Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

5795. Ani-Lea (válaszként erre: 5793. - 76Ancsika)
2013. nov. 14. 09:12

Sziasztok,

Ancsika nekem apánik azóta is meg van előtt esoha nem volt igaz a közelébe nincs már annak amilyenek voltak :( nekem volt kimerültség is így azt nem tudom ponotsan erre fogni, nekem 1,5 évig volt fent és a pánikok, gyengesség, derékfájás, hajhullás stb akkor lettek mikor már nem volt menzeszem én azért is dönöttem így, mikor már mindenre negatív lettem, hogy inkkább legyen meg a havi tisztulásom, ezt látom jónak ha amúgy minden rendben volt, nekem beállt a mensim, neked is be fog nyugi :) Mire iszod a teát? Tisztitásra?

2013. nov. 14. 08:43
Tegnap tették fel a Mirenát. Minden rendben ment, de pár órával rá fájt az alhasam, a derekam, ami most is észlelhető. Enyhe szédülés is van jelenleg is. Ezt a Mirena okozza? Volt valakinek hasonló?
5793. 76Ancsika (válaszként erre: 5790. - Ani-Lea)
2013. nov. 13. 18:26

SZia Ani-Lea!

Ma vetettem le, nem volt semmi különös, nem is éreztem. Kilenc hónapig volt fent, de elég is volt.

Amióta nem volt mensim(úgy két hónapja) folyamatos fejfájásom volt, szédülés, pánikszerű rohamok. A dokim azt mondja hogy aki nem bírja a sárgatest hormont, azoknál jelentős mellékhatás lehet. Remélem a mensim is rendben lesz, nem fogok nagyon vérezni. Iszok sok gyógyteát amit egy természet-gyógyász állított össze, remélem segít.

Szép estét: Anita

5792. Sylvi28 (válaszként erre: 5791. - Edit1965)
2013. nov. 13. 09:27

Szívesen a megnyugtatást :)

Engem így altattak...de sztem csak pár perc volt a kisebb műtét miatt,gondolom a levétel is csak annyi.

És tök érdekes volt h már az ágyban a szobában ébredtem :))

5791. Edit1965 (válaszként erre: 5788. - Sylvi28)
2013. nov. 13. 01:36
Köszi szépen a nyugtatást ! :) Na erre nem is gondoltam ( meg nem is kérdeztem), hogy így is lehet altatni. Azt hittem, hogy a szokásos altatással. Nekem is lesz még egy kisebb műtét is.
5790. Ani-Lea (válaszként erre: 5789. - 76Ancsika)
2013. nov. 12. 20:23

Csak le kell venni? Miért döntöttél így? Azt mondtad vársz még...

Levétel nem fáj két perc nekem pici görcsöm volt nagyon minimális pecsételödésem olyan egy hét után de rendes menzeszem két hétre rá jött meg nem volt se több se kevesebb, mint előtte! annyi, hogy egy ideig 28 napra jött meg aztán kezdek visszaállni a 24-26 napra.

Neked meddig volt fent?

5789. 76Ancsika
2013. nov. 12. 17:54

Sziasztok!

Holnap veszik le a Mirénát, és érdeklődni szeretnék (aki már levetette) hogy mit várhatok a levétel után!? Mikor várható a mensi? Olvastam hogy van aki nagyon vérzett, de van olyan is akinek rendes volt a mensije. Remélem nem az átlag az erős vérzés!? Mik a tapasztalatok?

Üdv: Anita

5788. Sylvi28 (válaszként erre: 5787. - Edit1965)
2013. nov. 11. 16:28

Ne félj az altatástól,bár ezt könnyű mondani :)

Engem is csak 1x altattak,igaz nem spirál végett,hanem kisebb műtétem volt,de nem volt annyira vészes mint amennyire féltem tőle....

Felfeküdtem,és beadták vénásan az altatót kicsit köhögnöm kellett aztán aludtam is,és utána már arra ébredtem h kint vagyok a szobában,minden más kiesett :)

Szóval ne idegeskedj minden jó lesz.

5787. Edit1965
2013. nov. 11. 14:54
Ja, és én csak az altatástól félek.
5786. Edit1965
2013. nov. 11. 14:54

Köszönöm. Nem mondta, hogy miért, de gondolom a két feltétel valamelyik, vagy mindkettő megléte miatt. Maximálisan bízok benne, nála szültem, és 20 éves korom óta a nőgyógyászom, azon szoktunk élcelődni, hogy hosszabb a kapcsolatunk már, mint egy házasság. :D Ő azt mondta, így a biztonságos a levétel.

Igen, a felrakás is 2 perc volt.

5785. Ani-Lea (válaszként erre: 5782. - Edit1965)
2013. nov. 11. 13:59
Ezt altatásba két esetbe vezsik le vagy beágyazodótt, vagy annyira felcsuszott a jelző száll, hogy nem látja. Gondolom nem sok idő mire leveszik ha simán kapják le akkor összesen 3 perc és kész is és mire mondasz egy aut már lent is van.
5784. kismackó2006 (válaszként erre: 5782. - Edit1965)
2013. nov. 11. 12:08
De miért kell altatásban veszik le? Beágyazódott?
5783. Edit1965 (válaszként erre: 5777. - Ani-Lea)
2013. nov. 11. 11:12
Köszi, ha leveszi, akkor majd meglátom, hogy fogyok-e, vagy egyébként is híztam volna ilyen alattomos 1 év 1 kg-ot.
5782. Edit1965 (válaszként erre: 5779. - Ritus79)
2013. nov. 11. 11:11

Le akartam már 5 év után vetetni, de azt mondta, hogy 7 év....5 évig termeli a hotmont, utána csak sima spirál.

Ha tudom, hogy csak műtéti úton, altatásban lehet levetetni, fel se tetetem. :(

Mennyi ideig tart ez az altatás ? Ti nem féltetek ?

2013. nov. 11. 10:48
Én nem értem, hogy mondja egy orvos, hogy Á, nem baj, még maradhat a spirál, amikor a hormontartalmú spirál szavatossága már lejárt, jelenleg csak ártani tud, haszna gyakorlatilag semmi. Elveszíti a hatékonyságát. Nem azért találták ki az 5 év mint levételi időt, mert valamit rá kellett írni a dobozára.
5780. Ani-Lea
2013. nov. 11. 09:39
Nem minden esetbem cserélik én úgy tudom 1 évet rá lehet húzni abarátnőmnek a sima van és a dokija mondta, hogy maradhat még fent neki...
5779. Ritus79 (válaszként erre: 5776. - Edit1965)
2013. nov. 11. 08:14

Edit!

Hogy-hogy 7 éve van fent?????? Már másnál is olvastam, 5 év után cserélni kell....

5778. Sylvi28 (válaszként erre: 5774. - Katoka01)
2013. nov. 10. 14:23

Köszönöm.

Csak mert ezt elfelejtettem megkérdezni dokimtól,igaz nem áll szándékomba antibigyót szedni egyenlőre.

És ennél is van pár hét míg védett leszek,mint a gyógyszernál? Dokim 1 hónapot javasolt,h addig legyen kiegészítő védekezés biztos ami biztos, de az már letelt :)

5777. Ani-Lea
2013. nov. 10. 12:39
Szia Edit én fogytam tőle ez is valahol hormont termel akár, hogy is nézzük én nem hiszek abba, hogy ez csak ott hat és semmi nem kerül be a vérbe ha ez így lenne nem is mondanák, hogy 3 hónap a minimum mire kitisztulsz tőle az igaz, hogy nagyon kevés a hormon tartalma de ennek is van és ha annyi panaszt okoz, mint egy fogamzásagátló akkor miért ne lehetne mások is írták már itt, hogy híztak meg sok mást is...
5776. Edit1965
2013. nov. 9. 20:14

Nekem januárban lesz 7 éve, hogy fent van a mirena, és soha semmi problémát nem okozott.

...csak egy valami foglalkoztat, orvosom kérdeztem, ő persze nemleges választ adott: meghíztam....létezik, hogy a mirena miatt ? Illetve az résegített ? Nektek van erről tapasztalatotok ? kb.6-7 kg-ot szedtem fel. :(

5775. Edit1965 (válaszként erre: 5771. - Ritapam)
2013. nov. 9. 20:09

Sziasztok !

Ritapam, milyen volt a csere, és miért altatásban kellett végezni ? Meddig tartott, melyik kórházban volt ? Utána éreztél valamit ?

Én szeretném levetetni, és azt mondta az orvosom nyáron, hogy altatásban végzi majd ősszel, ettől nagyon bepánikoltam, még sosem altattak, és nem mentem vissza még hozzá.

Újat nem akarok feltetetni. Azt megértem, hogy biztonságosan csak így tudja levenni, de mennyire altatnak el ( nehogy ne altassanak, vagy túlaltassanak), és mennyi ideig tart a műtét ?

5774. katoka01 (válaszként erre: 5773. - Sylvi28)
2013. nov. 9. 11:46
Szia! A leírásában csak az van, hogy a feltétele előtt számít! Egy német honlapot is olvastam, ott egy orvos egyértelműen azt írja, hogy lehet mellette antiobiotikus kezelés, mert ennél az eszköznél nem csak a hormonális kezelés számít, hanem maga az eszköz is meggátolja a teherbeesést. Ez útóbbi miatt lehet antibicit szedni.
5773. Sylvi28
2013. nov. 8. 22:37
A Mirenanal is van olyan h befolyásolhatja a védelmét, 1-2 antibiotikum mint a fogamzásgátlónál?
5772. kismackó2006 (válaszként erre: 5771. - Ritapam)
2013. nov. 6. 08:55

szia!

Köszi! Remélem, nem lesz gond a Mirenával, mert elég drága. Igen, én sem hallottam még ilyet, hogy kórházban így lenyúljon egy orvos. Szakrendelésen közli, hogy kórházban felteszi 20 ezerért! Ha minden igaz, találtam egy jó dokit, akinek tényleg reális árai vannak és nem száll el magától.

5771. Ritapam (válaszként erre: 5769. - Kismackó2006)
2013. nov. 5. 14:38

Te jó ég!!! ilyet még nem hallottam. Az elsőt kórházban tette fel, megkérdeztem mivel tartozom: semmivel!!! persze azért kapott egy 5öst, mert amúgy magánúton hozzá járok.

A másodikat nem sikerült simán lecserélni, kórházban történt, altatásan. megkérdeztem, mivel tartozok: semmivel!!!! ismét egy 5öst kapott, amúgy magánon 8ért rakja fel.

Semmi esetre ne menj ehhez a pénzéhes dokihoz, jó hogy találtál másikat. Remélem nem lesz gond a mirenával sem! :) üdv

5770. Ani-Lea
2013. nov. 4. 19:24
Jól tetted, eleget kapnak ők e nélkül is... Ha magánba mész számíts még 6 hét múlva egy kontroll vizsgálatra mert vissza hívnak!
2013. nov. 4. 09:04
Nem külsősként (externista) dolgozik az az orvos, de még ha az is lenne, akkor is nagyon sok az a 20.000 Ft, főleg kórházban. Á! Közben néztem más dokit, magánrendelésén 10.000 Ft-ért teszi fel.
5768. katoka01 (válaszként erre: 5766. - Kismackó2006)
2013. nov. 1. 09:42

Szia! Akkor szoktak pénzt kérni az orvosok, ha az adott kórházban "külsősként" dolgonak. Nézz után a Bajcsy kórház honlapján.

Az én doktornőmnek magánrendelése van csak és hetente egyszer (plusz mikor szülést vezet) külsősként a Szent István kórházban van. Ő eleve azt mondta, hogy magánrendelésen nem teszi fel, mert jobb szereti kórházban. És 10 000 Ft volt.

"Sima TB -s orvosként", nem kérhet pénzt!! Próbálj más orvost nézni!

És még annyit, az ár amit írtál, jónak számit. Én nyár elején vettem meg. 7-8 patikában érdeklődtem és végül 47 800 Ft -t vettem meg, mert az volt a legolcsóbb. Döbbenetes, mert volt olyan Patika, ahol 55 000 Ft -t mondták!!!!

5767. Ani-Lea
2013. okt. 30. 17:02

Sziasztok,

NEM KÉRHETNEK PÉNZT A KÓRHÁZBA!!!!! SEMMIÉRT!!!!!! Nekem is ott tették fel és mivel az én dokimnak nincs magánrendelője de megbeszélt időre fogad így mindig adok neki pénzt 5e, ez így volt mielőtt a hurok feltétele előtt uh majd feltette ha össze adod ez is 10e volt de két alkalom! aztán a kontroll ujabb 5e meg maga a Mirena amit én 2 éve vettem 44e. De ha nem adtam volna akkor is feltette amit te írsz az van akinek a szülési pénze... De ha jól értem neked már volt Mirenád?! Akkor ez, hogy volt? Ha akkor nem volt bajod vele nem hiszem, hogy lenee, de nem szeretnék senkit rábeszélni főleg, hogy nekem nem jött be, de le se beszélnék senkit, mivel másnak beválhat!!

2013. okt. 30. 13:43

Köszi Lányok!

Igen, én is érzem, hogy valami nagyon nincs rendben a doki kijelentésével. A bevezető szövege az volt, hogy magánrendelésén 36.000 Ft-ért csinálja, de ha kórházban, akkor ez kedvezőbb, 20.000 Ft. Mintha éppen szívességet tenne és segítene, hogy máris pénzt spórol nekem.

Keresek is egy másik dokit, gondolom, ha mutatom az ambuláns lapot, amin rajta van, hogy júliusban volt a citológiám, akkor az elegendő és nem kell újra kenetvizsgálat, valamint elfogadja, hogy nem kell felírni, mert már van recept a Mirenára.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook