Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mik a tapasztalataitok a dr. Lenkei-féle vitaminokkal kapcsolatban? fórum

Mik a tapasztalataitok a dr. Lenkei-féle vitaminokkal kapcsolatban? (tudásbázis)

❮❮ ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... ❯❯
529. gyerekeim (válaszként erre: 511. - Pirosalma)
2008. ápr. 14. 19:53
Azért valamit csak tudott Szent-GYörgyi Albert a C-vitaminról.Én Január óta adom a gyerekeimnek. Normál esetben a 4 éves lányomnak 2x500mg a 9 és a 14 évesnek 2x1000mg-ot.Amikor pedig volt az infulenza és más náthás járvány akkor a kicsi 1500-2000mg-ot a középső 3000mg-ot a nagy pedig 4000 mg-ot szedett.S január óta nem voltak betegek.Azóta szedettem velük a Dr.Lenkei Féle C-vitamint.Amúgy meg a felesleg ki megy a vizelettel.Vagyis semmi kárt nem okoz.
2008. ápr. 14. 19:29

Te Pirosalma, a vitaminok ajánlott mennyisége függ az ember testsúlyától?

ugyanannyi ajánlatos egy 50 kilósnak, mint egy 150 kilósnak?

2008. ápr. 14. 16:04

" A mértékletesen élő ember ne legyen beteg, mert nincs miről lemondania a gyógyulás érdekében"

Az idézet egy orvostól származik.

Sajnos nem gyógyul meg minden azzal, hogy ne dohányozzunk, ne igyunk, adjuk le felesleges kilóinkat, vagy csak diétázzunk, és ezt az orvosok is tudják. Van aki már viccet csinál/jó értelemben véve, nem bántóan/ azzal a beteggel aki nem iszik, nem dohányzik,egészségesen táplálkozik,sportol és még is beteg lett. A doki azt kérdezte, hogy mi a fenétől tiltsam el,hogy meggyógyuljon.

526. Icus (válaszként erre: 525. - Pirosalma)
2008. ápr. 12. 18:30
Na azért én nem vagyok oda az "ilyenekért". Főleg az áruk miatt. A férjemtől kaptam ezt a lekvárt, neki a z üzem orvos ajánlotta, a cukor miatt. A drágám is kipróbál mindent, csak diétázni ne kelljem!:))
525. Pirosalma (válaszként erre: 523. - Icus)
2008. ápr. 12. 13:09
Akkor eheted nyugodtan:-)
524. Pirosalma (válaszként erre: 523. - Icus)
2008. ápr. 12. 13:08
Ettől még a szervezet nincs hozzászokva a megadózishoz, bár kétségkívül elég sok dolgot elvisel.
523. Icus (válaszként erre: 520. - Pirosalma)
2008. ápr. 12. 12:42

Elvileg, csak gyümölcs...:)

Azért az ősemberhez annyit, hogy nem is igen érték meg a 25 évet, az egyiptomiak is 30-40 évig éltek:( Pedig ők már tudtak valamit:))

522. Icus (válaszként erre: 521. - Pirosalma)
2008. ápr. 12. 12:39

Persze, hogy van túlsúlyom:( 3-6 havonta megyek laborba. Egy belgyógyász javasolta, az E-vitamint és a MagneB6-ot kúra szerűen.

Csak éppenséggel már lasan egy éve oda figyelek a kajára és egyik laborról a másikra ugrott fel 6,8-ra 4,8-ról

521. Pirosalma (válaszként erre: 518. - Icus)
2008. ápr. 12. 09:24

A most mit jelent? Egyik napról a másikra?

Túlsúlyod van?

ki kell vizsgálni, mi az oka. Lehet a gyógyszer, lehet súlytöbblet, genetikai ok. Ill. az összes együtt.

A vitaminkat nyugodtan lehet foylamatosan szedni, persze ksiebb mennyiségeket. Én pl. egy egyszerű multivitamint tartanék jónak (magas is olyat szedek), ami a táplálkozást ("egészséges" táplálkozást) egészíti ki, ill. C-vitamint.

2008. ápr. 12. 09:21

Persze a mennyiségek attól függenek jórészt, hogy az ember egészséges-e, ha beteg, mi a baja. Pl. dohányosoknál másak az értékek.

Ha lekvár, és nem adtak hozzá semmit (mármint efféle anyagokat), csak a gyümölcs van benne (amiknek magas az antioxidáns-tartalmuk), akkor nagy baj nem lehet.

519. Pirosalma (válaszként erre: 517. - Icus)
2008. ápr. 12. 09:19

Szia, Icus!

Ezt nem írtam. Nem ismerem sem a mennyiségeket, sem a hatóanyagot. Csak azt akartam mondani, hogy nem tudjuk, milyen mennyiség káros, mennyi ideig szedve. Ezekről nincsenek mindig megfelelő vizsgálatok, és nem tudhatjuk, mi lesz mondjuk, 5-10 év múlva.

Sokan azt gondolják, hogy mivel a kevés jó, a kicsit több jobb, akkor a nagyon sok (vannak, akik napi 1-2 g [1000-2000 mg !!!] E-vitamint ajánlgatnak...).

Ez ugyanolyan, mint a testtömeg (pontosabban a zsírtömeg, tehát hogy mennyi zsírszövet van az ember szervezetében): a túl kevés és a túl sok is növeli bizonyos betegségek kockázatát, ill. halálozást. De ilyen a vérnyomás is, és még lehetne említeni.

Az ősember vajon fogyasztott-e napi többszáz mg E-vitamint vagy C-vitamin? Az egy dolog, hogy a gyökterhelés (szabad gyökök) is megnőtt a mai világban, de ettől még ugyanúgy van egy határ, ami már fölösleges, ill. még följebb káros.

(Persze a különböző anyagok hatása jelentősen eltér a túladagolás terén is, pl. C-vitamint azért nehéz túladagolni, mert nagy mennyiségeknél a 60-80 % föl sem szívódik a bélből.)

A táplálkozástudomány egy örök igazsága, hogy a mérték a lényeg, csak éppen mindenben máshol van a mérték.

Természetesen nem az antioxidánsokat vagy más hasznos vegyületeket szólok le, csupán jó, ha ennek a problémakörnek ezt az oldalát is megismered/megismeritek. Erről az étrendkiegészítő-gyártók nyilván nem fognak szólni. És ha valaki netán ettől lesz rákos vagy beteg, akkor soha nem lesz bizonyítható, hogy esetéeg ez okozta.

518. Icus (válaszként erre: 516. - Pirosalma)
2008. ápr. 12. 08:48
Nekem most magasak lettek a koleszterin értékeim, a jó pedig alacsony. Szedtem E-vitamint 100mg-os napi egyet. (egy levéllel beszedek és egy hónap szünet)Szedek Concor2,5mg-ot napi egyet. Mind a kettőre az van írva emelheti a koleszterin szintet. Azonkívűl (szombat, vasárnap, hétfőn) jó sok sűlt májat ettem:)) Csütörtök labor. Lehet, hogy ez volt a baj?
517. Icus (válaszként erre: 515. - Pirosalma)
2008. ápr. 12. 08:43
Akkor pl. a FLAVON MaX-lekvár, mint étrendkiegészítő, ami "erős és sok" antioxidánst tartalmaz, az egy egészséges embernél rákos folyamatot indíthat meg?
516. Pirosalma (válaszként erre: 514. - Icus)
2008. ápr. 11. 20:36

Igen, én is olvastam erről.

Hogy mi a mechanizmus, ne kérdezed, mert szerintem még a kutatók sem tudják pontosan (ahogyan - tudomásom szerint - bizonyos telített zsírsavak koleszterinreceptorokra gyakorolt hatása, s így a koleszterinszint emelése sem tisztázott).

515. Pirosalma (válaszként erre: 513. - Icus)
2008. ápr. 11. 20:34

Szia, Icus!

A gyökök ellen való védekezés - az E-vitamin ún. antioxidáns - egy kémiai folyamat. ÉS ha nagyon sok az E-vitamin (vagy más antioxidáns), akkor megindulhatnak nem kívánatos folyamatok.

Vízre szüksége van a szervezetnek, viszont ha tartósan túl sokat iszol, a veséd, szíved tönkremehet. Ha meg egyszerre megiszol egy csomót, meg is halhatsz.

A hatás attól függ, mennyi jut a szervezetbe.

514. Icus (válaszként erre: 513. - Icus)
2008. ápr. 11. 10:54
MI az hogy szérum koleszterin szint nővekedést okozhat? ilyet is olvastam, mint mellék hatást:(
513. Icus (válaszként erre: 508. - Pirosalma)
2008. ápr. 11. 10:49
Ezt az E-vitaminos dolgot nem értem. Ha, antioxidáns, akkor a túladagolásnál mégis miért okoz rákot?
512. akác56 (válaszként erre: 511. - Pirosalma)
2008. ápr. 10. 20:11
Köszi! Megyek az oldalra!Üdv.
511. Pirosalma (válaszként erre: 510. - Akác56)
2008. ápr. 10. 19:19

Szia, Akác!

Szívesen, máskor is.

Nem fogsz semmit tapasztalni nagy valószínűséggel...

Ami oldalt ajánlottam, az egy orvosbiológiai kutatásokat tartalmazó adatbázis. Rá tudsz keresni mindenfélére, és akkor kiadja az azzal kapcsolatos tanulmányokat kb. 1890-ig visszamenőleg. Célzottan kell keresni, különben kap az ember több száz tanulmányt...

Szentgyörgyinek nem voltak C-vitaminnal kapcsolatos ismeretei olyan mértékben, mint ma nekünk. A saját gyereke volt, persze, hogy szerette.

510. akác56 (válaszként erre: 507. - Cszsuka)
2008. ápr. 10. 19:04

Köszönöm szépen mindkettőtök válaszát.El fogom olvasni Pirosalma által ajánlott oldalt is.

Bevallom Nektek, hogy én nyolc hónapja szedem az alapcsomagot és eddig még nem tapasztaltam semmi rosszat ( 3 jót igen).Azért kérdeztem, hogy mik a túladagolás tünetei, hogy mire figyeljek fokozottan.

Akkor Szentgyörgyi prof. is "melléfogott" mikor olyan nagy adag C-vitamint szedett?

509. Pirosalma (válaszként erre: 508. - Pirosalma)
2008. ápr. 10. 17:57
E-vitaminnál 50 mg/nap értendő.
508. Pirosalma (válaszként erre: 507. - Cszsuka)
2008. ápr. 10. 17:49

Szia!

Tipikus eset a K-vitamin: zsírfelszívódási zavarokban K3-vitamint (menadion) adnak, ami vízoldékony.

Vagy pl. a különféle retinolszármazékok (A-vitamin), de ezeket külsőleg adják bőrproblémákra.

(Az aktivált vitaminokat most kihagyjuk, nincs jelentőségük.)

A C-vitaminnál nincs jelentősége ennek, ugyanis a szintetikus is L-aszkorbinsav, tehát megegyzik a természetben lévő izomerrel. (És a hajlamosaknál természetesen növeli a vesekőképződés esélyét.)

Egy-két esetben van még, hogy nem mindegyik szintetikus egyezik meg a természetessel, pl. az alfa-tokoferol (E-vitamin) esetében. Itt a biogiai hatása a szintetikusnak (DL-izomer) valamivel alacsonyabb.

A túladagolás károsságára az E-vitaminnál vannak már tanulmányok (rák és érrendszeri betegségek, ha belegondolunk, hogy az E-vitamin antioxidáns, ez korántsem meglepő). A negatív hatás akkor lép föl, amikor nincs megnövekedett E-vitamin-igény (pl. érrendszeri vagy egyéb gyulladásos, magas gyökterheléssel járó betegségeknél nő a szükséglet), vagyis ha a effektíve fölösleg van. Egészsésekesknél ez napi 50 mg-nál már felléphet (viszonylag hosszú távon). Akit érdekel, a www.pubmed.com oldalon utánnaézhet (én is ott nézelődöm). De legjobb esetben is csak teljesen fölösleges a megnövelt bevitel.

A C-vitaminnál is azt hiszem, van valami hasonló, de ott mivel lényegesen gyorsabb az ürülés, a hatáshoz nagyon nagy dózis kell.

A D- és az A-vitaminnál a túladagolás egyételmű, és hamar kijön, abból nem is mernek többet tenni a vitaminokba.

Túladagolni pedig mindent lehet, csak jól kell belőni a mennyiséget.

507. Cszsuka (válaszként erre: 506. - Akác56)
2008. ápr. 10. 17:32

Bocs, igazad van!

A szintetikus vitaminoknál nagyon fontos betartani valóban a megadott határértéket, mert az egy tolerancia érték is egyben. Vannak esetek, amikor csak a szintetikus hatékony igazán, de ezt nem tudom pontosan, hogy mely esetek.

Pl. mindig a C vitamint emlegetjük, valóban, az arra hajlamos egyéneknél növeli a kövesedés esélyét.

A növényi eredetű és a plant cell technológiával készült vitaminok, táplálékkiegészítők olyanok, mintha az étellel vitted volna be, tehát a vizelettel, széklettel ürülnek. Azok között is van, amivel túl lehet adagolni magunkat. Hát akkor a szintetikus?

Ne haragudj, volna még mit írnom, ez így nincs befejezve, de mennem kell, nem hagyhattalak azonban árván. Mindenképp folytatom!

506. akác56
2008. ápr. 10. 09:09

Miért nem feleltek a kérdésemre?-ez igy íjesztegetés! Aki Á-t mond, mondjon B-t is.

Konkrét kérdésre, konkrét feleletet várok! Győzzetek meg róla, hogy miért "lórugás" -ez igy ferr nem?

505. akác56
2008. ápr. 8. 15:27
Írjátok már le, mégis miket okoznak a lórugásnyi Lenkei vitaminok? Tartós szedés után milyen tünetek jelentkezhetnek?
504. Pirosalma (válaszként erre: 503. - C299b9bcdc)
2008. ápr. 7. 20:18
A fontos elég relatív fogalom:-) (De komolyan.)
503. c299b9bcdc (válaszként erre: 502. - Pirosalma)
2008. ápr. 7. 20:13
A fontosabbak :)
502. Pirosalma (válaszként erre: 501. - Cszsuka)
2008. ápr. 7. 20:10
Ez jó, mert ez majdnem az összes:-)
501. Cszsuka (válaszként erre: 500. - Pirosalma)
2008. ápr. 7. 20:03

Aszparaginsav, treonin, szerin, glutaminsav, glicin, alanin, cisztein, valin, metionin, izoleucin, leucin, tirozin, fenilalanin, lizin, hisztidin, arginin, prolin. A többi csupán, mint "egyéb" van feltüntetve.

A többi megy priviben.

500. Pirosalma (válaszként erre: 499. - Cszsuka)
2008. ápr. 7. 19:50

:-)

Mely aminosavak? És milyen betegség (ha nem vagyok indiszkrét, jöhet privátban is természetesen)?

❮❮ ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook