Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Szia!
Lehetséges Igen,hisz úgy mond ki takarítja a méh falait ,idővel rendbe jösz.♡
Nekem két és fél éve van fent,de néha van barna valami :/
Sziasztok. Megint egy kis pozitív tapasztalat következik. Tavaly szeptember óta van mirenám erős vérzés miatt. Pár hónap alatt "összeszoktunk". Eleinte kevés pecsételő vérzés, aztán kb 3 hónapja még annyi sem. Nekem bevált. Azt az egyet sajnálom, hogy az itt olvasott sok negatív tapasztalat miatt egy évet hezitáltam, hogy feltetessem-e. Akinek nem vált be, sajnálom. Nyilván nem mindenkinekjó.
Nekem levosert volt fent 9 hónapig. Sajnos nekem 9 hónapból 7 végig véreztem még norcolut után is, minden hónapban nagyon durván begyulladtam. Én is nagyon bíztam benne, de sajnos nem voltunk kompatibilis. 10 hónapja van lent és most jön a kistesó :)
Kedves anita1969!
Minap írta fel nekem is az orvos a Mirena spirált, még nem váltottam ki,ha egyezik a recepten lévő adat a Tieddel akkor érdekelne,budapesti vagy?
Mikor váltottad ki a receptet?
Üdv,Szemi73
Sziasztok.7 hónapja van fent a mirena terápiás céllal.A mesest ugyan csökkentette ,de azóta minden nap pecsételek a havi menses ugyanúgy megvan.Ma kaptam norcolutot.Az uh meg kezdődő myomat írt le.Elvileg a hormonspirál csökkent a myomát nem pedig növeszt.A doki rám bizta mi legyen.levegye vagy maradjon.Nagyon bíztam benne.A vérszegénység is ugyanúgy megvan.Valaki járt már így?Érdemes még várni?
ja..és bizony hisztis vagyok és a fejem is többször fáj.
Sziasztok, 49 éves leszek cirka egy hét múlva. Rendszertelen, bő, darabos vérzések gyötörtek évek óta. Február végén voltam rákszűrésen , ahol már mondták, hogy eüg. küretre lesz szükségem és azután felteszik a spirált. A citológiám P2 lett, bár ezt a kutya sem kérdezte meg a műtét előtt. 3 hete volt a beavatkozás, utána 4 napig némi barnázás vagy még az sem, majd egyre erősebben fájt az alhasam és jobban véreztem, de még mindig nem menstuációszerűen. Vissza a dokihoz, aki laborra küldött...valami enyhe gyulladás...3 nap antibiotikum, vérkép utána rendben.Azonban reggelente még mindig fáj a hasam és napközben is érzem, a vérzésem élénk piros - eleinte kevesebb volt, most már olyan, mint a menstruáció 3. napja...de közel sem olyan erős, mint régen volt. Normális, hogy majdnem 3 héttel egy eüg küret után a spirál úgy bezavar, hogy megjön hamarabb? És meddig tart? Már iszom a Pásztortáska teát, beszedtem vérzéscsökkentő tablettát.
Kedves Erszebet! Nagyon örültem a levelednek, akkor még türelmes leszek.
Nálam 4 hónap kelett hogy be álljon,szupi minden már lassan 2,5 éve.
Mioma nálam 4 cm volt akkor,most februárban voltam uhun ELTÜNT :)
9 hónapja van fent a Mirena.
Az első 5-6 hónapban volt rendszertelen vérzésem, majd március óta havi egy nap a mensim.
Erős és hosszú ciklusok miatt tetettem fel, 43 éves vagyok, nekem bevált, sokkal könnyebb az életem, energikusabb vagyok amióta nincs a havi vér veszteség.
Üdvözlet mindenkinek! Április 25.-én rakták fel a hormonspirálomat, mióma miatt és korábbi erős vérzések miatt, de elsősorban azért hogy ne kelljen folyamatosan Norculutot szednem. Azért írok, hogy megkérdezzem van valaki aki mióma mellett használja a spirált, milyenek voltak az első hónapok. Sajnos nekem még mindig van vérzésem, felváltva hol rózsaszínes, hol barnás, hol rendes vérzés. Egy kedves barátnőmnek 2,5 hónap kellett hogy beálljon, de másik ismerősömnek 1 hónap pecsételgetés után megszűnt. Még minidg legyek türelmes, ugye nem vagyok egyedül akinek kicsit rázósabb az eleje. Köszi a reagálásokat előre is.
Ezek igazán szuper hírek, köszi hogy megosztottad. Szükség van rá, mert általában csak a negatív véleményt írják/írjuk le és így nem kapunk teljes és valós képet.
A tapasztalataimat írnám le, mert a pozitívakat is le kell írni. :)
Nekem Jaydess spirálom van március óta, ami ugyanaz mint a Mirena, csak kisebb.
Azóta nincs vérzésem, nincsenek görcseim. A 30 éve tartó migrénem teljesen elmúlt.
Az inzulinrezisztenicám, amivel 5 éve nem tudunk mit kezdeni az orvosommal, szintén a múlté. Szóval én nagyon elégedett vagyok, nekem nagyon bevált.
Van egy eladó Mirena spirálom, úgy volt, hogy használhatom, de a trombózis után nem vállalja az orvos a felhelyezést. 30000 FT, ha valakit érkedel.
Köszönöm kérdésed. Nagyon jól. Hétfőn a felhelyezés után nagyon fájt a hasam alja, és erősebben véreztem, mint előtte. De kedd óta semmi panaszom, se vérzés, se fájdalom. Nekem a mumus a hízás, ettől nagyon tartok, hiába tudom az eszemmel, hogy helyileg hat, nem nő az étvágy stb., de a betegtájékoztatóban mégis fel van tüntetve, mint mellékhatás. Szóval, ha erre sem lesz negatív hatása akkor tényleg minden szuper. Egyébként szerintem agyban kell elfogadnom, hogy ott van valami. Hiába nem érzem, mégis néha érezni vélem :)
Igen voltam laborban, hormonszintet néztek, kicsit beindult a klimax ezért kaptam egy sprayt, kettő puffot kell nyomni alkarra minden este. Attól jól aludtam és nincs izzadás. Viszont begyulladtak az izületeim, nem tudom, közrejátszik-e
Szia!
Biztos jól fog "viselkedni" a Mircsi ;)
Hát igen a hatalmas doboz,én mikor ki váltottam 15 perc múlva rakta is fel dokim.Kórházba vàltottam ki az nap de még jó,mikor meg láttam mekkora :o aztán liftel fel,persze a lift tele emberkékkel ciki volt :) azon törpöltem mit is mondok ha megkérdezik miiaaaz? :)
További szép napot neked is !
Sziasztok én ma délelőtt kaptam meg a Mirena spirált. 45 000 ft-ért váltotta ki a férjem. Vicces volt, ahogy hazaállított azzal a "hatalmas" dobozzal. A felhelyezés kicsit kellemetlen volt, de nem nevezném fájdalmasnak. Még csak pár órás vagyok de nagyon pozitívan állok hozzá. Remélem minden jól alakul. Szép napot mindenkinek!
Elkezdtem "barnázni". Nekem amúgy abszolút semmi menzeszem nincs.
2010 óta van ez fent.
Várhatnék még a cserével, de nem akarom, hogy megjöjjön. Bő 12 éve semmi, és jó ez így.
Szia!
Nekem is így állt be, pici vér aztán barna, aztán barna pici vérzés ez kb 4-5 hónapig, ez alatt volt hogy megsem jött de a hasam fájt :/
Nekem februárban volt két éve hogy fenn van, azóta ritkán jelentkezik valami. De hogy most termál fűrdőbe jarunk heti egyszer, attól egy kicsit meg zavarhatta a meleg víz mert múlt hóba két napig csippcsepp volt de az sem volt vészes.
Szia! Én nemrég az Alma patikában váltottam ki,mert ott tudsz igényelni törzsvásárló kártyát,és akkor 5% kedvezményt adnak. Így volt kb 46000 ft
Sziasztok! Szeretnék kérni egy kis segítséget! Februárban rakattam föl a Mirenat. Minden rendben volt,az első hónapban minimálisan barnáztam,de azóta se jött meg. Most 4 napja van egy kicsi vérzésem,inkább csak barnázás,és a hasam alja baloldalon kicsit fáj. Szerintetek ez mitől lehet?
Gondolom a mensi hosszabb és több lesz, lassan irány a doki, szerintem egy másikat fel is rakatok, megszoktam már h rövidebb és kevesebb a mensi, spirál előtt sokat szenvedtem
Uhuval ő többet lát majd ,3 év után kérj uhu t.
Hát ez jó, "ha érzed nincs benne annyi hormon"
És hogy lehet érezni ha nincs benne? Mit mond doki?
Gondolom mensi állaga változik (több lesz),
Honnan tudtad h le kellett vetetni? Nekem a doki azt mondta 3 évig használható a jaydess, de maradhat tovább, mert a hatóidő nem fix, és akkor vetessem le ha úgy érzem már nem használ, változik a menzesz, és ha nem érzem h már nincs benne hormon és terhes leszek.
További ajánlott fórumok: