Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Hát azon gondolkozom, hogy ez a hüvelyfalról jön le, vagy a méhfalról. De szerintem inkább a hüvelyfalról, mert azt irtad, hogy először viszketett meg égett.
Mire gyanakszom? Valami hüvelyfertőzésre leginkább azok alapján amit írtál.
Persze gondolok még esetleg egy maró folyásra is ami felsérti a vékony hámréteget a hüvelyben és az válik le.
Hirtelen ez jut róla eszembe.
Bővebben?
A színes WC-papíron vettem észre először. Nagyon kevés folyás kíséretében, ami betéten meg se látszik, csak törölközéskor. Apró kis bőrdarabkák, (mint amikor az arcodról leradírozod a bőrt) vannak a nagyajkakon, azok belső falán. Ennél bővebben nem tudom leírni. :( Mire gyanakszol?
Szegény Bella!
Sajnos nagy "lutri" ez a mirena. A lábad rendben van már?
Szia Piros!
Nem igazán értem amit irsz, nem fejtenéd ki bővebben?
Sziasztok csajok! ez a probléma új számomra. Segítsetek, kinek volt hasonló tünete? Olyan, mintha állandóan hámlana a nyálkahártya, vagy mi. Először azt hittem, valami gombás fertőzés, mert viszkettem és fájt is, de ez elmúlt a Canestentől, viszont ez a hámladék megmaradt. Nem fáj, meg semmi, csak zavar a tudat, hogy van. Mitől lehet, attól lehet, hogy a Mirena hámlasztja a méhnyálkahártyát? Írjatok, mert már nagyon idegesít!
Köszi: Piros
Szia, egyetértek mamanyúllal: a görcs és a hőemelkedés méhgyulladásra illetve az eszköz elmozdulására utaló jelek, ezért haladéktalanul menj el nőgyógyászhoz és nézesd meg ultrahanggal !
Mielőbbi jobbulást kívánok: Eszter
Szia Bella, ez--hogy a visszerek durranjanak be és fájjanak tőle ennyire intenzíven,mint esetedben--valóban nagyon ritka dolog, sajnálom hogy Nálad bekövetkezett, és emiatt le kellett vetetned az amúgy jól működő Mirenádat.
Az árából azért nem kapsz vissza, mert nem konkrétan vérzészavart okozott?
Akárhogy is van, elég nagy piszokságnak tartom, mert nagyon drága szerkentyűről van szó, és előre Te sem tudhattad hogy ilyen mellékhatást fog okozni, ergo véleményem szerint semmivel nem vagy más helyzetben, mint azok, akinek vérzészavar miatt kellett megszabadulnia tőle.
Minden jót, ahogy írod, szerencsére hamar kiheverte a szervezeted---ez pedig roppant fontos dolog, kívánom hogy maradj továbbra is panaszmentes!
Eszter
Sziasztok!
Tapasztalataimat szerteném megosztani veletek, hátha valakinek egyszer segíthetek vele.
Ma három hete rakattam fel én is a mirénát és nagyon fájtak tőle a lábaimban az erek. Felkerestem egy másik orvost aki azt mondta, hogy napi 3-at rak fel de még ilyen panasza nem volt senkinek.Ő is sok olyannak ajánlotta már akinek visszeres panaszai voltak és még nem volt vele baj.Mindenesetre az enyémet levette.Ráadásul így az árából sem kaphatok vissza. Ez elég drága tanulópénz volt.Az én szervezetem ilyen kis mennyiségű plussz hormont sem képes elviselni. Ez van. Előfordulhat ez is. Pedig egyébként jól működött már a hasfájás is csillapodott. Csütörtökön vette le, szombaton meg is jött a vérzésem ami mára el is múlik. Helyre állt a rend. Dolgoznak a hormonjaim. Kívánom, hogy nektek több szerencsétek legyen vele. Minden jót!
Bella
Szia Dittke!
Nekem akkor voltak ilyen tüneteim, amikor a mirena mellé depo proverát adott egy idióta orvos. Sőt a hőemelkedésem több mint három hónapig megmaradt (a progeszteron hormon túladagolása miatt) a görcseim olyan elviselhetetlenek voltak, hogy csak papaverin algopiryn kombinációra enyhültek valamennyire.
A Te esetedben először egy csúnya gyulladásra gondolnék, mert a vérzés, fájdalom és hőemelkedés kombináció erre utal.
Mindenképpen nézesd meg magad mihamarabb!
Rajtam csak egy kaparás segített,akkora gyulladást csinált a spirál, de még mindig nem hevertem ki a mirenát azóta sem. A hormonháztartásom romokban van azóta.
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.., tavaly szeptember óta van mirénám.., eddig a görcsökön kívül nagyobb gondom nem volt vele, most rendesen menstruálok és iszonyúan görcsöl a hasam, ehhez hőemelkedés is társul.Ha valakinek van hasonló tapasztalata kérem írja meg.
Kedves Mindenki!
Lassan 3 hetes a Mirenám. Egy hete nem iszom a pásztortáska teát de semmi vérzés vagy barnázás nem jött "vissza". Ha kell persze rögtön elkezdem. A napi 500 mg C-vitamin az kötelezően fogy, már csak a prevenció miatt is :-))
Amúgy minden rendben, gyakorlatilag el is felejtettem, hogy van bennem valami "idegen". Napi szinten tornázom, hétvégén lovagolok. Boldog lennék ha továbbra is így maradna minden. Az első menzeszre persze nagyon kíváncsi vagyok!
Üdv: Judit
Kedves Janka!
Ennek a cseppnek a neve engem is érdekelne. Azt azért nem árt ha tudod, hogy a cickafarkkal és a palástfűvel is óvatosan kell bánni, akármeddig nem szabad folyamatosan szedni, csak szünetekkel.A cickafarkfű ösztrogén szerű anyagokat tartalmaz, és aki cisztásodásra hajlamos annak nem is szabad használnia (vagy daganatok esetén). Egyébként max. 3 hónapig szabad használni szünet nélkül.
A cickafarkfüvet a ciklus első felében , mig a palástfüvet inkább a ciklus második felében szokták használni. Ezért ez a csepp amit irsz szinte olyan mint egy természetes hormonpótlás. A pásztortáska inkább vérzéscsillapító hatású ( mindenfajta vérzés esetén).
A pásztortáskára is igaz, hogy szünetekkel szabad használni.Szerintem ha sikerült ilyen cseppet szerezned, óvatosan kezd el alacsony csepp számmal és fokozatosan emeld a cseppek számát, nehogy "összekavarjon" homonálisan mégjobban.
Egyébként izgalmasan hangzik, légyszi ird meg priviben a nevét.
Köszi Judit
Kedves Fórizsmagdi és Kedves Mindenki!
Nagyon kedvesek vagytok, hogy biztattok, azt hiszem külön szerencsének érzem azt, hogy rábukkantam erre az oldalra. Néhány nappal ezelőtt igen sötét szemüvegen át láttam a világot, most a piros problémám ellenére is "kisütött a nap" (bár a mostani hóesés már nem hiányzik)
Üdv mindenkinek.
Szia Janka!
Nekem november 17-e óta van fenn és ebben a hónapban van először az, hogy egyáltalán nincs semmi. Az első két hónapban kb 2 hét barnázás ( napi egy betétnyi), majd 1 hét piros vér( napi egy betét). Nem akarom elkiabálni, de talán beállt. Amíg ez az átmeneti ídőszak volt én is innen merítettem erőt ( C vitamin) és azóta is mindennap benézek ide. Kitartást!!!
Kedves Mamanyúl!
Nagyon köszönöm a segítséget, ki fogom próbálni. Ma kaptam egy másik tippet is: olyan kivonat, amiből 3x21 cseppet lehet folyadékban meginni, tartalmaz cickafark, pásztortáska és palástfű kivonatot (a nevét nem merem leírni, nehogy valaki tiltott reklámnak vélje).
Már kezdtem teljesen kétségbe esni, amikor ráakadtam erre az oldalra, s egyben számos kedves sorstársra: az orvosom ugyan mondta, hogy 2-3 hónapig sok minden előfodulhat, de inkább számítottam (mint régebben is) 1-2 hetes átütő vérzésre, mint erre a hetek óta tartó kisebb-nagyobb "pepecselésre". de még mindig reménykedek, hogy azért egy idő után a Mirena hathatós megoldást nyújt a problémáimra.
de tényleg mindenki azt mondja, a remény hal meg utoljára...
Szia Janka!
Sajnos ez a vérezgetés a mirenánál úgymond "természetes". Hogy meddig tarthat azt senki sem tudja megmondani. Van akinél egy két hónap, van akinél ennél sokkal több.A hivatalos leírása alapján kb. 6 hónapig ez normálisnak tekinthető, de mi itt a fórumon már rég rájöttünk , hogy a hivatalos verzió, és a valóság bizony sokszor nagyon távol áll egymástól. Reménykedhetünk csak, hogy mihamarabb eláll a vérezgetés. Addig is a szokásos trükkök vérzéscsillapításra: C vitamin nagy dózisban, Arnica montana (homeopátiás gólyócska) C15 napi 2X 5 golyó elszopogatva.
Újabban kisérleteket hajtunk végre a pásztortáska teával , javaslom hogy esetleg azt is kipróbálhatod napi 2 csészével.
Sziasztok!
Egy jó hónapja én is csatlakoztam a Mirenások táborához. Eleinte semmi különös nem volt, most viszont már több mint 3 hete vérezgetek. Hol jobban, hol kevésbé. Szeretném megkérdezni tőletek, hogy ez természetes-e és meddig tarthat?
Szia!
Mázlista vagy! Keveseknek jön be ilyen hamar a mirena.Általában vérezgetés görcsölgetés mindenkinél szokott lenni az elején.
Engem is érdekelne mi van Szilvivel. Lehet, hogy talált egy jó dokit aki rendbeteszi. Vagy csak élvezi a családot végre.
Sziasztok!
Nagyon csend van itt. Remélem mindenki jól (jobban) van.
Szilvi írhatna már, mi van vele. Remélem jobb hírekkel jön,mint mostanában.
Nálam egyenlőre minden OK, sem görcs, sem vérzés, sem semmi! (holnap lesz 2 hetes a Mirenám) A doki tökéletes hosszra vágta a jelzőszálat is :-)) nem kell megigazítani.
Judit
Szia Rita, szerencsés vagy hogy ha nem is gyorsan és panaszmentesen, de beállt.... megérte kivárnod!
( sokan ennyi időt nem cicóznak, előbb kidobatják, én viszont nagyon is türelmesen 11 hónapot vártam a másodikkal tele panasszal, ennek ellenére se sikerült Mirenás maradnom).
Erre szoktam írni, amit már magam is unok, annyiszor elhangzott: ahány nő, annyiféle reakció és hozzáállás.
Remélhetőleg Neked csak a következő cserekor kell legközelebb foglalkoznod ezzel a kérdéssel, így legyen.:)
Sziasztok!
Kitartás és türelem Mindenkinek, aki most van a "tanuló" időszakban a mirenájával. Tudom, mindenkinek másképp fogadja be a szervezete az eszközt és van, hogy el sem fogadja sajnos. Szóval nekem tavaly márciusban tették fel és úgy kb. október körülre szoktunk össze. Azóta nincsennek közti vérzések és rendszeresen megjön, igaz volt két hónap amikor nem is mutatta magát. Voltam kontrollon és minden okés. Remélem így is marad:-) A kezdeti időszakban lévőknek kitartást és kevés fájdalmat, és vérzést, igaz az elején nekem is volt benne bőven részem. Mindenkinek nagyon jó egészséget kívánok és szép hétvégét! Rita
Nagyon irigyellek érte.
Nekem azóta is folyamatosan fáj a hasam meg a lábaim is. De kaptam bítzatást itt a fórumon és úgy döntöttem kitartok. Tegnap már véreztem is egy kicsit bízom benne, hogy most valami változás jön és jobb lesz.Ami a legérdekesebb a hasam mindíg csak napközben fáj. Éjjel semmi baja.Szerintem a hormonjaim miatt van.
Sziasztok!
Egyre durvább dolgok jönnek elő...jesszusom miket írtok. Nálam továbbra is OK minden. Mintha semmi sem történt volna, mintha ott sem lenne. Persze csak 9 napja "ismerkedünk".
Judit
Szia!
Azon gondolkodom ahogy olvasom a sztoridat, hogy biztos hogy vissza kell tenni Neked ezt a spirált? Valamiért nem akarja a szervezeted ez egyértelmű, hiszen folyton elmozdul. Normál esetben egy spirál nem szokott útra kelni csak úgy! Igazából, meg olyat sem hallottam még, hogy visszategyék a régit. Lehet, hogy mégiscsak másik dokit kéne keresned. Ez az egész nagyon ijesztően hangzik.
nekem az orvosom fel sem dobta a témát
de szerintem nem mentem volna bele. Amúgy nekem nem csak elozdult, gyakorlatilag már a hüvelyben volt mire az orvoshoz értem.
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?