Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

3710. Dragonis6
2011. máj. 31. 09:33

Sziasztok!

Régen jártam már erre! NIncs esetleg ötletetek? Márciusban volt egy méhszájseb műtétem mirena mellett és azóta nagyon furcsa dolgot figyeltem meg. Második hétre rendben megjön, rendben lezajlik a dolog, majd negyedik hétre elkezd feszülni és fájdogálni a mellem, és szó szerint olyan tapintásra mintha szoptatnék és be lennének duzzadva a tejcsatornák, és nyomásra is érzékenyek. Ez így pár nap alatt le is vonul és utána mintha mi sem történt volna, de ez megy már a műtét óta rendszeresen. Voltam dokinál is, de mire rendelt addigra persze elmúlt. Már kezdtem is megfeledkezni róla, de tegnapra megint éreztem és ma reggel már úgy keltem, hogy megint tiszta csomósnak érzem és kellemetlen :-( Nem tapasztalt véletlenül valaki hasonlót? Mi a fene lehet ez? Összefüggésben lehet a műtéttel? Ami a legfurcsább, hogy tényleg hasonlít arra mikor szoptattam, mert meleg víz hatására enyhül az érzékenység és a csomók is mintha enyhülnének. Nem szeretném ha emiatt ki kellene venni a mirena-t, mert nagyon meg vagyok vele elégedve! Ijesztő mindenesetre és tényleg csak a műtét óta tapasztalom :-( Köszönöm az ötleteket!

Üdv, Judit

3709. P64
2011. máj. 29. 13:07

Hello!

Hát megjártam a nőgyógyászatot. A vérezgetéssel kapcsolatban nem kaptam semmi új információt. Ha más bajom nincs, és nagyon nem zavar (tudok vele élni), akkor nem tudnak mit tenni, ha zavar, levehetik a spirált. Hát akkor inkább nem zavar, és próbálkozom házi szerekkel, grapefruit-cseppel, teafaolajjal...

Kitartás nektek is!

Szép napot!

Piros

2011. máj. 25. 08:50

Sziasztok!

Ezen a héten lesz 1 hónapos a kütyüm. Most ott járok, hogy még éppen megvan a télapó, de ha minden igaz akkor már az utolsó nap (remélem nem szólom el magam). A fájdalom tegnap nem jelentkezett már, viszont az első 3 napon hol délelőtt, hol délután elkapott 10percenként ilyenkor rend szerint szúrt, hasogatott, majd 4-5 ilyen után elmúlt szerencsére. Azóta tényleg semmi..kopp-kopp-kopp. Nagyon sok nyálkás váladék távozott belőlem, szinte folyamatosan csak az. Tampont használtam, mivel a tisztasági használatakor engem zavart, hogy éreztem amikor folyik épp. (Nincs kint a vége a jelzőszálnak ezért mertem)

Ha a fájdalom is elmúlik, akkor haleluja :)

2hét múlva kontroll lesz a 6hetes, és utána meg majd csak soká kell menni remélhetőleg!

3707. Rita199 (válaszként erre: 3706. - Hedvigtunde)
2011. máj. 25. 07:54

Szia!

Írtam Neked priviben!

Rita

3706. hedvigtunde (válaszként erre: 3678. - Rita199)
2011. máj. 24. 16:23

Szia Rita!

Vadi új vagyok a fórumon, azért néztem be, mert hallottam a hormontartalmú spirálról, és mielőtt bármit tennék, körbenézek. 43 éves leszek idén, ezért gondolkoztam el valami másfajta fogamzásgátláson (eddig Lindynette 20-at szedtem, semmi bajom nincs tőle, de egy doki szerint ez már nem nekem való). Egyszer régebben szúrattam is magam havonta, az nagyon fiúsított :). Most viszont nagyon félek, mert a spirál mégis csak idegen a szervezetben. Szóval para van :)

És mi van, ha ablakon ki a pénz, mert nem fogadja be a szervezet?

Amit kérdezni szeretnék: miért kellene kivenni a méhedet, ha nem jön be ez a spirál? Van valami baj?

Várom válaszod

3705. Sanka02
2011. máj. 22. 17:24
Sziasztok! Szerdán feltették a spirált, az olcsóbbat. Annyira fájt csak, és volt kellemetlen mint a doki mondta. Utána görcsöltem, de fájdalomcsillapítót vettem be. Azóta teljesen panaszmentes vagyok, remélem így is marad.
3704. Moncsicsa (válaszként erre: 3703. - Sanka02)
2011. máj. 17. 07:50

Szia! Szerintem a Mirena kicsit más annyiban, hogy hormont tartalmaz, ezért lehet hogy több idő kell a szervezetnek ahhoz, hogy megszokja.

Nekem az előző spirálom volt a Lilly Gold, de azon szerencsések közé tartozom, akinek egyik spirállal sem volt semmi baja, első perctől kezdve rendben vagyok (nem kellett 3-4 hónap a megszokásához). Mirenám lassan egy éve van (hónap végén lesz 1 éve ha jól rémlik).

Lehet hogy hülyeség, de akinek nem ez az első spirálja, és az előzővel sem volt semmi gondja, annak ezzel sem lesz. Szerintem. Nekem ez a tapasztalatom.

3703. Sanka02
2011. máj. 16. 20:27
Nem tudom jól gondolom e, de nem 3-4 hónap alatt szokja meg a szervezet teljesen? A Lillygold tájékoztatójában olvastam. Gondolom a Mirena is hasonló lehet.Nem?
2011. máj. 16. 19:17

Sziasztok!

Újra itt vagyok! :) Ma 2 hetes és 3napos a mirenam. Most jön a mikulásom, vagy nem tudom, lehet már jelenleg is az van... Fájdalmaim most ismét vannak, és apró rózsaszín pecsét is, pisiléskor pedig mindig látszik, hogy rózsaszínes pirosas. Megtöröltem belül egy nedves törlőkendővel kíváncsiság kedvéért, és ott is elég rózsaszínes volt. A fájdalmaim ismét olyanok mint a múltkor amik voltak, menstruációs, és eléggé érezhető. Nem tudom ilyennek kell ennek lenni, vagy ez csak előjel(?) és majd csak ezután fog megjönni?? Vagy hogy működik ez?

2011. máj. 16. 11:07

Sziasztok!

Néha benézek és megdöbbenve olvasom a rossz tapasztalatokat.Elég elkeserítő, hogy ennyi van!

Nálam minden rendben...(kopp-kopp) 3 hónapja van fent a Mirenám és a menzeszem teljesen megszűnt, fájdalmaim nincsenek és egyéb kellemetlen mellékhatást sem tapasztaltam eddig.

Remélem ez így is marad!!!!

Üdv: Judit

3700. Sanka02
2011. máj. 15. 17:41
Köszönöm a válaszaitokat!
3699. ogrené (válaszként erre: 3697. - Sanka02)
2011. máj. 14. 20:23
Szia Én ugy csináltam hogy nem vettem le a bugyit az öltözőbe abba mentem be mielőtt fel másztam volna az ágyra akkor léptem ki belőle és tettem magam mellé Mivel tudták hogy meg van igy semmi meg lepő nem volt ebbe! Szorítok neked
3698. Lamy (válaszként erre: 3697. - Sanka02)
2011. máj. 14. 19:18

Szia!Szerintem ha megjött, akkor felteszik, pár nap ide-oda, biztos sokat stresszeltél-

Nekem a kórházba kellet bemenni ,rendelőben nem rakták fel, hát sok idő nincs öltözködni,egy félreeső műtőfélében,talán egy székre tudtam ledobálni a ruháimat: a doki volt, + egy segítő, de ha pár napos már a vérzés, nem annyira intenzív, hogy ne bírj ki pár lépést az öltözőhely és a vizsgáló között! Nyugi! Nyilván van benn egy eü. betét, esetleg előtte cseréld, hogy majdnem tiszta legyen, mert utána ha kész, gyors felöltözés, és már mehetsz is, majd kint rendbe rakod magad, és inkább szánj egy negyed órát arra, hogy ott leülsz a váróban, hogy összeszedd magad, az ember izgult, kicsit fájdogál, jobb ha lenyugszol és csak utána indulsz haza! Sok sikert, túl leszel rajta, és megoldott a fogigátlás!

3697. Sanka02
2011. máj. 14. 17:31

Sziasztok! Lenne pár kérdésem. Pár napon belül feltetném a hurkot (maradtam az olcsóbbnál, nem Mirena). 8 nappal hamarabb jött meg. Ez befolyásolja e hogy feltegyék? Sok vizsgám volt a héten, okozhatta ez hogy hamarabb jött? Másik számomra kínos kérdés. Nem tudom hol kérdezzek. Mivel menstruáció alatt csinálják, az öltözéssel kapcsolatban kérdezném, hogy szoktátok. Más vizsgálatnál már úgy megyek be, hogy alul semmi. De most a doki előtt vetkezzek? Vagy hogy szokták?

Az asszisztenstől nem is merem megkérdezni, így is olyan mogorvák.

3696. 099c0bed40 (válaszként erre: 3695. - Ifeoma)
2011. máj. 11. 19:17

Szia Dóra, vizsgálat közben sem eshetett ki, hacsak az orvos erőszakkal ki nem húzta úgy, hogy nem szólt Neked.( de erre ne is gondoljunk, akkora orbitális szemétség)

Mindenképpen menj és nézesd meg Magadat egy olyan szakemberrel, aki pontosan és precízen képes Uh-on végignézni az egész hasadat, és el is mondja hogy mit látott, és hogy mi lehet a felsorolt panaszaid oka.

Meg kell hogy legyen valahol a Mirena, egy ekkora eszköz nem tűnhet csak úgy el!

3695. Ifeoma
2011. máj. 11. 14:31
Én is ezt gondoltam,igaz hogy én teljesen levágattam a fonalakat azokat hiába is keresik nem fogják látni de az ezköznek meg kellene lennie valahol.De azóta van erős vérzésem minden nap és erős görcseim vannak egy hónapja már a rengeteg vérveszteségtől alig élek semmi erőm nincs, az is lehet hogy vizsgálat közbe eshetett ki.De azt hiszem megfogadom a tanácsod holnap ujra elmegyek megnézetem mégegyszer hátha megtalálják.Üdv :Dóra
3694. 099c0bed40 (válaszként erre: 3693. - Ifeoma)
2011. máj. 11. 14:13

Szia, az a helyzet, hogy a Mirena egy 5 cm hosszú eszköz, olyan tehát nem létezik hogy csak úgy észrevétlenül "kipottyanjon" belőled.

Mikor az enyém kilökődött, az óriási görcsökkel és szúró fájdalommal járt, mikor pedig elmentem a Wc-re mert éreztem hogy valami nagyon nincs rendben, megtaláltam a bugyimban.

Eltűnni tehát nem tűnhetett el úgy, hogy nem vetted észre.

Hogy ez esetben hol van, az jó kérdés, véleményem szerint nem ártana egy jó ultrahangos szakembert igénybe venni, nézzen már alaposan körül a méhedben és a hasüregedben is, ne ad isten nem került-e oda.

Ha kifelé ( lefelé) jött volna, azt észre kellett volna hogy vedd!

Sajnálom hogy így jártál, remélem semmi komolyabb következménye nem lesz ennek a dolognak Nálad, kívánom hogy így legyen.

Üdvözöllek: Eszter

3693. Ifeoma
2011. máj. 11. 14:05

Sziasztok!

Én is beszámolni szeretnék a tapasztalataimról.Sajnos én csak rosszakat tudok mondani,én 14 hónapja tetettem be a mirenát ,nekem a legelején is folyamatos rendszeres menzeszem volt,pedig úgy tudtam megszünik tőle na mindegy ez a legkisebb probléma.Hasfájásom elég sürün volt de nem volt vészes.Most egy hónappal ezelött elmentem megnézetni és rákszürést is csináltattam hozzáteszem borsos áron magán rendelőbe saját dokinál azt mondta minden rendben van vele semmi gond ultrahangal is megnézte de mondtam neki hogy iszonyatosan szörösödök és tele vagyok hatalmas aknékkal mindenhol és soha nem tudtam szoptatni a most 16 hónapos lányomat de most megindult az anyatejem.Nem mondott rá semmit csak annyit hogy a mirenátol nem lehet.Ez volt egy hónapja azóta minden áldott nap menzeszem van iszonyatos fájdalmakkal,tegnap elmentem egy másik orvoshoz megnézték ultrahangal és azt mondták eltünt a mirenám valahogy kipottyant de mellette petefészek cisztám és egy miomám is van az orvos azonnal be akart fektetni müteni csak hogy egyedül nevelem a kislányom nem tudtam senkire se bizni mondtam neki hogy ez most ugy lesokkolt adjanak időt hogy feldlgozzam meg a kislányomat valakire rá tudjam addig is bizni.Teljesen fel vagyok háborodva hogy lehet hogy csak ugy kipottyan a mirena????????És észre se lehet venni.Gondolom akkor amikor egy honapja megvizsgáltak kitágitott hogy rákszürést csinált és mire hazaértem vagy mikor elmentem wcre kiesett.De ha ez ilyen könnyen kipottyan akkor ebbe se lehet bizni minden honapba menyjen az ember megnézetni meg van e?és ha nem tudom meg időbe és teherbe esek akkor ki vállal érte felelősséget????ÁáÁÁÁÁÁ teljesen kész vagyok.És képes voltam 44 ezer ftot fizetni ezért amit csak igy el lehet vesziteni és még cisztát és miomát is okoz ráadásul tejes hormonzavart csinált nálam ennyi idő után indul meg az anyatejem kipattanásodok és szörös leszek.Kivánom mindenkinek hogy legyen sok szerencséje hozzá és soha senki ne kerüljön ilyen helyzetbe!!!Csak azért osztom meg veletek hogy a mellékhatásokat is vegyétek figyelembe,nem veszélytelen!Én soha az életbe többet nem fogok ujra használni ilyet.Egy 27 éves anyuka

3692. Rita199 (válaszként erre: 3688. - Leominster)
2011. máj. 10. 10:45

Szia!

Nem tudom milyen gyógyszert írt fel a dokid, de én azért rákérdeznék, ha más nem felhívnám, hogy ezek a panaszok ilyenkor normálisak-e vagy sem és kell-e szedned a gyógyszeredet. Lehet azt fogja mondani, menj be egy ultrahangra. Akkor sem kell megijedni, az elején csak jó, ha szemmel tartják a mirenát. Jó egészséget Neked is! Rita

3691. Rita199 (válaszként erre: 3690. - Rickymelcsy)
2011. máj. 10. 10:41

Szia!

Örülök, hogy rendben vagy.

Én nekem is voltak hasonló stresszes napjaim az elején, és sajnos még most is 1 év után mensi előtt 1 héttel is szoktak jelentkezni, de én ezt már csak a hormonok "hülyeségének" és folyamatos változásának tudom be. Egyébként ki lehet bírni, csak éppen akkor jelentkezik a felrobbanok szindróma, ami aztán szépen lassan elmúlik. Pihenéssel oldható egy kicsit a dolog, de ki tud kisgyerek mellett pihenni? Szóval majd csak jobb lesz, kitartás és jó egészséget Neked: Rita

2011. máj. 9. 21:41
Sziasztok! Ma volt 10 napos a mirena-m. Nemrég írtam, hogy eltűnt a jelzőszálam, és fájt takarosan az alhasam. Ma voltam orvosnál, mondta várható volt ez a fentebb csúszás a szál részéről, mivel a fertőzések elkerülése végett rövidebbre vágta. Ultrahangon teljesen jól helyen van, kaptam róla egy szép képet megint. :) Úgyhogy megnyugodtam. Egyébként 2 napja már barnázgatás sincs, így monda a dokim, hogy nagy valószínűséggel hamar beveszi a szervezetem, csak a fájdalom fura, amire azt válaszolta, hogy az első menstruáció jelentkezésig mindenképp várjuk, szerinte utána ha kitisztul a dolog nem fog fájni és 5 év nyugalom vár rám. Nagyon bízom benne :) (Viszont csak így zárójelben jegyezném meg kicsit stresszesebbnek érzem magam mostanság, nem tudom, hogy ez a 2 éves kis rosszcsontomnak köszönhető, mert bőven borsot tör az orrom alá a sok csintalansággal és a hiszti/dac korszakkal, vagy az a bizonyos mellékhatás). Erről tapasztalatok?
3689. rickymelcsy (válaszként erre: 3684. - Moncsicsa)
2011. máj. 9. 21:31
Köszönöm szépen a válaszodat! :) Ma voltam dokinál, de el is felejtettem megkérdezni! Igen nekem biztosabb érzést nyújt, ha ott is "kizuhanyoztatom".
2011. máj. 9. 19:30
SZIASZTOK!!!uj vagyok az oldalon es lenne par kerdesem es orulnek ha volna valaki aki tudna nekem segiten.egy honapja van mirenam, egy hetig volt veres folyasom az elso het utan egy napig voltam tiszta, es az elso kozo egyutlet a ferjemmel miota foltettek a minerat aztan kozvetlen utanna ujjra verezni kezdtem 5napig vereztem aztan folvaltotta a barna folyas tegnap esteig,ma reggel tiszta voltam es ma ujjra probalkoztunk es ennek az egyuttletnek is verzes lett a vege.volt valakinek hasonlo tapasztalata????es meg egy kerdesem lenne en is kaptam gyogyszert es azt az orvosom nem mondta hogy azt szedni kell folyamatosan!!!szoval azt kell szednemm????
3687. Ildi0325 (válaszként erre: 3685. - Rebi78)
2011. máj. 9. 17:32
Az én dokim azt mondta, hogy nyugodtan használjam a tampont ha kell.Az elején én is használtam, semmi gond nem volt.
3686. Ildi0325
2011. máj. 9. 17:31

Sziasztok!

