Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán? (tudásbázis)
Ne offold a kérdést, a családi pótlék fórum csevegője itt található!
Azért ez így nem korrekt....mert a gyereked te tartod el....tehát öt is számolni kéne ha már ott lakik...
másik oldal pedig...ha már nagykorú és keres nem számít a családhoz hiába lakik ott életvitelszerűen...de kérdem én ha a szülők együtt kapnak mondjuk 300ezret és nyilván abból él az illető is mert kétlem hogy két fő(1 gyerek+anyuka) elvan 12 ezerből havonta ők megkapják a gyvt,mert jogosultak...
3.oldal.2 szülő 2 gyerek albérlet v lakáshitel tök mindegy....szintén nem jogosultak....
Tényleg oda megy minden támogatás ahova nem kéne...
én ma akartam beadni
a nagy gyereket nem veszik már figyelembe, se létszámba, se keresetbe
most végzett az iskolákkal, és nincs is állandó munkaviszonya még, csak diákos.
így nem is tudtam beadni, mert éppenhogy nem esünk bele ha csak 3 felé oszlik
Neked is jár a 13. havi családi pótlék. Szeptember v
égéig kell igényelni!
A kormány szándékában áll, hogy a rászorulóknak szebbé tegye a karácsonyi ünnepeket, ezért lehetőségekhez mértek 13. havi családi pótlékot ad a családoknak. A 13 havi családi pótlék nem érkezik majd automatikusan. A helyi kormányhivatalokban lehet majd igényelniSzeptemberben, de még senki se rohanjon a hivatalba. A kormány a közeljövőben dönt, hogy lesz e 13. havi családi pótlék.
Sajnos a családi pótlék és az egyéb családtámogatások utalási időpontja nagyon sok család számára igen fontos dátum, hiszen minden forint be van osztva, így egyáltalán nem mindegy, hogy mikor érkezik meg az ellátás a számlára, illetve a postás mikor hozza!
A 2015 év utalások dátumai :
2015. augusztus 3
2015. szeptember 1.
2015. október 1.
2015. november 3.
2015. december 1.
A kormány által felvetett 13 havi családi pótlék utalási időpontja:
2015. december 21.
Az utalási időpontok tájékoztató jellegűek!
Figyelem ezek utalási napok, még nem azt jelenti, hogy ezen a napon a számládon van a pénz. A számlákra csak az utalást követő 1-2 napon belül kerül rá a pénz, ez attól függ, hogy melyik banknál vezeted a számládat!
Postai kézbesítés esetén, azokon a napokon érkezik az ellátás, amelyről minden család értesítést kapott, de általánosságban elmondható, hogy a posta esetén az utalás utáni 2-5 napon belül várhatóak a posta kézbesítések !
Forrás: ezigaz.info
Sziasztok!nem níitnék új fórumot....hátha..
Az önkormányzatnál miért lehet bármilyen segélynél leadni úgy a kérelmet,hogy a szülőknél lakik de külön..és így csak a kérelmező jövedelmét nézik a házban lakókét nem....
Ez nem engem érint,de érdekel...tényleg létezik ilyen?
Annakidején mikor még csak 1 gyerkőcöm volt,az önkormányzatnál jövedelemnek nekem beírták azt is amit esetleg anyukámék vettek a lányomnak...ergo megkérdezték nagymama havonta mennyit költ az unokára átlagban..hozzáteszem mi nem anyával laktunk...