Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

2013. aug. 5. 21:20

Sziasztok!

Gondoltam én is megírom pozitív tapasztalataimat a Mirenaval kapcsoltaban. Kb. 4 hónapja rakattam fel a második fiam születése után. Fontos volt számomra, hogy ne kelljen napi szinten gyógyszert szednem, de megfelelő védettséget kapjak. Az első két hónapban voltak köztes vérzéseim és a mensim is elhúzódott kicsit, de mindig 28 napra jött, ahogy előtte is. Aztán az utolsó két hónapban, már nincsenek köztes vérzések, csak kb. 10 napra kitolódik, de sokkal gyengébb a vérzés, mint eddig, tisztasági betéttel simán kihúzom. Semmilyen egyébb problémám nincs egyenlőre, de engem a dokim felkészített a legrosszabbra is és megkérdezte, hogy így is vállalom-e, mostmár nagyon örülök, hogy vállaltam, és annak is , hogy ennyire felvilágosított a témában, mert ha esetleg nem jött volna be, akkor sem indítottam volna olyan durva lejárató kampányokat, mint itt néhány ember... Visszatérve a Mirenara, ha valaki már szült és mostanában nem akar többet, akkor mindenképp megér egy próbát. Én nagyon szeretem!!!

5674. Ani-Lea
2013. aug. 2. 21:54
Nekem is úgy vették le, hogy előtte nem látta a jelzőszállat mire kérdeztem volna, hogy akkor így mi lesz már mutatta is az orvos, hogy kint van, biztos megoldják, a legvégső esetbe altatnak hozzá illetve ha annyira felcsuszik maga a spirál. Egy ismerősöm így járt de neki sima volt.
5673. Ani-Lea
2013. aug. 2. 21:52

Sziasztok,

Nekem sok panaszom megszűnt a levételtől számítva rövid időn belül, kivéve a szorongást mivel nem menzeszeltem egy pszhihologus mondta, hogy ez is lehet, mert fiatal vagyok még ahhoz, hogy ne legyen menzeszem, mivel nekem normál mennyiségű volt és fájdalmaim sem voltak ezt én is így gondoltam!!!! Viszont amellett most is kitartok, hogy szerintem 30-40 év között nem is normális, ha elfolytjuk ezt a folyamatot, az megint más ha más egyéb oka van (betegség, rendezetlen vérzés.....) annyi bajom volt előtte, hogy 21 napra jött meg mindig mióta, nincs Mirena azóta beálltam 26-28 napra, mikor Mirena volt össze vissza jött meg és több napos volt, ha a pecséteket bele számoltam ami menzesz előtt két nappal és ugyan ennyi volt utána is!!! A félév előtt azért nem szeretik levenni, mert akkor kapsz vissza pénzt és így nem lehet teljes a jutalék, ezt csak tippelem!!! Bántani nem akarok ezzel senkit.

5672. virág221 (válaszként erre: 5655. - Standstill)
2013. aug. 2. 15:07

Standstill!

Le tudja venni, van erre egy speciális eszköz, amivel meg tudja fogni, emiatt ne aggódj.

5671. virág221
2013. aug. 2. 14:50

Elnézést, megszűnt az internet kapcsolat...

Arról nem is beszélve, amikor fél az ember visszamenni az orvoshoz, mert a myoma folyton növekszik, mindig több panaszt okoz és megint csak azt kell hallani, hogy bizony megint nőtt, sőt már több van, mint volt... Mondhatom, ez is remek hatással van a libidóra...Lehetséges, hogy a feleségénél a dührohamokat a stressz okozza, ami persze lehet, hogy a Mirenával függ össze, csak nem magával az eszközzel, hanem az általa kiváltott problémákkal. Ismerem ezt az érzést, csak nekem pont fordítva van, Mirena óta megszűnt, mert az én helyzetem javult, már nem jár folyton azon az eszem, hogy vajon hány problémamentes napom lesz, vajon el tudok-e menni a strandra, kirándulásra stb. vagy megint nem sikerül kihúznom azt a pár napot vérzés nélkül, mert 20 napra csökkent a ciklusom, a vérzéses napok száma viszont 8-10-re növekedett, tehát van néhány "tiszta" napom, a többi mind a vérzés jegyében telik...Itt megint előjön a libidó kérdése...a férjem kérdése...Ez a helyzet sem jobb, mint az Önöké...Nekem nem sok vesztenivalóm volt, ha Mirena mellett folyton véreznék, akkor majdnem pont az lenne a helyzet, mint Mirena nélkül, viszont így a fogamzásgátlás kérdése meg van oldva, sőt van arra reményem, hogy nem nőnek tovább a myomák. Tehát én már mindenképpen nyertem, a többi csak idő kérdése.

Igen, olvastam külföldi fórumokat is, pont az a helyzet, mint nálunk, van, akinek bevált, van, akinek nem...Pont úgy, mint a hagyományos spirálok, tabletták, egyebek.

A Skyla egy másik kategória, arra azt mondom, mindenki gondolja meg nagyon alaposan, hogy él-e majd ezzel a lehetőséggel. 20 éves kor körül irodalmi ritkaság, hogy egészségügyi okok miatt kell felhelyezni egy spirált, gondolok itt súlyos vérzészavarra, myomára.

A stressz, szorongás, félelem legyengíti az immunrendszert, táptalaja lehet bármilyen kóros folyamatnak.

Én megértem és respektálom az Ön véleményét, nagyon is jó, hogy a negatív dolgokról is tudomást szerezhetünk, hiszen a döntéshozatalnál mindkét oldalt mérlegelni kell. Pusztán csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy nem elég csak a Mirenára hagyatkozni, hiszen a különböző problémáknak különböző okai vannak, lehetséges, hogy a kiváltó ok kezelésével plusz a Mirenával gyorsabb és hatásosabb eredmény érhető el. És mindenki tegye meg saját magáért, amit megtehet és ne várja a csodát esetleg egy évig is minden áldott nap, hogy azután minden este úgy feküdjön le, hogy megint eltelt egy nap anélkül, hogy pozitív irányba mozdultak volna el a dolgok. Akinek myomája van, annak nagy valószínűséggel kevesebb progeszteron van jelen, mint amennyi kellene, tehát ezt kell orvosolni, a Mirena önmagában nem biztos, hogy elegendő.

Üdvözlettel:

Virág

5670. virág221 (válaszként erre: 5669. - Pistusz)
2013. aug. 2. 14:11

Kedves István!

Örülök, hogy a sok knlódás után végül mégis beválik a Mirena. Kár, hogy a felesége nem olvasta a fórumot, talán könnyebb lett volna Neki és talán mindkettőjüknek átvészelni a kezdeti időszakot. Igen, eljön az a pillanat, amikor egy nő azt mondja, hogy 6 nap intenzív vérzés 14 nap szünet, utána megint kezdődik elölről...És eközben folyton ott lebeg a feje felett a méhműtét...És ez évek óta tart, javulásra semmi remény, viszont folyton rosszabbá válik a helyzet... Ekkor hall az ember a Mirenáról és végső kétségbeesésében már nem mérlegel semmit, mert úgy érzi, hogy ez az, ami megoldhatná minden keseves problémáját

5669. Pistusz (válaszként erre: 5657. - Virág221)
2013. aug. 2. 11:12

Kedves virág221!

A nevem István, a nicknév, ami alatt hozzászólok ezen a fórumon az Pistusz. A feleségemet egyszer már sikerült rábeszélnem, hogy olvasson bele a fórumba, és esetleg szóljon is hozzá. Ez kb. két-három hónappal ezelőtt történt, de két lap elolvasása után nem akart többet foglalkozni vele, mert annyira negatívnak találta az egészet (akkor tényleg csak azok szóltak hozzá, akiknél gond volt a kütyüvel). Ezért nem hiszem, hogy valaha is le fogja ide írni az indokait és véleményét...

