Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
igen, androgén, azaz a férfihormonoktól van de nekem mellette diffúz, szóval mindenhonnan jön.
mondjuk nagy mázlim, hogy bár lassan 8 éve hullik meg nem mondja senki. MÉG. rengeteg kishajam jön mellette, szerintem ennek köszönhetem, hogy még aránylag normális a mennyisége. nekem fogigátló elhagyásával nagyon lecsökkent a hullás, azóta nem szedem de most megint kicsit erősebben jön de nem vészes. beválni még nem vált be semmi. szedték itt néhányan a cypromixet, ami blokkolja a férfihormonokat de hosszútávon nagyon káros, én most verospiront szedek kis dózisban de nemsokára abbahagyom mert így meg semmi értelme, a nagyobb dózist nem merem bevenni. írd be google.-ba, hogy antiadrogén szerek és utánaolvashatsz bővebben.
vannak gyógyszeres antiandrogén kezelések, neten sokminden van róla de az ilyenekkel nagyon kell vigyázni.
egyébként én is néztem, van egy hely, ahol valahogy felragasztják az ember fejére parókát úgy, hogy a meglévő haját szálanként áthúzzák, hogy egységes legyen. ja és igazi hajból csinálják. ha végső soron oda jutok szerintem hozzájuk fogok fordulni. ha jól emlékszem 5 évente kell új hajat venni, 3-4 havonta újrarakják de mondjuk elég húzós, 500-700 ezer ft körül lehet. kár, hogy már nem emlékszem kik ők.
nem sajnos. szerintem ritka az a nő akinek oldalt ill lent semmi sem hullik csak fent. tény, hogy fent jobban jön de általában úgy mindenhonnan potyog. hát ha belegondolsz láttál már nagyon ritka hajú nőt akinek fent semmi nem volt szinte lent meg sűrű, egészséges volt? én még nem sajna. akiket én láttam azoknak mindenhol gyér volt.
egyébként ennyi idő után csak el tudod dönteni, hogy honnan jön, nem? túrj bele a hajadba lent is, fent is, oldalt, mindenhol és látni fogod, hogy bizony mindenhonnan potyog...:(
Még annyit, hogy nézegettem a fejtetősűrítésről ( pepi) Képeket a neten, voltak előtte-utána képek és a középkorú nőknek akinél valószínűleg androgén alopécia áll fenn, neki volt a tarkón haj és viszonylag sűrű. Hát nem tudom ezek után mit gondoljak......
Kori olvastam, hogy te is szeded a fűrészpálmát, van valami eredmény?
Ó, akkor Te már tapasztaltad a hatását a minoxnak.
Ha ennyire rossz hatása volt a vérnyomásodra, akkor tényleg nem éri meg próbálkozni vele. Köszi, hogy megírtad, nekem is alacsony a vényomásom, így én sem foglalkozom vele többet.
Nem lehet, hogy az alacsony vérnyomástól hullik a haj?
lányok! a hajbeültetést százszor gondoljátok át! kár kidobni súlyos százezreket a semmiért, ugyanis:
a hajbeültetés csakis annak jön be akinek CSAK a feje tetején ritkul és sehol máshol nem hullik! ez pasiknál jellemző, mivel ilyenkor CSAK a fejtetőn lévő hajhagymák érzékenyek a férfihormonra, ezért lentről ültetnek be a fejtetőre és az már szépen megmarad mivel az oldalt, lenti sávban lévőkre nem hat a DHT.
Namármost! Nekünk nőknek mindenhonnan egyenletesen hullik, magyarul nálunk minden hajhagyma érintve van a férfihormon-érzékenységben, szóval hiába ültetnek be lentről fel, ugyanúgy ki fog hullani!
jobb klinikákon ezt el is szokták mondani.
higgyétek el, nem akarok rosszat senkinek, a lányok itt megmondják, hogy sajna eléggé otthon vagyok a témában de ez nem megoldás!
Sajnos három járható út van: erős hormonterápia, póthaj/hairmax és társaik ill. az elfogadás. a hajbeültetést meg fogjátok bánni, a beültetett ugyanúgy kipotyog.
mindenki döntse el, hogy mer reszkírozni vagy sem.
ez csak egy jó tanács;)
Nem fogalmaztam pontosan, bocs, szóval hosszútávú tapasztalatom nincs minoxidilhatással kapcsolatban.
2 éve Neocapil-t kezdtem használni, de egy hónapig sem bírtam, annyi hajam hullott ki, hogy komolyan már a parókavásárláson gondolkodtam. A sírógörcs kerülgetett, amikor csomóstól dobáltam ki a hajam a budiba. Meg a fejem is fájdogált (alacsony alapból a vérnyomásom, a minoxidilnek meg vérnyomáscsökkentő hatása is van). Úgyhogy abbahagytam, mert nagyon megviselt a bedurvult hajhullásom. Olvastam hogy állítólag ez így hat, hogy először a telogén fázisban lévő hajakat kihullajtja aztán indul be a hajnövesztés, ami már megmarad, kb 3-6 hónap múlva. De hogy ezt kivárjam, túl kevés voltam hozzá :-(
Sziasztok!
Valamikor én is rendszeres olvasója voltam ennek a fórumnak és próbáltam megoldást találni a kóros hajhullásomra. Aztán belefáradtam. Immár hatodik éve ritkul a hajam (férfias típusú), lassan de biztosan kopaszodom. 99,9%, hogy a 4 évnyi Diane35-szedés bosszulja meg magát.
Mostanában a hajbeültetéses és hajdúsítós oldalakat látogatom, fűrészpálma kapszulát kezdtem szedni, Revita sampont rendeltem és hajdúsítót is fogok (mane vagy hairmax).
Sajnos az androgen alopecia-t megszüntetni nem lehet, csak a folyamatos minoxidil tartalmú szerekkel való kezelés járhat eredménnyel, amiről nincs tapasztalatom még.
Jah, azt lefelejtettem... Az utolsó mondatoddal kapcsolatban, hogy látod, azért van amivel kárpótol az élet.
Letetted a fogamzásgátlót és hipp-hopp teherbe estél. Más meg ezzel kínlódik egy életen keresztül, hogy nagyon nehezen jön össze a kisbaba.
Legalább van minek örülnöd.)
Nem fogja örökölni, ne is gondolj ilyenre.
Neked nem a fejed tetején ritkul a legjobban, ugye?
Már csak abból gondolom, hogy a csatos póthajat ott nem igazán tudod használni.
Nekem kevés volt régen a vasam, de ahogy helyrejött úgy sem javult a hullás, úgyhogy érdekes ez is, mondjuk igaza van Betsssynek, hogy ettől tényleg nem lehet megkopaszodni szerintem semi.
Majd azért írj, hogy mi van Veletek!
És pihenj sokat meg vigyázz Magatokra!!
Hát nem beszélve arról, hogy gondolom neked is temérdek pénzed ráment a különböző hajvitaminokra, amik teli vannak vassal.
Másrészt vashiánytól hullhat a haj, de hogy megkopaszodni nem lehet tőle, az tuti.
Sziasztok, Lányok!
Persze, hogy olvaslak titeket. Sajna a hajam hullik, igaz nem annyira, mint a terhességem elején.
Most 20 hetes vagyok fél idő, feladtam a reményt a hajamra, nem tudok mit csinálni bele fáradtam, már nem sok hajam maradt. Ezért nem szoktam írni, nem látok reményt.
Úgy nézz ki, hogy kislány lesz, imádkozom, hogy ne örökölje tőlem ezt a borzalmat.
Nehezen bírtam a meleget, alig várom, hogy hidegebb legyen, mert még ma is kínlódtam tőle.
Most vettem csatos póthajat, és azt szoktam felrakni, hogy többnek látszódjon, mert már olyan kis csoffadt.
Szóval, szerintem ez a hullás akkor fog megállni, ha már nem lesz ami kihulljon, ha megveszek akkor sem tudok mit csinálni. Az élet igazságtalan.
Hát sajnálom, de próbáld meg telefonon is ezt a visszacserélést. Volt akinek kicserélték egy próba alapján más színre.
Ez hülyeség hogy nem bonthatod föl, hát akkor hogy próbáld mégis ki...vannak ott jó bunkó emberek, próbálkozni kell...
Én sajna barnát használok..
Miért nem vált be Neked ha megkérdezhetem? Nem takar? Vagy túl világos? Mik a tapasztalataid? :)
Sziasztok! Én is hajhullással küzdök már 16éves korom óta.. Anno azt mondták, hogy a mandulám miatt hullik.. ezért ki is vették, de akkora már a hajam 1/3-a kihullott. A műtét óta (ami 7éve volt) voltak jó és rosszabb időszakok, de most már ott tartok, hogy a fejbőrömet nem tudom eltakarni hajjal a fejtetőmön. Borzasztó, hogy 24éves lányként ezzel kell küzdenem 8év óta.
Pár hónapja elkezdtem használni a Volluma spray-t, amivel egész jól el tudtam takarni a kritikus részeket és bátran mertem az utcára lépni. Sajnos úgy tűnik, hogy az oldaluk megszűnt vagy nem tudom,mert nem reagálnak a rendelésemre. Emiatt pár napja megrendeltem az Illusion hair-t, mert itt a fórumban többen dicsértétek, de sajnos nekem nem vált be. Ezért tegnap megrendeltem a Mane spray-t.. ez az utolsó reményem.. :-/ Szerettem volna a 14napos pénz-visszafizetési garanciával visszaküldeni az Illuson hair-t, de azt írta a topshop, hogy kipróbált termékre nem jár a garancia.. :-/ Szóval érdeklődni szeretnék, hogy nincs esetleg valamelyikőtöknek szüksége 2 doboz szőke Illuson hair-re?
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!