Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása) (beszélgetés)
Kérdés tudom lehet már valaki ezt feltette de nemtudjátok hogy a decemberi FHT kb mikor jön? nem dec 18? Mert nézegettem oldalakat valahol dec 27 valahol meg dec 18 van irva hogy addig kell megjönnie postán.
Köszi
engem is érdekel
nagyon jól jönne mert nekem a novemberinek is a felét levonták könyvelési hiba miatt és a decemberivel írják jóvá azt mondták...4ezer ft ot kaptam novemberre az semmire nem elég..
Sziasztok!
Van valakinek informàciója arról megkapjuk e még előre decemberben FHT-t?
Köszönöm
Sziasztok!
Pesten hozta már a postás valakinek?
Jaj istenem, foglalom zavar megint... :D
Munkaviszony után álláskeresői járadék jár. 36-től akár 90 napig. Ő ezt kapta!
Az álláskeresői járadék nem egyelő az Aktívkoruak ellátásával, foglalkoztatás helyettesítő támogatással. Ha az álláskeresői járadék kimerülne és még mindig nem lenne munkája akkor lépne életbe az FHT.
Nekem munka után álláskeresői járadék kimerülése után minden alkalommal így volt.
Itt egyedül csak az kérdéses ha ő még csak most regisztrált kaphat e FHT-t utána.
Mivel ahhoz egy éves együtt működés kell a munkaügyi központtal.
De ez az ő esetében nem is téma, megoldotta, tálat munkát.
“A munkanélküli segély pontosan kiszámított összege mindig a kiszámított járulékalap 60 százaléka, mely nem lehet a mindenkori legkisebb minimálbér napi összegénél magasabb. Ha az álláskereső személy a munkanélküli segély folyósításának 90 napja alatt talál legalább egy napi 4 órás állást, akkor kérvény alapján megkaphatja az álláskeresési járadék fennmaradó összegének 80 százalékát egy összegben.”
Inkább ez valószínű az ő estében!
Forrás:
Látod, értelmetlen idézetek helyett lehet másolni a Google-ből a témához kapcsolódó információkat is... :D
Hasonló helyzetben voltam munkahelyváltásomkor, valamivel több mint egy éve!Leszámoltam, bejelentkeztem a munkaügyibe, megállapították, hogy 36 napig jogosult vagyok álláskeresési segélyre, viszont két hét múlva már mentem be a munkaszerződésemmel, hogy elhelyezkedtem, erre az ügyintéző kérdezte, hogy igénylem-e a mobilitási támogatást, ami a hátralévő támogatás 80%-a. Igen!
Vártam 5-ikén semmi, mert arról beszélt az ügyintéző, hogy külön küldik, hát összevonták, és azon hónap 10-én jött az értesítő, mentem a postára, nem találták, be kellett mennem a városközpontba a Főpostára, ott kifizettek! Mivel az átlagtól kicsivel nagyobb összeg járt nekem, így csak értesítőt kaptam!
Sanszos.
White Rose
A kettő nem megy egyszerre.
A munkaviszony után fizettek,az álláskereső járadék stornó.
White Rose
További ajánlott fórumok:
- Mennyi a rendszeres szociális segély összege?
- Kap valaki közületek rendszeres szociális segélyt?
- Kap valaki rendszeres szociális segélyt? Ha igen, mennyi az összege? Mikor szokták utalni?
- 40%-os csökkentett munkaképességű, rendszeres szociális járadékban részesülő munkavállaló jogosult-e álláskeresési, stb járadékra?
- BPJ-t (bérpótló juttatást) kapok, hogyan kaphatnék helyette rendszeres szociális segélyt?
- Mi alapján dönt az önkormányzat, hogy foglalkoztatást helyettesítő támogatást, vagy rendszeres szociális segélyt állapít meg?