Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Szia:)
Hát talán van változás,csak hajmosásnál jön ki több hajszál napközben már nem annyira.
Több mint 2 hónapja az Elevitet és 6 hete a Hair Cliniket.Nekem nem csinál étvágyat,sőt fogytam is egy keveset.Teljesen lecserélődött amúgy a hajam.A sőtétszőke hajam középbarna lett,és úgynéz ki mintha fufrum lenne ami lenőtt.Ugyanis a hosszú hajszálak kihullottak az újjak meg még nem nőttek le.Úgyhogy talán van némi hajváltás,ezért abba akarom hagyni a dianet csak még nem tudom rábólint -e a bőrdokim.
Ez elszomorít,hogy nálad sincs jelentősebb változás:(
:PPPPP kristály gombát apukám "gyártja" otthon és issza is rendesen :o))) Szűrögeti, meg minden!
Ha kell valakinek, hozhatok, mert szaporodik magától. (nekem kicsit bonyesz mit hová kell önteni :o)) ) Az íze a 7up -ra emlékeztet :o). És szénsavas-szerű :o)
Én azzal értek egyet, h először ki kell takarítani a beleket, aztán meg helyreállítani a bélflórát. Vagy szerintetek, ha el vagyunk gombásodva (gombatelepek, gombaháló - ami benövi a bélfalakat, stb stb) akkor a jó bacik bevitele elegendő? mert megküzdenek a rosszfiúkkal? :o) nem vagyok nagy bélszakértő, majd utána nézek, ha lesznek eredményeim a béltisztítással.
A gyomortükrözés nagyon xr élmény, de a szövetmintából és a monitoron kiderül van-e elváltozás (hólyagocskák, elszíneződés, nyálka elváltozás, polipok, stb stb) ezekből következtetnek baktériumok létezésére, stb stb
nem csak candida gomba van, hanem csomó más. És írtam korábban pl a helicobacter pylori-ról, ami szintén csúnya hajhullást okozhat és nálam pl találtak a gyomortükr.sen. Csak a 3x-os antibiot. kúra helyett a biorezós béltakarítást választottam.
A gastroenterológia vizsgálja az emésztést, felszívódást. Nem tükröznek mindenkit. El lehet nézni.
Kül.ben én gondoltam, h kérek majd székletvizsgálat-ot is. Nem drága privátban sem.
sziasztok, hairclinic mennyibe kerül? és mennyi ideig elég? és összesen mennyi ideig kell szedni/kenni?
Dr Immunt próbálta valaki? jókat hallottam róla. természetes az is.
Kerkira a Vichy-t miért találod jobbnak, m a kerastase-t, amitől félsz? Hasonló a hatóanyaguk, nem? vagy tévedek...? De a Vichy-t ált.ban nem sokan dícsérik. (Pár embernek azért bevált.)
Rovely, megdöbbentő, h a fogban a góc 7-8 hónap alatt múlik....(ááá) Kitartást!
Nikike, megírom priviben konrétan hol voltam Voll-on (amúgy Bp-en, Városház u.ban), de azt még akartam mondani, hogy máshol is van Voll kb 8 ezerért láttam, homeo bogyós kúra nélkül, és akkor nem kerül 26e-be. Csak hát, mint írtam, az okokat nem tárja fel, csak hogy hol vannak a blokkok/energiahiány.
Biorezo-t is ajánlgatom majd, ha tényleg segít, egyelőre vírusokkal küzdök, nincs fejlődés. Kül.ben a felszívódási zavar sztem elég általános, mert sokan savasodunk, gombásodunk, sokan étkezünk össze-vissza, esszük a szénhidrátokat, édességeket nyakra-főre.
HairClinik kapszula tökéletes.Az első három hét után kezd csak észrevehetően használni.
Tavasszal, ősszel egy 3 hónapos kúrát csinálok ezzel.Valóban olyan mint ahogy a reklámokban hallani..úgy ézrem a fejemhez nőtt erősen az összes hajszál:)
Sziasztok:)
Nikike! Szívesen megadom az elérhetőségeit.Én Békéscsabán lalom és ide is járok bőrgyógyászhoz.Dr Péter Rózsa neve és Gyulán Főorvos.Nagyon kedves és aranyos valamint alapos,de sajnos nem tud többet tenni ,mint a nem kedves és nem alapos bőrgyógyászok .Ez tapasztalat.Ugyanazt tudja szakmailag,mintha egy ingyenes Tb alapu járóbeteg ellátáson vizsgálnának meg 1 perc alatt,csak Ő ezt 15 percig csinálja,ami leginkább a hajszálszámolgatásból áll,és hogy készségesen válaszol a kérdéseimre.
De ugyanazokat tanácsolja mint a többi összes bőrgyógyász.Forcapil,Biovanne.Alpicort,Neocapil hormonális hajszeszek.Fogigátlók.
SWajnos az enyém is elmondta,hogy az orvostudomány számára a Női hajhullás,ritkulás egy nagy fekete lyuk.Ő 20 éve dolgozik a szakmában,és mikor kezdte akkor a betegek között szinte senki sem jött női hajhullással.Szerinte a környezet szennyezés,a műételek és streszz okozhatja ezt a jelenséget-Ezt abból gondolja,hogy dédnagyanyáink akik keményen dolgoztak és ettek is rendesen ez által egy kissé molettebb testalkatuk lett,viszont narancsbőr nélkül.!!!!!!!!!!!!80-100 évvel ezelőtt nem létezett narancsbőr,ez a modern társadalom új betegsége,szerinte lehet a női hajritkulás is ilyen modernkori betegség.De ez csak az ő feltételezése.Sajnos szakmailag semmivel sem tud többet,mint a többi nem kedves és nem alapos bőrdoki.
De ha le akarsz ide jönni hozzá szívesen segítek benne:)
Figyu! Ne keseredj el, reménykedjünk. Én is valószínű, hogy végül inkább ezt fogom kipróbálni, mert a kerastase-tól egy picit félek.
Most a vichy-t használom, nem rossz ez sem, de ebben is aminexil van, ami ugyebár nem igazán természetes.
A Hajdoktor boltban is ajánlottak egy hajszeszt, valami thymuskin vagy mi a neve, nagyon sokan dicsérik azt is. Ez is gyógynövényes cucc, havi 17 ezerért, de azt mondta az eladó, hogy legalább 6-8 hónapig kell használni, hogy tartós legyen az eredmény.
A thai cuccokra azt mondták, hogy minimum 4 hónapig kell használni, napi 2x.
Sokan gyanakszanak a fogamzásgátlóra mint a hajhullás előidézője. Hát én életemben 2x szedtem fogigátlót 1-1 évig, de nekem semmilyen irányba nem befolyásolta a hajhullást. Már előtte is csomókban hullott.
Jaj még azt elfelejtettem, sztem ha felszívódási próblémám lenne, akkor a körmöm se erősödött meg volna a vitamonoktől. Na mindegy azért majd megvizsgáltatom magam.
2 pedig elkezdtem inni a krisály gombát. Nem tudom hallottatok e már róla. Állítólag az is nagyon jó, rendbe rakja a bélflórát, meg ilyen "jó" baktériumok vannak benne, meg tisztít, méregtelenít. Nézzétek meg a neten, van egy csomó dolog róla írva. Bár kicsit macerás mert szűrögetni kell 2 naponta. De nem rossz, 1 liter a max amit meg lehet inni naponta, de azt se kell folyamatosan, fél évig vagy attól függ mi bajod van, de sztem egész életbe is ihatod.
Szerintem a méreganyagok felhalmozódásától is hullhat.Egyre több ismerősömnek (nő)van hajhullása. És mindnek a stressz v. a genetika lenne az oka? Biztos közrejátszanak a fogamzásgátlók, de az is biztos, hogy régebben allergiás ember sem volt ennyi mint most. Az a rengeteg mesterséges adalékanyag, gyorskaja....
Sőt, a vágás céljára nevelt állatokat pedig biztos telenyomják antibiotikumokkal, hormonokkal. stb. Én úgy gondolom, ezek a dolgok is közrejátszanak.
Ahány bőrdokinál jártam, általában két okot mondtak a hajhullásomra: - genetikai és - hormonérzékenység. Ha hajdiagnosztikára mentem akkor pedig: - felszívódási zavar.
Ezért ha a Cypromix nem használ akkor kilövöm a hormonérzékenységet. Marad a genetika és a felszívódási zavar. Nálunk nem kopasz senki sem, bár a tesómnak is elkezdett hullani a haja.
A felszívódási zavart hogyan lehet kivizsgáltatni? Gasztroenterológus? Gyomortükrözés? Uhhh azt nem szeretném...
Gondolkodom még a colonix kúrán is, de nagyon drága. Hajra, bőrre jó hatása van azt olvastam.
+ lisztérzékeny sem vagyok. Egyszer a háziorvosomnak jutott eszébe, hogy a lisztérzékenység egyik jele a hajhullás többek között. Vettem egy gyorstesztet ( titkon remélve, hogy az vagyok)de negatív lett.
Köszi berka01 :-) ha lesz változás beszámolok
a kerastase-ról én is csak jót hallottam, de most két orvos is élből az Alpicort-F-et javasolta (régen Regain-t használtam, mert egy hajátültető doktor a legrendesebb akivel valaha találkoztam ezt javasolta, akkor még mondta nem műtené meg a fejem, mert még van menthető hajam...most már lehet elvállalna :-), úh megint megvettem az Alpicortot és most Istenemre mondom végig csinálom...egyébként ahogy olvasom télleg mindenkinek más válik be és ezt nagyon furcsálom...
Nekem teljesen normális a tesztoszteron szintem, mégis a férfiasan kopaszodom. :(
Nekem a hajhullás tulajdonképpen, már úgy ahogy megállt, de valahogy vissza szeretném dúsítani, mert nagyon kilátszik a fejbőröm.
Most én is azon vacilálok, hogy melyik szert próbáljam ki. A thaiföldi hajnövesztőt, ami természetes anyagokból van, de bizonytalan a hatása, vagy a jól bevállt kerastase-t amiről egyelőre nem lehet tudni, hogy a folyamatos használata milyen mellékhatásokat okoz.
Árban mindkettő horror.
Idén még nem vettem új cipőt, ruhát magamnak, minden pénzem a fejemen van :(((
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!