Amúgy sokan nem értettek egyet velem, ami teljesen érthető, hiszen én az "ellentábort" képviselem minden szempontból, én tényleg nem éltem még át soha azt a rettenetes élményt amikor átázik a legvastagabb betét is. Tényleg jobb, ha nem szólok bele abba, amiről fogalmam sem lehet. Valószínű hasonló okok miatt nincs egy szemernyi empátia a többségében férfiakból álló nőgyógyászok zömében sem.

A feleségemnek is bevált a dolog, egyszer már visszament a nőgyógyászához levetetni a hatodik hónap körül, de meggyőzte, hogy jó és egyre jobb lesz, és valóban tíz hónap után már csak havonta kétszer van vérzése, először egy két napos utána egy hétre rá egy nyolc-tíz napos, de a mennyiség számít igazán szerinte és az lényegesen kevesebb.

Betét minden napra kell, mert sose lehet biztosan tudni, hogy mikor lesz valami. A libidóról ne beszéljünk inkább, mert az nincs. Hajhullás az van, pattanások is, ami azelőtt sose volt. Engem a dühkitörések zavarnak leginkább, ilyenre sem emlékszem korábbról. Talán még mellékhatásként lehetne említeni egy tökéletesen kiábrándult férjet is, de ez már megint nem tartozik szorosan a fórum témájához...

Aki tud angolul azoknak ajánlom beírni a gugliba a "mirenalawsuit" szót és olvasgatni, azért ott is akad egy-két eset, amiből lehet okulni.

Egy jó hír amerikából, engedélyezték SKYLA márkanéven a kütyü még nem szült nőknek szánt csökkentett hormontartalmú, kisebb méretű három évre szóló változatát. Biztosan hamarosan megjelenik nálunk is és a nőgyógyászok - jó pénzért és a jutalékért - szívesen "feldobják" a tizennyolc év feletti lányoknak, aztán ha majd meddővé válnak, az megint hoz egy kis pénzt a konyhára.

Jaj, de negatív lett a hozzászólásom, pedig nem szerettem volna ilyenre! Na majd megint kapok hideget-meleget.

Még egy dolog, amit Virág is kifejtett, ha valaki rászánja magát erre az eszközre, az nem féljen utána tőle, mert azzal még több bajt okoz magának. A legtöbb baj okozója a félelem és a stressz egymással karöltve. Úgy kell tekinteni, mint egy két esélyes, kissé drága dolgot, ami ha beválik jó, ha nem akkor nagyon rossz is lehet, csak ne féljetek, inkább előtte mérlegeljetek, mennyit adtok érte, mit kaptok cserébe és mit veszíthettek.

Üdvözlettel: István

5668. viol76
2013. aug. 1. 20:33
Sziasztok!Én teljesen új vagyok közöttetek.Sokat olvastam mindenkinek sorait,mire el döntöttem,hogy én is megpróbálom a Mirenát.Nagyon erős, és darabos vérzésem miatt javasolta a doki. 2013. jun.22-én rakta fel mivel akkor is erős volt a vérzésem ,és össze-vissza jött meg.Miután felrakta teljesen megszünt a vérzés ,de sajnos csak három napig tatott.Most megint vérzek már hat napja ): szedem a vérzés csilalpítót mert óránként 1 tampon ,persze óvatosan teszem fel mert a betétre allergiás vagyok szóval teljesen kivagyok.Tudom ez még nagyon kevés idő ,hogy véleményt mondjak a mirenáról de remélem eljön az-az idő mikor végre azt mondhatom megérte.Köszönöm ,hogy irhattam nektek ,majd jövök még ,és irok hogy telnek napjaim szép estét mindenkinek!
5667. virág221 (válaszként erre: 5666. - Szilva mag)
2013. aug. 1. 10:19
Szilvi! Sajnos a nőgyógyászok túlnyomó többsége nem fordít kellő figyelmet a fertőzések megelőzésének és a hüvelyflóra egyensúlyának fenntartásának/helyreállításának mikéntjére... Nálad még súlyosbította helyzetet, hogy feleslegesen szedtél antibiotikumokat, ami még rontott a helyzeteden sajnos...Ne keseredj el, mert a hüvely védőhámja regenerálódik majd, de nem ritka, hogy ehhez egy év is kevés...Az irrigálással kapcsolatban nagyon megoszlanak a vélemények, én úgy gondolom, sokszor ártalmasabb, mint amennyire hasznos, főleg, ha az irrigátor csövén a lyukacskák nem oldalt, hanem fent helyezkednek el, mert így a vízsugár egyenesen a méhszájba mossa bele nem csak az irrigáló folyadékot, hanem a hüvelyben levő kórokozókat is...Lehet, hogy nálad pont ez a helyzet. A méhszáj sem egyforma szögben helyezkedik el, hiszen nem sablon alapján "készültünk", ezért akármilyen jó is az irrigátor, nem biztos, hogy nem mossa be a kórokozókat a méhszájba, főleg, ha jó erős nyomással érkezik a folyadék...Másrészről pedig kiöblíted azt a flórát is, aminek bent kellene maradni...Szerintem jobb megoldás a kúp, tabletta, gél bevitele, mert így el is tudnak szaporodni a jótékony baktériumok, nem pusztán csak tejsav kerül be. A spirál felhelyezése kis műtétnek számít, ezért az odafigyelő nőgyógyász javasolja, hogy a felhelyezést megelőzően két-három napig betadine hüvelykúpot használjon a páciens, amit nem is kell feliratni, mert recept nélkül kapható, jód tartalmú, megöl minden kórokozót. Persze ezután is el kell végezni a flóra helyreállítását, mert a jód nem válogat a káros és hasznos baktériumok között...Viszont nem kell ezt a kálváriát végigcsinálni, amit Te is...
2013. aug. 1. 09:55

Sziasztok!

Már nagyon régen írtam ide, mert már 1 éve lesz, hogy levették a Mirénát, de azért folyamatosan nyomon követem a hozzászólásokat. Érdekel, hogy kinek hogyan válik be és szurkolok mindenkinek, mert nem volt kellemes - a véget nem érő fertőzések miatti gyógyszerekkel együtt - több, mint 100 e Ft-ot kidobni rá és utána még csalódni is, hogy ez se jött össze. Azoknak, akik attól aggódnak, hogy nem tudják levenni: minden az orvostól függ. Nekem sem volt jelzőszálam, mert az orvos, aki feltette, teljesen rövidre vágta elkerülendő a felszálló fertőzéseket (hát nem sikerült elkerülni, mert akkor kaptam az Ureaplasmát, ami elindított a lassan 1,5 éve tartó kínlódásomat a különböző bakteriális fertőzésekkel). De úgy alakult, hogy egy másik orvos vette le és kb. fél percig tartott neki, alig érezhető kellemetlenség volt csupán. Mondhatni hipp-hopp. Úgyhogy emiatt ne aggódjatok, de csak olyan vegye le, akinek van ebben gyakorlata, mert különben megmagyarázza, hogy csak altatásban lehet levenni. Azt mondta a nőgyágyász, hogy erre van egy "célszerszám", ha nem látszik a jelzőszál.

Néha gondolok rá, hogy lehet, hogy nem kellett volna 6 hónap után feladnom, de már annyira elviselhetetlen volt a minden napos vérzés. Szerintem nekem nem állt volna be, mert a 6 hónap alatt nem volt olyan nap, hogy ne véreztem volna és semmi változás, vagy javulás nem mutatkozott.

