Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

5645. Moncsicsa
2013. júl. 20. 17:20

Sziasztok! Egy pozitív tapasztalat. :) 2010. májusában rakattam fel a Mirenát, és azóta is 100%-ban elégedett vagyok vele.

Mondhatni, hogy szinte a felrakástól kezdve nincs mensim, egyszerűen imádom, hogy nincs vele gondom, pedig előtte a sima spirállal elég sokat szenvedtem a nehéz napokon, hasgörcs szinte négykézláb, és mint a csap, úgy jött a cucc.

Ez azóta nincs. Évente kontroll, minden rendben.

ÉN nagyon szeretem, és és akinek bejött, az tudja, hogy egy áldás is tud lenni.

Szép napot mindenkinek! :)

5644. P64 (válaszként erre: 5643. - 4ab8ac8371)
2013. júl. 17. 16:09

Szia!

Nem hiszem, hogy ki akartak utálni! Biztos, hogy vannak jó tapasztalatok is, ezt ezt is jó lenne, ha leírnák, mert így sokan azt gondolhatják, hogy a Mirenával csak baj van, és minden betegségnek és tünetnek Ő az okozója!

Én változatlanul Mirena-párti vagyunk, bár nem volt sose, és most se felhőtlen a kapcsolatunk!

Szép napot! Piros

5643. 4ab8ac8371 (válaszként erre: 5616. - 099c0bed40)
2013. júl. 17. 14:27

Én megírtam, ki is utáltak érte.

Pedig én is egyetértek az első mondatoddal.

Nekem szeptemberben lesz 7 éve hogy fönn van, és semmilyen problémám nincs vele.

5642. Tina001 (válaszként erre: 5641. - Ani-Lea)
2013. júl. 17. 12:44
köszi, lehet megpróbálkozom vele
5641. Ani-Lea
2013. júl. 17. 10:09

Sziasztok,

Nekem egyből beállt a levételtől számítva 2 hétre olyan rendesen, hogy előtte sokkal rövidebbek voltak. Mivel nem tudod kiszámítani mikor van peteérésed én javaslom neked a ovulációs tesztett egy ismerösönek ez vált be mert neki sem volt állandó ciklusa!! Ma már 12 hetes kismama :)

5640. Tina001
2013. júl. 16. 20:20

Sziasztok!

Tapasztalatokat szeretnék kérni, azoktól akik járnak vagy jártak hozzám hasonló cipőben.

Majd 6 évig volt fent mirena spirál. Semmi rossz tapasztalatom nem volt az alkalmazása során. A dokimmal egyetértéseben hagytuk fent az 5. év lejárta után is. Tavaly szeptember elején vette le, mert újra kisbabát szeretnénk. Betartottuk a javasolt 3 hónap kivárást és csak utána kezdtünk el élesben próbálkozni. Sajnos nem akar összejönni azóta sem a baba. A ciklusom még mindig "rendetlen". Hol 30 napra hol 24 napra jön meg illetve a kettő között ingadoznak a napok. Nem tudom kiszámolni mikor lehet az ovulációm.

Arra lennék kíváncsi, hogyha volt valakinek akkor kb mennyi idő kellett míg visszaállt a normál ciklus, illetve a spirál levételét követően mennyi idő alatt esett teherbe, használt e valaki valamilyen termékenység fokozót, ha igen mi volt az.

Válaszokat előre is köszi

Tina

5639. Ani-Lea
2013. júl. 15. 18:18
Akik levetették mindenki jól van már azóta?
5638. Ani-Lea (válaszként erre: 5636. - Egykisplussz)
2013. júl. 15. 18:17
Itt többen is írtak arról, hogy lement teljesen nullára és haspuffadás is volt, amit nem biztos, hogy ez váltotta ki, de én meg fogytam tőle.. A libidót az valószínű, mivel ez is hormonos.
5637. P64 (válaszként erre: 5636. - Egykisplussz)
2013. júl. 13. 09:32

Szia!

Biztos, hogy ez az oka a haspuffadásnak? Nekem a libidóra nincs negatív hatással az bizti. :)

2013. júl. 12. 21:47

Sziasztok!

Én egy két gyerekes, 35 éves csajszi vagyok.Nekem 2,5 éve van fent a Miréna. 3 hónap alatt be is állt. Azóta nincs pecsélgetés sem. 2 kg-ot híztam, a hasam egy kicsit puffadt. Viszont a libidóm a nullával egyenlő.Van köztetek olyan aki hasonlót tapasztalt?

5635. Ani-Lea (válaszként erre: 5634. - Rita199)
2013. júl. 10. 12:16

Sziasztok,

Hát nekem is kapot időt :) Közel 1,5 évet volt fent kicsit többet, maga a vérzésem abba maradt, mert ami volt nem volt annak mondható, és nálam az igazi bajok itt kezdödtek... Persze lehet más egyébb dologgal is összefüggőt, de nem akartam tovább ezt, meg a végén már inkább azt szerettem volna ha a havim mégis csak rendesen jönne mivel nekem nem járt nagyobb panaszokkal az így inkább engedem, hogy "tisztuljak". Utána Rita mi lesz? Rakatsz fel még egyet?

5634. Rita199 (válaszként erre: 5633. - Ani-Lea)
2013. júl. 10. 10:28
Szia Ani-Lea! Köszönöm válaszodat. :) Teljesen megértelek, hogy levetetted. Nagyon sokat foglalkoztam én is ezzel a gondolattal anno, amikor 1 hónapból kb. közel 1,5 hétig nem pecsételgettem. De tudod valahol bennem motoszkált az is, mi van ha mégis beválik. Gondoltam max 12 hónapot adok a mirenámnak, ha addig sem válik be akkor repül.... Úgy látszik megijedt, mert a felrakás után 10 hónapra működni kezdett rendesen. De félre téve a tréfát. Az igazság az, hogy nagyon vastag volt a méhnyálkahártyám és dolgozott rajta rendesen, hogy elvéknyítsa. Most már csak 1,5 évig lehet fent, mert akkor telik le az a bizonyos 5 év. Nagyon szép napot kívánok Mindenkinek aki soraimat, illetve a fórumot olvassa. Rita
5633. Ani-Lea
2013. júl. 9. 13:36

Sziasztok,

Rita nagyon örülök annak, hogy neked bevált :) Nálam mikor próblémák kezdtek kialakulni és olvastam, hogy másoknak is hasonlóak vannak bevallom alig vártam, hogy ki vegyék!!!! Sőt nekem onnatnól kezdve annyira megingot a bizalmam felé, hogy az orvos sem tudott meggyőzni, hogy maradjon fent.

Én is osztom Nénje véleményét!!!!

2013. júl. 9. 13:22

Szia Piros!

Pedig valóban nem sértődtem meg annak ellenére hogy egyáltalán nem értettem egyet azzal a bizonyos hsz-szel, ezért is tettem hozzá már akkor, hogy eztán is olvasni fogom a topikot illetve ha valakinek esetleg konkrétan hozzám lenne személyes kérdése arra természetesen válaszolni fogok amennyiben tudok.

Ha valóban megsértődtem volna, akkor már rég figyelmen kívül hagytam volna a fórum további történéseit --hisz senki se fog rám puskát azért hogy itt legyek---, de mint jeleztem nem ezt szándékozom tenni, hanem maradok továbbra is olvasó.

5631. P64 (válaszként erre: 5630. - 099c0bed40)
2013. júl. 9. 10:59

Kedves Öregnéne!

Hát bizony süt a sértettség a leveledből, annak ellenére, hogy azt írtad, nem sértődtél meg. Pedig okod nincs rá, mert tényleg ahol tudtál segítettél, többek között nekem is.

Mi csak azt szeretnénk, hogy ne menjen át magánbeszélgetésbe a Fórum. Szerintem ezúton is számít mindenki rátok, és sajnálom ha mást értettél ki a szavakból, mert senki se írta, hogy hallgassatok el, csak azt, hogy oldalakon át essen szó a Mirenáról is, és ne a személyes beszélgetéseken legyen a hangsúly, hiszen erre ott van számtalan más lehetőség!

Remélem, hogy még sokáig olvashatjuk okos hozzászólásaitokat, és nem hal meg e miatt a kis incidens miatt a Fórum!

Szép napot! Piros

5630. 099c0bed40 (válaszként erre: 5629. - Rita199)
2013. júl. 9. 08:44

Kedves Rita!

Nagyon szépen köszönöm a jókívánságaidat meg azt is hogy pozitív tapasztalatot írtál.:)

Szívből örülök hogy ki tudtad várni amig "beáll" az eszköz és az utóbbi időben nincsen vele semmi bajod, megérdemelted, hisz az út eleje ahogy írod eléggé rögös volt Nálad is.

Én is úgy érzem hogy megpróbáltam mindenkinek a segítségére lenni bíztató szavakkalde közben vigyázva arra hogy senkire soha nem erőltessek rá semmit.

Újabban viszont átmentem passzív olvasóba, nehogy ismét az a vád érjen hogy ugyanazok a tagok írnak zárt közösséget alkotva és ezért mások miattunk nem mernek bekapcsolódni.

Tessék, szabad a pálya és félreértés ne essék, nem sértődtem meg, írjon mindenki aki késztetést érez rá hogy másokkal megossza a tapasztalatait vagy kérdezzen.

Aki személyeen megszólít annak természetesen eztán is válaszolni fogok, amúgy maradok csendes olvasója a topiknak, hagyok másokat kibontakozni.

5629. Rita199
2013. júl. 8. 21:11
Kedves Eszti (Öregnéne)! Jobbulást és mielőbbi gyógyulást kívánok Neked! Vigyázz nagyon magadra!
5628. Rita199
2013. júl. 8. 21:08
Sziasztok Lányok! Nagyon régen nem írtam már ide a fórumba, de most, hogy visszaolvasgattalak Benneteket úgy éreztem írnom kell..... Szóval 2010-ben tetettem fel a mirenát. Kérdés elé állított a dokim vagy megpróbáljuk ezt, vagy kiveszi a méhemet az állandó vérzések miatt. Volt 2 műtétem is előtte. Szóval én inkább ezt választottam. Nekem sem volt zökkenőmentes a beszoktatási időszak és sokszor azt gondoltam most vetetem le, a dokim még nyugtatott picit várjunk vele. Oké, de meddig. Leleteim jók voltak de mégis véreztem majd 10 hónapig no nem állandóan, de nem is szokványosan,de egyszer csak beállt. És az én szervezetem, ami sohasem úgy működik ahogyan kellene, egyszer csak működni kezdett és meg jött pontosan a mensim is. Rengeteg kivizsgáláson túlestem eközben, mert annyiféle tünetem előjött, de ezek is megoldódtak már. Hullott a hajam, ideges voltam, görcsöltem stb. Közben kiderült, hogy lisztérzékeny vagyok. Amióta elkezdtem a diétát (természetesen orvosi kivizsgálás és biopszia után) lassan csökkenni kezdett a vérzésem. Képzeljétek tavaly decembertől pedig már egyáltalán nincs is. No nem mondom azért mindig érzem amikor meg kéne jönnie, hőhullámok, mellfeszülés és idegbaj kíséretében és olyankor rápillantok a naptárra és tudom mi is a bajom. Nem mondom, hogy a kezdeti időszak nem volt nehéz, de itt ezen a fórumon annyi pozitívumot kaptam és bíztatást, hogy próbáltam én is másképpen gondolkodni és nem állandóan az járt görcsösen a fejemben, hogy mikor lesz már ennek vége. Lehet most sokan mondják, ez tiszta hülyeség, de nem így van. Én nem azok közé tartozom, akik csak magukkal foglalkoznak. Nekem is van családom 2 gyermekkel és őszintén nem unatkozom. Szóval nem sok időm volt magamra. Próbálok kicsit pozitívabban hozzáállni a dolgokhoz és bíztatok mindenkit, hogy legyen picit türelmesebb. Nem mondom azt, hogy beválik és minden okés lesz, mert ez lutri és előre nem lehet tudni természetesen kinek és hogyan reagál a szervezete erre a kütyüre. Természetesen ez egy eszköz ami vagy tetszik ott bent vagy nem és akkor jelezni fog. Én most nem akarok senkit sem rábeszélni semmire sem és lebeszélni sem semmiről sem. Én csak írtam egy kicsit Nektek mint pozitív hozzászóló, aki néha olvas Benneteket. Ha szeretnétek bátran kérdezzetek, nem azt mondom, hogy én vagyok az egyetlen pozitív mirenás, de ha ló nincs szamár is megteszi a közmondás szerint. Nagyon szép estét kívánok Nektek! :) Rita
5627. wbarbara
2013. júl. 8. 08:47

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat. Úgy néz ki, hogy csökken, talán el is múlik a vérzésem, de még azért ezt nem merem elkiabálni.. Örülök, hogy nem vártam tovább a levétellel. Véleményem szerint, akinek már eleve ennyire nem tetszik a szervezetének, az ne várjon vele. Nem olcsó mulatság, de az egészség fontosabb. És ahogy olvasom, van akinek az elején nincs gond, később meg mégis van.. Legközelebb olyan fogamzásgátlást választok, amit én tudok befolyásolni, és nem kell könyörögni a levételért.. Pont azt beszéltük a férjemmel, hogy az ember először megtesz mindent, hogy gyereke legyen, utána meg bármit, hogy ne legyen..

5626. P64
2013. júl. 8. 07:23

Szia!

Nekem mikor levették meg is kapartak, és még utána 8 napig véreztem elég rendesen, de nálam más volt a helyzet, mert 4 évig volt fent. Remélem, hogy azóta már neked is elmúlt a vérzés.

Szép napot!

Piros

5625. P64
2013. júl. 8. 07:10

Sziasztok!

Kicsit én is elmaradtam a Fórumtól... Igenis a kívülálló szemével úgy tűnik, hogy kialakult itt egy zárt közösség, ahol a Mireneról esik a legkevesebb szó. Ami persze nem tilos, és senki se mondhatja meg, hogy ki miről írjon, csak aki ismeretlenül feljön ide, mert tanácsra van szüksége, vagy kíváncsi a Mirenára, az oldalakon át azt látja, hogy személyes dolgokról beszélget pár ember, és ha nem olvas vissza kilómétereket, úgy tűnik, hogy ennek a topiknak a Mirenához nem sok köze van!

Persze igazatok van abban is, hogy ha Ti nem írnátok, akkor lehet "meghalna" a Fórum, de biztos vagyok benne, hogy vannak akik azért nem írnak, mert nem akarnak "bepofátlankodni" ebbe a közösségbe.

Szép napot mindenkinek!

Piros

5624. Ani-Lea
2013. júl. 7. 15:00

Magamról is egy kis helyzet jelentés :) a hajam már nem hullik, cukrot nézettem az oké, még azt mondték a bevit szénhidrátom lehet nem elég ezért fogyok még kb két hetente. A szorongásom is nagyon ritkán jelentkezik és csak rossz időbe amin tudok uralkodni. Kezdem magam jól érezni ami régen volt már :) Frontint még két három napig fogok szedni és annyi. A masszőr is csodákat tesz velem, de megyek ortopédiára is. 12-én lesz 3 hónapja, hogy nincs kütyüm. A párom szeretné ha szednék gyógyszert de én felvetettem, hogy mi lenne ha ő kötetné el magát és nem zárkozott el én nem szívesen bolygatnám még a hormonjaimat most állok helyre és ezt élvezem.

Nénje te, hogy vagy? Meddig maradsz itthon? Mouse, vimi??? Veletek mizu???

5623. Ani-Lea (válaszként erre: 5622. - Wbarbara)
2013. júl. 7. 14:50

Sziasztok,

Köszönjük Szilvi, hogy te is így látod a dolgokat :) Valóban jól ööszerázodtunk, és ha kell nagyon szívesen segítünk akinek kell :))) Illetve örölünk annak is ha valakinek beválik.

Barbara ebbe vimi2 tudna segíteni vagy nénje mer tők ilyenen átestek sajnos :( igaz ők ekkor már nem szoptatak. Az én tapasztalatom az volt miután levették kb két hétre jött meg mikor leszedték nem véreztem, de én már előtte nem menzeszeltem rendesen csak barnás valamik voltak 3-4 napig kicsi tisztassági betét elég volt állítólag nálam ez is okozott némi gondott. Utána két hét múlva rendesen meg jött azóta beálltam 28 napos ciklusra, ami régen volt már normál vérzésem van, ahogy annak kell lennie, de azt hiszem a levételt követő két hétbe vérezgettem nem inztezíven, mert még kérdeztem is, hogy e már az lesz e de nem az volt. Én azt mondom abból amik itt írtak, hogy ha sokáig vérzel intenzíven akkor menj vissza az orvoshoz!

5622. wbarbara
2013. júl. 7. 11:24

Sziasztok!

Én még nagyon új vagyok, csak most regisztráltam azért, hogy megosszam a tapasztalatom. Szülés utáni 7. héten rakattam fel a Mirena-t. Pár nap pecsételés után rendes vérzésem lett. Még 6 hétig használtam betétet minden egyes nap, és nézegettem a friss piros vért a wc-papíron minden egyes pisilés után, szünet nélkül, amikor elegem lett a "második gyermekágyból" és levetettem. Mondhatom tényleg 100%-os fogamzásgátlás, ha mindig vérzik az ember... Más panaszom nem volt, de a fórumot olvasgatva nem akartam megvárni míg meg több problémám lesz. az orvosom levétel előtt javasolt egy Norcolut kúrat, de 3 nap után a babámnak nem ízlett a tejem, és nem akart szopni (2. gyerek, az elsővel nem volt ilyen gondom), így abbahagytam a tablettát (a szoptatás másnapra jobb lett, majd teljesen rendeződött szerencsére). Folytatódott a vérzés, levétel most csütörtökön volt, vagyis 4 napja. Most még erősebb a vérzésem. Nem tudom elképzelni, hogy valaha véget ér ez az egész, és végre nem fog folyni belőlem semmi. Akinek levették, meddig vérzett még? Egyébként nem is éreztem mikor kivették. Megpróbált még rábeszélni, hogy legyek türelmes még fél évig, de egyre jobb lesz. De én úgy voltam vele, hogy ami nem megy azt ne erőltessük... Örülök, hogy kint van, csak ez a vérzés, mikor fog elmúlni? Rendszeresen szoptatok, a másik gyerekemmel fél évig meg sem jött ilyen szoptatás mellett. Lehet hogy eü kaparásra lesz szükségem? Köszi a választ előre is!

5621. 099c0bed40 (válaszként erre: 5620. - Szilva mag)
2013. júl. 6. 18:38

Szia Szilvi, nagyon köszönjük hogy Te is így látod és mindezt le is írtad.

Soha senki nem lett és remélhetőleg nem is lesz eztán sem kirekesztve aki segítséget kér vagy bármilyen potitív/negatív tapasztalatáról beszámol.

Kellemes hétvégét kívánok Neked: Eszter

2013. júl. 6. 09:28

Sziasztok,

Én is Ancsika hozzászólása kapcsán ragadtam tollat, azaz klaviatúrát. Értem amit írt, mert bizonyos szempontból valóban tűnhet úgy, hogy ez a topic már valóban nem az, amire rendeltetett, s amiről azelőtt szólt. De ugyanakkor örülök annak, hogy néhány kedves hölgy itt összebarátkozott és nem kizárólag a Mirénáról esik szó. Itt nincsenek kőbe vésett szabályok, hogy miről lehet írni és miről nem. Úgy gondolom, hogy ha valakinek a Mirénával kapcsolatosan van megosztani valója, gondja, véleménye, akkor azt nyugodtan elmondhatja itt még mindig, s szerintem a többiek is reagálnak majd rá és segítenek, ha tudnak. Ha nem így volna, na akkor lehetne arról beszélni, hogy kirekesztenek másokat. De nem hinném, hogy erről van szó. Mindösszesen csak összejött egy jó csapat. Örüljetek neki, hogy nem a beszólogatásról és az utálkozásról szól e a topic, -ahogy a fórumok 99%-a - hanem a segítségnyújtásról és pozitív eszmecsréről.

Szeretettel

Szilvi

Szilvi

5619. Ani-Lea
2013. júl. 5. 13:26
Bocsi a sok hibáért siettem....
5618. Ani-Lea (válaszként erre: 5615. - 76Ancsika)
2013. júl. 5. 13:25

Sziasztok,

Én mielőtt feltettem volna bevallom rákrestem erre arra és úgy találtam ezt a forumót, anno lassan két éve a legnagyobb próblémát a pecsételgetések okozták, gondoltam én, hogy nem fog zavarni hisz apárom kint van így ráérek. Mikor feltették voltam fent beszámolót írni aztán még párszor és utána még a pecsételgetéseim voltak nem jöttem én sem :( Igazából fel sem tűnt a vérzés zavar a sok maszlag, még más tűneteket nem kezdtem el pródukálni... Úgy jöttem vissza és nagyon örülök annak, hogy itt voltak a csajok, mert sokat segítettek!!!!!!!!!!!!! Én azt mondom, bár ne ezt kellene írnom, hogy nagyon kevés Hölgynek vállik be ez a "dög" pláne ennyi pénzért!!!!!!!!!! Akinek meg nem jön be sok más próblémát hoz hozott a döntése a Mirena miatt!! Nekem másfél év után kezdödtek a bajok de előtte is ha feljárok már észre vehettem volna, vgay gondolhattam volna, hogy baj lesz. Persze nem lehet mindent a Mirenára fogni de érdekes volt, hogy sokunknak SZINTE UGYAN AZ VOLT A TŰNET!!! Arról nem bezsélve, ha nem is minden de egy kettő egyezett, roszs közérzet, hajhullás, gombóc a torokba, derékfájadlom ami lábra ment, fura nem? Ja és minden orvosi vizsgálatunk szuper!!!

Sajnálom, hogy nem jönnek fel tényleg olyanok akiknek bevált mer tők is tudnának segíteni, hogy nekik mennyi idő volt mire rendesen elkezdett "működni" meddig érdemes várni stb...

Kicsit más, ma megyek cukor mérővel cukrot méretni mer tazt mondták még cukros is lehetek és attól is lehetnek a maegmaradt tüneteim hát kíváncs leszek rá de ha ez is rendbe lesz akkor tényleg a MIRENÁT hibáztatom mindenért!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

5617. jooeva
2013. júl. 4. 10:19

Én is pontosan így gondolom, mint Eszter!

Akinek bevált és nincs vele gondja, az nem keresgél a neten fórumokat ill. sorstársakat, hanem boldogan él a kis kütyüjével.

Viszont, akinek problémája akad vele, keresi a hozzá hasonlókat és azokat, akik esetleg tudnak segíteni rajta tanácsokkal.

Én is így kerültem ide, hogy kerestem a véleményeket, hogy merjem-ne merjem.....De rájöttem, hogy a net is elferdíti az arányokat és egyértelműen a negatív felé hajlik a mérleg nyelve.

5616. 099c0bed40 (válaszként erre: 5615. - 76Ancsika)
2013. júl. 4. 07:09

Szia!

Szerény véleményem szerint azért olvasol kevés pozitív tapasztalatot, mert akinek teljesen beválik a Mirena az első perctől fogva, az örömmel tudomásul veszi hogy minden okés, és onnantól fogva egész egyszerűen nem foglalkozik ezzel a témával.

Persze akadnak kivételek is, de tény hogy egyre kevesebben vannak akik veszik a fáradtságot arra hogy beszámoljanak róla, teljesen jól vannak és jó döntés volt a Mirena felhelyeztetése.

Erről viszont nem hinném hogy mi " problémások" tehetünk,bevallom én magam is nagyon szívesen olvasnék több pozitív hozzászólást, de senkire se lehet puskát fogni azzal, tessék megírni hogy tökéletesen elégedett és panaszmentes a Mirenával.

üdvözlettel: Eszter

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook