Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása) (beszélgetés)
Pirosban volt pár napja is! :D Ha esetleg holnap után is úgy maradt, lefotózuk a dokival, hogy bizony ilyen létezik. Szóval ilyet egyértelműen nem lehet kijelenti, hogy ha van határozat tb is van.
Szóval úgy helyesebb, ha normális ügyintéző van aki végzi a dolgát, van minden. Ha kifogod sorra a helikoptereket mint én akkor pech.
Kimi0892
Na hát ez az! :) Urban legendet csináltam belőle. Hiába írnám le százszor van aki akkor sem lenne képes feldolgozni, hogy mennyire kényelmesen kaka az egész rendszer és még ígyis az lenne, hogy én hibáztam... :P
Igen.A határozat jogerőre emelkedése óta zöldben kell, hogy legyen.
White Rose
Ponosan.👍😊
White Rose
A határozat érvénybe lépése óta zöldben kell lennie a TB-nek.
White Rose
Októbertől jár nekem az fht. Erről döntés november 9.én született. Határozat rá két hétre megkaptam postán.
Orvosnál pár napja voltam, még mindig nem érvényes a TB-m, bár még pénzt sem kaptam azóta szóval lehet ennek inkább ahhoz van köze, hogy csak akkor él a tb, onnantól ahogy kifizettek, de akkor már visszamenőleg is él... :D
Budapesten kapott szàmlàra màr valaki FHT-t?
Köszönöm😊
Most fogod kapni először az FHT?
Gondolom azért mert a kettő üti egymást.
A sima TB támogatást bárki kérheti aki regisztrálva van. Ez lett előbb megítélve. Most az FHT kiváltja ezt.
De ha biztosra akarsz menni a házi orvos megmondja.
Nálunk ez nem így volt 5 éve.
Én egy cégnél melóztam mint közmunkás, de a pénzt a ForestLand adta. Mi nem kaptuk meg a pénzt a helyi közmunkások viszont igen!
Ez így van! Sőt a közmunkások is megkapják ilyenkor úgy tudom. Csak ők nem a 62 ezret hanem a közmunkabért, 54 ezret.
Régebben tanfolyamon is annyit kaptak. Ez most jött nem regén. Azt hittem ezzel a közmunkabér is nőtt, de nem. Az maradt ugyanannyi.
Tündi0212:
Elméletileg igen. Gyakorlatilag meg a háziorvos megmondja él e. Ha nincs fog róla szólni ha piros jel van a neved mellett.
Szia.
Akkor jol gondoltam.. Nagyon regen en is voltam tanfolyamon, es decemberben megkaptuk a januarit is.
Koszi az infot azert.
Sziasztok!
Úgy látom eléggé félre ment a fórum témája, ami elég szomorú. A januári fht decemberi kifizetése azért van mert az év vége miatt nekik zárni kell. Ezt azért tudom mert munkaügyin keresztül végzek tanfolyamot - pénzügyi számviteli ügyintézőit- és keresetpótlót kapunk,amit szintén a munkaügyi rendez, és nekünk is kifizetik a januári pénzt.
További ajánlott fórumok:
- Mennyi a rendszeres szociális segély összege?
- Kap valaki közületek rendszeres szociális segélyt?
- Kap valaki rendszeres szociális segélyt? Ha igen, mennyi az összege? Mikor szokták utalni?
- 40%-os csökkentett munkaképességű, rendszeres szociális járadékban részesülő munkavállaló jogosult-e álláskeresési, stb járadékra?
- BPJ-t (bérpótló juttatást) kapok, hogyan kaphatnék helyette rendszeres szociális segélyt?
- Mi alapján dönt az önkormányzat, hogy foglalkoztatást helyettesítő támogatást, vagy rendszeres szociális segélyt állapít meg?