Mik a tapasztalataitok a dr. Lenkei-féle vitaminokkal kapcsolatban? (tudásbázis)
Azért lehet többet is.
A cukorbevitel egészséges anyagcsere és optimális mozgás mellett inkább azért probléma, mert a hasznos tápanyag bevitele így kevesebb. Különben lehet riogatni az embereket a koleszterinnel, egyéb vérzsírértékekkel, egyebekkel, de ezek többségükben leromlott anyagcsere-állapot mellett érvényesek.
Szia, Cicus!
Azt pedig már láttam, asszem használtunk is, de nem nyúlt. Na, majd lehet, csekkolom:-)
Hát, azért nem hinném, hogy ez ilyen egyszerű lenne, de nem tudok válaszolni a kérdésedre. Most kellene ide Pirosalma esze...
Ahogy ismerem, biztos ír majd valamit...:)
Jóestét mindenkinek!
Lenne egy kérdésem (bár nem Lenkeis)de témához tartozó. Felhívott az egyik ismerősöm, hogy elkezdett foglalkozni valami vitaminkészítménnyel, de előbb el kéne mennem valamilyen szint megmérésére. Ilyen gép csak kevés van az országban.....bla bla. Megméri a vitaminszintemet....bla bla. Mondtam neki hogy amíg azt sem tudja mit árul ne telefonáljon és hogy tudtommal a szervezet vitaminszintje nem mérhető. Most butaságot mondtam?
Szerintem meg pont azon van a hangsúly, hogy mindenki más, attól szép a világ! Éppen ezért fontos megérteni, hogy mindenkinek más jön be. Mivel nemcsak nem vagyunk egyformák, de más problémáink, más környezetünk és más családunk van.
Én is kipróbáltam sokmindent, nekem meg az Ökonet jött be. nem ez a lényeg, hanem az, hogy mindenki találja meg a számára helyes utat, hogy teljes életet élhessen!
No persze, ebben egyetértek, nemrégiben pont ezt írtam Pirosalmának egy másik fórumban, hogy muszály túlozni, mert nem mindig az veszi magára a dolgokat, akinek kellene.
De különben ezért van nálunk erre egy külön klub, hogy azok, akik belekezdenek, valóban betegek, ne legyenek egyedül, lássák, hogy mennyi az elég és a sok...
Ugyan magam is szedek elég vitamint, de nem hinném, hogy különböző nevekkel jelzettek között lenne különösebb különbség. Legfeljebb azért, mert mások a mennyiségek. Butaság összehasonlítani egy activalt a lenkeivel, mert utóbbiban ezerszer annyi adag van, így nem várható hogy előbbi hasonlóan "működjön".
Viszont -amellett, hogy örvendetes ilyeneket olvasni, mennyieken segít- pláne, ha igaz is- én még mindig kétkedve figyelem ezek kimenetelét. Ezek kicsit olyannak tűnnek, mint ezek a munkaerő-hirdetések... keress seperc alatt rakás pénzt nulla melóval... (~gyógyulj meg pár nap alatt minden bajodból anélkül, hogy fikarcnyit is tettél volna az egészségesebb életért). Remélem, érted, mit akarok ezzel mondani.
Igen, nagyon sokan húznak hasznot belőle!
Épp a minap háborodtam fel a %-os candida szint mérésen, meg is kérdeztem az ex-candidás fórumban, hogy mihez képest mérik ezt a százalékot, de még nem kaptam választ!
Szerintem ebben a témában fontosabb lenne a tájékoztatás a riogatás helyett!
Semiramis!
Valóban ezt írja minden candidás könyv, meg mindegyik ami a cukorról szól, de hidd el, aki tud mértéket tartani, annak nem gáz!
Ez olyan, mint az alkohol ivás. Ott is a napi egy deci bor egészségesnek számít, de azok között, akik megisszák, hányat látsz aki megáll 1 dl-nél? Mégis sokan tudják mi számít mértékletesnek számukra, így van ez a cukorral is!
Itt mindháromra a válaszom: aha, értem.
Amúgy 2100 Ft 60 szem csipkebogyókivonatért, amire az van írva: 1000 mg, az drága? Vagy a szintetikus még olcsóbb?
Szia Pirosalma!
Sajna ritkán jutok géphez,de ha szeretnél ragasztó állagú zsírt én a Penny-ben vettem KOMÉTA termék.
Tudom, hogy nem lenkeis, csak fölmerült. Jajjj, boccs, offoltam:-)
A Candida-téma kicsit fel van fújva szerintem, sokkal kevesebb a valódi candidás. Aki fáradékony, meg ilyen.olyan panaszai vannak, egyből candidás. Amint azt a belinkelt cikk is írja (a LAM egy elég komoly orvosi folyóirat, én is rendszeresen olvasgatom).
Semiramis a finomított fehércukorról ír, a candidásoknál ezt hívják cukornak. Ez éppen olyan félreérthető kifejezés, mint az, hogy candidás vagyok, hiszen mindenki candidás. Mégis, a közhasználatban így terjedt el és azt jelenti: szervezetemben túlszaporodott.
Ez a téma nem Lenkeiről szól!
Nem baj, erről szívesebben csevegek, főleg, ha valakinek segítünk vele....:)
Nem arról van szó, hogy szükséges lenne a cukorbevitel, de kis mennyiségben egyáltalán nem káros, főleg ha nem hozzáadott, hanem természetes cukor.
Ép anyagcsere mellett a cukorral megbirkózik a szervezet.
Miért, mi az előnye?
Amúgy elsősorban finomított cukorra gondoltam.
Bocs, félreérthető voltam.
Erre reagáltam: " Soha sem kellene enni ilyet..." - miszerint a cukor egészségeseknek is káros. És ez enyhén szólva is túlzás.
A multivitaminokban ritka. De különben semmi gond nincs vele, persze mint kiderült, a rutin és társai (a "C-komplex" tagjai) nem vitaminok, csak antioxidánsok. Fogyasztásuk így ésszerű mennyiségben előnyös.
Mellesleg a csipkebogyó-kivonatban lévő C-vitamin teljesen megegyezik a gyógyszertárival (ill. nem egészen, de ez lényegtelen).
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Mik a tapasztalatok a juharszirupos diétával kapcsolatban?
- Mik a tapasztalatok a Herbalife termékeivel kapcsolatban?
- Mik a tapasztalatok a Mysimba szedésével kapcsolatban?
- Herbafast kapszulával kapcsolatos tapasztalatok
- Van valakinek tapasztalata a parafenomén Harasztosi Lászlóval kapcsolatban?