Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Milyen az inszemináció? Mik a tapasztalatok? fórum

Milyen az inszemináció? Mik a tapasztalatok? (tudásbázis)

68961. 1Amina (válaszként erre: 68960. - Ketike85)
2014. aug. 8. 20:26
Jaj, dehogy ;) Semmit nem érzel, nyugi!
68960. Ketike85 (válaszként erre: 68958. - 1Amina)
2014. aug. 8. 20:16
Köszi! Az ivással hadilábon állok, de tudatosan meg fogom inni azt a 3 litert naponta. Egyébként a gonal beadása fájdalmas magadnak? Ettől félek legjobban.
68959. 1Amina (válaszként erre: 68955. - Panitaaa)
2014. aug. 8. 20:06
Nekem nem volt ilyen, de már sok embertől hallottam..
68958. 1Amina (válaszként erre: 68957. - Ketike85)
2014. aug. 8. 20:05
Azért, hogy elkrüld a hormonok miatti túlstimulálást, ami nagyon nem játék. Veszélyes és fájdalmas lehet, tartsd be, igyál meg min. 3 liter vizet, egyél túrót sokat, husikát, sajtot, joghurtot stb.
68957. Ketike85
2014. aug. 8. 18:56

Sziasztok!

Holnaptól kezdem a Costyt + Gonal F-et szúrni. A doki azt mondta igyak sokat (vizet) :) és egyek sok fehérjét? Ez miért kell???

68956. 77Éva
2014. aug. 8. 18:52
Ma voltam a dokinál tűszőmérésen, de sajnos az orvos ugy látta, hogy nincs egy tűsző sem elégé megerve igy az inszemet elnapolta a jovő honapra. Nem baj akkorra legalabb tobb tobb lesz!!! Sok sikert mindenkinek.
68955. panitaaa
2014. aug. 8. 13:50
Helló csajok! Volt már köztetek olyan, aki a beágyazódás környékén tapasztalt rózsaszín folyást? (alhasi fájdalom mellett...) És ha igen, lett belőle babó, vagy nem? Köszi előre is a válaszokat! :-)
68954. Ketike85
2014. aug. 7. 18:58
Nem tudja véletlen valaki, hogy pénteken (holnap) ki rendel Debrecenben a meddőségin?
68953. szamóca85 (válaszként erre: 68952. - Edolino)
2014. aug. 7. 10:57
Igen! Mindig lejön és ő csinál mindent! :-)
68952. Edolino (válaszként erre: 68951. - Szamóca85)
2014. aug. 6. 20:44

Szia!

Azalatt hogy hozzá jársz, azt érted, hogy a kórházban mikor nem Sápy doki rendel, akkor is lehívják hozzád? Vagy hogy működik ez?

68951. szamóca85 (válaszként erre: 68945. - Edolino)
2014. aug. 6. 20:40

Szia!

Én már több mint egy éve oda járok! Az első inszemet Sápy doki csinálta! Sajnos nem sikerült!

A másodiknál Törökhöz kerültem , aki nagyon durva volt és elküldött ,hogy nem jók az értékeim! Holott Sápy doki ilyen értékekkel stimulált!

Voltam már Farkas doktornőnél is! Ő nagyon aranyos volt!

A Török doktor úrral való incidens után , megkerestem Sápy dokit a magánrendelőjében és attól kezdve hozzá járok! A második inszememet is ő csinálta! Van különbség a magán és nem magán úton való kezelésnek!!! Én tapasztaltam! Nálam elég vékonyka volt a méhnyálkahártya , amire az elsőnél nem kaptam semmit a másodiknál pedig "megtámogatta"!!! Nem tudom ,hogy amiatt volt e ez,hogy voltam nála magánban vagy más volt az oka!

68950. 77Éva
2014. aug. 6. 14:17
Sziasztok csajok. Penteken kell menjek tűszőmérésre, remelem minden rendbe lessz. Mindenkinek sok sikert.
68949. Edolino (válaszként erre: 68947. - 1Amina)
2014. aug. 5. 22:19
Igen, tudom hogy a klinikán csinál mindent, csak arra gondoltam hogy akkor csak az ő kezében van minden.Nem tudtam hogy szokás-e orvost fogadni, mert többször láttam hogy valakihez olyan orvos jött le, aki nem rendelt aznap.de akkor erre nem lesz szükség:-) természetesen a várakozással nincs baj, nagyon sokat vártunk már azon a folyosón...ez a legkevesebb, csak sikerüljön :-) köszönöm a válaszod
68948. panitaaa (válaszként erre: 68946. - 1Amina)
2014. aug. 5. 15:35
Szívemből szólsz... Bennem is nagyon sokszor megfogalmazódott már az, hogy aki elvetél, legalább biztos lehet benne, hogy a fogantatással nincs problémája. Én még ezt sem tudom produkálni... :-S De mindig igyekszem pozitívan, új reményekkel nekiindulni az új hónapnak és bízni abban, hogy hátha épp most jön el a mi időnk...! :-)
68947. 1Amina (válaszként erre: 68945. - Edolino)
2014. aug. 5. 15:14
Én mindig más dokihoz kerültem, semmi gond nincs vele nem lehet kiszámolni mikor ki van. Mindhárman profik! Ha elmész Sápy magánrendelésre semmivel nem vagy előrébb, mert a Klinikán van az inszem, ott van UH , ott ír receptet stb. Ki lehet bírni azt a pár órát szerintem ;)
68946. 1Amina (válaszként erre: 68944. - Panitaaa)
2014. aug. 5. 15:11

Köszönöm lányok! Januárra vagyok kiírva, és már nagyon várom. Ezt még leírom:

Amikor próbálkoztunk, és minden hónapban megjött, mindig nagyon szomorú voltam. Olvastam sok blogot, fórumot és hallottam ugye olyan történetet, hogy vki terhes lett, de elment a baba a legelején. Akkor mindig azt gondoltam, nekik talán jobb,legalább teherbe tudnak esni-de ez az állandó kudarc megijesztett. Hát, ez eszembe jutott, most. Inkább millió eredménytelen próbálkozás, mint egy ilyet átélni, hogy meglévő babát veszítsek el. Ebből csak azt akartam kihozni, hogy nem véletlenül vannak úgy a dolgok, ahogy... Ki tudja, ez a kudarc (sikertelenség) milyen nagyobb kudarctól óv meg minket. A világ nem rossz hely, minden okkal történik, csak pozitívan! Hajrá lányok előbb utóbb mindenki babás lesz, vagy így vagy úgy-de az lesz ;) És ez a lényeg.

68945. Edolino
2014. aug. 5. 13:22
Sziasztok! Új vagyok itt a fórumon és a tanácsotokra lenne szükségem. Elsősorban azokhoz fordulnék kérdésemmel, akik Debrecenbe a meddőségi szakrendelésre járnak a klinikára és esetleg már volt is ott inszeminációjuk. Arra lennék kíváncsi, hogy Ti mindig ugyanahhoz az orvoshoz mentek,van saját orvosotok, vagy mindig ahhoz aki épp rendel? Én fél éve járok oda, gnrh kezelés miatt, ami most letelt, így valamikor ősszel kerül sor az első inszeminációra. Eddig mindig Farkas Ágnesnél voltam, így a többi orvost egyáltalán nem ismerem. Nem rossz, ha minden alkalommal mikor menni kell, mindig más orvos rendel?Viszont azt sem tudom, hogy mivel lennék előrébb, ha mondjuk elmennék Sápy magánrendelésére? mik a tapasztalatok? Előre is köszönöm a válaszokat. :-)
68944. panitaaa (válaszként erre: 68941. - 1Amina)
2014. aug. 5. 13:06

nem semmi egy történet, és az a baj, hogy nagyon is jellemző a magyar egészségügyre ez a hozzáállás... Sajnos nem egyedi esetről van szó... :-(

Viszont az öröm az ürömben épp ott növekszik benned, íme a bizonyíték, hogy minden rosszban van valami jó! :-)

Mikorra várod a picit?

68943. mandella (válaszként erre: 68941. - 1Amina)
2014. aug. 5. 12:08
ó, te jó ég, ez borzasztó, de a lényeg, hogy nincs semmi baj! most már pihi! és nyugalom. Örülök, hogy minden rendben van.
68942. Edolino (válaszként erre: 68941. - 1Amina)
2014. aug. 5. 11:28
Szia! Ez valóban szörnyű időszak lehetett, de szerencsére most már minden rendben és rendben is lesz :-) Nagyon boldog babavárást Neked!
68941. 1Amina
2014. aug. 5. 10:26

Sziasztok lányok!

Először is, megy a drukk mindenkinek!

És most leírom az én pokoljárásomat, amikor majd ti is itt tartotok, már okosabbak legyetek mint én.

Szóval nekem 8 hónap kudarc után az első inszem sikerült. Óriási öröm, de szüntelen aggódás, hogy biztos minden rendben van-e, velem marad-e a kicsim, és a többi.

Többször barnázgattam, és szinte folyamatosan görcsöltem mivel mélyen tapad a lepény, eléri a méhszájat. Ez azt jelenti, hogy táppénz és kímélet, pihi, fekvés.

Aztán eljött a 12. hét, addig nem nagyon mondtuk senkinek, mert féltünk nagyon, hogy elveszítjük.

Azt tudjátok, hogy az AFP- t eltörölték mert sok álpozitív lett. Emiatt az összes doki azt mondta nekem, hogy a kombinált tesztet csináltassam meg, mert a korom miatt indokolt (39).

Én inkább chorion biopsziát akartam mert az biztos eredményt ad, ez a méhlepényből pici darabka, és valós kromoszóma képet ad , szemben a kombinált teszttel ami egy statisztikai esély szám a durva rendellenességekre.

Lebeszéltek róla, mivel itt van egy 1százalékos vetélési arány, mivel invazív vizsgálat, van kockázat.

Meggyőztek, nem akartam még 1százalék esélyt sem arra, hogy baja legyen a babámnak.

12 hetesen és 2 napos ám megcsinálták a tesztet. Ez egy UH és vérvizsgálat , ezt egy számítógépen kiértékelik, és adnak egy számot. Általában 1: párezerhez, vagy több. Ha, 1:250 vagy ennél kisebb akkor baj van, genetikai rendellenesség van sajnos. És mindez OEP által nem finanszírozott, tehát nekem 30 ezer forintba került.

Debrecenben egy magán nőgyógyász csinálta, akinek a felesége szonográfus, ő nézte az ultrahangot. ( dr. Ditrói Péter, Károli G. utca)

Bár időpontra mentem, magánba, nem kevés pénzért, több mint fél órát kellett várni..

UH-on össze vissza mértek mindenfélét. Pár perces különbséggel teljesen más értéket diktált s feleség, nem igazán ért a munkájához.

Végül összehozták a mérést, de val vezet világtalant szinten, elég nyögvenyelős volt. Tarkóredőnek 2,3-at mért a feleség, a férj 2,0-t, míg előtte a klinikán 2 nappal az orvos 1,5-öt. No komment, itt minden század mm számít.

Mindegy, kész lettünk, eljöttünk, ide többet nem jövünk, bárhová máshova..

Egy hét múlva lett meg az eredmény, felhívtak telefonon.

Az orvos közölte: 21-es triszóma, vagyis genetikai rendellenessége van a babámnak, konkrétan Down kórra pozitív lett a kombinált teszt.

Nekem itt minden elsötétült. Azt sem tudom mit mondtam, csak lüktetett a fejem, a szívem ezerrel dobogott és éreztem, hogy itt van vége mindennek. Ez itt a világvége.

Még aznap kirohantam a Klinikára, a genetikai tanácsadásra. Ott déltől 3-ig vártam mire behívtak, mivel nem volt időpontom, mindenkit előbb hívtak be, mire elfogytak bemehettem. Addigra már annyit sírtam, mint még soha. Egyfolytában.

Elmondtam, hogy pozitív a teszt, mivel itt már a 13. héten voltam a chorion biopsziát javasolták. Egy hét múlvára kaptam időpontot.

Az a hét maga volt a pokol. Csak sírtam és sírtam és senkivel sem akartam beszélni, rettegtem, most mi lesz.

Egy hét múlva megcsinálták. Egyáltalán nem fájt, nem lehet érezni semmit, nem kellett befeküdni sem, ambulánsan megy a dolog.

Következett 1 hét várakozás ami talán még nehezebb volt. Nem terveztem a jövőt, úgy éreztem ennek a történetnek sajnos itt ilyen rossz vége lesz...

Majd 1 hét elteltével, közölték velünk a klinikán:

Egészséges kisfiút várunk, minden rendben.

Én beszélni, sőt elköszönni sem tudtam a görcsös zokogástól...és ilyen boldog még egész életemben soha nem voltam.

Azóta a 16. héten vagyok, és sok mindent megtanultam. Ne hagyjátok magatokat lebeszélni, és rábeszélni olyanra amit nem is akartok. Azért mentem a kombinált tesztre, mert a hasba szúrást (CVS) el akartam kerülni. Kifizettem 30ezer forintot( kidobtam az ablakon) azért, hogy 2 hétig a világ legboldogtalanabb embere lehessek, idegileg teljesen kikészüljek és 2 hétig egyfolytába sírjak. Majd ezután ugyanúgy hasba szúrjanak, ami ha betartjuk a 3 nap szigorú fekvést, nem veszélyes.

Az orvos mondhatta volna nekem, hogy ez a teszt csak egy statisztika, nem biztos hogy beteg a baba, és nyugodjak meg. Nem tette, közölte a hírt és hogy menjek a klinikára megbeszélni a továbbiakat.

Ennyi, vége a sztorinak, nem volt kellemes, remélem a babámnak nem ártottam ezzel a hatalmas fájdalommal a szívemben amit átéltem.

68940. pappnebzs (válaszként erre: 68939. - Bee7)
2014. aug. 5. 06:52
Köszi majd írom mi hogy zajlik,izgi 1 hónap múlva tudni fogjuk az eredményt, ami persze pozitív lesz! :)
68939. bee7 (válaszként erre: 68934. - Pappnebzs)
2014. aug. 4. 22:52
Nekem nincs a dokival tapasztalatom de nagyon szorítok h már az első sikere legyen. Gyere minden infoval :) megy a drukk
68938. bee7 (válaszként erre: 68937. - Panitaaa)
2014. aug. 4. 22:50
Még az is lehet. Úgy legyen. Szorítok. Nekem is az első máshol volt aztán kezdtünk csak itt a kaáliban. Most a 2. Nem sikerült sajnos igy jön a harmadik. Megint bizakodó lettem. Pedig ez még messze van.
68937. panitaaa (válaszként erre: 68935. - Bee7)
2014. aug. 4. 21:46

Köszi szépen! :-)Most már nem gondolkodunk, most már csak várunk, elvégre belevágtuk a fejszénket! :-) (bár úgy látom addig még lesz egy inszem itt a klinikán is, hiszen szeptember végéig még sok idő van, de az esélyeink ezzel is csak nőnek)

Titkon azt remélem, hogy már nem is lesz szükségünk az időpontra... :-)

2014. aug. 4. 20:46

helló! nekem ha 13án megjön,akkor 15én lesz a harmadik napos ultrahang,meg a gyógyszer feliratás stb...utána melyik nap kell visszamenni? pont szabin leszünk,de terveztünk némi Balatont...

első inszeminációnk lesz

68935. bee7 (válaszként erre: 68933. - Panitaaa)
2014. aug. 4. 18:10
Bízz benne csináld amit mond aztán meglesz a siker. Én is kettőjük közt vaciláltam. Ha őt is akartad és őt is kaptad akkor nincs min gondolkodni. Első konzi 15000. Aztán nem kell az Uh-kért fizetni "csak" az inszemért. Hát meg ugye a gyógyszerek az a sok :(.
68934. pappnebzs
2014. aug. 4. 17:26

Üdv Mindenkinek!

Képzeljétek Nekem ma megjött, szerdától kezdem a clostit, vasárnaptól 3-szor Menopur és kezdődik az első inszem. Aug. 13-án megyek a 10-ik napi uh-ra és vérvételre, aztán nem tudom hogyan lesz tovább! Esetleg valakinek valami tapasztalata, nekem Boga doki az orvosom.

Nagyon várom és teljesen izgalomban vagyunk!

68933. panitaaa (válaszként erre: 68932. - Bee7)
2014. aug. 4. 15:54

Szia!

Épp most hívtam fel őket időpontért és szeptember 26. lesz a nagy nap. A fotók alapján Szmatona doktor volt szimpatikus, és képzeld, alapból hozzá kínálták az első időpontot, szóval ez most jól jött ki! :-) Remélem beváltja majd a hozzá fűzött reményeimet... :-)

Azt látom az árlistán, hogy egy inszem ára 45e. Ebben benne vannak a hozzá kapcsolódó vizsgálatok is (pl. ultrahang), vagy azt külön ki kell fizetnem majd?

Köszi szépen!

68932. bee7 (válaszként erre: 68931. - Panitaaa)
2014. aug. 4. 15:45

Szia!

Mi Kaálisok vagyunk! Én Krizsa doktorhoz jelentkeztem be anno hozzá akartam menni mert ő volt szimpatikus. Viszont sokat vártunk rá. van akihez lett volna előbb is időpont, de én ragaszkodtam. Végig hozzá járok, kivéve most hogy szabin volt más csinálta az inszemet. Valószínűleg mind jó aki ott van, mégis azért te dönts sztem hogy ki a szimpatikus. max ha nagyon messze van az időpont akkor kérdezd meg kihez lenne legközelebb.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook