Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Szia Jooeva! Köszi, majd igyekszem. Igen, az lehet hogy tényleg nem a Miréna okozza...most nincs problémám..remélem így is marad :)
Szép estét :)
Szia!
Ha jól olvasom, 8 éve takták fel a Mirénát és 8 hónapig volt fennt. Vagyis 7 éve már nincs. Ezen idő alatt már nem kéne hogy ilyen tüneteid legyenek. Hiszen a levételtől számított néhány hónap alatt rendeződnie kell a szervezetednek. Igaz én sem vagyok még a legjobb barátságban a Mirénával mert vannak próblémáim, de úgy gondolom hogy már nem kéne ilyen tüneteidnek lenni, pláne ha már ilyen régen levették. Jobbulást kívánok!
anita
Sziasztok,
Réka körülbelül 3 hónap kellesz mire vissza fogsz állni sokat kell inni és hamarabb tisztulsz :) Nekem nem volt semmi próblémám mielőtt feltettem a Mirenát másfél évet bírtam vele mikor levetettem nekem is azt mondták nem az volt a baj, mondtam a dokinak nem gond ha nem az volt de mivel minden eredményem negatív volte z volt az utolsó amit ki tudtam zárni volt panaszom ami hamar elmúlt, de volt aminek idő kellett, én nem híztam hanem fogytam tőle amit viszont nem tudok teljesen a Mirenára "kenni" az a pánikom, szorngásom, pszhihologusnál is jártam ő azt mondta az elmeradt havi vérzéstől lehetet meg persze más is volt a dolgok háterébe... Én nem bántam meg, hogy levetettem, jól érzem magam így és többet semmi ilyen kütyüt nem tetettek be!
Viszont annak örülök, hogy vannak olyanok akiknek ez nagyon jól bevált lehetnének többen is ha ez már ennyire drága!!!
Sziasztok!
Az én történetem a Mirenaval februárban kezdődött, /Gold lily spirál után szerettem volna váltani/, a felhelyezést szinte észre sem vettem, az előző iszonyatos érzés volt. Nagyon pozitívan álltam hozzá, bár pár hét múlva kezdődött nálam is a hízás,aztán a fáradékonyság, kedvetlenség.De hát sokat dolgoztam...4 hónap múlva már szédültem is,ami nem is akart elmúlni.Elmentem vérvételre, 5 éve szedek gyógyszert pajzsmirigyre ami mindig be volt állva, most a TSH érték 15,5 lett a normál 5 alatt van,pajzsmirigy alulműködés. Kaptam másik gyógyszert nagyobb dózis, szinte semmi változés, a szédülés elmúlt, de ugyanolyan fáradt vagyok alig eszem és hízok, szinte nincs olyan részem ami ne fájna, a melleimhez nem lehet hozzá érni olyan érzékeny!Nem bírtam tovább 3 hete vetettem le, azóta kis változások de még nem vagyok a régi!
A nőgyógyász és az endikrológus szerint sem a spiráltól voltak panaszaim, a betegtájékoztatóban sincs írva semmi. Szerintem pedig mindennek a Mirena volt az oka.Várom a régi énemet vissza remélem, így lesz!
Kedves Mindenki!
Szeretném Veletek megosztani az én személyes tapasztalatomat a MIRENA-val kapcsolatban. Nem szeretnék semmiféle összeesküvés elméletet gyártani csak szeretném, ha akinek szükséges levonj a következtetéseket...
Kb. 8 évvel ezelőtt rakattam fel a szülés után, mivel több szájon át alkalmazandó fogamzásgátló tabletta miatt közti pecsételő vérzésem és erős migrénjeim voltak.
A Mirena feltétele után közvetlen (8 hónapig volt fent) 6 kilót híztam (48kg-ról 54kg-ra)...pedig semmivel sem ettem többet vagy zsírosabb ételeket és semmivel sem mozogtam kevesebbet...
Évek óta rendszertelen a menstruációm, férfias szőrök jelentek meg (állon, mellbimbóm körül), híztam (a legdurvább 68 kiló volt), hullót hajam, pattanások, emelkedtek a rossz vérzsírjaim, rossz volt a májfunkcióm.
Évek óta orvostól-orvosig futok(tam), nőgyógyász, gasztroenterológus, endokrinológus, Tétényi úti kórház anyagcsere zavar osztálya stb...
Gyakorlatilag évek óta porig aláznak az orvosok, hogy már benne vagyok a kórban (most 39 éves vagyok), egyek kevesebbet, diétázzak, ne igyak annyi alkoholt (nem ittam és nem iszom...)
2 hete kiderült (5 pontos cukorterheléses vizsgálattal), hogy PCOS-em és IR-em van...és ezért vannak a fent leírt tüneteim...
Csak nem értem, hogy a sok "szakorvos"-nak a feleslegesen elvégeztetett vizsgálatokon kívül ez az egyszerű és gazdaságos vizsgálat évek óta miért nem jutott eszébe...
Gyakorlatilag olyan súlyos az IR-em, hogy a diabétesz 2 kapujában vagyok...
Szerencsére végre 2 hete, egy barátom ajánlásával eljutottam a megfelelő orvoshoz Dr. Tóth Tamás-hoz (obezitológus), aki visszamenőleg 10-11 évre részletesen kikérdezett az életemről, hízásról, étkezési, mozgási szokásaimról és elküldött erre az 5 pontos cukorterheléses vizsgálatra ami nem csak a vércukrot, hanem a vérben lévő inzulin szintet is vizsgálja, ekkor derült ki, hogy erős rezisztenciám van...
2 hete a doktor úr irányításával speciális diétán vagyok szedek egy gomba kapszulát és gyógyszeres kezelés nélkül a diéta betartása mellett 1,5 kilót fogytam:-)
Ha valakinek tudok segíteni további információkkal, akkor kérem, hogy írjon és készséggel segítek!
Mindenkinek nagyon szép napot kívánok:-)
Hali!
Drukkolok, hogy beálljon a kütyüd és hátha elhagyod a fejfájást is!
Azért keress még valami okot, hátha nem a mirena az ok....
Nekem bevált, nagy szerencsém van.
Szia!
Igen, szokott fájni de nem ilyen sokáig. Két hónapja kezdett működni a Miréna, onnantól kezdve a szédülés, fejfájásos tüneteim vannak. Aki migrénes annak sajnos erősítheti a Miréna. Pedig jó lenne ha ez nem lenne :) A dokim azt mondta hogy a Miréna egyik legjellemzőbb mellékhatása(az arra érzékeny egyéneknél) a fejfájás. Ez általában magától elmúlik, de ha nem a Miréna levétele ajánlott. Sok folyadékot fogyasztok, jogázom stb...tehát keresem az okot!? Hát ez van, remélem abbamara a fejfájás.Szép napot:)
Ancsika
Szia!
Sajnálom, hogy ilyen mellékhatások jöttek ki.....Régebben is fejfájós voltál?
Érdemben nem tudok segíteni sajnos....talán több folyadékfogyasztás jót tenne....
Kitartást!
Sziasztok!
Hét hónapja van Mirénám, ebből 5 vérzéssel, pecsételgetéssel telt.Két hónapja kezdett rendeződni, nincs vérzés. Örülök is neki, de viszont amióta hatni kezdett, szédülés, fejfájásom van, ez párosul szorongó hangulattal. A dokimat megkérdeztem, ő azt mondja hogy sajnos gyakori mellékhatás, az erre hajlamos egyéneknél. Ha 1 hónapon belül még fenn áll a fejfájás le kell szedni. Nem szeretném mert erős vérzés miatt kellett felrakni. Volt vagy van van valakinek ilyen próblémája(fefájás, szédüléd, rossz hangulet)?
Szép estét :)
Anita
Sziasztok
Nekem az utóbbi időben annyira erős volt a mensim hogy gyógykaparást kellett csinálni hogy elálljon, de 6 héttel később ujra elöntött a vér akkor injekciokkal állitották el persze előtte rengeteg vérzés csillapitot szedtem. ezért szeptember 6.án feltették a mirénát ennek 18 napja ebből 6 nap volt egy kis barnás csepp és ma van rendes vér. Én nagyon bizok benne hogy beválik mert egyébként ki kell venni a méhemet.Az lenne a kérdésem hogy van e valaki akinek kiesett a miréna, egyáltalán mennyire tartjátok elképzelhetőnek hogy ki tud onnan csúszni?
Szép napot mindenkinek!
Sziasztok!
Szomorúan látom, hogy a fórum "meghalt".
Pedig szívesen olvasnám a soraitokat, hogy mi van veletek!
Akik levetették, hogy állnak a mellékhatásokkal?
Múlnak?
Van jó kedv? Libidó?
Sok haj?
No és Néne?
Írjatok légyszi, ne foglalkozzatok azzal, hogy mások mit gondolnak!
És hogy a témában is írjak....
Fél éves a mirenám. Nincs panaszom, nincs menzim, a libidóm, jobb mint valaha! Nem híztam, nem vagyok depis, a hajam is csak annyira hullik mint szokott.
Egyedüli mellékhatás továbbra is a pattanás.
De 15 éves korom óta problémás volt a bőröm, még a szuper fog.gátlók (diane és társai)sem hoztak tartós eredményt.
Szép napot mindenkinek!
Szia Alma75,
Nekem tavaly augusztusban vették le, még nem volt 6 hónapja, mert még időben voltam. DE! Megvolt a doboz, a bepecsételt tájékoztató,de a nyugtát sajna nem őriztem meg, mert 1. nem gondoltam, hogy ennyire nem fog működni, 2. azt gondoltam, hogy a doboz, a bepecsételt tájékoztató a felhelyezésről, orvosi aláírással, valamint a Bayer által kért, a levétel okáról kitöltött és orvos által aláírt tájékoztató elég lesz. Hát nem volt elég.... Fél év után pedig sajnos felejtsd el. Hidd el, hogy még egy-két nap differenciát is kihasználnak arra, hogy ne kelljen visszafizetni semmit. Úgyhogy nem látom sok értelmét,hogy síkra szállj az ügyedért. Sajnos. Üdv. Szilvi
A Baross szoborhoz kuldom udvozletemet, napsutest Corfurol, a ket tamadomnak ( azt mondjak most Pesten esik az eso).
A tobbiektol elnezest , ha valakit megsertettem.
Sziasztok,
Sajnos már nem tudsz mit tenni, mert fél évig adják vissza a pénzed egy részét azt hiszem 20e mikor feltették kellett mondja az orvos, hogy a számlát és a csomagot örizd meg!!!
Nekem is próblémát okozott de menni nem tudtam sehova áltlaában az orvosok szokták, hogy még ne add fel, meg várj és így nem kapsz vissza belőle semmit, TISZTELET A KIVÉTELNEK!!!! Elolvasta szerintem mindenki a tájékoztatot de mivel EZT ANNYIRA AJÁNLJÁK szerintem sokan nem is feltételztük, hogy valós lenne, mert ugye sok olyan orvosság is van mire azt mondják CSAK fel kell tüntetni stb....
Attól, mert neked bevállt másokat is meg lehet érteni és az ő helyeztébe bele gondolva reagálni, de nem vitázni jöttem fel és nem is támadni senkit!!! Eddig emberséges volt a hangulat akkor ez is maradjon már meg!!!!
A Baross szobornál lehet reklamálni.
Pont annyi alapod van a kártérítésre, mintha amiatt háborognál, hogy hányingert, hányást, gyomorirritációt, hasmenést, esetleg kiütést kapnál az Algopyrintől.
Minden mellékhatást tartalmaz a tájékoztató. Nyilván olvastad te is.
Nem, csak rendelkezek a logikus gondolkodás képeszségével.
Esetleg értelmes választ is tudsz adni, vagy csak a személyem óhajtod megkérdőjelezni?
Vimi de jó, hogy jelentkeztél :))) Nagyon örülök annak, hogy jól vagy :)))))) Jó nyaralást kívánok nektek.
Akinek becált az a kütyű és próblémamnetes az nem fogja megérteni másnak milyen "károkat" okozott.
Szia! Kíváncsi lennék, ha nem vált volna be, hanem 2 hónapig olyan durva rosszulléteid lettek volna, mint pl. nekem, akkor is ezt írnád-e. Amúgy senki nem beszélt le senkit arról, hogy kipróbálja. Szerencsés az akinek bejött, és nem kellett átélnie amit párunknak. Azóta egyszer sem volt rosszullétem. Ennyi. Nem bántam meg, hogy megszabadultam tőle. Sajnálom, mert örülnék, ha a szerencsések táborát gyarapíthatnám.
Pistusz! Az én férjem nagyon örül, hogy a libidóm ismét visszatért, sőt!! Szerintem már az is alapos indok, hogy az nincs. Egyik ismerősömnek sincs 2 éve mióta fent van. Ez ám a tuti fogamzásgátló módszer. :)
Mindenkinek további jó nyarat, 2 hétre én is megyek még nyaralni, végre a családdal, libidómmal együtt! :) :)
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?