Abban egyetértek Virággal, hogy sok olyan tünet van, amit a Mirénának tulajdonítanak, de valójában semmi köze hozzá. Ha a levétel után 1-2 hónappal még mindig fennáll, akkor az nagy valószínűséggel nem a spirál hatása. Én, miután levették, kb. 1 hétig masszívan véreztem, aztán elmúlt és csak a ciklus végén jött meg, de akkor már rendesen. Aztán semmi egyéb nem volt. Azzal is egyetértek, hogy a hüvelyflórára vigyázni kell!!! Nekem ezt senki nem mondta és mivel előtte soha nem volt komolyabb fertőzésem, így nem is gondoltam rá. De ahogy fentebb írtam, sikerült beszereznem az Ureaplasmát, amit több, mint 4 hónapig nem ismertek fel (akkor is csak azért, mert kutakodtam és az urológus mondta, hogy erőltessek egy ureaplasma/clamydia tenéysztést), s nem is kezelték a megfelelő szerrel (csak kb. 2 antibiotikum jó rá). Igy hónapokig szedtem gyógyszert feleslegesen, hol gombára, hol baktériumra, de sohasem a jó szert kaptam, főleg, hogy nem is volt gombám. Közben a baci is tarolt ott bent, hólyaghurut és hüvelygyulladás együtt hónapokig, egyfolytában. Aztán, amkior kikezeltek belőle, a hüvelyflórám eltűnt, s jöttek sorba az ilyen-olyan fertőzések. Mindent próbáltam, amit lehet és még mindig ott tartok, hogy vissza-vissza kacsingatnak bacik (főleg enterocccus, meg coli), s csak folyamatos tejsavas irrigálással és különböző tejsavas hüvelykészítményekkel tartható fent valamiféle egyensúly, de sajnos az sem 100%. Úgyhogy, aki még a felhelyezés előtt áll, nagyon figyeljen erre, nehogy hasonlóan járjon. S kiemelném, hogy egyáltalán nem voltam előtte hajlamos a fertőzésekre, mert 40 évig pl. egyszer sem volt talál bakteriális fertőzésem.

Üdv.

Szilvi

5665. novehaki
2013. aug. 1. 08:17
Sziasztok! érdeklődnék hogy ha levétel után mikor jelentkezik az első vérzés? már több mint egy hónapja levették de még semmi?
5664. 76Ancsika (válaszként erre: 5663. - Virág221)
2013. júl. 31. 19:21

Szia Virág. Köszi a tanácsokat! Nekem Augusztusban lesz 6 hó hogy fennt van, az első 2 hó durva volt, véreztem egyfolytában, aztán kaptam egy inyekcíót(amit sztem jobb lett volna ha nem) attól aztán 2 hónapig feszült, ideges voltam. Ittam a teákat, c vitamin stb..és segített. Most már jobb, vannak tiszta napjaim, néha pecsételgetek, de már nem vészes. A feszültség néha megvan, idönként fájdogál a fejem, de ez nem biztos hogy a Mirénától. Olvastam többeknél hogy mensiznek, de én nem. Igaz, hol vérezgettem hol pecsételgettem, így nem is tudnám mihez kötni az időpontot.Néha olyan érzésem van minha megjönne, legalábbis mielőtt volt a Miréna akkor éreztem így magamat(puffadás, fejfájás,feszültség)de lehet hogy még szokja a szervezetem.Remélem minnél hamarabb barátok leszünk a külyükével :) mert nem szeretnék megint Miréna előtti iszonyatos vérzéseket. Nekem ezért is kellett feltenni.

Üdv:Ancsika

5663. virág221 (válaszként erre: 5660. - 76Ancsika)
2013. júl. 31. 08:17
Ancsika! Ne stresszelj a vérzés miatt és ne számolgasd, hogy mennyi ideje van spirálod, mindenki más és másképpen reagál. A stressz viszont további problémákat okoz, felborítja a hormonháztartást és a végén már nem lehet tudni, hogy mi is a probléma kiváltó oka...Ahogy visszaolvastam a hozzászólásokat, a vérzéses és egyéb problémák többeknél a felborult hormonháztartás miatti tipikus tüneteket okozta, ezek akár a korai menopauzát/menopauzát is utánozhatják a legváltozatosabb gondokat okozva...Nem tudom, hányan vannak, akiknek az orvosa megcsinálta a hormonszint mérést??? Mert a pattanások, bőrproblémák, hangulati zavarok, idegesség, depresszió, hajhullás, változatos vérzészavarok stb. sajnos mind-mind belefér ebbe a kategóriába és nem feltétlenül a Mirena okozza...Mert a hónapokig tartó stressz mérhető változásokat okoz a szervezetben és ha a Mirena a stressz forrása, ha leveszik, megoldottnak tekinthető a probléma, rendeződnek a panaszok, csak nem a Mirena levétele miatt, hanem azért, mert már nem stresszel az illető a Mirena miatt...
5662. virág221 (válaszként erre: 5661. - Virág221)
2013. júl. 31. 07:37
Még annyit szerettem volna, hogy a normál hüvelyflóra fenntartása nagyon fontos, főleg a felhelyezést követő első néhány hétben kell megakadályozni a felszálló fertőzéseket, amikor még nem alakul ki az a nyákdugó a méhszájban, amit a Mirena hoz létre /sajnos a Chlamydia ellen nem véd és nem is fog/, mert a gyulladt nyálkahártya is vérezgethet, illetve fenntarthat elhúzódó vérzést, extra vérzéses napokat okozhat. Többeknél ez okoz vérzést, csak nem tudják, hanem a Mirena számlájára könyvelik el...
5661. virág221 (válaszként erre: 5660. - 76Ancsika)
2013. júl. 31. 07:28
Sziasztok! Én mindenkinek azt tanácsolom, hogy ha már fent van a spirál, próbáljon kitartani legalább egy évig, mert nem mindenkinek elég a 6 hónap, hogy a pozitív változás bekövetkezzen. A vérzés csökkentésére nagyon jó a pásztortáska, ahogy Te is írtad korábban, illetve pásztortáska+apróbojtorján, mert az egyik erőteljes vérzéscsillapító, a másik pedig összehúzó hatású a sok csersav miatt, amit tartalmaz, plusz C vitamin. Ha valakit érdekel, szívesen írok bővebben ezekről a gyógynövényekről, az adagról, használatáról, illetve mellékhatásairól, saját tapasztalataimról.
5660. 76Ancsika (válaszként erre: 5657. - Virág221)
2013. júl. 30. 19:51
Sziasztok. Kimondottan örültem a mondatoknak, amit Virág írt. A véleményét én is osztom minden tekintetben! A pozitív vélemények kellenek nekünk akik még barátkoznak a Mirénával :) Köszönjük :)
5659. Ritus79 (válaszként erre: 5655. - Standstill)
2013. júl. 30. 11:23
Standstill! Nekem is volt majdnem 1 hét, hogy nem éreztem a jelzőszálat, aztán előkerült.... :) Biztos, hogy le tudják venni, akkor is, ha nem érzed a szálat és szerintem nem altatásban.... Hiszen a doki kitágítja a méhszájat, úgy mint amikor feltette és simán kiveszi.
5658. standstill (válaszként erre: 5656. - Ani-Lea)
2013. júl. 30. 07:16

Köszönöm szépen!

Nekem 2,5 éva van fent a spirál. Nincs vele különösebb gondom, leszámítva egy két mitesszert a hátamon, na meg pár kilót de az nem biztos, hogy a Mirena számlájára írható. :)

Judit

5657. virág221
2013. júl. 29. 08:59
Sziasztok! Én a pozitív tapasztalatokat szeretném gyarapítani, március óta van Mirenám, eddig két-három olyan nap volt, amikor extra vérezgetés előfordult, semmi több. A menstruációm tartja a ciklust, szerencsére a Mirenát megelőző túl rövid, néha 20-21 napos ciklusok kitolódtak 30-33 napra, a vérzés mennyisége is töredékére csökkent, bár a vérzéses napok száma 8 körül van, de nálam igazából ez nem újdonság. Semmi egyéb negatívumot nem tudok felhozni a Mirena ellen egyelőre. Visszaolvastam a hozzászólásokat, annyit megjegyeznék, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy milyen állapotú és vastagságú a nyálkahártya, amikor felhelyezik a spirált. Egy hosszú évek, évtizedek óta vastagodó, jócskán megnagyobbodott méh biztosan nem reagál úgy, mint az a méh, amelyben csak esetleg kisebb myom/a/ák vannak. Az sem mindegy, hogy a myoma merre növekedik, a méh ürege vagy ellenkezőleg a hasüreg felé...Másrészről az kiinduló probléma az ösztrogén/progeszteron egyensúly felborulása, mert a myoma kiváltó oka az ösztrogén túlsúly. Akinek alig termelődik progeszteron, mert pl. sok tüszőrepedés nélküli ciklusa van /tüszőrepedéskor szabadul fel progeszteron/, önmagában a spiráltól ne várjon csodát. Vissza kell állítani az ösztrogén/progeszteron egyensúlyt, pl. gyógynövények segítségével /ld. vitex agnus castus=barátcserje/és tartózkodni a fitoösztrogéneket tartalmazó ételektől, gyógynövényektől és italoktól. Az egyensúly helyreállítása már önmagában is nagy segítség a vérzéses problémák csökkentésél. Sok panaszt írtatok le, de én úgy gondolom, a Mirena számlájára csak akkor írhatóak, ha a spirál levételét követően nagyon hamar megszűnnek. A Mirena annyira minimális hormont bocsát ki, hogy az egész szervezetet szerintem képtelen romba dönteni hormonálisan...A hagyományos spirálok minimum ennyi problémát okoznak, sőt...Valamennyi spirált viselő ismerősömnek vannak problémái...pl. visszatérő fertőzések, erős, elhúzódó vérzés, ciklustól független vérezgetések stb. Én is ebbe a táborba tartoztam, le is kellett venni a hagyományos spirált annak idején...Ahogy visszaolvastam a hsz-kat, pistusz/??így hívják?? nem emlékszem pontosan/ feleségét is meghallgatnám, itt mindenki nagyon egyetértett az egyetlen férfi hozzászólóval, én azért meghallgatnám a feleség indokait is a spirál felhelyezését illetően, illetve összességében...Azért valamennyire egyetértek azokkal, akiknek az a véleménye, hogy a Mirena fórum a Mirenáról szóljon elsősorban...Remélem nem sértettem meg senkit a hozzászólásommal....
5656. Ani-Lea
2013. júl. 28. 19:59
Szia, nekem is azt mondta a doki, hogy nem látja mégis simán leszedte :) de ha nem megy akkor altatásba veszik le.
2013. júl. 28. 15:01
Sziasztok! Lenne egy kérdésem...ha eltűnik az ellenörző szál a helyéről ( felcsúszik) akkor hogyan tudják levenni a spirált? Tavaly a rákszűrésen azt mondták hosszú idén meg azt hogy felcsúszott. :( 2,5 éve van fent.
5654. Ani-Lea
2013. júl. 28. 12:10

Sziasztok,

Örülök a pozitív jelzéseknek, vannak nők akik bírják de sajnos azok vannak kevesebben :/

Én voltam biorezonancián nekem bevált ajánlom olyan helyen voltam ahol gyógyszert is ajánlanak gyógynövényest, de van olyan is ahol mágnessel kezelnek.

Vimi köszönöm kérdésedet jobban vagyok, de szorongok még, és van pár élethelyzet amit még nem tudok "lesza.ni" ilyenkor magamnak idézem elő a szorongást.

De lassan 3.5 hónapja nincs mirenám nagyon panaszom elmúlt, egyedül ez maradt meg. Én nem bánom, hogy van havim :)

5653. mouse1980 (válaszként erre: 5648. - Vimi2)
2013. júl. 27. 19:03

Szia Vimi!

Köszönöm kérdésed:) a csomoim megvannak még:( es a hajam is hullik még:(, ( amit a mirena okozott)

Örülök, hogy te jol vagy..

Azért hiányzik innen egy két alap ember, sajnálom híg ig alakult:(

Szép napot!

5652. agi1987
2013. júl. 27. 14:00
Sziasztok! Korábban már irtam nekem egy évig volt fennt a mirena .Rosszullétak,görcsök,ájulások tarkították ezt az egy évemet és állandó "gennyes"állagú folyás.Levetettem és örülök mert az én szervezetem nem bírta elviselni.Ja és a citológiám is folyamatosan rossz volt. Most fogitabit szedek és ezzel minden ok.Csak néha elfelejtem bevenni.:P Szép nyarat nektek,és rem.azért sokótoknak beválik az eszköz mert nem kis kiadás és jó sok ideig megkönnyíti a fog.gátlás és a mensi kérdését.:D
5651. Vimi2
2013. júl. 24. 19:57
Érdekes, de nekem pont a maszatolással nem volt gondom, meg se jött 3 hónap után. :) Többségnek meg az a gond, szerencsésebbeknek csak az elején. Azzal érdemes kivárni.
5650. Ritus79
2013. júl. 24. 08:31

Sziasztok!

Nekem 3. éve van Mirenám, az elején nekem is voltak össze-vissza maszatolások, de elég hamar elmúltak és már régóta minden rendben. Nekem nagyon bevált!

Csak, hogy írjak pozitívumot is! ;) Szép nyarat mindenkinek!!!!!!

5649. P64 (válaszként erre: 5646. - 76Ancsika)
2013. júl. 23. 11:36

Szia!

Na én elkiabáltam a dolgot! Megint egy héttel korábban megjött, mint kellett volna! :( És már ez a 8. napom. :(

Nektek szebbeket! Piros

5648. Vimi2
2013. júl. 22. 20:08

Sziasztok!

Jól eltűntem, de most visszaolvastam. :)

Őrülök a + hozzászólásoknak, de én is azt gondolom ők vannak kevesebben, akik le is írják. Mikor rátaláltam a topikra, engem nem zavartak a személyes hozzászólások, szerintem annélkül furi is lenne. Mikor segítség kellett, egyből kaptam is, és nagyon hálás vagyok érte.

néne! Jobbulást! Remélem már az ülés is jobban megy.

Ani-Lea! Te hogy vagy? Férjed még dolgozik vagy már hazajött?

wbarbara! Sajnos már régebben írtad, remélem a vérzésed megoldódott, nálam is kaparás lett a vége 2 hét vérzés után. Utána az első 25 napra, a második 28 napra jött meg, és hála olyan volt, mint régen.2 napig véreztem jobban, amúgy elviselhetően, és 5 napig tartott. Ennek is lehet örülni.

mouse! Te is jól vagy? csomóid?

Amúgy a haspuffadással még kínlódom, biorezonanciára szeretnék menni, de aug-21-re van időpont. :( Candidára is gyanakszom, legyengült szervezetet megtámadhatja, annak szeretnék utánajárni.

Többieknek kitartást! Nekem nem volt időm kivárni, mert fel kellni se bírtam. :(

Andi

5647. jooeva
2013. júl. 22. 20:08

Nekem is több, mint 4 hónapja van fenn, 2-3 hetes barnázgatás után 6 hetente van 2-3 nap maszat és kész.

Attól féltem, hogy parázni fogok, hogy nincs menzim, de nem! Sőt, nagyon király!

A hátamon jöttek ki pattanások, de kordában tarthatóak. De nekem mindíg is problémás volt a bőröm......

5646. 76Ancsika
2013. júl. 22. 19:48

Sziasztok. Nahát, vannak már pozitív tapasztalatok :) Örülök mert néhányan még nem vagyunk a legjobb barátnők a Mirénával :) A 5 hónapnál tartok, még vannak pecsételgetések, már alakulok, az első 3 hónapban szinte végig vérezgettem. Reménykedem hogy lassan beáll. Szép estét mindenkinek!

Üdv:Anita

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook