Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Próbálj joghurtot enni, vagy inni, hátha segít.
Majd ird meg hogy hatnak a gyógyszereid, meg hogy mit mondott az orvos.
Szia! Amig antibiotikumot szedtem, addig nekem is jobb volt a helyzet, de ahogy elfogyott az antibiotikum, két nap múlva újra fájt a hasam és újra vérezni kezdtem. Ezt játszottuk hónapokig, amíg teljesen ki nem készültem. Addigra már akkora gyulladás lett a hasamban, hogy már semmi sem segített muszáj volt kikaparni.
A dokik mindig azt mondják, hogy "á, ezért még nem kell kivenni a spirált", de úgyis érezni fogod, hogy jó vagy nem.
Szia!
Miután megszabadultam a mirenától, eltűntek. Ennek mostmár 3,5 hónapja, azóta nem nézettem.
Sziasztok, egyéni érzékenység hogy kinek mikor és mitől lesz cisztája.
A Mirena elviekben nem szól bele a szervezet normál hormonműködésébe, hisz a belőle felszabaduló progeszteron igen nagy hányada csak helyben, a méhnyálkahártyára hat----ennek ellenére sok olyan esetet olvastam/hallottam, ahol egybeesett a használata ciszta kialakulásával, úgyhogy lehetséges mégis valami összefüggés az arra érzékenyeknél.
Szia!
Korábban irta, hogy 4cm-es.
Egyébként nekem is lettek cisztáim a mirena mellett, egy 3,5 cm-es, meg egy 3cm-es. Kezdődött a bal oldalon, majd később már a jobb oldalon is szépen sorban alakultak ki.
Szia!
Köszönöm szépen!
Szia!
Engem az érdekelne, hogy milyen volt az egészségi állapotod azalatt az egy év alatt amíg nem jelentkeztek a panaszaid. Előre is köszi a választ.
Szia Gizi, nem szabott az ár, azaz orvosonként változó. Nálunk ( Győr) 3000-6000 Ft, ha magánorvos teszi fel.
Lehet szakrendelésre is menni, ott( tudomásom szerint) ingyenes.
Eszter
Szia, nagyon szívesen!
Eszter
Nagyon szépen köszönöm,ez igy megnyugtató!
Anita
Szia!
Sajnos a ciszta és a méhgyulladás lehet hogy a Mirena számlájára írható, az általános rossz kézérzet meg azéra, hogy gyulladásban vagy.
Ahogy olvasom kaptál antibiotikumot és kúpot is, ezeknek rendbe kell tenniük.
Ha nem így lesz, akkor viszont érdemesebb levetetni a Mirenádat, mert lehet hogy állandó "góc" és miatta visszatérnek a gyulladások meg az egyéb bajok.
Véleményem szerint most csináld végig az orvos által javasolt kúrát, és ha utána sem érzed jól Magadat, akkor szánd rá Magadat a levételre.
Jó lenne ha segítene a gyógyszer, így legyen!
Üdv:Eszter
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy akinek van Mirenája, mennyiért tették fel neki?
Köszi előre is a választ!
Sziasztok!
Egy új nap a mirénámmal, és hogy pozitív dolgok is legyenek leírva, mert az a legkevesebb(de azért nem szeretném elkiabálni) nagyon jól érzem magam. Remélem továbbra is így marad és tudok nektek is jókat írni, hogy tovább növeljem a jó bejegyzéseket is. Nagyon sajnálom, hogy olyan sokan küszködtök a mirénával, de tényleg szervezet kérdése és remélem sokaknak lesz még jó tapasztalata vele és az enyém is az marad.
Mindenkinek drukkolok!
Szia, a Mirenával az az egyetlen baj, hogy hiába ír a táéjékoztató-füzete annyi szépet és jót róla, sajnos nem minden Nő szervezete reagál rá az ott leírtak szerint.
Mindez ráadásul csak akkor derül ki, miután feltették, tehát ha rászánod magadat, hiába előtte a sok utánaolvasás és érdeklődés, csak azután lehet eldönteni hogy esetedben bevált-e, ha már viseled.
Ha visszaolvasol, azért nem kis számmal vannak ám pozitív visszajelzések is....
Szia, pedig alapfeltétel a negatív cytológiai lelet, ezt figyelmen kívül hagyni kb. ugyanolyan orbitális hiba , mint mondjuk egy esetlegesen fennálló terhesség kizárását.
Úgy látszik még nem ütötték meg elegen a bokájukat---vagy az orvostársadalom egyre trehányabb, azaz egyre kevésbé figyel a Nők esetleges késöbbi ( előre kivédhető) bajaira.
Nem tudom melyik verzió áll fenn, de akármelyik is, nagyon elkeserítő hogy mindezt nyugodt lelkiismerettel, és mindenfajta restrikció nélkül meg merik tenni.:(
Szia!
Köszi a válaszod!
Nem Ő az orvosom, persze tudom, hogy vannak negatív és pozitív tapasztalatok is. Amikor az első gyerkőcömet szültem ahhoz az orvoshoz mentem, akit nagyon dícsértek! Hogy mi lett belőle: 3 nap intenzív osztály sima hüvelyi szülés után! Plussz még a gyereket sem találták az osztályon amikor a férjem meg akarta nézni!
Szóval kinek ez, kinek az!
Viszont eléggé elbizonytalanít ez a sok negatív dolog a mirena-val kapcsolatban. Pedig a tájékoztatójában olyan szépen le van írva minden. Egész jónak tűnik, de a tapasztalatok valahogy nem ezt mutatják.
Egyszóval köszi!
Minden jót!
Szia!
Nekem is fiókból tették fel és mielőtt feltette előtte pár perccel vett kenetet a citológiához.Hát ennyit erről,hogy csak negatív citológia után lehet feltenni a spirált.
Szia Judit, gondolom azért döbbent meg, mert a kórházi sintéreknél megjárt kálváriáim fejezeteit eddig nem részleteztem---nincs is szándékomban.
Mindennél (és mindenkinél) van még sokkalta rosszabb, ha valaki,én tudom, kénytelen voltam saját bőrömön tapasztalni.
Nem, valóban nem pénz, sokkal inkább emberhez méltó kommunikáció és bánásmód kérdése, amit Nála minden alkalommal megkaptam, másnál meg nem.
Én pedig olyan valaki vagyok, akinél ez a része is sokat nyom a latba----lehet hogy hülyén gondolkodom, ha igen, vállalom.
Sziasztok!
Köszönöm a biztatást és már egész jól vagyok, a "mellékhatások"szerencsére estére elmúltak és megnyugodtam. Most vérzésem sincs már egyeltalán a reggeli 2 csöpp kivételével, azért úgy érzem egy kicsit begyulladt a méhem a piszkálástól, de ez sem olyan vészes aloézek egy kicsit meg energiázom és már jobb is. Remélem ennél rosszabb nem lesz :), mert azt mondják a remény hal meg utoljára és a pozitív gondolkodás az fontos :)
Mindenkinek szép napot kívánok és kitartás. Aki most szeretné feltetetni, remélem nem riasztottam el, mert biztos a mióma miatt voltam olyan érzékeny és másnak nem fog úgy fájni :) és csak pillanat lesz az egész.
Szia Eszti!
Hát most nagyon megdöbbentettél. Álmomban nem gondoltam volna, hogy azok után amilyen kálváriát bejártál még visszamész ehhez az orvoshoz. Ez nem pénz kérdés, de Te tudod.
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?