Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Milyen az inszemináció? Mik a tapasztalatok? fórum

Milyen az inszemináció? Mik a tapasztalatok? (tudásbázis)

60921. rlibertas (válaszként erre: 60917. - Ildi-29)
2011. nov. 13. 18:58
Sajnálom!
60920. VFanni01 (válaszként erre: 60916. - Rlibertas)
2011. nov. 13. 17:21
Nem hinném, hogy a korod miatt lenne gond, én 25 éves vagyok, és ugyan ez van nálam is...:(
60919. VFanni01 (válaszként erre: 60917. - Ildi-29)
2011. nov. 13. 17:20

Ildi, nagyon sajnálom!!

Sok sikerült, tegyétek rendbe a kapcsolatotokat!!! Muszáj!!

60918. f3454b066e (válaszként erre: 60916. - Rlibertas)
2011. nov. 13. 16:52
kifejleszthetnék már aztis hogy a babát ők teszik bele a méhnyálkahártyába.. hátha valakinek igy siekrülne.
60917. ildi-29
2011. nov. 13. 15:18

Sziasztok

Hát--------------MEGJÖTT____________

mérget vettem volna rá,hogy ez a 2. dupla inszem sem lesz jo

Márcsak a házasságom kell megmenteni !!!!!!!!!!!!!!!!

60916. rlibertas (válaszként erre: 60896. - Cate77)
2011. nov. 13. 15:02

Szerintem is ezek az okok, mert ha semmi más gond nincs, a srácok ott vannak a célba odateszik őket, akkor csak az a kérdés, sikerül te valamelyiknek, és megtapad e.Ez a kettő.

Rohadtul nem értem én sem, hogy ha minden adott, és így születik a gyerek, akkor ennyi sok próbálkozással ennyi sok petesejttel, 1 sem jön össze? akkor mi a fene van?

Szerintem meg az van hogy valószínű nem érettek a petesejtjeim, hiába szép nagy a tüsző, biztos már öregnek számítok a koromtól függetlenül ott bent a petefészekben, és nem életképesek,vagyis nem megtermékenyíthetőek vagy mittom én.Hiába érnek meg.ÉS ez annyira gáz arány lehet hogy 3 év alatt 1-sem volt jó, hogy elkeserítő.MEgpróbálok erre nem gondolni.Nem gondolni arra, hogy miért nem termékenyül meg.

:(

ez a legvégső ötletem, próbálom hinni hogy nem így van,d e semmit nem találtak nálam.És működnie kellene, de nem.

60915. f3454b066e (válaszként erre: 60909. - Czinke)
2011. nov. 13. 08:53
huh... nah ezt én sem tudtam-.....
60914. VFanni01
2011. nov. 13. 08:25
Csajok, én a karácsonytól rettegek, összejön az egész család, mind a férjem mind az én oldalamról, tuti nem úszom meg majd a kérdezősködéseket, hogy miért nincs még baba:(
60913. VFanni01 (válaszként erre: 60909. - Czinke)
2011. nov. 13. 08:24
Na b.sszus, újabb jó hír... erről nem is tudtam:(
60912. VFanni01
2011. nov. 13. 08:22
Pnasugár, nem nagyon tudok válaszolni a kérdésedre, mivel próbálom magam meggyőzni, hogy az a jó, ha 36 óra múlva van az inszem, mivel, hogy nálunk így csinálják. Nekem valamiért szent meggyőződésem, hogy nagyon nagy felelőtlenség azt kockáztatni, hogy 36 órán belül esetleg megtörténik az ovuláció, és akkor újabb hónap kudarc, újabb rengeteg pénz a semmire. Szerintem egyáltalán nem baj, hogy nálad 24 óra múlva csinálták az inszeminációt, mert akkor nagy valószínűséggel nem maradtatok le az ovulációról. De mondom, próbálom magam meggyőzni, hogy nem lehet előbb az ovu... csak 36 óra múlva. Amúgy ha valóban "minden esetben" így is van, neked nem lehet ebből gondod, mivel a kiskatonák kibírják addig, és inkább előbb legyenek ott, mint túl későn. Szerintem az lenne a legideálisabb, és van is köztünk valaki, akinél ezt így csinálják, hogy a tüszőrepesztést követő nap, és az azt követő nap kellenének inszeminációk!
60911. Czinke (válaszként erre: 60892. - VFanni01)
2011. nov. 13. 08:01

Köszönöm! :)) Túl nagy reményt nem táplálunk a harmadik sikerességéhez sem, tekintettel a problémánkra.

Viszont ha ez sem sikerül, akkor lombikozunk. Ez valamelyest megnyugtat, mert nem látok más esélyt magunknak.. Valamiért azt érzem, úgy sikerülni fog! :)

60910. Czinke (válaszként erre: 60906. - Anikó8383)
2011. nov. 13. 07:57

Mi is ezekkel a kérdésekkel találkozunk nap mint nap.. A legközelebbi családtagok és 1-2 nagyon közeli barát tudnak a tortúráról, a távolabbiak nem.

Nem kellenek a kérdések meg a sajnálkozások. Ez a mi harcunk,nekünk kell megvívni. És úgysem értik meg,mert nincsenek benne. Csak a "tanácsok" jönnének!

60909. Czinke (válaszként erre: 60897. - F3454b066e)
2011. nov. 13. 07:53
A lombiknak valóban több az esélye mint az inszeminációnak. Ami viszont sikertelennséget okozhat, ha "mi" nem megfelelően reagálunk a "kész" babára. Mert ugye ha bennünk termékenyül meg,akkor a szervezetünk autómatikusan felkészül a babára, viszont ha készen teszik vissza,akkor a hormonoknak köszönhetően vagy beindul vagy nem. Sokaknál ez jelent problémát.
60908. f3454b066e (válaszként erre: 60898. - Cate77)
2011. nov. 13. 00:25
nekünk a kaáliba 4. inszem után csinálnak lombikot. kérdezz rá a dokidra,mert lehet előbb is megcsinálja. nekem 2. sikertelen inszem volt.
60907. hzsuzsanna (válaszként erre: 60895. - Pnapsugar)
2011. nov. 12. 19:38
Szia!Hova jársz, melyik intézebe? Én is hétfőn megyek uh-ra.
60906. Anikó8383 (válaszként erre: 60899. - Rafi82)
2011. nov. 12. 18:06

Szia. Ne legyél depis, itt vagyunk Veled és itt mindent megírhatsz, mi válaszolunk-ha tudunk!!! Én tudom, hogy mit érzel, nálunk is most jön a 2. inszem-hétfőn! Ma voltunk egy családi összejövetelen, ahol több kisgyermek is van, és megkérdezték-hogy Nekünk mikor lesz már, meg már benne vagyunk a korban. Most, hogy mondjuk Nekik, hogy mi is így gondoljuk-de egyszerűen nem jön össze!!! A szívem szorult össze mikor ezeket kérdezgették, letörtem nagyon és baromira fáj ez a dolog!!!Na de mindegy!!! Nekünk is és mindannyiunknak is lesz majd valamikor, csak várjunk türelemmel!!!

Nem szabad feladni, úgyis sikerülni fog, hidd el!!!

60905. pnapsugar (válaszként erre: 60900. - VFanni01)
2011. nov. 12. 15:46
Köszi Fanni a választ! Az első inszemnél a doki az injekció után 24 órával csinálta meg. Lehet hogy akkor meg kellene várni a 36 órát azért nem sikerült? De ezt most hogy mondjam meg a dokinak?:)))))
60904. VFanni01 (válaszként erre: 60903. - Rafi82)
2011. nov. 12. 15:20
Ez szerintem sajnos nagyon sokunk fejében megfordul. Nővéreméknél sem jön a gólya, és addig nem is hajlandó hozzámenni a barátjához, amíg nem esik teherbe, mert úgy nem akarja magához kötni a srácot, hogy nem tud teherbe esni. Ez olyan szomorú dolog:(:(:(
60903. Rafi82 (válaszként erre: 60902. - VFanni01)
2011. nov. 12. 12:33

Együtt érzek veled !

Már én is mondtam a páromnak, hogy az lenne a legjobb ha keresne olyat aki tud neki szülni gyereket ! :(

60902. VFanni01 (válaszként erre: 60896. - Cate77)
2011. nov. 12. 10:39

Nagyon sajnálom, hogy a 3. sem sikerült, basszus, kezdem elveszíteni azt a kicsike reményt is.

Szerintem is jól gondolod, hogy ezek a dolgok lehetnek a problémák. Én ezért gondolom, hogy ha 3 inszem nem vált be akkor a többi sem fog:( Persze, nagyon szorítok, hogy ne legyen igazam és a 4. nálatok kisbabát hozzon!!!!

Én már jó ideje nem hiszek az inszeminációban, utolsó remény bennem a lombik... ha az sem használ, akkor én elfogadom, hogy ez van, nem lehet gyerekem, valamiért biztos ezt érdemelem, de a férjem is??:( El tudom képzelni, hogy a férjem családja mit fog gondolni rólam, ha nem tudok teherbe esni:(:(

60901. VFanni01 (válaszként erre: 60899. - Rafi82)
2011. nov. 12. 10:35
Ez annyira rossz érzés:(:(:(!!! Sajnálom!
60900. VFanni01 (válaszként erre: 60895. - Pnapsugar)
2011. nov. 12. 10:35

Szia Pnapsugár, üdv köztünk!

Általában a tüszőrepesztés után 36 órával van az inszemináció.

60899. Rafi82
2011. nov. 12. 10:32

Sziasztok

óóómég most sehol semmi. Úgy bele éltem magam, hogy megyünk.

Sógornőm megint átjött dicskedni, hagy fájjon a szivem. Mozog már neki a baba,meg hogy nő a hasa. Megint tiszta depis lettem. Lesz még nekem egyálltalán babám, vagy csak mindíg a máséra kell vigyázznom :(

Jó hétvégét mindenkinek !

60898. Cate77 (válaszként erre: 60897. - F3454b066e)
2011. nov. 11. 22:26

Köszönöm a biztatást igazából még mindig nem adtam fel csak minden negatív eredmény egy kis halál.Alap helyzetben kitartó vagyok csak azt sem akarom,hogy előtörjön belőlem az a görcsös akarás.Mert az sem jó ugye.

Nekünk a 6-ból még 3 van ha úgy nézzük a lombikig de én nem szeretnék idáig eljutni.Most még megpróbálom a 4.-et aztán meglátjuk majd beszélek a dokival,hogy muszáj-e végig csinálni a 6-ot.Igen valóban kisebbnek tűnik a hibalehetőség a lombiknál de akkor annál jobban meg szeretném érteni,hogy az inszemnél hol csúszik be a hiba.

60897. f3454b066e (válaszként erre: 60896. - Cate77)
2011. nov. 11. 21:21

Hát én már a lombikban "hiszek" ha lehet igy fogalmazni.

Mert csak befecskendezik a méhbe a spermákatés ennyi... valószínú hogy a sperma oda fel is jut...szóval a többi dolgot pl. egymásra találás , egyesülés, osztódás még meg kell történjen.

lombiknál már kész babákat tesznek vissza. és ahogy olvastam 10 ból 6 osztódik. pedig megtermékenyitett petesejtekről van szó. szóval az arány elég rosz.

én arra gndolok hogy inkább nem kezd osztódni,vagy épp nem találnak egymásra. vagy valami ezek közűl. és szerintem sokkal se sokkal esélyesebb a lombik. sok oylan is van hogy osztódik de 2. nap meghal...és aki lombikra megy 3-4 napos babákat kap vissza. szóval az már életerős baba.sokkal jobban az esélyek.

én már a lombikot várom. persze a szurizástól tartok .pontosabban a hormonoktól,hogy később se okozzon rákot vagy ilyesmit.de amugy várom.... ahogy olvasgattam lombik 1 vagy 2. általában sikerül. mig az inszemek... hát 3. vagy 4. re.

nekünk még 2 inszem hátra van amire a lombik lesz,de ugy tervezem föl iratom magam lombikra hogy legyen helyünk... nehéz.. tényleg nehéz.. de az nyugtasson hogy lombik még ott van. szerintem az már nagyobb gond lenne hogyha a 3. lombik sem sikerült volna. de ezek még csak inszemek,nem nagy cuccok. lelkileg az, de az inszem nem sokat csinál. fölteszik a spermát ennyi... ami általában fel is tudmennyi....én sem tudok mit irni...fájdalmas nagyon...

60896. Cate77
2011. nov. 11. 19:29

Sziasztok ma voltam az orvosnál a 16.napon mert tegnapig nem jött meg és amúgy is mára voltam visszarendelve.Hát a 3.sem sikerült....

Nem is tudom már higgyek-e valamiben mert a sok tüsző,az egy tüsző,a sok pihenés,a pihenés nélküli megoldás sem vált be ezidáig 3-szor.Szomorú vagyok....

A barátnőmmel már elméleteket gyártunk,hogy mi lehet a baj.

1.mivel közvetlenül befecskendezik a méhbe a katonákat lehet,hogy valamiért nem találkoznak

2.ha találkoznak is nem egyesülnek

3.ha egyesülnek is nem kezd el osztódni

4.ha el is kezd osztódni akkor nem ágyazódik be

Szerintünk ezek a lehetséges okok amennyiben nincs konkrét oka a meddőségnek.

Mi a véleményetek?

Bocs,hogy ilyen hosszú voltam,belőlem így jön ki a tehetetlenség....

60895. pnapsugar
2011. nov. 11. 19:26
Sziasztok! Új vagyok mg itt. Segítségeteket szeretném kérni. Jövőhéten lesz a második inszemem. Hétfőn megyek UH-ra és ha lesz jó nagy tüsző kapok Choragon injekciót. Más is kapott már ilyen injekciót? A beadás után hány órával csinálták meg nektek az inszemet? köszi a válaszokat!
60894. Ladybird80 (válaszként erre: 60887. - Rlibertas)
2011. nov. 11. 18:25

Nekem mindig este vagy késő délután volt időpontom a dokimhoz, így nem kellett soha elkérni magam. Az inszem meg mindkétszer pénteken este volt, rendelés után, én voltam az utolsó. Egyébként a melóhelyen senki nem tudja, a kolléganőmön kívül, hogy hová járok.

Abba meg bele se gondolok, ha lombikig jutunk, hogy hogy fogja bevenni a főnököm gyomra, hogy táppénzre vagy szabira megyek több hétre, mert akkor tényleg nem lehet dolgozni...De nem is az lesz a lényeg, hogy ő mit gondol!!!

CSAJOK akik inszem előtt álltok, nagyon szorítok NEKTEK!!!! És azoknak is, akik épp az eredményt várják!!!!!++++++++++++++++++++++++++++++++++++

60893. hzsuzsanna
2011. nov. 11. 17:51
Lesz valakinek a pesti káliban inszeme csüt. v.péntek.Almedrával már ott nem talizunk. PUSZI NEKED!!!!!!!!!!!
60892. VFanni01
2011. nov. 11. 17:39

Sziasztok!

Czinke, hajrá hajrá, sikerüljön a 3.!!!! Az szerencsés szám!!!

Anikó, neked meg remélem, hogy a 2. lesz a szerencse számod. Nincs semmi gond azzal, ha dolgozol. Én is élek inszem után ugyan úgy, aznapra mindig szabit veszek ki, de másnaptól már mintha mi se történt volna. Hivatalosan csak a lombik után kell pihenni, az inszem után nem. A fogorvos miatt pedig nagyon nem irigyellek!!

Szerencsére mi elég könnyen megoldjuk, hogy a melóból elszabaduljunk emiatt. Egyikőnk munkahelyén sem tudják, hogy mi a helyzet. Nálunk nagyon kevés a meló, így akármikor vehetek ki szabit, és abból meg tartogattam bőven, a férjem pedig ügyvezető, neki nem kell senki felé magyarázkodnia, de sajnos azért azt meg kell oldania, hogy átütemezze a programjait.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook