Milyen az inszemináció? Mik a tapasztalatok? (tudásbázis)
Szia!
Tényleg ne félj, semmi vészes. Valóban annyi mint egy vizsgálat. Nekünk a 2. alkalommal volt eredményes. Az első alkalommal én is csak 20 percet feküdtem, a másodiknál nem volt utánunk senki és majdnem egy óráig pihentem úgy, hogy meg volt emelve a vizsgáló ágy vége-vagy le volt engedve a fejem. Ezt már pontosan nem is tudom, a lényeg, hogy mozdulatlanul kell feküdni ebben a ferde szögben. De az eredményért mindent! Sok sikert Nektek, és ne félj!!!!! "utómunkálatokat" nekünk is tanácsolták.
Szióka!
Ne izgulj, olyan, mint egy normál nőgyógyászati vizsgálat. Felfekszel, kacsával jól láthatóvá teszik amit kell, aztán befecskendezik a párod anyagát. Fekszel még kb. 20 percet, elmondja a doki használj-e utánna még valamit. Ha tesztelsz, a csalódások elkerülése végett csak 2 hét után tedd. Nekem már akkor jelezte a teszt, hogy babánk lesz.
Előtte mindenféleképpen menj el pisilni. Lehet feszül majd a hasad utánna, szerintem az változó, kinek meddig. Viszont egy jó tanács, bár a dokid is fogja mondani, aznap este is legyetek együtt, meg ha lesz kedved, akkor még pár nap rásegíthettek. Bár tudom, hogy hideg idők vannak, inkább zuhanyozz ülő fürdő helyett. A melegvíz spremaölő.
Én inszem után pár napot nem dolgoztam, ha teheted, Te is pihenj.
Mégegyszer, ne izgulj, nem lesz vészes!!! Sok sikert!!!!!
Sziasztok, lehet csatlakozni?
hétfőn megyek az első inszemre, és eléggé félek. tudom, hogy nagyjából mi a menete, de valahogy rettegek a fájdalomtól (pedig tudom, hogy a babánkért csinálom).
szió!
nekem ma jött meg.! én is 2 sikertlene inszem után vagyok. de ez már spontán próbálkozás volt 2 hónapja voltak az inszemjeink.
hát igen menni és menni tovább.
és kirudja mi vér még ránk...
Sziasztok Csajok! Jó régen írtam már ide, de minden nap olvaslak benneteket. :-)
Túl vagyok az első spontán hónapon, két sikertelen inszem és fél évnyi stimulálás után...Szerdán a 12. dpo-n teszteltem egy jó vaskos, egyértelmű negatívat. Hát úgy néz ki, hogy nem a baba lesz a kari ajándékom :-((( De most nem kerültem úgy padlóra, mint inszemek utáni teszteléskor. Valahogy "könnyebben" veszem a dolgot. Talán azért, mert hamarosan itt a karácsony, és azzal vagyok elfoglalva, hogy kinek milyen ajándékot találjunk ki, mi legyen a kari menü, stb. stb....És úgy érzem, hogy sokat segít, hogy pszichológushoz járok. Jó elbeszélgetni egy teljesen kívülálló emberrel, aki nem feltétlenül mindig azt mondja, amit hallani akarok. Teljesen pozitív érzés, nem gondoltam volna, hogy így lesz, csak reméltem...:-))
Bibü, én sem zárkózom el az örökbefogadás elől, a férjem annyit kért, hogy még próbálkozzunk, és ha a lombik sem sikerül, akkor egyértelmű a folytatás.
Csajok, mindenkinek sok erőt, kitartást, sikert kívánok!!!!!
Sziasztok!
Mi januárban kezdünk neki az első inszemnek úgy tűnik, de nem sok reményem van benne látva ezt a sok sikertelenséget, de nem szabad elkeseredni és feladni. minden hetedik parnak nem megy a dolog. nem vagyunk egyedul. es ezek csak a regisztraltak. ezeknek a paroknak 90%-a ket ev alatt babásodik meddosegi kezeles soran. Úgyhogy fel a fejjel csajok és mindent bele! Engem egyre jobban foglalkoztat egyébként az örökbefogadás gondolata.
Szia,
6 hónap? Ez rettentő sok idő.. :( Ilyen sokan vannak a lombikprogramban? El sem hinném...
Lányok, én kezdek belefáradni ebbe. Annyi minden történt az utóbbi időben, hogy nemigazán tudok most lelkesen gondolni az egészre. Nem tudom Ti hogy vagytok vele, mire az inszeminációkon, az ezzel járó várakozásokon és reménykedéseken túlesünk, kezd elfogyni a türelem és a lelkesedés. Pedíg a lombikprogramhoz sokkal több türelem kell. Mi 3 inszemináció után zöld utat kaptunk a lombikozáshoz, de akkor is. Annyira bíztam abban hogy karácsonyra pocaklakó lesz... Na de mindegy. Ez van, valamiért így kell lennie... Folytatjuk a küzdelmet, de valami mintha más lenne...
Sziasztok!
Kerestem tegnap a doktornőt, hogy kérjek időpontot a lombikra, ha már minimum 6 hónapot kell várni:S De nem dolgozik a héten.
Eldöntöttük a férjemmel, hogy ha valóban 6 hónapot kell várni, akkor az utolsó inszemmel marhára ráérünk... Mert akkor a lombik kb június elején lehet, és ha pontosan jön meg a mensim, akkor kb március közepén kezdődik egy új ciklus, és csak akkor fogjuk az utolsó inszemet bevállalni, minek erőltessük addig... hátha addig spontán is sikerül, de ha mégsem akkor legalább az utolsó inszem után már nem kell olyan sokat várni.
Sziasztok
Szurkolok mindenkinek, hogy sikerüljön és kitartás !
drukkolok neked nagyon!!!!!!
ha most januárban nekünk is lombik lenne, ugrálnék örömömben!!!!!!!!!!!hatalmas esély!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nekem januárban lesz a lombik a Pesti Kaáliban. Ha megjön a havim, el kell kezdenem szedni fogamzásgátlót a 2. ciklusnapon, majd mennem kell a 10. cilkusnap körül ulrahangra, és megbeszélni a stimulációt, hogy milyen protokoll legyen. Úgy tippelem, hogy december végén már el fog kezdődni a szurizás, és január közepe táján lesz a leszívás (punkció), meg a visszaültetés (ET). Idén májusban már volt egy lombikom, ami rövid protokollos volt, a 3. cn kezdődött a szurizás, és a 13.-on már leszívás volt.
Kíváncsi leszek a mostanira, és már várom, de a szuris részét nagyon kihagynám...
Sziasztok! Látom a Lombik a téma...
Nekünk is megvolt már a 3.-ik inszmináció, de biztos nem sikerült. Nem is áltatom magam. Zöld utat kaptunk a Lombikozáshoz, viszont félek.. Hiába próbálok pozitívan állni hozzá, pont amiatt félek hogy milyen orvoshoz kerülünk, stb. Én is érzékeny vagyok arra hogy hogy bánnak velünk. A nőgyógyászom nagyon rendes és odafigyel ránk. De most újba belekezdeni idegen helyen. Még nem tudom hogy hová fogunk kerülni.. jövő héten derül ki hogy az inszemináció sikerült e. És egyben megbeszéljük a továbbiakat, hogy merre...
Szia. Ne haragudj, hogy írok-de megszeretném kérdezni tőled, hogy amikor a Káliba mentél, akkor először mennyit fizettél ki gyógyszerekre? Légyszíves írj a lombikról, hogy milyen konkrétan!
Nekünk is azt mondta az orvos, hogy ha a férjem eredménye nem javul-akkor lombik. Mondjuk eddig jó volt az eredménye, csak legutóbb nem, mert nem mozogtak elég gyorsan-de azért az inszemet megcsinálta az orvos! Írt fel neki Fer14-et és mg-mot. Nagyon félek a lombiktól!!! Mégegyszer légyszi írj róla! Köszönöm előre is!
Pár napnak el kell telnie mire jobban leszel!de hidd el menni fog!fel fogsz állni és tovább folytatni!!!
Mindjárt itt a karácsony!nem szabad szomorkodni!
nekem is össze kelet szedni magam,mert hmmmmm egyszerűen csak nehéz na. elfogadni a tényt hogy idén bizony nem lesz baba. jövőre meg talán nyáron,mert méhtükrözés lesz jövőre,és a télen tuti nem vágok bele majd tavasszal
Bizony! Én is úgy gondolom,hogy kicsit többet is foglalkozhatnának velünk ennyi pénzért. A konzultáció a bemenetellel és sa leüléssel együtt 4-5 perc. Nem kérdez csak mondja, hogy mikor talizunk legközelebb és kinyomtatja a tüszőrepi receptet.
Pedig ez ennél sokkal intimebb.
Elolvastad az elejétől? Jól esik.
Pedig a lombik meg az inszemek nem is ebben voltak. Azt töröltem.
Nagyon drukkolok, hogy a 3. inszem sikerüljön!!!!!
Csak azért jöttem a káliba mert a nőgyuszim azt mondta, hogy ebben az évben még próbálkozzunk spontán,én meg türelmetlen voltam. meg a kedvesem is. kiváncsi vagyok mit mond rá, hogy már 3. inszemen is túl vagyok.De azért bízom,hogy a 3.sikerült!!!!!!!
Egyébként ha már itt vagy elmondom,hogy elolvastam a naplódat az elejéről,nagyon megérdemelnétek mind a ketten azt a bébit. az én esetem ehez képest nokedli.
További ajánlott fórumok:
- Milyen az inszemináció előtti laparoszkópiás vizsgálat? Meséljetek róla!!!
- Nyíregyháza inszemináció és orvos tapasztalatok.
- Milyen vizsgálatokat csinálnak inszemináció elött?
- Kinek volt inszeminációja Kecskeméten, és milyenek a tapasztalatai?
- 2. inszeminációval kapcsolatos tapasztalat
- Nyíregyháza, Debrecen inszeminációs tapasztalatokat írnátok?