Jöttem beszámolni én is.Most voltam 4 hónapos Mirenás, a héten megyek vissza a dokimhoz kontrollra. Az elmúlt 4 hónap úgy telt, hogy kb.2-3 hét volt amikor "tiszta" voltam. Nagy vérzésem nem volt, de maszatolás szinte folyamatosan. Tisztasági betét elég, de most már unom egy kicsit. Gondolom, hogy folyamatosan válik le a nyálkahártya, de elég lehetne már. Kiváncsi leszek az orvosom véleményére. Jelzőszál a helyén, végül is sok panaszom nincs. Mindenképpen tűrök még egy darabig, hátha megszűnik a gondom. Mindenkinek sok sikert!

3685. rebi78
2011. máj. 9. 15:58

Sziasztok!

Azért irok megint, lehetséges hogy kb. két hét után bejelentkezzen a mensi (felrakás után)? Tegnapelőtt megjött, igaz nem erősen, de az előző napokhoz képest szerintem ez mensi lehetett, viszont csak 1 napig tartott, másnap már kevesebb volt, ma meg csak annyi mint előtte (ugyanis felrakástól még mindig barnázok).

És még egy kérdés, tampont ti használtok? Mert valahol olvastam hogy nem ajánlják. Igaz én is ritkán használok amúgy is, de hát itt a nyár...

Köszike! :)

3684. Moncsicsa (válaszként erre: 3671. - Rickymelcsy)
2011. máj. 9. 08:21
Szia! Nyugodtan használhatsz spirál mellett is intim zuhanyt, ajánlják is spirál mellett a használatát, főleg a menstruáció után. Nekem mikor még az elején volt egy-két barnázós alkalmam, utána mindig használtam, most viszont hónapok óta semmi nincs, így a belső zuhanyozás is elmaradt. Ha Te ettől jobban érzed magad, nyugodtan használd, nem lesz gond belőle...
3683. Moncsicsa (válaszként erre: 3672. - Hangolka)
2011. máj. 9. 08:18
Szia Szilvi! Nekem is hosszúra hagyta a doki először a jelzőszálat (mondta is, hogy hosszúra hagyja, mert az előző spirálomnak eltűnt a jelzőszála), és nekem is érezte a párom, ugyan nem szúrta. Kétszer mentem vissza vágatni, mert zavarta, és most levágta annyira, hogy teljesen bent van a méhszájban, tehát nem lehet érezni kívülről.
3682. 099c0bed40 (válaszként erre: 3681. - Rickymelcsy)
2011. máj. 7. 07:59

Igazán nincs mit, örülök ha megnyugodtál tőle egy kicsit.

A kiegészítő védekezést mindössze jó tanácsként írtam, mert nekem anno a doki azt mondta, amint úgy érzem hogy képes vagyok rá, mehet a szex amennyi csak belefér, azaz nem volt semmiféle időkorlátozás.

3681. rickymelcsy (válaszként erre: 3680. - 099c0bed40)
2011. máj. 6. 21:59

Nagyon nagyon szépen köszönöm a gyors választ!

Nem, szerencsére nincs egyéb, de ez most megrémített így is, nem hiányzik még több :) viszont így egy picit megnyugodtam, mert holnap tartjuk a kislányom 2. szülinapját, nem szeretnék pont én lemaradni róla. Talán főleg emiatt kaptam majdcsak sírógörcsöt. Nem is gondolkozom ilyenen, hogy kiegészítő védekezés ez ugyanis most kicsit hidegen hagy, mivel 10napot mondott a dokim a pihentetésre, és ma 1 hete hogy felrakta, így ez még pont nem aktuális, a játékszabályokat pedig szeretem betartani, hogy ne rajtam múljon a dolog végkimenetele. :) Még egyszer köszönöm szépen a választ! Nagyon hálás vagyok most ezért :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook