Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Isten ments, hogy a gáz szót bántásnak szántam volna. Én aztán mélységesen átérzem, hogy milyen is ez, ugyanettől szenvedek én is. Akkor máshogy fogalmazok: az én hajam gázabb mint a te hajad a képen, de még nem olyan szintűen gáz mint a linkelt videóm. Egyébként ez az egész helyzet egy nagy gáz, jól kitolt velünk az élet :-((
Néhány éve mikor az én hajam még szép volt, volt egy lány, akinek ugyanígy ritkult a feje tetején a haj, de már elég erősen. A kollégák susmogtak a háta mögött, én pedig nagyon sajnáltam, hogy egy fiatal nővel ilyen megesik. Már akkor beleéltem magam a helyzetébe, pedig akkor én nem tapasztaltam még meg ezt.
Kíváncsi vagyok, hogy MM-ben mit mondanak majd neked. Akkor cukorterhelésed nem is volt még, ugye? Kihez fogsz menni? Állítólag androgén alopécia előfordulhat úgy is, hogy nincs betegség a háttérben. Nekem sokáig azt mondták, hogy ez a helyzet mire kiderült az IR. Szóval mégis volt...
De, hidd el ilyesmi. Nevettem, hogy azt írtad, hogy neked még nem ennyire gáz! Akkor még nem írtam, hogy nekem ilyen! :))))
Okt-ben megyek az MM-be, egyébként androgén a hajhullás, megspékelve a szokásossal: szőrök, zsír....
Találtam még videót: [link]
Szia Moncsa!
Tényleg nagyon kedves tőled, hogy segítesz ! :)
A hálón lévő haj nem emberi, hanem szintetikus? Ha szintetikus akkor, hogy bírja 5 évig?
Valamint még azt nem értem, hogy ha a fodrász áthúzza a hálón a hajat, akkor neked miért kell másnaponta még kihuzigálni?
Ja, a második videón lévő nő azért elég ijesztő :)))
Linkeltem egy rövid videót, ha van kedvetek nézzétek meg. Na, nekem ilyen típusú a hajhullásom, ritkulásom és ugyanez van nálam is mint a csajszinál, hogy a maradék hajam minősége is meg van romolva. Basszus, a videóban lévő nő is milyen fiatal, elkeserítő :-/
Szia!
Köszönjük szépen!!! Aranyos vagy, hogy leírtad!
Nagyon jó megoldás, már csak azt szeretném tudni, hogy az országban még hol csinálnak ilyet? Ahol Te csináltatok nem tudnák megmondani hol lehet még ilyen szalon?
Nekem borzasztóan megdrágítaná az, hogy oda-vissza 200 km legalább és ez 6 hetente húzós...
Lányok, a kopaszodás egy újabb "ellenszere", a hajtetoválás :-)
A sebhelyek a fejen legfeljebb egy gladiátornak válnak dicséretére. A többség azonban bosszantó szépséghibaként tekint az ilyen hegekre. Csakúgy, mint a kezdődő kopaszodás jeleire vagy netán egy korábbi betegség okozta hajhiányos foltokra. Eljöhet az a pont, amikor a ráfésülés már nem segít, és olykor a kalapot, sapkát is le kell tenni. Egy diszkrét optikai tuning lehet a megoldás, hogy újra magabiztos légy.
Az orvosi mikropigmentáció az egyik legkorszerűbb szépészeti beavatkozás, kockázatok nélkül. Festékanyagot, pigmenteket juttatnak a bőr hámrétegébe, apró hajszálakat imitálva, a hajad árnyalatával megegyező színben. Akár remekül kiegészíti a hajbeültetést, de akkor is jó alternatíva, ha a beültetés még nem indokolt, kétes eredményt hozna vagy nincs rá mód. A pigmentált hajszálimitációk tökéletes esztétikai, optikai látványt nyújtanak, és gondosan fedik a kényes területeket.
A Hair Dr. Clinic-nél képzett, egészségügyi végzettséggel rendelkező szakemberek foglalkoznak veled. A beavatkozást alapos vizsgálat előzi meg, egyebek mellett allergia-teszttel és az esetleges gyógyszerérzékenység felderítésével. Az eljárás érzéstelenítés mellett történik, alatta akár zenét hallgathatsz vagy videót nézhetsz. Utána részletes szó- és írásbeli tájékoztatást kapsz, és kontrollra is visszavárnak. Az eredmény pedig évekig látható.
A leszedést-visszarakást leírtam, egyéntől függ :)
Nekem totál eltalálták a színét.
Ja, egyébként ezt a fajta hajat nem lehet festeni, úgyhogy mindenképpen olyat kell választani, ami jó pár évig megfelel. Tehát ha szőkét csináltatsz, akkor szőke is maradsz.
Szárítani, vasalni, csavarni lehet, de festeni valamiért nem.
Az árat, meg a befülledést leírtam :)
A hajmosás egy picit macerás, mert ugye eléggé útban van a háló. Meg nem tudom, ti hogy szoktatok hajat mosni, de én úgy, hogy behajtom a fejem a kádba, és úgy mosom meg. Na ezt így nem lehet, mivel vizesen nagyon nagy a póthaj súlya, ezért kitépné a saját hajadat is. Csak egyenes fejjel lehet hajat mosni.
Szóval macerásabb, mint háló nélkül.
A saját hajam sajnos még mindig hullik alatta ettől a dög melegtől meg aztán még jobban :( De nem vettem észre, hogy jobban hullana, mint előtte. Viszont mesélte a fodrászom, hogy van olyan vendége, akinek a háló alatt szépen kinőtt a saját haja. Hát én nem tartozom ezek közé :(
A fodrász az összes hajat áthúzza, nekem otthon már körülményesebb. Próbálkozom, de biztos marad a háló alatt saját hajam.
Azt nem tudom, konkrétan mivel rögzítik, de a hálóba minden alkalommal belefűznek valami speciális dolgot (olyan, mint egy drót, de nem az), és azt rögzítik több ponton a saját hajadhoz.
A háló mérete szerintem szabvány, de ezt is megkérdezem, ha megyek legközelebb.
Ezt a hajat egyszer kell megvenni, ennek az ára elég húzós: 266.000 Ft. Azt írják, hogy 5 évig lehet használni, de a fodrászom mesélte, hogy van olyan vendége, akinek már 8 éve megvan. Megfelelő ápolás mellett ki lehet tolni azt az 5 éves időtartamot. Én 6 hetente szoktam menni újrarakatni, de emberektől függ. Akinek gyorsabban nő a haja, annak gyakrabban kell menni, akinek lassabban, annak ritkábban. Van egy vendég, aki állítólag 3 havonta jár. Én most megpróbálom a következőt 7 hétig kihúzni, aztán meglátjuk. Ja igen, a leszedés, és visszarakás ára: 6.000 Ft.
A saját hajat egyáltalán nem húzzák, amikor áthúzgálják a hálón. A felrakásnál viszont keményen odarögzítik a hálót a hajadhoz, akkor 1-2 napig olyan érzésed van, mintha egy jó erős kontyot csináltak volna a fejedre, de ez elmúlik.
A betegségről nem tudok nyilatkozni, de ha megyek legközelebb, megkérdezem...
Igen, én Pesten csináltattam.
Persze, lehet benne sportolni. Bár én még nem próbáltam egyiket sem, de semmi akadálya nincs.
Ebben a dög melegben abszolút nem fülled be alatta a fejbőröm. Próbáltam régebben a csattos pepit is, de az borzasztó volt. Még hűvösebb időben is befülledt alatta a fejem, olyan volt, mintha egész nap egy sapka lenne a fejemen. Ráadásul, amikor hazamentem, leszedtem a fejemről és tükörbe nézve elém tárult a szomorú valóság :(
Ennél nincs ilyen gond.
A hálón keresztül ajánlatos minden nap, de kétnaponta kihúzogatni a saját hajadat. Én ezt egy stil fésű szárával szoktam megoldani, és hetente egyszer hajmosás előtt pedig a páromat kérem meg, hogy húzogassa ki mindenhol, hiszen ő jobban látja.
Mivel ez egy hálós rész, simán lehet tisztítani alatta a fejbőrödet.
Nagyon örülök, hogy bevált Neked!!!
Ez egy reménysugár akkor.
Amúgy meg igazad van, hogy Párodon kívül nem kötöd senki orrára, én is így tenném.
Én is kérdeznék: hány hetente kell foglalkozni vele szakembernek? És totál el tudták találni a saját hajadhoz igazán hasonlót?
Köszi, hogy megosztottad velünk a tapasztalatodat!
A kérdésem, hogy a háló alatti összes hajat áthúzzák illetve ahálót mivel rögzítik?
A háló mérete lehet kisebb vagy nagyobb igény szerint?
Illetve az ára érdekelne.
Köszi:)
Szia!
Vigyázz az ajánlatokkal, mert letámadunk.)))
Szóval akkor jövök én is a kérdéseimmel.
Mennyi ideig lehet hordani egy ilyen pótlást és milyen időközönként kell újrarakni? Elárulod, hogy mennyibe került? Nem húzzák nagyon a hajad mikor áthúzgálják a hálón? Ajánlják olyan valakinek is akinek vmi betegség miatt hullik a haja?
Bocsi, még biztos "vallatunk" még.)
Te Pesten csináltattad?
Sziasztok!
Nekem ilyen van fent, bátran ajánlom mindenkinek.
Én is már mindent kipróbáltam, szedtem tablettákat, kentem a fejem mindenféle trutyival, de sajnos semmi nem használt :(
2 évig szórtam a fejem illusionnal, amivel valamennyire el tudtam tüntetni a hiányosságokat, de elegem lett a mindennapi szórásból, a lakkozásból, és attól, hogy az egész fürdőszoba tele lett barna kis szemcsékkel, és mindezek ellenére a hajam sem lett olyan, mint szerettem volna.
Mivel optikailag az illusion eltűntette a kopasz foltokat, ezért amikor megcsináltattam a microline fejtető sűrítést, csak annyit kérdeztek az ismerőseim, hogy fodrásznál voltál?
A páromon kívül senki (se barátnők, se barátok, se kollégák, se rokonok), senki nem tudja, hogy nekem póthajam van. Annyira természetes, hogy észrevehetetlen.
Ha bármilyen kérdésetek van ezzel kapcsolatban, nyugodtan tegyétek fel, szívesen válaszolok. :)
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!