Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mik a tapasztalataitok a dr. Lenkei-féle vitaminokkal kapcsolatban? fórum

Mik a tapasztalataitok a dr. Lenkei-féle vitaminokkal kapcsolatban? (tudásbázis)

❮❮ ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... ❯❯
409. Pirosalma (válaszként erre: 393. - Semiramis)
2008. jan. 22. 20:11

Azért lehet többet is.

A cukorbevitel egészséges anyagcsere és optimális mozgás mellett inkább azért probléma, mert a hasznos tápanyag bevitele így kevesebb. Különben lehet riogatni az embereket a koleszterinnel, egyéb vérzsírértékekkel, egyebekkel, de ezek többségükben leromlott anyagcsere-állapot mellett érvényesek.

408. Pirosalma (válaszként erre: 392. - Hetvenzitus)
2008. jan. 22. 20:09

Szia, Cicus!

Azt pedig már láttam, asszem használtunk is, de nem nyúlt. Na, majd lehet, csekkolom:-)

407. Cszsuka (válaszként erre: 406. - Sesil)
2008. jan. 22. 19:50

Hát, azért nem hinném, hogy ez ilyen egyszerű lenne, de nem tudok válaszolni a kérdésedre. Most kellene ide Pirosalma esze...

Ahogy ismerem, biztos ír majd valamit...:)

406. Sesil
2008. jan. 22. 19:35
Ez komoly? Karotin szintet mér? Vagyis ha megeszem előtte egy csokor sárgarépát frankó lesz az eredmény? Hát ezt elég szkeptikusan fogadom én is.
405. Cszsuka (válaszként erre: 403. - Sesil)
2008. jan. 22. 19:33
Ehhez ennyire nem értek, de tudom, miről van szó. Nuskin -nak hívják a céget és karotinszintet mérnek úgy, hogy a tenyeredet kell rárakni a gépre. Hallottam érvet mellette is, meg ellene is, de nekem nem szimpatikus. Ráadásul van egy ismerősöm, aki gyorsan eljutott a 200ezres keresetig, feladta a munkahelyét, aztán hirtelen leáldozott a napja. Olyannal is találkoztam, aki rosszul lett a vitaminjaiktól, de melyik az a cég, ahol mindenki szuper lett kivétel nélkül a terméktől?
404. Sesil
2008. jan. 22. 19:26
Meg egyáltalán tudja valamelyikőtök hogy miről beszélhetett?
403. Sesil
2008. jan. 22. 19:24

Jóestét mindenkinek!

Lenne egy kérdésem (bár nem Lenkeis)de témához tartozó. Felhívott az egyik ismerősöm, hogy elkezdett foglalkozni valami vitaminkészítménnyel, de előbb el kéne mennem valamilyen szint megmérésére. Ilyen gép csak kevés van az országban.....bla bla. Megméri a vitaminszintemet....bla bla. Mondtam neki hogy amíg azt sem tudja mit árul ne telefonáljon és hogy tudtommal a szervezet vitaminszintje nem mérhető. Most butaságot mondtam?

402. Cszsuka (válaszként erre: 400. - Semiramis)
2008. jan. 22. 19:19

Szerintem meg pont azon van a hangsúly, hogy mindenki más, attól szép a világ! Éppen ezért fontos megérteni, hogy mindenkinek más jön be. Mivel nemcsak nem vagyunk egyformák, de más problémáink, más környezetünk és más családunk van.

Én is kipróbáltam sokmindent, nekem meg az Ökonet jött be. nem ez a lényeg, hanem az, hogy mindenki találja meg a számára helyes utat, hogy teljes életet élhessen!

401. Cszsuka (válaszként erre: 399. - Semiramis)
2008. jan. 22. 19:10

No persze, ebben egyetértek, nemrégiben pont ezt írtam Pirosalmának egy másik fórumban, hogy muszály túlozni, mert nem mindig az veszi magára a dolgokat, akinek kellene.

De különben ezért van nálunk erre egy külön klub, hogy azok, akik belekezdenek, valóban betegek, ne legyenek egyedül, lássák, hogy mennyi az elég és a sok...

400. semiramis (válaszként erre: 397. - Kiwi6)
2008. jan. 22. 18:56

Ugyan magam is szedek elég vitamint, de nem hinném, hogy különböző nevekkel jelzettek között lenne különösebb különbség. Legfeljebb azért, mert mások a mennyiségek. Butaság összehasonlítani egy activalt a lenkeivel, mert utóbbiban ezerszer annyi adag van, így nem várható hogy előbbi hasonlóan "működjön".

Viszont -amellett, hogy örvendetes ilyeneket olvasni, mennyieken segít- pláne, ha igaz is- én még mindig kétkedve figyelem ezek kimenetelét. Ezek kicsit olyannak tűnnek, mint ezek a munkaerő-hirdetések... keress seperc alatt rakás pénzt nulla melóval... (~gyógyulj meg pár nap alatt minden bajodból anélkül, hogy fikarcnyit is tettél volna az egészségesebb életért). Remélem, érted, mit akarok ezzel mondani.

399. semiramis (válaszként erre: 395. - Cszsuka)
2008. jan. 22. 18:48
Igen, csak ezzel tudod mi a baj? Ha azt mondod valakinek, hogy ehet egy fél tesákanál cukrot naponta, az inkább egy fél evőkanállal fog a teájába tenni. Ha viszont azt mondanák a candidásnak, hogy nem ehet semennyit sem, akkor talán megállna egy fél teáskanálnál :-)
2008. jan. 22. 18:35
Én olvastam Dr Lenkei Gábor könyveit, televannak adatokkal amit nem ö talált ki, vagy ha igen akkor már régen megcáfolták volna, hogy X Y kutató, tudós ilyet nem mondott, nem írt. Nem tudok ellenőrizni minden szót, nem is akarok,de azt látom, hogy az egészségügyi fórumokon sokszor orvosok írnak. Sajnos gyakran más információ hiányában csak az egyetemen tanultakat.Szerintem ezen a fórumon is van orvos.
397. Kiwi6
2008. jan. 22. 18:15
Ritkán irok fórumba,de most.... A vitaminokkal való ismeretségem egy tartós, szünni nem akaró asztmatikus köhögés miatt kezdődött. Már végig ettem amit az orvosok kitaláltak annyi antibiotikumot azóta összesen nem ettem, de semmi nem használt.Vizsgáltak, de minden eredményem negeatív volt.Itt állt meg a tudomány. Akkor ajánlották nekem a Herbalife-t ha jól írom. Mivel nekem már úgy is mindegy ez is csak egy próba ,és bejött. Elmúlott a köhögésem.Sokáig vissza vissza tértem a fogyasztására és mindig jó tapasztalaim voltak. Éreztem, hogy jobban müködöm tőle.Próbáltam a reklámozott csoda vitaminokat is Centrum,Activ,supradin ,bionet vitamin készítmények, Ökonet vitamin készítmények, ezektől nem éreztem semmit. Ugyanúgy lettem beteg amikor szedtem mint amikor nem.Most majdnem két éve szedem a "lenkei"-t és jól érzem magam. Az irodában végig söpör az influenza csak ketten maradtunk ki a másik "lenkei"-s és én. Valamitől megjavult a koleszterin,a triglicerid szintem ami gondot okozott, pedig semmit nem változott az életmódom.Családunkban már többen szedik és mindenkinek más- más a tapasztalata. Mostanában mindenki vitamin üzletben utazik,de voltam már olyan összejövetelen ahol azt mondták a termék nem számít a hálózat építés kell.
396. Cszsuka (válaszként erre: 390. - Pirosalma)
2008. jan. 22. 18:11

Igen, nagyon sokan húznak hasznot belőle!

Épp a minap háborodtam fel a %-os candida szint mérésen, meg is kérdeztem az ex-candidás fórumban, hogy mihez képest mérik ezt a százalékot, de még nem kaptam választ!

Szerintem ebben a témában fontosabb lenne a tájékoztatás a riogatás helyett!

395. Cszsuka (válaszként erre: 393. - Semiramis)
2008. jan. 22. 18:09

Semiramis!

Valóban ezt írja minden candidás könyv, meg mindegyik ami a cukorról szól, de hidd el, aki tud mértéket tartani, annak nem gáz!

Ez olyan, mint az alkohol ivás. Ott is a napi egy deci bor egészségesnek számít, de azok között, akik megisszák, hányat látsz aki megáll 1 dl-nél? Mégis sokan tudják mi számít mértékletesnek számukra, így van ez a cukorral is!

394. Cszsuka (válaszként erre: 383. - Pirosalma)
2008. jan. 22. 18:06

Itt mindháromra a válaszom: aha, értem.

Amúgy 2100 Ft 60 szem csipkebogyókivonatért, amire az van írva: 1000 mg, az drága? Vagy a szintetikus még olcsóbb?

393. semiramis (válaszként erre: 388. - Pirosalma)
2008. jan. 22. 17:50
No igen, fél teáskanál talán nem gáz egészségeseknek, de az meg már minek?
392. hetvenzitus (válaszként erre: 230. - Pirosalma)
2008. jan. 22. 17:44

Szia Pirosalma!

Sajna ritkán jutok géphez,de ha szeretnél ragasztó állagú zsírt én a Penny-ben vettem KOMÉTA termék.

391. Pirosalma (válaszként erre: 389. - Cszsuka)
2008. jan. 22. 17:17
Ja, amúgy a fehér cukorral sincs baj, ha mértékletesek vagyunk.
390. Pirosalma (válaszként erre: 389. - Cszsuka)
2008. jan. 22. 17:15

Tudom, hogy nem lenkeis, csak fölmerült. Jajjj, boccs, offoltam:-)

A Candida-téma kicsit fel van fújva szerintem, sokkal kevesebb a valódi candidás. Aki fáradékony, meg ilyen.olyan panaszai vannak, egyből candidás. Amint azt a belinkelt cikk is írja (a LAM egy elég komoly orvosi folyóirat, én is rendszeresen olvasgatom).

389. Cszsuka (válaszként erre: 388. - Pirosalma)
2008. jan. 22. 17:12

Semiramis a finomított fehércukorról ír, a candidásoknál ezt hívják cukornak. Ez éppen olyan félreérthető kifejezés, mint az, hogy candidás vagyok, hiszen mindenki candidás. Mégis, a közhasználatban így terjedt el és azt jelenti: szervezetemben túlszaporodott.

Ez a téma nem Lenkeiről szól!

Nem baj, erről szívesebben csevegek, főleg, ha valakinek segítünk vele....:)

388. Pirosalma (válaszként erre: 386. - Semiramis)
2008. jan. 22. 17:06

Nem arról van szó, hogy szükséges lenne a cukorbevitel, de kis mennyiségben egyáltalán nem káros, főleg ha nem hozzáadott, hanem természetes cukor.

Ép anyagcsere mellett a cukorral megbirkózik a szervezet.

387. semiramis (válaszként erre: 385. - Pirosalma)
2008. jan. 22. 16:57
Dr. László Máriának is van egy könyve erről a témáról, elég alapos.
386. semiramis (válaszként erre: 384. - Pirosalma)
2008. jan. 22. 16:55

Miért, mi az előnye?

Amúgy elsősorban finomított cukorra gondoltam.

2008. jan. 22. 16:24
Érdekesség: [link]
384. Pirosalma (válaszként erre: 379. - Cszsuka)
2008. jan. 22. 15:46

Bocs, félreérthető voltam.

Erre reagáltam: " Soha sem kellene enni ilyet..." - miszerint a cukor egészségeseknek is káros. És ez enyhén szólva is túlzás.

383. Pirosalma (válaszként erre: 381. - Cszsuka)
2008. jan. 22. 15:44
Olcsóbb szintetizálni, mint kivonni.
382. Pirosalma (válaszként erre: 380. - Cszsuka)
2008. jan. 22. 15:43

A multivitaminokban ritka. De különben semmi gond nincs vele, persze mint kiderült, a rutin és társai (a "C-komplex" tagjai) nem vitaminok, csak antioxidánsok. Fogyasztásuk így ésszerű mennyiségben előnyös.

Mellesleg a csipkebogyó-kivonatban lévő C-vitamin teljesen megegyezik a gyógyszertárival (ill. nem egészen, de ez lényegtelen).

381. Cszsuka (válaszként erre: 376. - Pirosalma)
2008. jan. 22. 15:27
És a természetes E vitaminnal mi van? Tökmagolaj, búzacsíra, kukoricaolaj, olivaolaj, stb...
380. Cszsuka (válaszként erre: 376. - Pirosalma)
2008. jan. 22. 15:22
Ha már itt tartunk, a csipkebogyó kivonatról mi a véleményed?
❮❮ ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook