Mik a tapasztalatok a Belara nevű fogamzásgátlóról? (beszélgetés)
sziasztok!
már régóta olvasgatom ezt a fórumot,de csak most regiztem.
énis balerát szedek egy hónapja,most várom,h megjöjjön.kínlódik,de még sztem időben vagyok,mert még csak 2 napja hagytam abba gyógyszert.
egy kérdésem azért lenne.kicsit aggódok,mert a 18.szem tabinál már nem használtunk semmit,szóval sztetek tuti,h akkor már véd a gyógyszer??
köszönöm előre is!
amúgy mellékhatásként én azt észlelem,h nagyon feszül a mellem.végig a hónapban,majd'szétszakad,de remélem,h ez majd idővel elmúlik.
Köszi szépen!:)
Nagyon megnyugodtam:)
remélem hamar elmúlik és csak egy múló rosszullét.
Ha ennyi idő eltelt a bevétel és a hányás között, akkor elvileg felszívódott, bár a hasmenés miatt lehet hogy nem 100 %-ban.
Én bevenném az utolsót is, aztán az egy hetes szünetben csak kiderül, hogy mi okozhatta a bajt.
Mindenesetre Jobbulást Neked!
köszi szépen a gyors választ. Nem hiszem hogy cisztám volna. Viszont tegnap este 4x hánytam, egész nap görcsöltem és hasmenésem is volt. Most 4 dologra tudok gondolni: Gyomorrontás, vírusfertőzés(most van ilyen hányás hasmenéses dolog),a tabi nem csípi a Xyzal alergiaűző gyógyszert, vagy nem bírom a tabit.
Bár az utóbbi nem valószínű, mert a hónap elején semmi panaszom nem volt.ma jönne az uccsó szem, de nem tudom be merjem-e venni. Bár az is kérdéses, hogy a tegnapi felszívódott-e teljesen...8fele veszem be és hanali fél egykor hánytam.
Szia, a terhességi tünetek lehetnek a tablettától, egy kis puffadás is belefér a menzesz előtt, de komoly görcsök azok semmiképpen nem.
Meg kéne mutassad Magad Dokinak, legalább egy ultrahang erejéig, nincs-e cisztád vagy hasonló valami, ami ezeket a tüneteket kiváthatja.
Sziasztok!
Én lassan 3 hónapja szedem a "miki" első napjától. Az első hónapban volt barnázás, azóta nem. Mintha nőttek volna a melleim kicsit. Barátnőm szerint mintha tisztább lenne a bőröm, de szerintem ugyanolyan. Ez az első alkalom, hogy fogigátlót szedek, de gondom nincs vele. Az első levél után a 2-3. napon jött meg a szünetben, 2. levél után meg a 3-4. napon, remélem most a 3. levél után nem fog még1 nappal elhúzódni a "kezdete". Mennyisége kevesebb lett kicsit. Ennyi tapasztalatom van...... kezdtem végigolvasni a fórumot az elejétől, látom azért van akinek a sokadik fogigátlója ez már.
Ha van valakinek felesleges levele, akkor azt kérném, valahogy megegyezünk, 2*18km utat spórolna meg nekem. Még kicsit ódzkodom a nőgyógyásztól, 1x voltam csak (legutóbb), igyekszem minél kevesebbszer menni, csak szűrésre majd, ha rajtam múlik. Gondolom 2x 3havi adagot nem írnak fel a kedvemért, max. 1x 3 havit, ha megyek. :-(
Én a helyedben azt tenném, hogy abbahagynám a gyógyszert egy hónapra, és minden nap mérném a vérnyomásomat--ha normalizálódik, akkor szinte tuti hogy a fog. gátló a ludas, ha viszont úgy is magas marad hogy nem szeded, akkor meg el kell menni a háziorvoshoz, és az Ő tanácsát meghallgatni.
Sajnos egyéb módszerrel nem lehet kiszűrni, hogy mi okozza a kiugrásokat, csak így. :(
Köszi szépen, az eset már meg is történt... most várok, remélem én is majd azok közé tartozom, akik kevés kellemetlenséggel, agy anélkül megússzák az indulást... =D
És majd írok a atapasztalatokról is.
Sziasztok!
Fuh, lassan átrágom magam a rengeteg hozzászóláson, tényleg ahány ember, annyiféle tapasztalat...
Nekem is ezt a bogyót írta fel doki, és tegnap este olyan 10körül jött meg, de bevenni csak ma este tervezem, véleményetek szerint az még oké?
Sziasztok! Én még nem szedtem ez előtt fogamzásgátlót, elmentem dokihoz, és a Balerát írta fel. Aznap mikor mentem, az 5. napon voltam a mensibe. Azt mondta, hogy ma kezdjem el szedni, és 2 hét kb. mire hat. Láttam hogy már írtátok, hogy vkinek 1.nap, vkinek a 3.nap kellett elkezdeni.
Most akkor vajon melyik a jobb? Mert a tájékoztatóra az első és az 5.nap van írva :)
És ha én így kezdtem, akkor a 2 hét a biztos? :D
szia!
szerintem normális. több embertől hallottam, akik Belarat szednek, hogy ilyesmi tüneteik vannak. most, hogy ezt olvasom, már előre félek... ez a 2. hetem, hogy gyógyszert szedek, tehát szept. 1-től kezdem a szünetet... remélem, nme lesz semmi gáz...
szia Packy!
Én most fogom elkezdeni szedni ezt a tabit, de előtte egy másiktól nekem is voltak ilyenek, volt hangulat ingadozás és a sexet sem kívántam annnyiszor...ez sajnos az gyógyszertől van...ne szomorkodj elfog múlni csak idő amíg teljesen hozzászokik a szervezeted!!!
Lennne egy kérdésem, valaki meghízott a gyógyszer alatt, vagy esetleg ez még fogyásra is jó? Mert ilyenről is hallottam..
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy az nagy gond-e, hogy beszedtem az első levél Belarát most tartom a szünetet, de nem jött meg, illetve egy napig volt egy nagyon kevés pecsételés, meg egy fél nap mikor volt rendes vérzésem. Azóta semmi. És mindjárt vége a szünetnek, kezdhetem el szedni majd a második levéllel. Szóval a kérdésem az, hogy volt valakinek ilyen jellegű tapasztala és hogy esteleg ez lehet "normáis" is? pl. hogy most áll át rá a szervezetem vagy ilyesmi, bár zárójelben megjegyzem a többi gyógyszernél amit szedtem nem volt a menstruációmmal gond.(5évig más fogamzásgátlót szedtem, és most válottam a Belarára)Ja, és terhesség kizárva.
Csajok!
Ha ennyi bajotok van a Belarával akkor miért nem szedtek valami más fog.gátlót???
Én 6 évig szedtem Mercilont,s sosem volt panaszom.Bármikor lehet tablettát váltani,orvos rögtön ajánl újat,ha gond van azzal amit szedtek.
Én maximálisan meg voltam vele elégedve,sosem volt vérzés és depis időszak sem. :)
Ha meg kevés hormont akartok bevinni a szervezetbe ajánlom a hüvelygyűrűt,maximális védelem,s a hormonok sem tesznek tönkre. 1 évig használtam,most más dolog miatt abbahagytam...de tényleg az is véd.
További ajánlott fórumok:
- Létezik, hogy a belara fogamzásgátló szedésétől szörnyű hányingerem legyen? Már a 2. nap, miután elkezdtem szedni?
- A Belara fogamzásgátló okozhat fejfájást, hangulatingadozást?
- Mi a tapasztalatotok a Gracial nevű fogamzásgátlóról?
- Nem tudja esetleg valaki, hogy a Belara fogamzásgátló most melyik patikában a legolcsóbb Pesten?
- Belara fogamzásgátló után Rezia!
- Belara fogamzásgátló és a laktóz-monohidrat