Miért vállal babát, aki anyagilag mélyponton van? (beszélgetés)
Szürreális képzelményeid vannak, miszerint visszaáll a középkor függetlenedve a világ többi részétől, egyszerre áldásos és káros globalizmustól.
Nem bérből-fizetésből élek, pláne nem a szülőcsatornámból vagy adóforintokból generált közfizuból, segélyből. Rajtam keresztül pont külföldről áramlik befelé némi pénzecske, a magbízóimon keresztül (egytől egyig 100%-ban magyarok és magyar embereket foglalkoztatók) pedig nem is kevés pénzecske. És párom is ezt az irányt követi, nagyon régóta.
Sosem ócsároltam senkit, nem vagyok a kollektív bűnösség eszméjének vagy a negatív előítéleteknek a híve; az emberi butaság az, amit nem vagyok hajlandó tolerálni, bőrszíntől, nemtől, rassztól, származástól, iskolázottságtól vagy bármi egyébtől függetlenül, de ócsárolni soha senkit nem szoktam, nem vagyok hajlandó annyi energiát amit ócsárlás, gyűlölet elvesz negatív dolgokba fektetni.
Egyébként túrom a földet, persze nanogazdaságban, a kert végében, de pl krumplit, répát, zöldséget, szilvát, tököt, fűszernövényeket évek óta nem vettem, megtermelem magamnak, paradicsomot, paprikát se nagyon veszek szezonon belül. Ha vásárolok akkor viszont törekszem magyart venni, piacon, husit magyar hentes üzletéből szerzem be, vagy faluról sikerül szereznem igazi vörös tarajú, kapirgálós, úszkálós szárnyast. De lássuk be, van amit nem lehet megkerülni, mivel banánban, gránátalmában, kávéban, tengeri herkentyűkben és hasonlókban szegény ország vagyunk. Kevés ember van, aki nálam tudatosabb vásárló, évek óta be sem tettem a lábam t.sco és társaihoz, preferálom a magyar termelőket.
Szabadidőnk nagyrészét pedig szívesen töltjük kis hazánk határain belül, szeretem a magyar kultúrát, magyar kézművességet és áldozok is rájuk. Persze utazgatunk külföldre is, viszonylag ritkán, elegendő idő híjján.
Annyi bűnöm van, hogy szeretek dolgozni, szeretem élvezni a munkám gyümölcsét és nem érzem életem kiteljesedésének a gyermekek garmadára szülését -pláne ha ezzel a már meglévő vagy a születendő gyerekeimet sodornám még kilátástalanabb helyzetbe. Senki nem mondta hogy jól működik a rendszer, hisz sajnos jelenleg egy átlagos családban 2-3 gyerek vállalása felér a tudatos csóróság vállalásával, de ha leírnám, hogy kéne működni a rendszernek akkor bizony sokan a torkomnak esnének.
Ott a pont :)
De én pontosan emiatt nem segítenék nekik. Előbb-utóbb valamit kénytelenek lennének kitalálni... Nem?
Dehogy sértődöm meg! :DDD Most is mosni készülök :))
Nem ugyanarról a családról beszélünk @@@ Én a csóró 17 gyerekesekkel találkoznék@@@
További ajánlott fórumok:
- 40 körül babát vállalók
- Sziasztok!Ti vállalnátok 5.babát ha véletlen becsúszna?1sima szülés és 2 császár után??
- Babát vállalni ebben a világban?
- Mikor érdemes babát vállalni?
- Ki vállalt 3. gyereket ebben a vírus helyzetben? Akinek van 3 gyerkőce hogy bírja anyagilag lelkileg stb
- Félállású vállalkozóit szeretnék...mennyire kockázatos anyagilag?