Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

1264. 5e48d37001 (válaszként erre: 1263. - Pesmár)
2009. szept. 26. 22:18

Szia:)

Hát talán van változás,csak hajmosásnál jön ki több hajszál napközben már nem annyira.

Több mint 2 hónapja az Elevitet és 6 hete a Hair Cliniket.Nekem nem csinál étvágyat,sőt fogytam is egy keveset.Teljesen lecserélődött amúgy a hajam.A sőtétszőke hajam középbarna lett,és úgynéz ki mintha fufrum lenne ami lenőtt.Ugyanis a hosszú hajszálak kihullottak az újjak meg még nem nőttek le.Úgyhogy talán van némi hajváltás,ezért abba akarom hagyni a dianet csak még nem tudom rábólint -e a bőrdokim.

Ez elszomorít,hogy nálad sincs jelentősebb változás:(

1263. pesmár (válaszként erre: 1262. - 5e48d37001)
2009. szept. 26. 21:59
Szióka!Nálad van már változás?Jó irányban?Nekem sajnos még mindíg hullik,járok fogászatra,de a dokinő szerint nem a fogaim miatt hull.De mitől?Már nem tudom.Te szeded még az Elevitet?1 hónapja szedem,attól meg majd lehet hogy hízni fogok.
2009. szept. 26. 21:51
Én 7200 ért vettem a Hair Clinicet,Békéscsabán.Ez a 90 db-os adag,6 hétig elég.Szerintem körbe kell nézni,mert ezek szerint nagyon változóak ennél is az árak.
1261. berka01 (válaszként erre: 1251. - Nikike26)
2009. szept. 26. 18:58

:PPPPP kristály gombát apukám "gyártja" otthon és issza is rendesen :o))) Szűrögeti, meg minden!

Ha kell valakinek, hozhatok, mert szaporodik magától. (nekem kicsit bonyesz mit hová kell önteni :o)) ) Az íze a 7up -ra emlékeztet :o). És szénsavas-szerű :o)

Én azzal értek egyet, h először ki kell takarítani a beleket, aztán meg helyreállítani a bélflórát. Vagy szerintetek, ha el vagyunk gombásodva (gombatelepek, gombaháló - ami benövi a bélfalakat, stb stb) akkor a jó bacik bevitele elegendő? mert megküzdenek a rosszfiúkkal? :o) nem vagyok nagy bélszakértő, majd utána nézek, ha lesznek eredményeim a béltisztítással.

A gyomortükrözés nagyon xr élmény, de a szövetmintából és a monitoron kiderül van-e elváltozás (hólyagocskák, elszíneződés, nyálka elváltozás, polipok, stb stb) ezekből következtetnek baktériumok létezésére, stb stb

nem csak candida gomba van, hanem csomó más. És írtam korábban pl a helicobacter pylori-ról, ami szintén csúnya hajhullást okozhat és nálam pl találtak a gyomortükr.sen. Csak a 3x-os antibiot. kúra helyett a biorezós béltakarítást választottam.

A gastroenterológia vizsgálja az emésztést, felszívódást. Nem tükröznek mindenkit. El lehet nézni.

Kül.ben én gondoltam, h kérek majd székletvizsgálat-ot is. Nem drága privátban sem.

2009. szept. 26. 18:53
Majd 9.ezer a Haiclinic, 2x1-et kell szedni és 90 db, tehát másfél hónapig tart egy doboz és a kúra 3 hónap.
1259. berka01
2009. szept. 26. 18:46

sziasztok, hairclinic mennyibe kerül? és mennyi ideig elég? és összesen mennyi ideig kell szedni/kenni?

Dr Immunt próbálta valaki? jókat hallottam róla. természetes az is.

Kerkira a Vichy-t miért találod jobbnak, m a kerastase-t, amitől félsz? Hasonló a hatóanyaguk, nem? vagy tévedek...? De a Vichy-t ált.ban nem sokan dícsérik. (Pár embernek azért bevált.)

Rovely, megdöbbentő, h a fogban a góc 7-8 hónap alatt múlik....(ááá) Kitartást!

Nikike, megírom priviben konrétan hol voltam Voll-on (amúgy Bp-en, Városház u.ban), de azt még akartam mondani, hogy máshol is van Voll kb 8 ezerért láttam, homeo bogyós kúra nélkül, és akkor nem kerül 26e-be. Csak hát, mint írtam, az okokat nem tárja fel, csak hogy hol vannak a blokkok/energiahiány.

Biorezo-t is ajánlgatom majd, ha tényleg segít, egyelőre vírusokkal küzdök, nincs fejlődés. Kül.ben a felszívódási zavar sztem elég általános, mert sokan savasodunk, gombásodunk, sokan étkezünk össze-vissza, esszük a szénhidrátokat, édességeket nyakra-főre.

2009. szept. 26. 16:07
Ti is 2x1 capsulát szedtek belőle?
1257. 5e48d37001 (válaszként erre: 1256. - 5e48d37001)
2009. szept. 26. 14:24
Mármint a Hormonális bogyónak,a Hair Clinic tényleg szuper.
2009. szept. 26. 14:21
Szia,Én 6. hete használom,és Tényleg jó,olyannyira,hogy bátorkodok felhagyni a hormonális gyógyszerrel amit a hajamra írtak fel,de a zsírosodás meágllításán kívűl más haszna nincs.Max néhány Candida faj a hüvelyben:P
1255. NOA
2009. szept. 26. 09:56

HairClinik kapszula tökéletes.Az első három hét után kezd csak észrevehetően használni.

Tavasszal, ősszel egy 3 hónapos kúrát csinálok ezzel.Valóban olyan mint ahogy a reklámokban hallani..úgy ézrem a fejemhez nőtt erősen az összes hajszál:)

1254. 5e48d37001 (válaszként erre: 1250. - Nikike26)
2009. szept. 26. 08:59

Sziasztok:)

Nikike! Szívesen megadom az elérhetőségeit.Én Békéscsabán lalom és ide is járok bőrgyógyászhoz.Dr Péter Rózsa neve és Gyulán Főorvos.Nagyon kedves és aranyos valamint alapos,de sajnos nem tud többet tenni ,mint a nem kedves és nem alapos bőrgyógyászok .Ez tapasztalat.Ugyanazt tudja szakmailag,mintha egy ingyenes Tb alapu járóbeteg ellátáson vizsgálnának meg 1 perc alatt,csak Ő ezt 15 percig csinálja,ami leginkább a hajszálszámolgatásból áll,és hogy készségesen válaszol a kérdéseimre.

De ugyanazokat tanácsolja mint a többi összes bőrgyógyász.Forcapil,Biovanne.Alpicort,Neocapil hormonális hajszeszek.Fogigátlók.

SWajnos az enyém is elmondta,hogy az orvostudomány számára a Női hajhullás,ritkulás egy nagy fekete lyuk.Ő 20 éve dolgozik a szakmában,és mikor kezdte akkor a betegek között szinte senki sem jött női hajhullással.Szerinte a környezet szennyezés,a műételek és streszz okozhatja ezt a jelenséget-Ezt abból gondolja,hogy dédnagyanyáink akik keményen dolgoztak és ettek is rendesen ez által egy kissé molettebb testalkatuk lett,viszont narancsbőr nélkül.!!!!!!!!!!!!80-100 évvel ezelőtt nem létezett narancsbőr,ez a modern társadalom új betegsége,szerinte lehet a női hajritkulás is ilyen modernkori betegség.De ez csak az ő feltételezése.Sajnos szakmailag semmivel sem tud többet,mint a többi nem kedves és nem alapos bőrdoki.

De ha le akarsz ide jönni hozzá szívesen segítek benne:)

1253. kerkira (válaszként erre: 1252. - Nikike26)
2009. szept. 25. 20:46

Figyu! Ne keseredj el, reménykedjünk. Én is valószínű, hogy végül inkább ezt fogom kipróbálni, mert a kerastase-tól egy picit félek.

Most a vichy-t használom, nem rossz ez sem, de ebben is aminexil van, ami ugyebár nem igazán természetes.

A Hajdoktor boltban is ajánlottak egy hajszeszt, valami thymuskin vagy mi a neve, nagyon sokan dicsérik azt is. Ez is gyógynövényes cucc, havi 17 ezerért, de azt mondta az eladó, hogy legalább 6-8 hónapig kell használni, hogy tartós legyen az eredmény.

A thai cuccokra azt mondták, hogy minimum 4 hónapig kell használni, napi 2x.

Sokan gyanakszanak a fogamzásgátlóra mint a hajhullás előidézője. Hát én életemben 2x szedtem fogigátlót 1-1 évig, de nekem semmilyen irányba nem befolyásolta a hajhullást. Már előtte is csomókban hullott.

1252. Nikike26 (válaszként erre: 1234. - Kerkira)
2009. szept. 25. 19:39
Szia kerkira. Most egy kicsit elszomorítottál a thai cucokkal kapcsolatban, de már mindegy még ezt kipróbálom akkor is ha nem tudom mi lesz. Igen elég drága de ha éves szinten számolom sztem a risingra és ráköltök annyit. Meg ha beválik, utána már nem kell mindennap használni, és akkor tovább tart. 1 hónap alatt szerintem kiderül, hogy jó e vagy sem.
1251. Nikike26
2009. szept. 25. 19:32

Jaj még azt elfelejtettem, sztem ha felszívódási próblémám lenne, akkor a körmöm se erősödött meg volna a vitamonoktől. Na mindegy azért majd megvizsgáltatom magam.

2 pedig elkezdtem inni a krisály gombát. Nem tudom hallottatok e már róla. Állítólag az is nagyon jó, rendbe rakja a bélflórát, meg ilyen "jó" baktériumok vannak benne, meg tisztít, méregtelenít. Nézzétek meg a neten, van egy csomó dolog róla írva. Bár kicsit macerás mert szűrögetni kell 2 naponta. De nem rossz, 1 liter a max amit meg lehet inni naponta, de azt se kell folyamatosan, fél évig vagy attól függ mi bajod van, de sztem egész életbe is ihatod.

1250. Nikike26 (válaszként erre: 1230. - 5e48d37001)
2009. szept. 25. 19:27
Szia Anonima. Én is úgy szoktam menni hogy 2-3 napos hajjal, de ott nem kell fésülködni, csak megnézi a kamerával, meg kihúz egy hajszálat és megnézi a hajhagymát, de azt sem minden alkalommal. Ja ezt meg még nem is mondtam, hogy nekem elég sok ilyen kis göndör hajszálak nőnek, ami tök gyenge, mert tényleg magamnak néha ki szoktam húzni és egyáltalán nem fáj. És az a legnagyobb baj, hogy ilyenek nőnek. És volt már úgy hogy azt mondta hogy húúú már nincsenek olyan hajszálaim, aha persze. Csak hát ugye nem néz meg minden egyes cm-t a fejemen. Hát egyik orvos se jó. Vagy legalább is nekem. Anonima te kihez jársz? Vagy ezt itt nem lehet leírni? Akkor írd már le légyszi privátba. Köszi. Meg a szempillára nem tud vki valamit?
1249. Nikike26
2009. szept. 25. 19:20
Jaj lehet rosszul írtam, bioenergetikus, lehet ugyanaz nem tudom, nem vagyok otthon annyira ebben a témában. És neked meddig tart a kezelés? Én is kíváncsi vagyok hogy hat. Mindent bele!!! :D
1248. Nikike26 (válaszként erre: 1228. - Berka01)
2009. szept. 25. 19:18
Szia Berka! Hát ebben mondjuk igazad van, mert mikor megnézi a fejemet, amúgy 2 havonta járok hozzá, mindig mondja húú itt is nő meg ott is, aha csak kurvára nem annyi mint amennnyi kéne. Meg "óóó van egy csomó kis hajszál....látod milyen erősek? - hát jó van látom hogy ott van, csak kb kéne még belőle vagy 20-szor annyi. Hát nem tudom, de nekem még mindig jobb mint a bőrgyógyász. Ha maradok a rising-nál tényleg jobb lenne külföldről beszerezni, hátha olcsóbb. Majd keresgetek a neten, ez nagyon jó ötlet, köszi a tánácsot. Te kinél voltál voll-on és hol? Én Bérczy Judit-hoz mennék, bár még nem beszéltem vele állítólag 5-8000 a vizsgálat attól függ milyen részletes. De a biorezonancia is érdelekne, írd már le légyszi hol voltál, köszi szépen. :D
2009. szept. 25. 17:49
Biztos közrejátszanak persze, régen nagyapáink ették kint a földeken a szalonnát kenyeret, hagymát és 100 évig éltek. Nagyanyámnak 80 évesen kontya van, több haja van mint nekem, vagy azt is mondhatnám, hogy több haja van mint foga:-)
1246. sárgakörte (válaszként erre: 1244. - Rovely)
2009. szept. 25. 17:42

Szerintem a méreganyagok felhalmozódásától is hullhat.Egyre több ismerősömnek (nő)van hajhullása. És mindnek a stressz v. a genetika lenne az oka? Biztos közrejátszanak a fogamzásgátlók, de az is biztos, hogy régebben allergiás ember sem volt ennyi mint most. Az a rengeteg mesterséges adalékanyag, gyorskaja....

Sőt, a vágás céljára nevelt állatokat pedig biztos telenyomják antibiotikumokkal, hormonokkal. stb. Én úgy gondolom, ezek a dolgok is közrejátszanak.

2009. szept. 25. 17:33

Ahány bőrdokinál jártam, általában két okot mondtak a hajhullásomra: - genetikai és - hormonérzékenység. Ha hajdiagnosztikára mentem akkor pedig: - felszívódási zavar.

Ezért ha a Cypromix nem használ akkor kilövöm a hormonérzékenységet. Marad a genetika és a felszívódási zavar. Nálunk nem kopasz senki sem, bár a tesómnak is elkezdett hullani a haja.

A felszívódási zavart hogyan lehet kivizsgáltatni? Gasztroenterológus? Gyomortükrözés? Uhhh azt nem szeretném...

Gondolkodom még a colonix kúrán is, de nagyon drága. Hajra, bőrre jó hatása van azt olvastam.

+ lisztérzékeny sem vagyok. Egyszer a háziorvosomnak jutott eszébe, hogy a lisztérzékenység egyik jele a hajhullás többek között. Vettem egy gyorstesztet ( titkon remélve, hogy az vagyok)de negatív lett.

1244. rovely
2009. szept. 25. 17:21
Ja és Vollon én is voltam, a szokásosakat mondták nekem is, mármint hogy alergiás vagyok, candidám van, savas vagyok és a saját természetes alapanyagú vitaminjaikat szedjem. Mondanom sem kell, hogy nem mentem vissza. Egy barátom most kezdett el járni terápiára, mondván hogy nincs szaglása egy baleset okán. Ha neki visszajön, akkor megyek én is hajat serkenteni :-) egyébként a biorezonanciás javallatok, hogy ne együnk lisztet, szénsavasitalokat mellőzzük magától érthetődően is egészségesek. Tehát aki végig csinálja biztosan jobb lesz aközérzete, de én nem hiszem, hogy attól, hullik a haj mert nem szívódik fel a belekben a vitamin. Mindenesetre együnk sok zöldséget és próbáljuk ki a szóját is, hátha bejön :)
1243. 31bc25d879 (válaszként erre: 1242. - Rovely)
2009. szept. 25. 17:15
...hát ez bíztató...megnyugodtunk:-)
1242. rovely (válaszként erre: 1229. - 5e48d37001)
2009. szept. 25. 17:14
Nagyon lelkiismeretesnek tűnik a Te bőrgyógyászod, és remélem, hogy tud majd hasznos információval szolgálni, noha én azt tapasztalom, hogy amikor velük konzultálok mintha szakmai megbeszélésen lennénk :-D szerintem alkalmazzák is amit mi mondunk nekik, pl megemlítettem a Tőletek hallott szója lecitin-t és mondta, hogy ja igen szuper ötlet...végül is rosszat nem tesz a benne lévő fitoösztrogén. Szóval szerintem ezt másnak is javasolni fogja...és ott hagytam nála 7 ezret. Annyit még mondott, hogy jelenleg nem nagyon jutottak előre a hajhullás kutatásban, most jött egy konferenciáról és nem sok újat tudott meg..
2009. szept. 25. 17:12
Nem muszáj rövidre, már 2-3 cm is sokat jelent a hajhagymáknak a súly miatt - mondta a fodrászom és ellentmondást nem tűrve mindenhonnan levágott 2-3 cm-t:)
1240. sárgakörte (válaszként erre: 1238. - 31bc25d879)
2009. szept. 25. 17:09
Én sem fésülködöm és mindig fel van tűzve a hajam. Ha levágatnám rövidre állandóan a hajamat szedegetném a ruhámról, meg mindenhonnan.
1239. rovely (válaszként erre: 1225. - Berka01)
2009. szept. 25. 17:09

Köszi berka01 :-) ha lesz változás beszámolok

a kerastase-ról én is csak jót hallottam, de most két orvos is élből az Alpicort-F-et javasolta (régen Regain-t használtam, mert egy hajátültető doktor a legrendesebb akivel valaha találkoztam ezt javasolta, akkor még mondta nem műtené meg a fejem, mert még van menthető hajam...most már lehet elvállalna :-), úh megint megvettem az Alpicortot és most Istenemre mondom végig csinálom...egyébként ahogy olvasom télleg mindenkinek más válik be és ezt nagyon furcsálom...

1238. 31bc25d879 (válaszként erre: 1237. - Sárgakörte)
2009. szept. 25. 17:07
Úgyanígy voltam, nemhogy hajatmosni, fésülködni nem mertem. Éreztem, ahogy a hajam potyog az arcomra a vállamra, a hátamra....iszonyat!
1237. sárgakörte (válaszként erre: 1235. - Kerkira)
2009. szept. 25. 17:05
Én is rengeteget költök a hajamra és néha már lelkiismeret furdalásom is van ez miatt. Úgy tudom, hogy a férfias hajhullás egyszer csak megáll a nőknél, mivel a kor előrehaladtával a hormontermelődés lelassul. Kérdés az, hogy kinél mikor? Nekem teljesen diffúzan hullik és egyenletes mértékben ritkul mindenhol :( A hajmosást pedig halogatom mindig, ahogy csak tudom, mert brutális haj mennyiséget szedek ki a lefolyó szűrőjéből. El sem tudnám képzelni a mindennapos hajmosást.
1236. rovely (válaszként erre: 1222. - Sárgakörte)
2009. szept. 25. 17:04
A tesztoszteron szintem nekem is normális, de ugye fennállhat azaz eset is, hogy túl érzékenyek vagyunk rá. Egyébként a bőrgyógyász szerint a hajhullás nem is betegség pl az én esetemben, hanem inkább egy tulajdonság. Mármint genetikailag megvan határozva bennem, hogy ki kell hulljon és ez nem mutáció teljesen normális...hát köszi mondom. Ja és 7 ezer egy vizsgálat, a másik nevesnél 8 ezer. Lehet, hogy igazatok van a gócos fog is lehet rátett, egyébként győkérkezelt a fogam és panorámaröntgenen vettük észre a szakrendeléses nő mondta, hogy nem kell vele csinálni semmit, lehet nem is ettől van a hajhullás...aztán elmentem vissza a magánhoz és ott megműtettem összesen 50 ezer volt. A góc kb 7-8 hónap alatt fog megszűnni, ami elég rémísztő. De aranyosak vagytok, és én is remélem, hogy beszámolhatok valami pozitív vált-ról :-)
1235. kerkira (válaszként erre: 1233. - Sárgakörte)
2009. szept. 25. 16:48

Nekem teljesen normális a tesztoszteron szintem, mégis a férfiasan kopaszodom. :(

Nekem a hajhullás tulajdonképpen, már úgy ahogy megállt, de valahogy vissza szeretném dúsítani, mert nagyon kilátszik a fejbőröm.

Most én is azon vacilálok, hogy melyik szert próbáljam ki. A thaiföldi hajnövesztőt, ami természetes anyagokból van, de bizonytalan a hatása, vagy a jól bevállt kerastase-t amiről egyelőre nem lehet tudni, hogy a folyamatos használata milyen mellékhatásokat okoz.

Árban mindkettő horror.

Idén még nem vettem új cipőt, ruhát magamnak, minden pénzem a fejemen van :(((

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook