Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
34 múltam. 29 évesen kezdődött a hajproblémám, kb 2 hónapra rá, hogy a Diane35-t abbahagytam. Néhány hét/hónap alatt gyorsan kijártam mindenféle vizsgálatot, ami ilyenkor szokásos (góckutatások, bőrgyógyász, pajzsmirigy, nőgyógyászati hormonok stb), ill. ezek mellett pénzt nem sajnálva vettem a hajhullás megszűnését ígérő szereket, tablettákat.
Teljesen kétségbe voltam esve a nem szűnő hajhullásomat tapasztalva. Borzasztó nehéz volt, hogy nem találok ellenszert, igazságtalannak tartottam, én is sokat sírtam. Aztán maradt a beletörődés. Néha neki-neki lódultam megint (természetgyógyász, candida diéta, minoxidil), de nem jártam sikerrel. Most megint itt vagyok.
az jó, akkor még erőlködnek a hajhagymáid. én is így vagyok, rengeteg a pici. szóval mi még a szerencsésebbek közt vagyunk hiszen itt nem egy nő van a fórumon akinek kicsi se jön.
egyébként ahogy írod a mennyiséget nem olyan sok ám. persze attól is függ milyen gyakran mosol hajat és jön ki az a 200.
nekem eddig napi 150 szál volt a rekordom, de van itt olyan is, aki 500-600 szálas hajmosásokat produkált:(
Azt írta, hogy nőknél valóban a fogamzásgátló szedésével/abbahagyásával magyarázható az intenzívebb hajhullás. Ajánlotta, hogy szedjek multivitamint, A vitamint, használjak Varga cseppet..., de ezeken jót mosolyogtam, hiszen már mindegyiket próbáltam, sikertelenül.
A minoxidilt is javasolta: "Nők esetében ez az egyetlen gyógyszer, amit javasolni szoktunk, oldatként a fejbőrbe masszírozva."
Valamint a hairmax-et említette a haj optikai szempontból való javítására.
Konkrétan az van leírva, hogy általában a tarkótájéki hajtüszők nem érzékenyek a DHT-ra,
A férfiaknál ugye megmarad a tarkótájéki hajmennyiség ezért az megfelelő donorterület.
Mivel a női hajhullás diffúz, ezért ha onnan is kihullik a haj, akkor nem lesz mit átültetni ill később az a terület is ritka lehet.
ppffff iszonyat nehéz, kitartás!
én anno két éve kb majdnem idegösszeomlást kaptam egy alkalommal mosás után....nem kívánom senkinek.
egy idő után beletörődik egy kicsit az ember...de az tuti, hogy én pl. soha nem leszek már az az ember mint aki rég voltam:(
Én is szétnéztem az oldalukon sőt váltottam is pár levelet az egyik doktornővel. Ha fővárosi lennék már én is kihasználtam volna az ingyenes konzultációt.
Majd rákérdeznél arra, hogy nőknél hogy működik ez a tesztoszteronra való érzékenység? Minden hajhagyma érzékeny rá? Köszi :-)
dehát Kebili! te magad írod, hogy mindenhol jön! akkor? a nőknél így működik sajna...ha "csak felül" jönne akkor patkó akajba nem szabadna látszania a ritkulásnak, csakis a fejtetőn. de mindegy, én már nem strapálom magam ezen, ti tudjátok
mindenki döntsön a saját belátása szerint, aztán ha mégis összejön várjuk a képeket;)
"A férfiakhoz hasonlóan a női típusú androgén - nemi hormon alapú - hajhullásban szenvedő nőknél is a dihydrotesztoszteron, azaz a DHT felelős a hajhagymák miniatürizációjáért, elsorvadásáért.
A nők többsége nem kopaszodik, hanem az egész fejen jelentkező, úgynevezett diffúz hajhullástól szenvednek. Tehát, a hölgyek egész fejtetőjét érinti a hajvesztés, de viszonylag ritka a hajatlan terület, mindenhol ritkul. Ezt az androgének – férfihormonok - okozzák, pedig csak kis mennyiségben találhatóak meg a női testben."
"A nők genetikai kopaszodási folyamata , eltérő a férfiaknál lezajló folyamatoktól. Míg a férfiak esetében fokozatosan húzódik V alakban hátra a hajvonal, addig a nőknél rendszerint diffúz módon ritkul a haj a fejtető területén, a hajvonal ellenben nagyon sok esetben megmarad. "
Igen, ez valóban ellentmond a józan észnek.....
Le van ez írva valahol egyébként konkrétan, hogy a nőknél tarkótájon a hajhagymák nem érzékenyek a DHT-ra
Kori te találtál ilyet?
:D Vagyis oxigénhiányos állapot kell az új hajszál kialakulásához. Ez az első olyan "felfedezés" amiben tényleg nem hiszek, hanem baromságnak gondolom. :( De ne legyen igazam.
Biztos, hogy a tarkón vagy csak jóval később kezd ritkulni, vagy megmarad a haj és persze onnan is hullik, de normális mennyiségben. Anyukámnál is ez volt, hátul alul tök normális volt a hajmennyisége, a fejtetőn -főleg elől és a fejtetőn volt gáz.
Ehhez hasonló rajzokat a női hajhullással kapcsolatban több helyen is találtam (fejtejőn ritkul látványosan). Valóban, mindenhonnan jön ki hajam, de mégis hátul, oldalt és felül látszik ki a fejbőröm. Persze ennek az is lehet az oka, hogy ott kevesebb hajhagyma van. Nem tudom. Mindenesetre azt lehet olvasni, hogy a tarkón lévő hajhagymák nem érzékenyek a tesztoszteronra.
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!