Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

2011. ápr. 5. 14:09

Sziasztok!

Lassan 2 hónapos a Mirenám és egyenlőre én is a pozitív tapasztalatokat erősítők táborához tartozom. Igazából el is felejtettem, hogy ott van és élvezem az életem a menzesz nélkül. Szerintem a libidó kérdése sokban függ a partnertől meg a kapcsolat hőfokától is. (sajnos...)

Mindenkinek szép és panaszmentes napot kívánok!

Judit

3589. 099c0bed40 (válaszként erre: 3586. - Groovebaby)
2011. ápr. 5. 09:31

Szia, nem szeretnek( és nem is szoktak) az orvosok még nem szült nőknek spirált feltenni, ugyanis az eszköz okozhat olyan krónikus gyulladást vagy sérülést, ami a késöbbi gyerekvállalásnál esetleg gond lehet.

(Ezért nem találtál a Tiedhez hasonló bejegyzést.)

3588. 099c0bed40 (válaszként erre: 3585. - Csibe7768)
2011. ápr. 5. 09:30

Szia, szerintem első körben mihamarabb menj el egy hüvelyi ultrahangra, és nézesd meg, hogy helyén van-e az eszköz.

Ha igen, és a fájdalom továbbra is fennáll, akkor két verzió van: hátha a nőgyógyász tud adni erre a bizonyos fájdalomra valami gyógyszert, a másik lehetőség meg az, hogy Ő is a levevést fogja javasolni.

Egyébként ha nincs vérzésed, az annak az egyértelmű jele, hogy esetedben maximálisan jól működik maga a szerkezet, ez lenne másoknál is a cél, csak legtöbbünknek nem jön össze a teljes vérzésmentesség még évek múltán se.

3587. Zsú005 (válaszként erre: 3586. - Groovebaby)
2011. ápr. 5. 09:26

Az orvos akihez én járok nem ajánlja a még nem szült nőknek a spirált fogmzásgátlásként.

Engem is alaposan kikérdezett, hogy szülök-e 3. babát.

2011. ápr. 4. 21:48
Végigolvasva a fórumot, egyedül nekem van úgy ilyen spirálom, hogy még nem szültem?
3585. Csibe7768
2011. ápr. 4. 18:53
sziasztok.Egy kérdéssel fordulok hozzátok.tavaly márciusba szülés után rakták fel nekem a mirena spirált.Azóta nekem vérzésem nem volt.Mostanában kb3 hónapja szinte hetente fáj,görcsöl a hasam és nagyon húzza a görcs a jobb lábamat.Szinte ezeken a napokon görcsoldokon ,fájdalomcsillapiton élek.Mit tegyek,vettesem le?
3584. 099c0bed40 (válaszként erre: 3583. - Nnaagyrépa)
2011. ápr. 3. 09:39

Szívesen :)

Szerintem ezzel nyugodtan várhatsz, de azért ne sokáig várakozz. Ha a következő alkalommal esedékes menzeszig se jelentkezik vérzés, menj vissza a dokihoz, és nézesd meg Magadat ultrahanggal, abból nagyon sok minden kiderül.

3583. nnaagyrépa (válaszként erre: 3581. - 099c0bed40)
2011. ápr. 3. 06:54
Köszönöm,akkor még várok.
3582. 099c0bed40 (válaszként erre: 3580. - Demmi)
2011. ápr. 2. 21:05

Szia demmi, ez--amiről írsz- nem véletlenül az "endometrium abláció" nevű eljárás?

Légy olyan kedves, nekem is küldd el a róla szóló videokat illetve infokat ,mert nagyon érdekelne.

Annyit tudok róla, hogy anno nekem is felajánlották a vérzészavaromra, komoly feltételekhez kötik, és Magyarországon csak bizonyos Klinikákon végzik, mert sok szövődménye lehet a műtétnek, meg a gyógyulás sem gyors és sajnos nem is mindenkinél tökéletes.

3581. 099c0bed40 (válaszként erre: 3567. - Nnaagyrépa)
2011. ápr. 2. 21:01

Szia, bocs a késedelmes válaszért, nem voltam itthon.

Igen, általában a szervezet a Norcolut abbahagyása után 4-5-6 nappal egy erősebb vérzéssel szokott reagálni, kivéve ha nem volt nyálkahárta ami leváljon.

Ha 10 nap után se lett vérzésed, azt annyit jelenthet, hogy ösztrogénhatás sem érhette a méhnyálkahártyádat, azaz nem épült fel , így a "semmi" nem is tudott leválni.

Ez nem nagyon nagy baj, csupán annyi a teendő, hogy kéne egy alap és egy 21 napos hormontükröt nézni, hátha abból kiderül melyik hormonod van eltolódva.

Sajnos a ciszta sokszor beleszól a petefészek hormontermelésébe, ez is lehet a probléma egyik oka, meg még számtalan más dolog is---nem vagyok szakember, úgyhogy nem szeretnék butaságokat írni.

3580. demmi (válaszként erre: 3570. - E12a6df509)
2011. ápr. 2. 10:23

szia

magyarországon semmit nem találtam a neten erről az eljárásról, csak német és holland oldalakon.

az én párom holland ő utánna kérdez hollandiába, hogy milyen feltételekkel csinálják meg. szerintem biztos vannak feltételei mivel ez nem visszafordítható dolog, és az ilyet mo-on is feltételekhez kötik. ha megtudom megírom neked.

és a nevét is elküldöm majd ha érdekel vannak videok róla. csak sajna ehhez képest a mirena ajándék, de ez talán probléma mentes és tuti

3579. Zanna01
2011. ápr. 2. 08:22

Nekem teljesen elmaradt tőle a menszim. Mielőtt feltették is nagyon kevés volt, és mondta is az orvos, hogy nekem valószínűleg meg fog szűnni. Már kicsit több, mint 5 éve van fenn, most akarom levetetni.Remélem gyorsan visszaáll a havi ciklusom.

Ja, volt gond nekem is a libidómmal, gondoltam én is a spirálra, de kiderült, hogy nem attól volt, hanem a rossz házasságtól aminek már vége, és a libidóm is helyreállt.

3578. e12a6df509 (válaszként erre: 3573. - Groovebaby)
2011. ápr. 1. 19:25
Nehéz ezek alapján eldönteni, hogy a spirál miatt szűnt meg a libidód vagy mástól.
3577. e12a6df509 (válaszként erre: 3571. - Sanka02)
2011. ápr. 1. 19:23

Szia!

Szokott erősebb mensit csinálni a spirál. Ha már az időtartama is hosszabb , akkor meg gyulladás is van már mellette. Sajnos ez a hátránya. De van akinek évekig semmi baja tőle. Nekem az első spirálommal évekig nem volt semmi bajom. 5 év után kezdett gyulladást csinálni, akkor lettem vérzékeny tőle.

3576. Zsú005 (válaszként erre: 3573. - Groovebaby)
2011. ápr. 1. 17:55
Ha már másfél éve van fent a spirál és csak most jelentkezik, hogy nem kívánod a szexet akkor lehet, hogy nem attól van. Biztosan átmeneti, el fog múlni.
3575. Lamy (válaszként erre: 3571. - Sanka02)
2011. ápr. 1. 15:12

nekem sajna változott! Tovább tart a menstruáció és mindig van egy nap, amikor azt hiszem végem,annyi jön belőlem, de van olyan is akinél ua. a mennyiség. Ez GoldLily volt. Ötödik év után vették le, de már majdnem 2 hétig tartott a vérzés. Anno azért volt szimpatikus, mert sokat szenvedtem makacs gombás fertőzéstől, és egy védőnő ajánlotta, hogy ez lehet, hogy segít, mivel arany-réz ötvözet, lehet, hogy csak duma de nekem bejött ebből a szempontból, viszont évek alatt nagyon meghosszabbodott a vérzéses napok száma. Ennek ellenére évek óta spirál párti vagyok, ez mindig a helyén van, nem kell gyógyszert szedni,azt elfelejtem bevenni, stb.,

üdv

3574. ogrené (válaszként erre: 3573. - Groovebaby)
2011. ápr. 1. 13:45
Szia Ez sajnos lehet mellék hatás nekem több éve van fent gondom nincs vele de a szexet én se kivánom.Jó ha 3 havonta eszembe jut
2011. ápr. 1. 13:41

Újra bepostolom, mert választ nem igen kaptam :(

3560. Groovebaby 2011-03-29 13:34

Sziasztok!

Nagyon régen nem jártam errefelé.

Másfél éve, hogy feltették a spirált. Igazából úgy érzem, hogy felesleges volt, mert minden mellékhatás, amit a fog. gátló okozott megmaradt (vizesedés, puffadás, hízás), csak mellé jött az iszonyúan pattanásos bőr.

Eddig tavaly nyáron 3x menstruáltam, meg idén mintha kb havonta lenne, de ez abból áll, hogy barna folyás meg valami darabok kb 3 napig. De olyan mennyiségben, hogy a tisztasági elég.

Amúgy nem tudnék rá rosszat mondani, igazából inkább ezek, mint egy abortusz. . .

Majd lassan megyek megint kontrollra, mivel nem szültem, így a dokim fél évente rám akar nézni.

Viszont az egy panaszom, hogy az utóbbi időben nagyon nem kívánom a szexet. Ez lehet a hormonok miatt, vagy egyszerűen ilyenem van most?

3572. Zsú005
2011. ápr. 1. 11:40

Sziasztok!

Kb 3 éve foglalkoztat a Mirena spirál felhelyezésének gondolata,( 2.gyerek születése 1 éves kora óta) és végre 2 napja én is Mirenás lettem!

Sokat olvastalak benneteket, és nagyon örültem a jó tapasztalatok leírásának!

Jelenleg én is nagyon jól vagyok a mensi 6. napján tette föl egy nagyon Aranyos orvos. Aznap este még picit véreztem , de tegnap és ma már csak pici barnás folyás van. Fájdalom semmi. Remélem így marad. Üdv mindenkinek!

3571. Sanka02
2011. ápr. 1. 11:14
Mindenkinek köszönöm a segítséget! Ha a hagyományost választom, attól változik a menstruáció erőssége, hossza?
3570. e12a6df509 (válaszként erre: 3568. - Demmi)
2011. ápr. 1. 10:37

Szia Demmi!

Ha egyszer már volt spirálod, és nem jött be akkor elég kétséges, hogy mit szólnál a mirenához. Sajnos itt a fórumon már többször megbeszéltük, hogy az a baj vele, hogy nagyon drága. Sokan kipróbálnák, de az ára visszatartja a csajokat, mert sajnos sokszor " nem jön be" és akkor kidobott pénz. Akiknek "bejött", ők szerencsések, nekik megéri. De ha bármi miatt idő előtt le kell vetetni, mindenképpen anyagi veszteség. / a többiről már nem is beszélve.../

Ez a lézeres dolog elég érdekes, bárkinek csinálják???

3569. e12a6df509 (válaszként erre: 3564. - Sanka02)
2011. ápr. 1. 10:32

Szia Sanka!

Ha tavaly nyáron volt rákszűrésed, akkor érdemes most csináltatni egyet a felrakás előtt, és ha az jó, és egyébként minden rendben, akkor mensi után tesznek fel spirált, bármilyen legyen is az. Két okból: 1/ kizárják a terhesség lehetőségét, 2/ ekkor még kicsit nyitva a méhszáj, és könnyebb felrakni.

Kb . 4-5-ik napon szokták felrakni.

3568. demmi
2011. ápr. 1. 09:21

sziasztok

hát csajok, igaz, hogy csak az utolsó 5 oldalt olvastam vissza, de eléggé elriasztó a többség véleménye. a kételkedőknek elmegy a kedve, ráadásul nekem szülés után már vagy 20 éve, egyszer már volt egy spirál próbálkozásom és 3 hónap szenvedés után leszedettem, bár az orvos váltig állította, hoy nem attől van minden bajom, ahogy meszabadultam tőlle minden rendbe jött.

azt olvastam, hogy a mirena is rézből van,és én sokféle fémre allergiás vagyok, bár sohasem vizsgáltattam ezt ki,lehet ,hogy régen is ezért voltam beteg. a párom talált külföldi oldalaok valami lézeres megoldást, amitől végleg megszünik a mensi, és erre panaszt sehol sem találtunk, nem fáj 2 perc és kész, csak persze drága, de az megfizethetetlen, hogy akinek ha megjön 2 napig ki sem tudja tenni a lábát otthonról, mert úgy vérzik, hogy csak vödörrel lehet összegyűlyteni, valahogy megszabadul ettől az egész katasztrófától, és persze mindig a legrosszabbkor jön meg.

3567. nnaagyrépa (válaszként erre: 3526. - 099c0bed40)
2011. ápr. 1. 08:40

Szia!

Szeretnék már megint kérdezni.....

Nem tudom mennyire emlékszel rám,nekem van cisztám 4 cm,ami két hét alatt 3cm-es lett.Akkor a dokim irt norculotot,hogy szedjem 10 napig,aztán 14 nap szünet és így tovább 2-3 hónapig.Szombaton letelt a 10 gyógyszeres nap, és tegnap volt egy pici vérzésem azóta semmi,ez így jó?Ahogy olvastam több helyen is ilyenkor erősebb vérzésnek kéne lenni.

Anita

3566. Moncsicsa (válaszként erre: 3557. - Márti1129)
2011. ápr. 1. 08:24

Sziasztok! Itt vagyok ám, olvasok rendszeresen! :D Tőlem is lehet kérdezni, bár én a pozitív véleménnyel rendelkezők táborát erősítem hála az égnek! :D

Nekem teljesen problémamentes a Mirenám, lassan 1 éves lesz (jövő hónapban).

Egy kis előzményként (aki nem olvasta), nem ez az első spirálom, volt előtte kettő sima, de azokkal sem volt problémám. Tavaly járt le a második "szavatossága" (5 év), és utána jött a Mirena. Az első perctől fogva semmi problémám nem volt vele, normális menstruációm tavaly májusban volt mikor felrakták. Utána volt még talán 2-3 alkalom (nem emlékeszem pontosan), mikor barnázás volt (egyik mikor a nőgyógyász "megmatatott") pár napig, de megrizikózom, hogy több mint fél éve már semmi nincs.

Soha nem fáj a hasam, a melleim néha napján feszülnek, de bevallom, hogy abszolút nem tudnám már kiszámolni, hogy mikor van az az időszak, mikor meg kellene jönnie.

Szóval én azóta is pozitív véleménnyel vagyok róla, nagyon gyorsan hozzászoktam, hogy nem menstruálok, tényleg mintha nem is lenne spirálom. :D

Örülnék neki, hogy ha több ilyen hozzászólást is tudnék olvasni a fórumon! Sok sikert mindenkinek, és kitartást a szenvedőknek!

3565. andi6020 (válaszként erre: 3562. - Sanka02)
2011. márc. 31. 21:27
Rákszűrést mindenképpen kell előtte csinálni.
3564. Sanka02 (válaszként erre: 3563. - Lamy)
2011. márc. 31. 21:13
A Mirénát egy kicsit drágállom. De annak is megvannak az előnyei. Egyenlőre, jó lenne az egyszerűbb hurok is. Most vagyok a ciklus közepén. Utaznom kell, ha vizsgálatra kell mennem. ezért volna jó tudni, hogy mehetek e rögtön feltetni. Nem tudod, hanyadik napon a érdemes?
3563. Lamy (válaszként erre: 3562. - Sanka02)
2011. márc. 31. 19:21

Szia, én is előtte vagyok:

Nálam eddig simán felrakták, kivizsgálás nélkül, elég, ha az ember panaszmentes. Mondjuk meg is kínlódtam mindig az elején mire "befogadtam". Nem Mirena volt. Most az van, hogy van valami gyulladásom- én nem érzékelem,de addig nem lehet feltenni! Ez a doki csak akkor helyezi fel a spirált, ha jók a leleteim. Szerintem orvosa válogatja, vagy a Mirenával talán elővigyázatosabbak?

Nem ártana egy tenyésztés, de biztos a többiek jobban értenek hozzá, én is kiváncsian figyelem...

És Mirenád lesz?

Szép estét mindenkinek!

3562. Sanka02
2011. márc. 31. 18:03

Sziasztok!

Segítségeteket kérném! Először szeretnék méhen belüli fogamzásgátló módszert használni. Tavaly júniusban voltam rákszűrésen. A felhelyezés előtt kell e valamilyen vizsgálatot csináltatni? Vagy elég ha már menstruáció alatt megyek dokihoz? Hanyadik napon érdemes feltetni?

2011. márc. 31. 04:47

Sziasztok! helyzetjelentést adok: tavaly július óta szenvedtem a mirena által okozott brutális gyulladástól.

Rengeteg antibiotikum, hormonok, kaparás, újabb antibiotikumok stb. Javulás semmi.

8 hónap kinlódás után megtaláltam a homeopátiás megoldást és kb. 6-7 nap alatt teljesen rendbejöttem.

Most persze megint szenvedek, mert a gyulladástól, végre megszabadultam, de a hormonjaim teljesen összeomlottak, ezért hormonpótlást kell csinálni (tabletta) amitől jönnek a szokásos tünetek (puffadás, pattanás stb).

Ha ezt egyszer kiheverem... Én sosem ajánlanám senkinek ezt a brutális eszközt.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook