Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán? (tudásbázis)
Ne offold a kérdést, a családi pótlék fórum csevegője itt található!
Én pl örülök is neki..sajnos most én ebből fogom az iskoláztatást megoldani,elsős lesz a fiam,sajna februárban járt le a gyes és még nem találtam munkát,az aktív korút kapom:(
nagyon remélem, h ősszel találok már munkát.
Sziasztok,lehet ki nevettek de en karira mar februárban megvettem a játékokat a gyerekeknek (akciós volt )es nekem mar csak 1-2 dolgot kell vennem:))))
A fiam szülinapja lesz augusztus 20-an arra meg vettem az ajándékot meg aprilisba,es csak tortát rendelek
Szép napot
Nem lesz dupla családi (csak ahogy írod a szeptemberit utalják el augusztus végén), de ez amit belinkeltél kamu... Évek óta terjeng a neten, valki/kik unatkoznak és minden évben felrakják.. Senkinek sem lesz dupla családija... Elég ha csak ezt a részt nézed, a linkben így van, hogy : dupla-csaladi-potlek-2014-2015 de a cikk kezdeténél már át van írva így:
Dupla családi pótlék 2015/2016-Ki kap dupla családi pótlékot ?
sziasztok ezt ma kaptam!
Ekkor jön a szeptemberi családi pótlék augusztusban!
A kormányhivataltól szerzett legfrissebb információk szerint ( július 30. reggel!!!) valóban duplán érkezik augusztusban a CSALÁDI PÓTLÉK és a GYED is, sőt valószínűleg ezen kívül az összes családtámogatási ellátás is előbb jön , de erről nincs hivatalos információk, csak a CSALÁDI PÓTLÉKRÓL és a GYEDRŐL! 2 x családi
A kormányhivatal telefonos beszélgetésünkben elmondta, hogy az augusztusban esedékes családi pótlék az előre eltervezett időpontban, vagyis 2015. augusztus 3-án lesz kiutalva az érintett családoknak, azaz augusztus 4-én, 5-én vehető le majd a bankszámlákról!
A szeptemberi csalàdit ès gyest az iskolakezdès miatt augusztus vègèn utaljàk. Postàn: augusztus 24.
Bankban: augusztus 26.
Postai kézbesítés esetén, azokon a napokon érkezik az ellátás, amelyről minden család értesítést kapott, de általánosságban elmondható, hogy a posta esetén az utalás utáni 2-5 napon belül várhatóak a posta kézbesítések !
A szeptemberben esedékes családi pótlék kiutalása jóval előbb történik a megszokottnál, a kormányhivatalok gondoskodnak róla, hogy minden családhoz megérkezzen a 2. családi pótlék még az iskolakezdés előtt, megkönnyítve annak anyagi terheit! A szeptemberi csalàdit ès gyest az iskolakezdès miatt augusztus vègèn utaljàk. Postàn: augusztus 24. Bankban: augusztus 26.
Igazán nem sokkal jön előbb csak pár nappal ,de azt hiszem nagyon sok mindenkinek jól jön a suli kezdés előtt,mivel nem hiszem hogy nagyon sok ember férre tud rakni suli kezdésre.
Sziasztok
Postai családi jött már valakinek?
Sziasztok!
MÁK (kormányhivatal) információ:
(tanulói jogviszony igazolás ügyben érdeklődtem eredendően)
Utalás: nem változik az utalások gyakorlata, marad az eddig megszokott, első munkanap utalnak, következő nap lehet levenni..
Korábbi utalás: az ügyintéző hölgy külön kiemelte, hogy előbb lesz az augusztusi (eredetileg szeptemberben esedékes) ellátás a számlákon és a postákon, számlára 08.26-án utalnak.
A középiskolai nappali tagozatos tanulási lehetőség 25 éves korra történő emelésével, nem jár automatikusan tovább a Csp., maradt a korábbi, annak a tanévnek a végéig jár, amelyik évben a tanuló a 20. évét betölti.
És akinek elmúlt 16 éves a csemetéje, jobb ha a tanév elején beküldi az iskola által kiállított "tanulói jogviszony" igazolást.
Ennyi..:) :) :)