Mik a tapasztalatok a Belara nevű fogamzásgátlóról? (beszélgetés)
Szia!
Együtt érzek veled... szó szerint...
Tiszta idegbeteg vagyok én is.. de főként az utolsó heti gyógyszeradagnál, mielőtt megjönne a havim. Kiidegelem saját magam, a vőlegényem is... aki szegény csak tűr és tűr.. :S
Sírok, minden bajom van... amiket leírtál rám is igaz.
Én ma kezdtem el a kilencedik havi levelet. Meg ma már ki is váltottam előre az újabb havit.
Nem tudom váltott-e még valaki ki a napokban, de egy cetli van beletéve, hogy nyomtatási hiba történt a lehetséges mellékhatásoknál, és leírják benne a javítást.
Az utolsó zárójeles mondat ez:
"Fizikai és lelki instabilitás a vérzést megelőzően."
Szerintem ezzel minden megmagyarázva... :S
Még azt a havit amit elkezdtem beszedem... aztán erősen gondolkodom, hogy az újabb 3havinak nekiálljak-e... :S
sziasztok
nagyon sok hozzászólást elolvastam,bár azért az összes túl sok lett volna:)
lényeg,hogy voltatok páran akik irtátok hogy a bogyók szedése alatt is vérezgettetek..
kérdés az lenne,hogy én kb háromnegyed éve szedem,semmi bajom nem volt ....
vagyis ettől függetlenül volt egy méhszájsebem,amit 2hónapja elvileg kiírtottak ugymond
mostelőször azonban azt tapasztaltam hogy az aktuális levél szedése alatt,az utolsó héten 3szor is vérezgettem,bár kb csak fél nap volt,nem is teljesen piros vérzés..és a 3ból 2szer együttlét után...
azóta most már a 7nap szünetben vok, és normálisan megjött,csak talán picit erősebb,mint szokott..
szerintetek mindez a bogyó műve,lehet vagy esetleg vmi más(akár ujra a méhszájseb) ??
persze dokihoz is elmegyek,csak most 2hétig nem leszek itthon,ugyhogy csak utána,azért itt érdeklődök:)
köszia a válaszokat
Nem volt semmi baj. Veled se lesz, ne aggódj! :)
Nem hiszem, hogy ez korfüggő, egy évben 1-2-szer megengedett.
akkor semmi mellékhatás,semmi betegség nem volt a szünetmentes 7napban?a hónap végén én is kipróbálom,remélem bejön,és nem lesz semmi bajom!
(am ez nem káros az egészségre?)jah és még csak 18éves vok...az nem számít?
jah és köszi hogy írtál célia!
Szegény! Szerintem is a tabitól van, márcsak a megnövekedett ösztrogén szint miatt is... Szerintem ha ennyire lehangol, váltanod kéne, hátha attól nem lesznek ilyen panaszaid
Remélem hamar helyrejössz:)
Én alapba ilyen vagyok! :P
:D
Nem ám! :)
Nem, én nem tapsztaltam hasonlót. Lehet, hogy neked akkor nem ez lesz a megfelelő gyógyszer...
Sziasztok!
nekem most kezdődik a 7 napos szünetem, most lesz 5 hónapja, hogy szedem.
mellékhatás azt hittem, max annyi, hogy nőtt a mellem, de már nem vagyok biztos benne.
Ingerlékeny, lehangolt vagyok, szinte folyton sírnék, főleg, mikor párommal vagyok, és hát ő pont nem velem foglalkozik...de ezen máskor csak úgy átnéztem volna, hisz ő is ember, hát had nézze a tv-t, vagy gépezzen, vagy akármi. most meg mindennel felidegesít, ha épp nem úgy szól már sírni tudnék, és nem voltam én ilyen. mindig is belevaló, vagány csajszi voltam, járunk lőni meg minden, de mostanában semmihez sincs kedvem.
nem tudom, hogy ez most a tabi miatt van e. van most pár rossz dolog az életemben, de nemhiszem, hogy most ez viselne meg ennyire.
a szex sem úgy megy, mint régebben. nem telik el nap sírás mellett, ha elrontok egy kajcsit olyan ideges leszek, amilyen életemben nem voltam, sírógörcs+hányinger...
eleinte megijedtem, hogy ez depresszió, de igazából arra nincs semmi okom, tehát már csak a tabira gondolhatok...
valakinek ilyesmi tapasztalat?? vagy menjek el dokihoz?? mostmár a köv hónapi adag megvan, adok neki még 1 hónapot, de nem akarom, hogy erre menjen rá a kapcsolatom, mert párom türelmes, de nemtudom meddig visel még el :)
Sziasztok!
próbálta már valaki,hogy kihagyta a 7napos szünetet és szedte tovább?(belara)Ha igen,akkor az légyszi írjon,mert nagyon érdekel!!!Én is ki szertnm majd hagyni a mostanit(nyaralás miatt).lgyszi írjatok! fontos...
:D
Bocsi, de tényleg nem hallottam még olyat, hogy ez ellen jó, de attól még lehet. :)
Sziasztok!
Nekem a napokban írta fel a dokim a belara-t (még nem kezdtem el szedni), de nem a fogamzásgátlás miatt, hanem, mert szinte sosem menstruálok, és (ami engem leginkább zavar) nagyon szőrösödök, még az arcomon is (jobban reagál a szervezetem a férfi hormonokra). Szerintetek ezeket tud majd segíteni?
Sziasztok!
Az olvasott hozzászólásokat elnézve én itt "öreg rókának" számítok.
Szedtem már pár fog.gátlót,s elmondthatom mindegyiknek ugyanaz a mellékhatása.Sokan írják,hogy nem ettől híztak,dehogynem!!! A tabletta hizlal,az csinál étvágyat stb...Mikor szedjük,állterhessé válunk,s ugye köztudott a terhesség alatt felszedünk pár kilót.Itt ugyanaz a mechanizmus van,mikor tabit szedünk,a cicik is ettől nőnek meg,mivel a kismamák ciceje is megnő.Lehetne ragozni,szóval ha felcsúszik pár kiló az a tabitól van.Mivel tele van hormonnal.
Nálam pár hónapja jóindulatú daganatot találtak (a mellemben,nem szedhettem fog.tabit...most egy új dokihoz mentem,aki azt mondta szedjem a Belara tabit. Nekem ez ügyben kéne tanács,hogy szedhetek-e így tényleg,meg miért pont ezt?
További ajánlott fórumok:
- Létezik, hogy a belara fogamzásgátló szedésétől szörnyű hányingerem legyen? Már a 2. nap, miután elkezdtem szedni?
- A Belara fogamzásgátló okozhat fejfájást, hangulatingadozást?
- Mi a tapasztalatotok a Gracial nevű fogamzásgátlóról?
- Nem tudja esetleg valaki, hogy a Belara fogamzásgátló most melyik patikában a legolcsóbb Pesten?
- Belara fogamzásgátló után Rezia!
- Belara fogamzásgátló és a laktóz-monohidrat