Mik a tapasztalataitok a dr. Lenkei-féle vitaminokkal kapcsolatban? (tudásbázis)
Bocs, de sajnos ebben Semiramisnak van igaza!
Aki candidás, annak 5-6 hónap cukor nélkül kevés. A gyógyulás sokmindenen múlik, ezért van, aki "úgy marad" - mármint candidásan, s emiatt csak akkor tünetmentes, ha semmit nem eszik, amiben cukor, fehérliszt, élesztő, tejtermék, gomba, alkohol van. Nekem másfél év gyógyulás volt, de még utána is csínján bántam a dolgokkal. Ma már szerencsére úgy étkezem, mint bárki.
Az is igaz, hogy ez nem az a fórum, úgyhogy bocs...:)
Sziasztok!
Nem baj, ha szintetikus, tökmindegy sztem. Már párszor leírtam, hogy minimális eltérések vannak, amennyire én tudom. Ami szintetikus: E-vitamin, C-vitamin, esetleg K-vitamin és karotin. A többit olcsóbb kivonni (májból, élesztőből stb.).
Ezek közül az E-vitamin különbözik a természetestől (kis különbség, ún. sztereoizomer).
De, azt gondolja, nyugodt lehetsz.
Én hiszek a lélekben, és hiszek az anyagban. Ez extrém?
Nem lehet, hogy az ember mégse csak "egy" dologból áll (lélek), hanem "kettőből" (lélek+test)?
Az meg, ne haragudj, hogy reagálnak a dolgokra, nem jelenti lélek jelenlétét. Én tudok írni olyan programot, ami nemcsak reagál, hanem tanul is, és ezzel überel egynémely élőlényeket. Lelke viszont nincs, ezt biztosan tudom. :>
Egyes baktériumok a fény felé mozognak. Akkor baktériumoknak is van lelkük? Ha az állatoknak, a növényeknek, a baciknak is van lelkük, akkor mondd csak, te mit szoktál _enni_?
A reakció külső ingerekre az élőlényeknél csupán ösztönös viselkedés. Nekem ez nem a lélek. A lélek nekem valahol az új alkotásának a képességénél kezdődik, az ösztönreakciókon bőven túl, de ebbe most ne menjünk bele.
"És, igen, abban sem kötelező hinni, h a növényeknek is van lelke, ez mérhtő is, tudományosan is kimutatták, h reagálnak dolgokra."- erről Monty Python-tól a Brian élete jutott eszembe (próféták jelenet):
"eltűntek a dolgok és senki nem fogja tudni, h hová tűntek a kis izék
meg a raffiakötőállvány meg a barátja kalapácsa meg amiket apáik odaraktak este 8 körül.:)))
Bocs az off-ért!
Kedves Mónika, el kell, hogy keserítselek:a Lenkei Gábor által forgalmazott multivitamin tabletta részben biztosan szintetikus.A benne található E-vitamin szintetikus (dl alfa tokoferol acetát).Ennek a felszívódás során nem sok jelentősége van, csak a tényszerűség kedvéért jegyzem meg.
Ugye azt te sem gondolod komolyan, hogy a Centrum nem szívódik fel?
Abban egyetértünk, hogy vitaminok esetén a hatás hitkérdés -is.
Az nem szívódik föl...:-) Farmakokinetikai elemzés készült?;-)
Ebbe ne menjünk bele, szedd, ha jólesik, én nem szólok bele, hogyan is tehetném;-)
Ja, amúgy részben hiszek benne, de csak részben, mert a biokémiai-élettani korlátok megvannak.
Szia!
Ok, bocs:-)
Szia!
Valamit félreértettél, vagy nem jól fejeztem ki magam. Idézem Mónika szavait, amire válaszoltam:
"A kipróbálás pedig a következő lépés, a bírálat pedig csak azután jöhet. Nem pedig alapból, vagy mások véleménye alapján."
Én a válaszommal azt akartam mondani, hogy ember nincs a Földön, aki mindent kipróbál, mert lehetetlen, (nemcsak azért, amit te írtál, hanem azért is, mert minden ember más, hiába azonos a működési elv.)
A normális ember tájékozódik, vagyis meghallgat másokat, olvas, barangol a neten, TV-t néz, rádiót hallgat, elmegy orvoshoz, természetgyógyászokat és mások tapasztalataiból is merít. Mindezeket összegezve választom ki, hogy a lelkem, a gyomrom, az életvitelem, családom, stb mit tud befogadni és ezek alapján döntöm el, hogy nekem mi a jó. Szerintem mindenki így csinálja, s tudja, hogy mindent kipróbálni nem lehet.
Bocs, hogy hosszú voltam. :)
Nekem hitem csak Istenben van.
A természettudomány nem a hitről szól. Mindenki hihet, amit akar, ez nem változtat a valóságon.
Helló!
Azért azt nem mondanám, hogy mindent ki kell próbálni. Jól néznék ki, ha egy súlyosabb esetben nekiállnánk próbálkozni.
A szakirodalom kitűnően megmutatja, mire mekkora esély van. Ha a hatásmechanizmust is ismeri az ember, és tudja a pontos okot, akkor a helyzet még könnyebb. De a laikus nekiállhat mindent kipróbálni. Persze megértem, hogy az orvosok nem mindig kertesik meg az okot, pedig meg kellene (suzakmai protokoll). Vagy csupán felületesek. De ez nem az orvostudomány, hanem az egészségügyi rendszer hibája.
Hello, Sesil!
Csak azért mondtam mindezeket a példákat, mert korábban Mónika állította, hogy minden betegség pszichés eredetű. Nekem logikátlannak tűnik, hogy a MI betegségeink pszichés eredetűek, de a növényeké és az állatoké az nem az. Nem is kicsit. A növényeknél és az állatoknál ugyanúgy kimutathatók a betegségeiket okozó baktériumok, vírusok, gombák. Másrészt viszont megnéznék én egy lelkibeteg növényt, de nagyon. :)
"Tényleg nagy a baj, ha így gondolod a 3 hónapos magzatnak teljesen kifejlett az agya."
Azt nem vitatom, hogy teljesen kifejlett az _agya_ mint szerv, de tudtommal mi a pszichéről beszéltünk. Azt, hogy a psziché mikor alakul ki, az egyes pszichológiai iskolák nagyon másként gondolják, de a legtöbb vélemény szerint az én-tudat a beszéd megtanulásának kezdetekor, vagy hároméves korban stb., szóval jócskán később a születésnél.
Az viszont biztos, hogy a psziché mint olyan az élet során végig fejlődik, tehát soha nem "kész", és az is tuti biztos, hogy egy - mondjuk még az anyaméhben levő - magzatnak még kevés gondja lehet odabenn.
"Nyílván mégsem volt oly életerős. Sőt valószínűleg beteg volt nem?"
Megbetegedett, de ehhez nem kellenek előtte pszichés gondok.
""Balesetek?" Na ezt ebben a vonatkozásban végképp nem értem."
Az eredményük ugyanúgy lehet a test egyes részeinek diszfunkciója. Különben ne nézz csodálkozva, hallottam én már valakitől azt, hogy a baleseteket BEVONZZA az ember, szintén a pszichés dolgaival. Igazából erre nem nagyon lehet már mit mondani. :)
Sok betegségnek, de túlzás azt mondani, hogy mindnek.
Valamennyire igen, klinikailag is mérhetőek ezek részben.
Tápanyag nélkül a hit nem elég, de az emberi szervezet sokat kibír.
Nyilván erősen függ az időtartamtól, és a spektrumtól (hányféle antibiotikumot szedsz).
Az a megfelelő - amire persze szinte sosem kerül sor -, ha kitenyésztik a baktériumot, és az alapján adják az antibiotikumot.
Helló!
Igazad van, tényleg sok van. Optimális esetben viszont specifikus antibiotikumot választanak a baktériumokhoz. Na ja, optimális esetben...:-/
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Mik a tapasztalatok a juharszirupos diétával kapcsolatban?
- Mik a tapasztalatok a Herbalife termékeivel kapcsolatban?
- Mik a tapasztalatok a Mysimba szedésével kapcsolatban?
- Herbafast kapszulával kapcsolatos tapasztalatok
- Van valakinek tapasztalata a parafenomén Harasztosi Lászlóval kapcsolatban?