Mik a tapasztalatok a Belara nevű fogamzásgátlóról? (beszélgetés)
Sziasztok!
Én 2 hónapja szedem a gyógyszert,most szedtem be a 2. levéllel és ma vagyok a gyógyszermentes időszak 3.napjába és semmit nem érzek, hogy meg fog jönni...ez még nem gáz? Volt már valaki így? Segítsetek légyszi eléggé félek:( Köszike
Sziasztok.
Én 8-hónapja, szedem és nincs komoly panaszom,
a vérnyomásom ingadozik töle, és a pulzusom 100., körül van, (72 ) a jó.
néha úgy érzem abba hagyom, mert bizti nem jó az egészségre.
most az útolsó levélt be szedem és télen tartók egy kis ( szünetet ).
nekem hányingerem nincs, de 5kg fogyttam , tehát hizni nem lehet töle.
persze lehet valaki hizott:)
Köszönöm szépen a választ. Én iss erre gondolok, meg a tájékoztatóban is mintha iylesmit írnának, szóval nem vagyok elviselhetetlenül rosszul, csak kicsit kellemetlen, de remélem első hónap után már jobb lesz.
Nem szedtem előtte semmit, és elég rendszertelen volt a mensim is, lehet ez is közrejátszik. Ráadásul dokim azt mondta, a méhem fejletlenebb a koromhoz képest, de hogy no para, mert 30éves koromra (remélhetőleg)lesz egy tökéletesen egészséges "fiatal" méhem... =)
Szia, az első havi szedésnél előfordulhat hosszabb pecsételgetés-vérezgetés, ez nem kóros.
Annyi a magyarázata, hogy a szervezetnek meg kell szoknia a mesterséges hormonbevitelt, s ez kinek döccenőkkel, kinek anélkül megy.
Ha a második hónap szedés alatt is folytatódik ez, akkor érdemes megkérdezni az orvost hogy mit tanácsol, de most az az álláspont hogy 3 hónap a "szoktatási idő".
Nyugtalankodni, aggódni nem kell, nem betegség jele amit tapasztalsz.
Sziasztok!
Ismét én... első levél, 13. szemnél tartok (mensi első napjától szedve) és még mindig vérezgetek. Nem nagyon, csak este miután beveszem(7kor szoktam) elkezdek egy kicsit görcsölni, és van egy kis barnás vérezgetés. Kérdésem az, hogy vajh ez egész végig így lesz vagy mi a csuda? Nyugtassatok meg, csak kivárás kell. Volt valakinek hasonló problémája?
Szia!
Hát én pont tavaly szeptember 1-e óta szedem...:D
Ugy volt hogy 1-e este bevettem a gyógyszert és másnap reggel a buszon,tömeg is volt nem is volt levegő stb.. akkor volt az hogy nem éreztem jól magam!Olyan volt,mintha el akartam volna ájulni:S elkezdett sötétedni elöttem minden,vagyis fekete foltokat láttam,folyt rólam a víz melegem volt!Kinyitottam egy ablakot és a levegő miatt jobban lettem!Aznap este még icipicit hánytam de ennyi!Azóta kip-kop semmi rossz nem volt!Sőt nekem bevált... :-)
Szia, de bizony attól lehet a pecsételgetés hogy nem hagytál szünetet...
Viszont éppen a minap írta egy nőgyógyásznő, hogy évente 2-3 alkalommal büntetlenül meg lehet csinálni a folyamatos tabiszedést, mert kárt nem okoz a szervezetben abban az esetben, ha nem élünk vele vissza folyamatosan.
Természetesen az a legtisztább és legbiztonságosabb, ha úgy szedjük, ahogy kell.
Szia, én is örülök ha meg tudtalak nyugtatni. :))
Igen, a következő szünet az 7 napos legyen, és akkor minden vissza tud állni a normális kerékvágásba.
Elhiszem hogy tudsz számolni :)
Jó hogy kiderült mi a vny-ingadozásod oka, s így nem kellett felfüggesztened a tabletta szedését.
Üdv: Fáni
Gondoltam leírom bár nem biztos, hogy összefügg a kettő.
Ha egy mód van rá, ne hagyjunk ki egy hónapot sem vérzés nélkül, mert nekem most kell hogy megjöjjön szombaton két hónap után, viszont tegnap volt egy kis pecsételős, barna folyásom. Én már 1 éve szedem a gyógyszert, és nem szokott köztes vérzésem lenni. Nem biztos, hogy attól van, hogy múlt hónapban nem hagytam ki azt a 7 napot, de...azért furi, na. :)
Ha valami még másképp lesz, szólok.
Köszönöm szépen, tudtam hogy rád számíthatok :D! Most tényleg megnyugodtam, amúgy tudok ám számolni, de tényleg....:)
Még egy kérdésem lenne, hogy a következő szünet rendesen 7 nap legyen?
Sziasztok, köszönöm a megelőlegezett bizalmat csajok...:)
Ildikó, semmi gond azzal az egy nappal, ABBA NE HAGYD a világért se, szedd be úgy mintha semmi nem történt volna.
Ugyanúgy fog hatni, és elvileg ugyanúgy kell megjönnie a vérzésednek a következő szüneteltetés alatt is.
Nem lesz gond, nyugodj meg!
Sziasztok!
Írtam még tegnap ezt a barnás-pecsételős vérzéses dolgot. Na ez mára mintha múlna el szépen, aminek örülök. Viszont én hülye, tegnap elfelejtettem bevenni a tabit 7-kor, és 10-kor jutott eszembe, gyorsan bevettem. Na már most, így már mással is kell védekezni ezek után, vagy ez még belefér? Előtte minden nap időben vettem be, nem volt hasmenésem, nem hánytam, semmi. És vajon a pecsételés múlása összeköthető ezzel, hogy nem vettem be időben a tabit? Előre is köszi..:)
További ajánlott fórumok:
- Létezik, hogy a belara fogamzásgátló szedésétől szörnyű hányingerem legyen? Már a 2. nap, miután elkezdtem szedni?
- A Belara fogamzásgátló okozhat fejfájást, hangulatingadozást?
- Mi a tapasztalatotok a Gracial nevű fogamzásgátlóról?
- Nem tudja esetleg valaki, hogy a Belara fogamzásgátló most melyik patikában a legolcsóbb Pesten?
- Belara fogamzásgátló után Rezia!
- Belara fogamzásgátló és a laktóz-monohidrat