Mik a tapasztalataitok a dr. Lenkei-féle vitaminokkal kapcsolatban? (tudásbázis)
Sziasztok!
Egy nagyon rövidtávú tapasztalatot szeretnék leírni. Egy hete szedem az alapcsomagot és olyan, mintha folyton másnapos lennék, fokozott álmosság, nyomottság, az étvágyam csökkent (ebéd vagy vacsora elmarad). Pozitív hatás eddig semmi, de min. egy hónapig még folytatom.
Persze, hogy olvastam!
És mik a tapasztalataid?
Kár, hogy szintetikus, ha sokat szedsz belőle, megterheli a májat és a vesét.
Áá dehogy, csak olvasgatok mindent össze vissza. Mondom ezeket olvastam, hallottam. Nem tudom őket alátámasztani, se megcáfolni. Meg tényleg annyira általánosítottam, hogy le a kalappal. Igazából ezek nem tények inkább kérdések ill furcsaságok. Szóval inkább csak érdekességnek szántam. Kicsit elgondolkodtató szerintem.
Igazából nem tudom melyik részecske/hullám volt. Pár éve olvastam valahol.
Szakmabeli (fizikus, mérnök) vagy, ha megkérdezhetem?
A mechanikához még annyira sem értek, mint a fizika többi részéhez, úgyhogy nem igazán tudok hozzászólni...
Melyik részecske/hullám az és milyen körülmények között?
Düdv! Olvasgattam egy kicsit a C-Vitaminról. Igaz a wikipedián, szal nem kell készpénznek venni. De például egy kecske 13g c-vitamint termel 1 nap alatt, ha egészséges. Nem tudom mennyi köze van a kecske szervezetének az emberhez, de ha a kecskének ennyi kell, akkor az embernek mért elég 200-300 mg? Nem értek a biológiához, a biokémiához meg végképp nem. Szal ha valaki fel tudna homályosítani az ügyben annak nagyon örülnék.
OFF
Akkor a példa. Newton törvényeit dogmának tekintik (energiamegmaradás), pedig abszolúte semmi köze pl a természetes mozgásokhoz. Ugye pl a porszem nem a Newtoni törvények szerint mozog, illetve pontosabban nem lehet leírni a mozgását vele. Az csak egyenletesen vagy körpályán mozgó ill egyenletesen gyorsuló testekre igaz. Mégis úgy tekintenek rá, mintha csak ez lenne lehetséges.
Plusz egy: Einstein relativitás elmélete kimondja, hogy semmi nem haladhat gyorsabban a fénynél. Pedig már találtak részecskéket amik gyorsabbak a fénynél.
Mi már megszoktuk és elfogadjuk Pirosalmát úgy, ahogy van. Kötözködései mellett - ahogy te mondod - azért a sorok között van sok jó információ. Amit nem akarunk meghallani, ezesetben olvasni, azt átugorjuk és nem sértődünk meg. Még mindig jobb, mint a hittérítés - ennek legalább van értelme. Ez nem azt jelenti, hogy nem vagyok hívő és nem is akarom védeni Pirosalmát, meg tudja ő védeni magát.
Én kifejezetten élvezem a párbeszédeket vele, mert arra késztet, hogy utánanézzek dolgoknak.
Egyébként mindentől függetlenül az is érdekel, hogy neked miről mi a véleményed.
Mármint nem Pirosalmával kapcsolatosan, hanem a topic címével kapcsoladosan!
Üdv.:Zsu
Szia!
Írj nyugodtan, jelentősége nincs ebben a helyzetben;-)
Tény, általánosítottam. Nem azt akartam mondani, hogy az egész egy nagy kalapsz.. . Csak azt, hogy még nem tartunk ott, hogy bizton állíthassunk valamit valamiről, főleg a hosszú távú hatásairól. Annyi tényező tud hatni a végkifejletre, hogy szintet lehetetlen megmondani, hogy ez lesz. Max saccolni tudnak.
OFF
Akartam írni még egy példát a fizikából, de meggondoltam magam. :).
Szia, Böbe!
Én is ygy látom. Az ember azt érzi sokszor a legnagyobb sértésnek, ha valaki ellentmond neki, netán igaza is van benne.
úgy látszik az evidenciák sértőek azoknak, akik nem fogadják el azokat. nem akarok védeni senkit, csak szerintem vannak olyan dolgok, amiket józan paraszti ésszel átgondolva jól lát az ember, erre mindenféle varázslást kell keríteni az egész köré. Vitaminok, a szervezet működése stb.
nem olvastam végig a fórumot, de teljesen egyszerű dologok a vitaminok. Ne mondja nekem senki, h. bármelyik is sokban különbözik. És hogyha nem szedek bármi bajom lesz. Képzeljétek most várom a második gyermekemet, míg az első nyolc hónapos és szopik, és a vérképem minden vitaminkészítmény nélkül tökéletes, se egy vashiáyn se semmi. Pedig csak eszem, amit mindig. ég csak nem is több gyümölcsöt vagy ilyes. Így aztán nem hiszem, hogy több ezer forintot kéne költeni vitaminokra , meg egyéb varázs cuccokra. Csak, ha kimutatják, h. vmi hiányzik azt kell pótolni. Na mind1
Tőled? Semmit.
Rendszeresen sértegetsz többeket több topikban a névtelenség mögé bújva, aztán írogatot a smile-kat a sor végére.
Igaz, én is névtelen maradtam. De nem kötözködöm.
Nem, jó ez is:-)
Úgy látszik, nem fogom megtudni, mit szerettél volna:-)
Megnyugtató, hogy ugyanúgy csípőből tudsz tüzelni, mint pár hónapja.
Ha nem ezt teszed, azt hittem volna, hogy beteg vagy.
Szia, Macska!
Erre mit vársz, mit írjunk?:-)
Igen, a gyógyszerlobbi van mögötte.
Most jó?:-)
Borzolok kicsit a kedélyeken:
a társaság által forgalmazott vitaminkészítmények forgalmazását bírósági határozattal betiltották.
Valóban indokolt? Egyéb érdekek állhatnak a háttérben?
Hát, igen, egypárszor megbeszéltük...
Éppen jókor jött ehehe 589-es hozzászólása. Pont ide illik válaszként...:)
Szia!
Igen ez az általánosítás:-) (Amit te írsz.) Ettől még nem lesz igaz ez vagy az.
Szia!
Köszi, ez egy jó magyarázat!
Tőlem Pirosalma most is szakmai hivatkozást kért a másik topicban. Én emg mindig azzal jövök, hogy egy a tudomány, egy meg a tapasztalat, de hát hiába minden....:)
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Mik a tapasztalatok a juharszirupos diétával kapcsolatban?
- Mik a tapasztalatok a Herbalife termékeivel kapcsolatban?
- Mik a tapasztalatok a Mysimba szedésével kapcsolatban?
- Herbafast kapszulával kapcsolatos tapasztalatok
- Van valakinek tapasztalata a parafenomén Harasztosi Lászlóval kapcsolatban?