. jan. 10. 09:16

Sziasztok! Régóta olvaslak titeket,sokat segítettetek már, most lenne egy kérdésem.Nekem 2010 március 14.-én rakták fel a Mirenát, és most úgy néz ki november óta beállt, nincsenek vérezgetéseim, teljesen jól érzem magam.Múlt héten csináltattam labort és a vizeletemben a vér ++ lett,elmentem a körzeti orvosomhoz megkérdezte mikor kellene megjönnie, erre nem tudtam mit felelni, azt mondta menjek el a nőgyógyászhoz.Ma reggel ott kezdtem volna, de nincs rendelés csak csütörtökön lesz.Szerintetek lehet köze a Mirenához, vagy ijedjek meg hogy nagyobb baj van?

Anita

2011. jan. 7. 23:23

Szia Márti, köszi hogy megírtad, örülök hogy nem kell levenni a Mirenát, mert a panaszaid gyógyszerre is kezelhetők, remélhetőleg hamarosan minden a régi lesz. (nyugtasd meg a Pádodat is :)

Üdv: E

2011. jan. 7. 20:38

Sziasztok!

Először is köszönöm a megnyugtató szavakat.

Tegnap voltam a dokinénimnél.Mindent megbeszéltünk, a prolaktin szintem normális, és azt mondta, hogy mivel fél évvel ezelőtt a szervezetem jól reagált a duphaston tablettára, most is próbáljunk meg egy 3 hónapos kúrát.A folyamatos folyásomra pedig kaptam Klion kúpot ( a párom valószínűleg díjjazni fogja a 2 hetes menzik mellet a 10 nap kúrát), és remélem 3 hónap múlva csak jó hírekkel térhetek vissza.Rám férne már egy "normális" hónap. Szerencsére a doki is amellett van, hogy mivel a vérezgetések mellett igazából nincs problémám, ő semmiképp nem venné le a Miranát.

Röviden ennyi. Szép estét mindenkinek! Márti

3195. meisner (válaszként erre: 3191. - Niki3791)
2011. jan. 7. 08:51

Szia!

Tudom, hogy általában sok minden okozhatja. DE, régóta nem volt semmi bajom, 1 hónappal ezelőtti kenet és vérvétel negatív volt. Hétfőn jön meg az eredmény, akkor majd okosabbak leszünk. Amúgy is érzékenyebb és fogékonyabb vagyok a nőgyógyászati problémák terén-vszínű örököltem mind2 nagyanyámtól. (Mindkettőjüknek kivették a méhét)

Ma van a 3. nap és fájt reggel a hasam rendesen. Sajna van egy olyan sanda gyanúm, hogy nem sokáig leszek Mirena tulajdonos-bár ezek után nem is nagyon bánnám!

Sz.

3194. 099c0bed40 (válaszként erre: 3190. - Szaildi)
2011. jan. 6. 23:06

Jó lenne ha ettől a kúrától rendbe jönnél, és nem kéne levenni....ha a Norculutban lévő progeszteron segít a Mirenának vékonyítani a nyh-t, akkor nyert ügyed van.

Vannak olyan dokik, akik teljesen visszavágják a jelzőszálat, így az nem ingerli a méhszájadat, esetleg még ezt lehetne megpróbálni, ha nem múlik a vérezgetés.

3193. 099c0bed40 (válaszként erre: 3188. - E12a6df509)
2011. jan. 6. 23:01

Szia, még szerencse hogy levetetted, ezek a makacs és randa fertőzések ugyanis komoly veszélyt jelentenek, ha tartósan fennállnak!

Bízzunk benne, hogy ezzel a kálváriádnak is vége, hisz éppen elég kijutott már így is!

Üdvözlettel: E

3192. 099c0bed40 (válaszként erre: 3189. - Ritus79)
2011. jan. 6. 22:58
Maradjon is így, azt kívánom ( kopp-kopp-kopp)
3191. niki3791 (válaszként erre: 3181. - Meisner)
2011. jan. 6. 21:00
Szia! Azt az iszonyatos bűzt okozhatja a Bakteriális vaginosis! Itt találsz róla bővebben: [link] Nekem is volt nem rég és én SUPPLIN 500 mg és TARIVID RICHTER tablettákat kaptam rá és 5-6 óra alatt megoldotta a bűzös problémát! Ez nem nemi úton terjed, hanem valamiért felmondja a hüvelyflóra a szolgálatot (gyógyszer, hüvelyöblítés, láz, stb.) Remélem tudtam segíteni!
3190. szaildi (válaszként erre: 3188. - E12a6df509)
2011. jan. 6. 20:28
Ma én is voltam dokinál, megnézetni mi a helyzet a mirenámmal, ugyanis már majd 4 hónapja vérzek. Doki szerint már nem igen szabadna, várjak még picit, vett cytológiát, nagyon érzékeny a méhszájam s attól is lehet vérzés, a jelzőszál miatt!Kaptam rá hüvelytablettát, ha ez nem használ, tehát nem mechanikus a vérzésem, hanem hormonális, arra meg kaptam norculit tablettát, és majd ezek eldöntik /vagy nem / hogy hogyan tovább! Ha nem lesz okés, akkor leveszi a doki!Hát ennyi az mirenámról! :-((
3189. Ritus79
2011. jan. 6. 18:57

Sziasztok!

Ma voltam a dokimnál, a Mirenát ellenőrizte és mindent rendben talált. Nálam továbbra is minden rendben vele! kopp-kopp-kopp :)

2011. jan. 6. 13:14

Sziasztok!

Helyzetjelentést adok. Ma lett meg a szövettanom eredménye 5 hónap mirena gyötrődés és végül kaparás után.

Súlyos méhnyálkahártya gyulladás,elfertőződés röviden a lényeg.

Pussz Judit

2011. jan. 5. 18:48
Mamanyúllal "szinkronban" írtunk, ráadásul majdnem szóról-szóra egyezik a jellegzetes tünetek leírása is.
3186. e12a6df509 (válaszként erre: 3184. - Márti1129)
2011. jan. 5. 18:32

Szia Márti!

mirena melletti gyulladásban "jó vagyok", mert nekem állandóan az volt, amíg a spirálom fennt volt.

A tünetek persze változatosak, mindenkinél más. Nekem állandó fájdalmaim voltak, görcseim, hol csak a hasamban éreztem, de ha bedurvult akkor a derekamba is kisugárzott. Folyton vérezgettem, nem barnáztam, hanem piros vérrel. A mensim is piros volt, és elhúzódó - ez egyébként benne van a mirena leírásában is , hogy elhúzódó menzeszt csinál. (kivéve azon kevés szerencsést akik nem mensiznek egyáltalán).

A mensim mennyisége is hónapról hónapra növekedett.

Szerintem Nálad várjuk meg mit mond a dokid, pláne ha hormon vizsgálatot is csinált. Nekem korábban (mirena nélkül) volt egyébként emelkedett prolaktin szintem, de attól nem véreztem, csak volt mindig pár csepp tej a cicimben.

A mirena "végét" általában durva tünetek szokták jelenteni, ami Neked van még nem az.

Ha egyébként nincsen panaszod , ne ízgulj!

2011. jan. 5. 18:30

Szia Márti!

Ahogy írod Te is, biztosat csak az orvos tud holnap mondani, miután megvizsgált.

Annyi azonban biztos, hogy a gyulladásnak több apró jele is van, csak a leggyakoribbak: láz illetve hőemelkedés,rossz általános közérzet, puffadás, alhasi görcsök, kellemetlen szagú váladékozás, vérzés.

Ha ezeket nem tapasztalod magadon,ráadásul egy éve hordod panasz nélkül a Mirenát, nem hinném hogy meg kellene válnod tőle.

Ha nem titok, majd írd meg hogy mit mondott az orvos. Remélem hogy nem fogsz semmilyen rossz hírt kapni, úgy legyen!

Üdvözlettel: Eszter

2011. jan. 5. 13:11

Sziasztok!

Kérdezni szeretném, hogy ha Mirenát használok, és bármilyen gyulladás lenne a méhem,hüvelyem környékén, annak milyen tünetei lennének? Az van ugyanis, hogy a hosszan tartó mensim miatt prolaktin szintet nézettünk, és holnap lesz meg az eredménye.Most legutóbb azonban azon kívül, hogy elég sokáig (13 nap) tarottak a piros betűs ünnepek, a mennyisége is megnövekedett. Eddig legalább elég volt 1 nap 1 tisztasági betét, de most volt 3 nap, amikor a rendes betétből is elhasználtam 2-t 1 nap alatt. Az is megijeszt, hogy eléggé élénk piros volt a vérzésem. Tudom, hogy holnap a doki tud majd csak igazán megnyugtatni, de szükségem lenne néhány jó tanácsra, megnyugtató szóra, hogy ez nem jelenti a Mirenám végét(pont ma 1 éves, a drágám). Ezen kívül semmi problémám nincs vele, tényleg nagyon kényelmes, és jó dolognak tartom.

Köszi:Márti

3183. 099c0bed40 (válaszként erre: 3181. - Meisner)
2011. jan. 4. 23:12

Remélem az antibiotikum kúra használni fog, és szépen rendbe jössz.

Kívánom hogy így legyen, üdv: E

3182. P64 (válaszként erre: 3158. - Szaildi)
2011. jan. 4. 17:51

Szia!

Hasonló panaszaim voltak, előbb megjött, összesen 10-14 napig is elvérezgettem, nem volt erős, csak nem akart megjönni, sem elállni. Kipróbáltam a grapefruit-cseppet. Nos, a vérezgetés már első hónapban elállt, napi 3* 10 csepp, egy kis narancslében, más egyéb dolgokra is jó. Kb 1500 Ft egy kis üveg, ami 2-3 hónapra elég lehet. A mensi előtt 1 héttel kezdtem szedni, amíg el nem múlt.

Az eredmény: időben jött meg, 1 nappal előbb csak, és 8 nap alatt lezajlott. Remélem, hogy Neked is beválik, egy próbát megér! Pusza. piros

3181. meisner
2011. jan. 4. 17:34

Sziasztok:)

ÉÉÉS igazam volt! Végre komolyan vett a doki, és gyulladást állapított meg=doxicyclin-t kaptam. Már majdnem eljöttem a rendelőből 1 óra várakozás után. Hétfőn meg lesz a 2 kenet eredmény is.

Köszönöm a törődésetek!!

Puszi

3180. e12a6df509 (válaszként erre: 3179. - Meisner)
2011. jan. 4. 17:07

Szia Meisner!

Ó Te szegény! Látod a dokid is gyulladást gyanít a tüneteid mögött. Ez a betadinos tampon nagyon jó ötlet, bár csak részlegesen segít, ha a nagy gyulladás belül van.

Írd meg légyszi mit mond a másik, nyilván megvizsgál, tehát ő többet lát majd.

3179. meisner
2011. jan. 4. 12:32

Ezt írta dokim a neten:

A leírt tünetek mindenképpen gyulladásra utalnak. Ha nem vizsgálták volna, idegentest lehetőségét is felvetném, esetleg egy törlőtampon a hüvelyboltozatban előfordulhat. Ha gyulladás mellett helyzték fel a Mirenát, az is okozhat problémát, de ez kevésbé valószínű, hogy ilyen tüneteket okozna. Mindenképpen javaslom, hogy a hüvelybe felnyulva a méhszáj körüli területet tapintsa át, érez -e a méhszáj mögött valami mást is. Ha az eszköz lejebb csúszott, azt is lehet érezni a méhszáj közepén. A hüvelyt alaposan öblitse át, biztos lehet ott is kapni hüvelyzuhanyt. CLindamycin vagy metronidazole készítmény akár szájon át vagy helyileg hatásos lehet. Érdeklődjön a gyógyszertárban. Helyi fertőtlenítésre a betadine kup, vagy esetleg tamponra helyezett oldat is segíthet.

Az itteni doki véleményét is megírom.

3178. 099c0bed40 (válaszként erre: 3177. - Meisner)
2011. jan. 4. 09:51

A C vitaminról agy nőgyógyásztól hallottam, van akinek segít megszüntetni a barnázgatást.

Kíváncsi vagyok mint mond a Doki, majd megírod, ugye?

E

3177. meisner (válaszként erre: 3176. - 099c0bed40)
2011. jan. 4. 09:21
Dehogy értelek félre! Mindenki máshogy van ezzel a kérdéssel, de elgondolkodtat! Visszaolvastam a hozzászólásokat és most 2 napja min. 1000 mg C vitamint szedek. Ezáltal a barnázgatás-vérezgetés szinte megszűnt, de a szag megmaradt:S Ma 2-kor megyek ismét dokihoz-nagyon kíváncsi vagyok mit mondanak.
3176. 099c0bed40 (válaszként erre: 3175. - 099c0bed40)
2011. jan. 3. 22:57

Ha 32 éves vagy, és biztosra eldöntötted hogy nem kívánsz több gyereket szülni, még cirka 20 évig gondoskodnod kell megfelelő fogamzásgátlásról.

A műtéttel mindez egycsapásra megoldódna....természetesen nem célom sem rábeszélni, sem pedig agitálni arra hogy megtedd, nehogy félreérts!

3175. 099c0bed40 (válaszként erre: 3174. - Meisner)
2011. jan. 3. 22:52

Én is a művi sterilizálásra gondoltam.... nálunk 18 év felett bárki kérheti, attól függetlenül hogy szült-e már, avagy nem.

Drágának valóban drága, de ha azt veszed hogy klimaxig nincs több gondod a fog. gátlásra, bizony nagyon is meggondolandó.

3174. meisner (válaszként erre: 3173. - 099c0bed40)
2011. jan. 3. 22:15

Hajlamos vagyok:( Anyai ágon mindenkinek gondja volt a méhével, apám anyjának is kivették. Szóval vszínű örököltem ezt az érzékenységet...

Hogy tervezek-e? Nem hinném. Most még a saját életemtől is elment a kedvem, nem hogy még a világra hozzak egy másikat. De azt hiszem nem lesz több baba. Gondolkodtam a sterilizáláson is, de azt csak 35 felett végzik el és drága. Miért kérded?

2011. jan. 3. 22:02

Az pedig nagyon nem helyénvaló ha ennyire görcsölsz tőle, nem szabadna ilyen tüneteket okoznia!

Nem tudok mit mondani a sima spirálra, nekem nem volt soha.

De ha hajlamos vagy hüvelyfertőzésre, vagy erősebb folyásra, akkor nem a legnyerőbb választás a spirál.

Tervezel még szülést?

3172. meisner (válaszként erre: 3171. - 099c0bed40)
2011. jan. 3. 21:55

Itt is ua. Amúgy ma reggel ismét begörcsöltem, egyik pillanatról a másikra. Kb. fél óráig tartott. leülni nem bírtam, mert olyan érzés volt, mintha karóba ülnék bele:S menni görnyedve is alig bírtam. És hiába mondom ezt mind el a dokinak, nem foglalkozik vele:(

A levétellel az a baj, hogy mást nem tudok használni. Sem gyógyszert, sem óvszert...a többi meg macerás. Ma olvastam a magyar gyártmányú sima műanyag spirálról. lehet az lenne a megfelelő, mivel sem fémet, sem hormont nem tartalmaz. A megbízhatósága 96% és max 4.000,- ft. Ti mit gondoltok erről?

2011. jan. 3. 20:49

Nem kötelező kivárni, ha úgy érzed hogy elviselhetetlenül rossz, le lehet vetetni előbb is.

(Nem tudom ott mi a helyzet, itt 6 hónapon belüli eltávolításkor visszajár a vételár fele, ennek nézz utána ha netán úgy döntesz hogy megszabadulsz tőle)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook