Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán? (tudásbázis)
Ne offold a kérdést, a családi pótlék fórum csevegője itt található!
itt tudod letölteni a kitöltendő űrlapot
olvasd el a kitöltési útmutatót is, ott van a végén, részletesen
Igen, a meglévő gyerekeket is rá kell írni
Postán is beküldheted.
A kisbaba adóigazolványát -szerintem- automatikusan küldik, zat nem kell igényelni.
ELveszett a 10 hetes baba TAJkártyája? :O Ha tudod a TAJszámot, akkor azt írd rá a családi pótlék igénylő lapra.
"A kitöltött és aláírt formanyomtatványt és mellékleteit a bejelentett lakóhely, tartózkodási hely szerint illetékes fővárosi és megyei kormányhivatal ügyfélszolgálatán, a fővárosi és megyei kormányhivatal járási (fővárosi kerületi) kormányhivatalánál vagy az integrált ügyfélszolgálatnál (kormányablak) illetve amennyiben a kérelmező munkahelyén működik társadalombiztosítási kifizetőhely, e kifizetőhelynél lehet benyújtani. Amennyiben a kérelmező munkahelyén működik családtámogatási kifizetőhely, az ellátás iránti kérelmet ott kell benyújtania.
A kérelem benyújtható személyesen az ügyfélszolgálaton vagy postai úton, illetve ügyfélkapun keresztül elektronikusan. Elektronikus úton benyújtott kérelem esetén az iratok szkennelés útján is csatolhatók."
Mi sem vagyunk milliomosok és annyira engem sem érdekel az utalás idő pontja mert jön amikor jön.
Egy átlagos családnak számítunk mi is.
Na ezt nem tudom....
Persze megérti az ember,mintahogy sok mindent megért...de attól,hogy sokan azt várják minden hónapban,igazából se előbb nem jön,és több sem lesz....mi sem vagyunk milliomosok,persze nekünk is számít ez a pénz,de nem remegünk érte....pedig a hónap vége nálunk sem a dőzsről szól....
Nekem a kicsi most megy elsőbe ,beíratkozásnál kaptunk listát, a nagyobbik felős.oda találomra megvettem a füzeteket,tollat,rajzlapot ilyenek..ha kell még valami szólnak...
Igazságszerint azért nem értem ezt az utalást,mert 1,még soha nem volt ilyen,2,ha időben utalnak sincs későn..
Gondolj bele augusztusban így is mi megy itt...jövöre most már ez is téma lesz,hogy előbb utalják e a pénzeket a sulikezdés miatt...
Jelenleg novembert várom,vajon hányan fogják várni a pénzt október végén...szószerint ami itt megy nevetséges...jön a pénz minden hónapban,elhisszük,hogy kell,hogy a kicsi is számít...de ha a honlap alkalmas lenne lehet még virtuálisan itt vér is folyna....
Neked most mi bajod van?
Én már mindent megvettem a suliba 2 gyereknek,engem baromira nem érdekel mikor utalják és miért...úgyis az lesz kifizetve belőle amit egyébként is kiszoktunk belőle...
jah és csak úgy mellesleg mondom, 2 gyerekre összesen kb 16ezer ment el,mert spórolni kell!
A be iskolázásra utalják előbb a szeptemberben esedékes családi pótlékot.
Aztán október hu de messze van még.
Én meg azt nem értem mért kell akkora ügyet csinálni a be iskolázásból ami kell az kell aztán ennyi.Nem kell annyi minden fölösleges csicsa micsa ceruzát meg minden féle szivárvány színben úszó fűzetett meg venni ami akár 300-400ft is lehet.
Csak akkor kapja 20 éves koráig,ha még nappalin tanul.Ha befejezte a sulit akkor nem jár tovább,csak a tanév utolsó hónapjára(azaz június hónapra-amit júliban kaptatok meg).
A fiam is most érettségizett,de tanul még 2 évet tovább,így kapjuk tovább.
Szia!
Valószínűleg nappali tagozatos, középfokú képzésre iratkozott be és benyújtotta az igazolást. (pl.: OKJ.)
228000 ft...
3 és fél éve született a lányom,mikor terhes lettem,akkor küldtek el pont melóhelyről,és így munkanélkülire kellett mennem..miután lejárt a gyes em és nem találtam munkát, az önkormányzat adja ezt az összeget,lejárt munkanélküli után.
2 gyerekkel ez az összeg nagyon kevés,és egyedül nevelem őket,szóval remélem hamar találok már munkát:)
És ez az aktív korú akármi ez milyen összeg? És mire kapod?
Bocsi, nem vagyok tisztában az ilyen dolgokkal