Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

1294. sárgakörte (válaszként erre: 1288. - Babesz81)
2009. szept. 29. 13:41

Én sem tudom lelkileg túltenni magam a hajhulláson. Kipróbálok minden hülyeséget amit csak lehet, hátha használ. Egyre többet foglalkozok a hajammal, mert látom, hogy minden egyes hajmosás után mekkora mennyiség marad a lefolyóban. Nem fésülködöm! Az utcán állandóan az emberek haját lesem és azt is figyelem, hogy ők nézik-e az enyémet. Nagyon gáz...,tudom. Lámpák alá próbálok nem állni, tudatosan kerülöm. És ha leülök netezni, akkor az az első, hogy beírom a keresőbe, hogy hajhullás, hátha találok valami új dolgot ezzel kapcsolatban.

Egyébként meg normális vagyok, a hangok is megmondták... :-)

1293. Kebili (válaszként erre: 1288. - Babesz81)
2009. szept. 29. 13:31

Szia Babesz81! Én emlékszem, amikor ráeszméltem arra, hogy bizony nekem kórosan hullik a hajam (2,5 éve).Ekkor már a vizes fejemen lehetett látni a hiányt és a porszívó dugig volt a hajammal. Borzasztóan kétségbe estem és a háziorvoshoz fordultam, aki elküldött az ilyenkor szokásos vizsgálatokra (fogorvos, bőrgyógyász, ált. vérkép+pajzsmirigy, fül-orr-gégész, nőgyógyász). De mivel negatív lett minden eredmény, akkor javasolt pár vitamint, amik persze nem jöttek be. Én esküvő előtt álltam és teljesen kiborultam. Meg voltam róla győződve, hogy kihullik a hajam, mire eljön a nagy nap. Sokat sírtam, lelkileg lenullázott és

nem tudtam/tudok ellene tenni, ez a legborzasztóbb. Mindenféle szert/bogyót kipróbáltam nagy hirtelenjében, de hatástalanul.

A hajamból persze még van, de már csak árnyéka valamikori önmagának, pedig akkor sem volt dús hajam. Alattomosan hullik, ritkul. Már sírni nem tudok, viszont rohadtul bosszant, ha meglátok egy hajszálat. Képes vagyok kézzel összegyűjtögetni a földről. Nem tűröm a ruhámon sem, akarva-akaratlanul túrom a hajam és szedem ki a meggyengült hajszálaimat és dobom a kukába. Az agyam pedig azon jár, hogy tudnám pótolni a kihullott hajam (paróka, hajprotézis...).

Szóval a legkétségbeesettebb akkor voltam, amikor

tudatosult bennem a hajhullás. Aztán ahogy telt az idő "megszoktam", viszont fellángolások továbbra is vannak, amikor dühös vagyok és szét tudnák robbanni, hogy pont ÉN kopaszodom és nem tudok ellene semmit csinálni!!!!!! Már az is megfordult a fejemben, hogy valami rosszakaróm megátkozott, rontást küldött rám. Ez már agyrém!!!!!!

2009. szept. 29. 13:30

Sziasztok!

Vettem én is Hair Clinicet, majd beszámolok róla. Thaiföldi hajnövesztők vannak a herbaház honlapján is árral együtt. Hát, ennyi pénzért muszáj hatnia!!

1291. kerkira (válaszként erre: 1288. - Babesz81)
2009. szept. 29. 12:59

Szia!

Hogy lelkileg hogyan lehet túllépni a hajhulláson?

Egy nőnek sehogy :(((

Okos tanácsot sajnos nem tudok adni, de egy a lényeg, hogy folyamatosan kísérletezgetni kell saját magadon, hogy melyek azok a szerek, ill. kombinációk melyek hatásosak nálad.

Ha visszaolvasod a fórumot, láthatod, hogy ha nem is tartósan, de előbb-utóbb mindenkinek megáll, vagy legalábbis csökken a hajhullása.

1290. kerkira (válaszként erre: 1289. - Janeeka)
2009. szept. 29. 12:49

Szia!

Azt szeretném kérdezni, hogy tapintásra milyen ez a haj ami kinőtt? Puha, erőtlen? Szerinted lesz ebből normális hosszú hajszál is?

Nekem igazából azért gyanús ez a thai cucc, mert a fényképeken amiket mutattak az illetőnek csak kis pihék nőttek a fejére. Megkukkoltalak, te fiú vagy :)nektek azért már ez is eredmény, de egy nőnek?

1289. Janeeka (válaszként erre: 1286. - Nikike26)
2009. szept. 29. 11:18

Szia!

Szerintem nem fogsz csalódni.... Nézd egy hónap alatt fejtetőmön megjelent a pihe, 3 hónap alatt elérte a centis hosszúságot... azért ez nekem nagy lendületet adott...

Én a pakolást kihagytam... de a hajtonik ára tényleg gáz... 20% árengedménnyel 20-as volt a samponnal együtt két hónapra (mert nem volt demodexem). Vettem még Bema biosampont is és azzal váltogatom.

majd mindjárt elolvasom az előző írásaidat

Sok sikert neked is!

1288. babesz81
2009. szept. 29. 10:38

Sziasztok!

Én teljesen új vagyok itt, bár pár hete már olvasgatlak titeket, de az írásra csak most szántam rá magam.

Hullik a hajam, de nagyon. Kb. 2 hete jött el az a pont, hogy úgy éreztem ezzel foglalkoznom kell, mert azelőtt is hullott, de ami most megy az már kiakasztó. Folyamatosan hullik egész nap, tele a ruhám, a karom, mindenem vele, és nem értem, hogy ez az egész most miért történik velem. Próbáltam már bőrgyógyászhoz menni vele, de közölték, hogy legközelebbi időpont, amikor mehetek, október közepén van és attól félek, hogy mire odajutok kihullik az összes hajam. Vettem Hair Clinicet, 2 hete szedem, de azóta minden nap olyan erős fejfájásom van, hogy azon is gondolkodtam már, hogy abbahagyom.. próbáltam én mással is összefüggésbe hozni, és azt sem értem miért is fájhatna tőle, de ez van.. persze abbahagyni nem merem, mert hátha fog használni, bár szerintem jelen pillanatban jobban hullik a hajam, mint amikor nem szedtem, de lehet akkor is jobban hullana, ha nem szedném.. ki tudja.., ez a bizonytalanság a legrosszabb. Vettem bánfi sampont és hajszeszt is, de a 2. nap már olyan furi tapintású a hajam, nem tudom megéri-e kenegetni.. de kitartok, tudom, hogy pár hét alatt látványos javulás nem érhető el.

Igazándiból nem is a termékekről szeretnélek benneteket kérdezni (tudom hogy mindenkinek más hat, más a jó), hanem hogy lelkileg hogyan lehet túllépni a hajhulláson? Én 2 hete, ha csak tükör közelébe kerülök a hajamat vizsgálgatom, sokszor rámtör a sírógörcs mert kopaszodom és állandóan ez jár a fejemben. Nagyon szeretném kikapcsolni az agyam és nem gondolni rá, de ha már meglátok egy hajszálat nekem annyi. Pedig tudom, hogy attól nem lesz jobb, ha idegeskedem miatta, de egyszerűen nem tudok nem gondolni rá. Nálatok ez hogy működik?

2009. szept. 29. 09:10
Először is egy góckutatás,hogy nincs-e rossz fog vagy valami gyulladás (esetleg vérszegénység) a szervezetben? Én a DR.Chen Patika Hair Revall Capsules vitamint ajánlanám belsőleg,külsőleg a Schwarzkopf Activ F sampont és tonikot.Ezeket pl.a DM-ben meg lehet vásárolni.
1286. Nikike26 (válaszként erre: 1281. - Janeeka)
2009. szept. 28. 21:52

Szia! Jaj úgy örülök, hogy hallok valami jót ezekről a thai cuccokról :D:D! Szerdán megyek én is vizsgálatra, remélem nekem is beválik.

És megtudnád mondani, hogy mennyibe kerülnek a szerek? Úgy hallottam hogy a hajtonik 20.000 egy hónapra. Tényleg? és a pakolás? Én is küzdök már egy jó ideje a hajnövesztéssel..., ha gondolod olvasd el az előző hozzászólásaimat. Köszönöm válaszod, további sok sikert neked is!

1285. andika810
2009. szept. 28. 15:53

Sziasztok!

A férjem évek óta küzd a hajhullása ellen, hiába mondom neki hogy nem vészes.

Az a baj hogy túl hiú.

Kitalálta hogy kipróbálja ezt az új terméket aminek a neve Propecia.

Állítólag gyors és látványos eredményket lehet elérni

Ekkor bukkantam illetve találtam rá pár infora ami nem csak a szer jó tulajdonságait közli hanem

az igen megdöbbentő mellékhatásait....

Felháborító hogy ezeket a szereket bőrgyógyászok ajánlják,

de a férjem hajthatatlan

annyira zavarja hogy azzal sem törödik hogy a szer mellékhatásaa igen komolyak:

libido csökkenés; erekciós problémák; ejakulációs zavarok...és még sorolhatnám.

ezen a honlapon kicsit bővebben írnak a dolgokról:

[link]

szerencsére nőknek nem árulják mert károsítja a magzatot...

1284. 5e48d37001 (válaszként erre: 1279. - Szamcs)
2009. szept. 28. 14:25

Szia:)

Én már régen abbahagytam az olvasgatást,mert tényleg nem tesz jót az idegrendszeremnek:)

1283. 5e48d37001 (válaszként erre: 1282. - Kebili)
2009. szept. 28. 14:23

Neked ennél az ökonetes diétánál nem kell meginnod regelente valami tisztitó cuccot?Valamilyen folyadék,azt hiszem Regenor,de nem vagyok benne biztos.

Én egyszer majdnem belekezdtem ebbe a regenorral egybekötött ökonetes kúrába,csak nem voltam biztos benne,hogy mindenféleképpen méregtelenítenem kell.Van egy doki a családunkba,igaz,hogy gyerekorvos,de Ő mondta elkezdhetem a méregtelenítést,de szerinte nincsennek méreganyagok a szervezetembe,mert nincs magas testsúlyom és a mérgek a zsírraktárban is el vannak raktározódva,meg egyáltalán nincs narancsbőröm sem,sőt minden kajcsi után ürítek mint a kisbabák:)A körmöm nő mint a bolndgomba,szerinte nincs rá szükségem.

De most már Én is gondolkozok,jó lett volna elkezdeni,mert akkor már túl lennék rajta.

Amúgy Én is csináltam már candida diétát,hát elég kemény,le a kalappal az előtt aki végigbírja ezt a 6 hónapot.

1282. Kebili (válaszként erre: 1274. - Berka01)
2009. szept. 28. 14:08

Szia Berka! arra a béltisztításra gondolok, amikor konkrétan kimossák és feldugnak valamit amiből a folyadékot bejuttatják. Két dokit kérdeztek, az egyik okésnak találta a másik viszont óvatosságra int, előtte mindenképpen valamilyen vizsgálatot kell csinálni (pl röntgen), hogy milyen állapotú belül a bél. Meg

arról is szó volt, hogy így kimosódhatnak a méreganyagok mellett a jótékony hatású baktériumok is, amit szájon át pótolhatunk utána.

(Már nem vagyok biztos abban, hogy a Magellánban volt...)

1281. Janeeka (válaszként erre: 1246. - Sárgakörte)
2009. szept. 28. 14:04

Megközelítőleg 10 éve küszködöm azzal, hogy hullik a hajam. Az okokat nem tudom, de a stressz a genetika szerintem is szerepet játszik. Úgy érzem én aztán mindent kipróbáltam már, volt külön sampon gyűjteményem is...de nem sokat ért

A fordulat akkor következett be amikor megismerkedtem a chuleevandevi termékeivel. Főleg a B1-es hajtonikkal. Pár használat után már látványosan megállt a hajhullásom. Direkt a fésülködést a zuhanytálca fölött hajszálszámlálás közben végeztem. Látványosan lecsökkent a kihullott hajszálaim száma sőt már három hónap eltelte után a korábban megkopaszodott területeken kinőttek a hajszálaim, amik már megvannak vagy 1 centiméteresek.

Mástól is hallottam, hogy neki is bevált, ezért szerintemnem véletlen az én esetem. Hajrá mindenkinek...

1280. Kebili (válaszként erre: 1276. - Berka01)
2009. szept. 28. 13:45

Szia Berka! Tiszaújvárosban lakom, itt voltam egy helyi egészségügyi centrumban (ne gondolj nagyra, egy kb. 50 m2-es panellakásban van berendezkedve).

ÖKONET termékeket kaptam a pénzemért, naponta szedtem:

3x2 szem Spirulina (alga)

1x1 Probiotikum

2x5 szem Silicea homeopátiás bogyó

500 ml foly.szappan, amit hajmosásra, tusfürdő helyett is használjak, és persze 2,5 l/nap folyadékot igyak.

Egy személyreszabott diétát kidobott a gép a vizsgálat után, ami tulajdonképpen a candida diéta volt, igaz ez megengedte a mézet és a legtöbb gyümölcsöt, de én azt is kiiktattam.

Szóval 6 hét után visszamentem kontrolra, hajhullásom semmivel nem csökkent. Akkor egy rövidebb ideig futott a program rajtam, mely végén a dokinő áradozott, hogy nahát, nagyon ügyesen betartottam a diétát, mert most már nem is javasolt a gép további diétát, igaz ugyanúgy előjött a vastagbélprobléma és arcüreggyulladás.

Úgyhogy további bogyókat szedtem:

2x2 Spirulina

1x1 Probiotikum

1x5 Silicea C30

3-4 kapszula esténként vastagbéltisztításra:

I.C. x (az "x"-et azért írtam, mert nem tudom tovább a nevét)

Majd 5 hét múlva újabb kontrolt javasolt és vigasztalt, hogy néhány hét múlva biztosan megáll a hajhullásom. Hát én nem mentem vissza.

Egyébként én is úgy voltam/vagyok vele, hogy ha látnám, hogy van hatása a kemény édességmentes diétának, akkor meg tudnám állni. Pár hét után azért csak mutatkoznia kellett volna valami javulásnak...

1279. szamcs
2009. szept. 28. 10:21

Sziasztok!

Új fórumozó vagyok, persze sajnos a témában is van némi érintettségem - a hivatalos megnevezés férfias típusú hajhullás. Az a kérdésem lenne, hogy van valakinek valami pozitív tapasztalata a kopaszodási folyamat lassítására, vagy megállítására?

Amennyit visszaolvastam a fórumból az derült ki, hogy mindenki kísérletezik mindennel több kevesebb sikerrel, így pl. ez a Hair Clinic kapszula is pozitív eredményt hozott.

Emellett sok infót szereztem be bizonyos szerekről, hiszen régen kutakodom a témában, és állítólag van néhány olyan készítmény, amitől óvakodni kell. Felmerült pl. a regain nevű dolog itt is, ami valóban hatásos állítólag, azonban hosszú távon visszaüthet. Aki elkezdi használni, néhány hónap után jelentős javulást tapasztal, mert a problémás területeken lévő hajhagymákat táplálja, viszont a körülötte lévő hajszálak is ebből fognak táblálkozni, ráadásul idővel a hatás is gyengül, mert immunissá válik rá a hajhagyma. Ebből következhet, hogy néhány év múlva a problémamentes szálak is kihullanak.

A minoxidilról pedig mintha azt olvastam volna, hogy negatív hatással van a pontenciára..:))

A fentiek tükrében azt hiszem, le kell álljak az olvasgatással..

1278. berka01
2009. szept. 27. 23:20

sorvasztja, helyesen (másoltam)

(bocs, de hosszú lett ez az izé)

1277. berka01
2009. szept. 27. 23:19

egy kis infó, még régebben kukáztam ki

/a hairclinic azért teszik, m kicsit a kerastase-hoz "hasonlít". a minox nagyon "kémiai"

Mi az a Minoxidil? - A hajritkulás oka, a DHT hormon nagyobb mennyiségben történő felhalmozódása a problémás területeken. Fokozza a problémát a hajhagymák fokozott DHT-hormon érzékenysége is, amely genetikai adottságokra vezethető vissza. A DHT-hormon lerövidíti a hajszálak növekedési ciklusát, sorvassza a hajtüszőt, elvékonyítja, majd végül hatékony kezelés nélkül elpusztítja a hajszálat. A minoxidil a tesztoszteront dihidrotesztoszteronná (DHT-vé) alakító 5-alfa-reduktáz enzim gátlószere, ezáltal a kezelt területen gátolja a DHT felszabadulását . Mivel a hajhagymákat érő kedvezőtlen androgén-hatásért a DHT a felelős, képes ezt bizonyos mértékig visszafordítani. A minoxidil klinikailag igazoltan javít a kopaszodás tünetein a hajszálak mennyiségének és vastagságának növelésével. Azonban mindenképpen türelmesnek kell lennünk: egyéntől függően akár hat hónap is eltelhet, míg a tükörbe nézve szembetűnik már a változás, és a kezelést kitartóan folytatni kell az eredmény megőrzésének érdekében

2. Mi az Aminexil ? - A hajhullást általában a hajgyökereket körülvevő szövetek megszilárdulása kíséri. Ezek összeszorítják a hajgyökeret, amely így kevésbé rögzül a dermisben, és egyre kevésbé kapja meg a számára szükséges anyagokat. A hajgyökér összeszorul, és egyre vékonyabb hajszálat termel. Egy idő után a hajszál már nem nő ki többet.Valódi megoldást hozhat a problémára az egyedülálló molekula-kombináció : az Aminexil SP94.Az Aminexil a hajgyökeret körülvevő kollagén megszilárdulása ellen hat. A hajgyökér így biztosabban rögzül a fejbőrben. Az új, egyedülálló SP94 molekula pedig a hajgyökér belsejében a hajat alkotó elemekké , ceramidokká változik át, ezáltal a hajszál vastagabb és erősebb lesz. Az Aminexil SP94 hajhullás elleni molekula-kombináció a hajhullás minden stádiuma esetén hat.

[link]

Hair Clinic hajerősítő kapszula 7400 Ft

A Keratonil Complex hajhullás ellen kifejlesztett innovatív hatóanyag kombináció, mely intenzíven táplálja a hajgyökereket. Három fontos hatással rendelkezik:

- Küzd a hajgyökerek elgyengülése, deformálódása, és ezáltal a hajszálak idő előtti elvesztése ellen.

- Hozzájárul, hogy a hajszálak erősen kapcsolódjanak a fejbőrhöz.

- Segíti a keratin képződését, mely a hajszálakat erőssé és rugalmassá teszi.

E hatások lehetővé teszik, hogy a hajtömeg sűrűbbé és dúsabbá váljon.

NA EZ TÖK ÉRDEKES Ki gyártja és mi a tök a keratonil complex??? külföldi weboldalakon próbálom kersgetni, de NINCS.

PNG Pharma Natura Group Kft gyártja/forgalmazza

A Biovanne is az övék! Mega multi tabs immuno kids. Kevesebb mint 5 alkalmazott. Az szép :P

MIT GYÁRTANAK az 5 alkalmazottal?? :PP

A cég profiljába nagykeresk. beletartozik, de akkor a magyar piacon van csak ez a hangzatos név, h keratonil complex? ez végülis micsoda? :P

Our company is distributing 2 product families. One is a hungarian multivitamin for hair, nails and skin called biovanne, the other is a multivitamin called multi-tabs manufactured by ferrosan. Biovanne is on the second place in its category in Hungary, multi-tabs is the fourth. We are developing new brands.

[link]

Company Name: PNG Pharma Natura Group Ltd.

Business Type: Manufacturer

Product/Service

(We Sell): Health care products

Number of Employees: Less than 5 People

1276. berka01 (válaszként erre: 1271. - Kebili)
2009. szept. 27. 22:44

szia kebili, visszaolvastam a régi kommentedet. igen, te voltál biorezón!! és azt írtad, "csak" 6 hétig csináltad. hasonlóak a tüneteink. meglátjuk, nálam mi lesz 2-3 hónap múlva. áll.lag addigra robban be a nagy javulás, de 6 hónapig ki kell tartani. (te kinél/hol voltál és miket szedtél?)

6 hónap után sem lesz szabad édeseket meg a tiltólistásokat betömni. Na ezt nem tudom hogyan fogom tartani. De ha kinő a hajam, lemondok a tortákról, a csokiról meg a többiről.

Én még soha életemben nem csináltam végig kemény diétát, ebben nemtom, valahogy hiszek. Meg úgy éreztem, nem elég elmenni ide/oda és megvenni, vmi erőfeszítést kell tennem az ügyért. Hát, ez most eléggé .. súlyos erőfeszítés a részemről..

Kül.ben a hairclinic nekem is tetszik. Majd kipróbálom a télen.

1275. berka01 (válaszként erre: 1273. - Kerkira)
2009. szept. 27. 22:32
megértelek, én is ezt tettem!
1274. berka01 (válaszként erre: 1271. - Kebili)
2009. szept. 27. 22:31
szia kebili, úristen, mi volt benne? :PPPPPP a béltisztítós magellán műsorban. Nem láttam.
1273. kerkira (válaszként erre: 1271. - Kebili)
2009. szept. 27. 19:50

Kebili! Én azt mondom utolsó lehetőségként próbáld ki a Hair Clinic-et. Nekem 10 évig semmi nem használt ennyire mint ez a kapszula. Egyébként nem igazán a tápanyaghiány miatti hajhullásra van, nekem azt mondta a gyógyszerész, hogy nagyon jó az összetétele, és a hajhagymát táplálja, és kifejezetten a hormonális hajhullásban is tud segíteni.

Berka! Igen tudom, hogy a kerastase és a vichy hasonló összetételü, de le akarok állni vele, és kipróbálom ezt a thai hajszeszt. Jövő héten megveszem és mindenképpen beszámolok nektek az eredményekről.

2009. szept. 27. 19:12

Kebili!

Szerintem nem csak a "tápanyaghiány" miattira hatnak ezek. Mondjuk ha nem használt a Revalid és a Forcapil... azért próbáld meg a HairClinicet sokan jót mondanak róla. Most én is már csak azt szedem. A dörzsöléstől nekem is sok jött ki. Én is sikitófrászt kaptam tőle. Már nem dörzsölöm, csak "beütögetem" a fejembe.

1271. Kebili
2009. szept. 27. 19:07

Sziasztok!

(Berka! Most, hogy így írod, én a biorezonanciás állapotfelmérésen voltam.)

A Hairclinic-re én is felfigyeltem a reklámokban, de mivel ez is a tápanyaghiány miatti hajhullásra való, nem nagyon hiszek benne, mert már egy valag ilyenféle bogyót bekaptam már (Revalid, Forcapil)eredménytelenül. A bemasszírozós hajszeszeket meg már nincs szívem használni, annyi hajam kijön a bedörzsölés alkalmával, nem bírom nézni (Bánfi hajszeszt és Varga hajcseppeket használtam). Már jó ideje semmit nem szedek/kenek a hajhullásomra,

a Diane35 kifogott rajtam, nem találtam eddig hatásos módszert az általa okozott folyamatos hajritkulásomra. És most már minden forintot sajnálok a hajamra költeni, ami nem használ. Úgy vagyok vele inkább gyűjtök parókára vagy hajprotézisre :-(

Talán a Hairclinicet én is kipróbálom még...

Tegnap láttátok a béltisztításról szóló riportot? (Azt hiszem a Magellánban volt.)Nem egészen veszélytelen. Olvastam, hogy valamelyikőtök készül ilyenre.

1270. berka01 (válaszként erre: 1268. - Nikike26)
2009. szept. 27. 16:30

szia nikike, benne volt a 26-ban a 3 hónapos homeo adag is, de sztem nem éri meg a voll. se 8-ért, se 26-ért. mert nem elég konkrét. csak csillagocskákat fogsz kapni, meg egy listát a szervekkel (máj, gyomor, tüdő, stb).

t.képpen ugyanezeket elmondta nekem az íriszdiagnoszta nő az ormos intézetben, 6 ezerért. Csak ott nem volt papírra írva :P

(én elkapkodtam a voll-t, nem jártam utána rendesen, azt hittem allergia vizsgálatot is tartalmaz pl, ezért mentem el. És azt gondoltam, konkrét okot fog kideríteni, pl valamilyen nehézfém felhalmozódás/mérgezés van a szervezetemben, vagy ilyesmi. De ismétlem, a homeo kúrát abbahagytam, lehet h segített volna, ha kitartok)

Voll mellett/helyett csomó állapotfelmérés van, a biorezo is ilyen, van VEGA teszt (ez a candidát is kimutatja többek között, ez 5ezer) és csomó más. keressetek rá, h állapotfelmérés. Pl Nelson, Scio, meg nemtommi ...

1269. 5e48d37001 (válaszként erre: 1267. - Nikike26)
2009. szept. 27. 12:09

Köszi a biztatást,Neked is kitartás.

Amit tudok az Én hajhullásommal kapcsolatban,hogy a szoptatás abbahagyása után kezdődött a mostani hajritkulásom,amit a prolaktin szint csökkenése idézett elő.A prolaktin a tejelválasztásért felelős hormon.Szóval 16 hónapig magas volt utána meg hirtelen lecsökkent és ekkor indult el a folyamat.Előszőr nem vettem komolyan,majd mikor néhány hét alatt elvesztettem a hajam jelentős részét és kilátszódott a fejbőröm Revalidot vettem.6 hónapig szedtem,mikor semmit nem használt irány a bőrgyógyász.Aki felállította a diagnózist,hogy a prolaktin csökkenés indította be,viszont már rég javulnia kellett volna 7 hónap alatt.Tesztoszteron érzékenység.Diane lett a vége,de nem csinált semmit.Ill minimális javulás:(

Azóta eltelt 8 hónap és körülbelül4 hete vettem csak észre a változás.Ami szerintem az Elevit és a Clinic számlájára lehet írni.

Tehát az Én verzióm az,hogy hormonális volt a kiváltó ok és mivel szar a hajam lassabban regenerálódik ,mint a többi szoptatáson túllevő nőnél.

Én is messze vagyok mindentől,de már nem akarok túl sokat költeni erre,de ha a dianne elhagyásával újrakrezdődik,muszáj lesz megint valamerre lépnem.

1268. Nikike26
2009. szept. 27. 12:01

Berka, sztem én majd erre a 8000 ft-os voll-ra fogok menni, itt Egerben, aztán ha valami nagyon súlyos dolgot mondanak akkor majd elmegyek még máshova,a biorezo-ra sztem, de hát 26ezer az rengeteg egy vizsgálatért...uhhhhhh. Te is jó sokat költesz a hajadra! Ha muszáj akkor nincs mit tenni. de ebben már a bógyók is benne vannak? vagy ez csak maga vizsgálat? A belekkel kapcsolatban én sem vagyok nagy szakértő, de sztem a kristály gombával biztos nem ártunk neki, de te inkább majd csak a kezelés után kezd el inni. Sztem most még ne kavarjál bele vele. Nekem egyenlőre annyi hatása van sok a vizeletem tőle, tényleg megiszok egy pohárral 1 óra múlva már rohanok a wc-re, még még később is, de sztem ez jó mert legalább kitisztítja a vesét, epét, hólyagot. Egyébként ha kell valakinek én is tudok küldeni, postával meg lehet oldani.

Kitartás neked is, meg mindenkinek, remélem valami eredménye csak lesz a kezeléseknek, csak türelem kell hozzá de rengeteg! Ja és ha tudtok akkor jógázzatok!!

1267. Nikike26 (válaszként erre: 1254. - 5e48d37001)
2009. szept. 27. 11:45

Sziaszotok!

Anonima köszönöm válaszod, csak sajnos nagyon messze vagy tőlem, mert én Eger mellett lakom...:(

De azért örülök, hogy még vannak ilyen lelkiismeretes orvosok, mert manapság az nagyon ritka, vagy legalább is én nem sok ilyennel találkoztam, csak felírják a gyógszert oszt jó van menjél. Ez is baj, hogy minden ilyen nagyobb központtól messze lakom, majd a thai vizsgálatra is ugye pestre kell mennem, jól van végül is 2 óra az út busszal az nem olyan gáz, csak hát az is 4000 ft. De egyébként sztem is igaza lehet az orvosodnak mert régen nem voltak ilyen betegségek, vagy csak nem tudtunk rólunk, mert azért akkoriban nem volt média. Ki tudja...

Minden esetre megpróbálom a thai cuccokat. Sztem a diane-t hagyd abba mihelyt tudod. De egyébként neked most akkor hormonális okból ritkul a hajad? mert ha nem akkor ne szedd. Sőt azt írtad, hogy az a legjobb ha nem használsz semmit...lehet azt kellene megpróbálnod. De inkább majd megmondja az orvos. Kitartás!!!:D

1266. Belle Morte (válaszként erre: 1265. - 31bc25d879)
2009. szept. 27. 07:49
Nekem használt. Meg a revalid is. Még ihattok grapefruitmag kivonatot. Rossmann/DM a lelőhelye. Gyulladáscsökkentő. Mindennek jót tesz, nem csak a hajnak.
2009. szept. 27. 06:28

Jó reggelt Lányok!

Azért örülök, hogy némelyikünknél elkezdődött valami. Én úgy vagyok vele, hogy ha nem is nől ki új és annyira nem dúsul vissza, de legalább ne hulljon ki több. Nekem is jelentősen csökkent a kihullott mennyiség, habár még mindig hullik. A Hairclinicnek utána nézek mert akkor én jódrágán vettem. Na mindegy, ez van. A Biovánt szedi valaki, mi a tapasztalat?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook