Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán? (tudásbázis)
Örülök, hogy sikerült legörgetned. (egyébként tudok olvasni, és szoktam is, onnan tudom hogy rengetegszer le volt írva) SZÍVESEN!
Érdeklődni szeretnék, hogy tud e valaki valamit arról, hogy a decemberi 13. havi családi pótlékból lesz e valami. Tehát kapunk e, vagy sem.
Hétfőn hordják az Erzsébet utalványt! Ma mondta a postásom. Csütörtökön meg majd a családit. Miskolci vagyok. ;-)
Hű de jól tudod hányszor van irva!! Megszámoltad?? Ha normális választ nem birsz irni akkor inkább ne irj semmit sem!! Köszi! AMUGY MÁR TUDOM!!!!!
Ha nagycsaládos, akkor ingyen kell, hogy tankönyvet kapjon, ha nem úgy kapja, akkor ott valami bibi van, és járjon utána. A többiről nem tudok mit mondani, nekünk eddig mindenhol elfogadták az ideiglenes lakcímet, amit egyébként tartózkodási helynek hívnak már egy ideje.
Az állandón kellett volna megigényelnie és csak utána bejelentkezni ideiglenesre a másik lakásba....sajnos állandó lakcímre van szükség...ebbe mi is beleütköztünk 3 éve és be kellett jelentkeznem állandóra ide ugy tudtunk mindent intézni..ideiglenesre a gyerekek miatt nem is engedték a hivatalban....bár ezt sem értettem miért nem...nekem is oda lett a tuti állandó lakcímem a másik városban,akaratom ellenére a hivatal minden szálat elvágott...
Hátha tudtok tanácsot adni. Az egyik ismerősöm, elköltözött az állandó lakhelyéről albérletbe (eddig falun éltek). A gyerekeknek ott jobb az iskola, több lehetőség van. Állandó lakcíme maradt, ideiglenesen vannak bejelentve az albérletbe.
Se az állandó lakcím szerinti önkormányzat se az ideiglenes szerinti nem ad neki Gyermekvédelmit... egymásra mutogatnak. És még a tankönyvekért is fizetnie kell pedig nagycsaládos.
Valaki tud tanácsot adni??
Annyit mondott az önkormányzat,hogy jövőhéten mindenki megkapja.
X kerületbe mikor hozza a postás az utalványt!köszike
De, tudja. És le is lett írva 47x. Ha valóban érdekel, legörgetsz.
Hát igen de mint tudjuk a muszáj az nagy úr.
Remélem,legalább az eső nem fog esni..az nem baj ha nincs nagyon meleg..de jó lenne kihasználni ezt a 2 hetet ami van még suliig..tervek vannak...kérdés párom hogy tudja megoldani a szabadnapjait esetleg....
Hétvégére már nem mondja a rosz időt az időjárás.
Mi is úgy terveztük a hétvégi programot igaz csak 26 fokot ír de szerintem az bőven jó kiránduló idő mint a 35 fokban ájuldozni igaz abban a nagy hőségbben nem mentünk volna el.Remélem a holnapi napra is kegyelmez az idő a falunapi programokhoz.
Az én párom idén még szabin sem volt..hihetetlen de tényleg így van..a többiek már 2-3x is voltak 1-1- hétre....és sajnos a hosszú hétvégét is végigdolgozza....szóval nem tudom még mi lesz,mert ha ilyen esős idő lesz,be leszünk szorulva a lakásba..
Itt is lesznek programok 20.-án,szétnézünk kicsit,meg pihizünk. Bográcsolunk itthon.
Sajnos a többi napon apa dolgozik(bár le lett dolgozva,de muszáj-túlóra!).
Sziasztok! Mikor lesz gyermek vėdelmis utalvány valaki nem tudja??
Ti mivel töltitek el a hoszú hétvégét?
Nálunk holnap falú nap lesz Tűzi játékkal tarkitva az estét aztán utca bál.
Szombaton az állatkertbe és a Hol nem volt parkba látogatunk el.
Mondjuk a tankönyvekért mi sem fizetünk,
táska,tolltartó nem kellett,tornacuccot év végén kellett venni-így az is új,eszköz maradt ki sok,bontatlan is..... persze ha több mindent kell venni nyilván sokkal többe kerül.
Erre még rájön,ha kérnek valamit év elején,de az nem sok szokott lenni.
Én sem tartottam jó ötletnek,hogy előbb jön,mondjuk nálunk is arra fog elmenni amire eddig is..
Mi sem drága holmit vettünk a lányoknak,ezért is jött ki ennyiből...ha esetleg még mondanak valamit év elején azt még beszerezzük és kész...Igaz még most jöttek haza nyaralásból így a tornacipő még beszerzés alatt áll,de szerintem ma azt is letudjuk :)
Nálunk a tankönyveket áprilisban kell fizetni...
Nekem az ovisnak még jó a tavalyi Eső köpenyt amit venni kellett neki de alig találtunk jó minőségűt ami nem szakad le pár használatól meg a szokásos benti cipő tisztasági.Ruhát azt kellesz bőven mert sokat kinőtt főleg nadrágok és téli holmi Mivel buszozunk a falúba nincs ovi télen gyakran késnek a buszok ezek fontosak.De ezek még kicsit várhatnak!
Én még nem vásároltam semmit,se ovira sem pedig
sulira.
Sulira majd szeptember első hetében mert a két nagy közép iskolába jár és első nap szoktak listát
kapni, konkrétan hogy milyen füzetek kellenek ugyan is egy műszaki iskolába nem mindegy sajnos.A kicsinek az oviba az ágy neműjét szeretném le cserélni mivel már 2-éve ugyan az van a következő 2-évre cserélném le.Benti cipő nem egy nagy durranás.A ruházattal az év kezdéshez nem esünk túlzásokba az mindig kell főleg télre mind a háromnak kabát na majd azt október végén.Ja a középsőnek táska kell sajnos a tavalyi ép hogy ki bírta az évet,az 7000ft már ki nézte magának. Hétfőn meg vesszük.Remélem ezt a két évet ki fogja bírni a táska.A tankönyvekért nem kell fizetnem hála isten.
Rendszeres Gyermekvédelmi Támogatás.
Meg kerdezhetem miaz a RGYT RGYV??
Mivel az augusztus egy plusz kiadás minden családnak és sajnos a mai fizetésekből nem könnyü a plusz kiadásokat fedezni sokan örülnek hogy hamarabb jön a csp.Mert igy akik nagyon "szarul"élnek azoknak a gyerekük is ugy indulhat iskolába hogy meg van ami kell és nem az első héten kell kapkodni.Nekem 6.ba megy a lányom 13000 volt csak a kónyve és táska is kellett meg a füzetek ,ceruzák tollak,és a csomagoló.A kicsi most kezdi az ovit az még ujjabb 10000 szóval van kiadás mindenhol .
Sziasztok! A RGYVK-ról tudtok infót? Sehol nem találok konkrétumot arról, hogy mikor várható. A munkahelyen nem kapunk beiskolázási támogatást. (kórházi közalkalmazottként) Se havonta cafeteria... Szóval nem egyszerű, de valahogy mindig volt és lesz is. :-) Szép estét! :-)
Szia Filcike
Gondolom az első héten osztott tankönyvek még pluszba jönnek ugye?
Nálunk sokminden maradt tavalyról, írószer, rajzpapir, stb apróságok.
Táska van, tolltartó van.
Füzeteket majd a tantónéni mondja meg milyen kell, mert 5.-ikbe megyünk, de most átmegyünk a 8. osztályos kisgimibe, és még nem tudjuk ott mit fognak kérni.
Ünneplőcuccot kell még kicserélni, mert az már év végén is határeset volt.
Hát ennyi.
Tankönyvek pluszba, majnem 16 ezer. :(
Nem egyszerű.
RGYV nincs, utalvány nincs sehonnan.
Ennyi. :(
További ajánlott fórumok: