Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása) (beszélgetés)
Bács Kiskun MegyeJogosultsági hónap Ellátás típusa Folyósítás dátuma
2018. november
Ápolási díj,
Időskorúak járadéka,
Megelőlegezett gyermektartásdíj,
Foglalkoztatás helyettesítő támogatás,
Egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás
2018. 12. 04.
Sziasztok!
Hajdú-Bihar, Debrecen kapott már valaki fht-t?
Budapest,Kőbànya!
MagnetBank EGYT a szàmlàn.😊
Szia!
Nem tudom ugyanarról a programról van-e szó, de nálunk is volt hasonló. A neve Fiatalok vállalkozóvá válásának segítése. Ez nem csak 25 év alattiakra vonatkozott. A támogatás annyi volt, hogy x ideig fizettek havonta annyi pénzt, hogy a járulékokat ki tudd fizetni magad után. De legalább 1 évig mennie kellett a vállalkozásnak,és pozitív mérleggel kellett zárni az évet. Emellett én a szaktanáromtól úgy tudom, hogy egy gyorstalpaló tanfolyamot is el kell végezni a vállalkozási ismeretekből,szerinte azért mert sokan belebuktak. Én is hallottam hogy sokan belebuktak de én úgy tudom azért mert nem utalták nekik a támogatást. Halványan dereng hogy még kártérítést is emlegettek emiatt, de ez nem biztos. Az is lehet amit neked ajánlottak az nem ez. Emellett én most járok pénzügyi-számviteli ügyintézőire. Tanuljuk az egyéni vállalkozók adózását és annyit mondok én biztos nem vágnék bele, mert nagyon kemény, sok járulékot és egyebet kell fizetni, és alig maradt a bevételedből. Ettől még persze lehet hogy szerencsés vagy, sikerül és beválik, felnőtt emberek vagyunk,mindenki meghozza a saját döntéseit. Én csak néhány infót szerettem volna átadni.
További ajánlott fórumok:
- Mennyi a rendszeres szociális segély összege?
- Kap valaki közületek rendszeres szociális segélyt?
- Kap valaki rendszeres szociális segélyt? Ha igen, mennyi az összege? Mikor szokták utalni?
- 40%-os csökkentett munkaképességű, rendszeres szociális járadékban részesülő munkavállaló jogosult-e álláskeresési, stb járadékra?
- BPJ-t (bérpótló juttatást) kapok, hogyan kaphatnék helyette rendszeres szociális segélyt?
- Mi alapján dönt az önkormányzat, hogy foglalkoztatást helyettesítő támogatást, vagy rendszeres szociális segélyt állapít meg?