Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Ez tényleg így van:-)
Nekem nem is a nővéssel van bajom, hanem, hogy rohadtul hullik és ritkul, nővekedni nővekszik a hosszúsága mint a fene.
Igen ez így van,az egyik hozzászóló írta is,hogy egy jól menő budai hajklinikán ,mondták Neki,hogy a fejbőr a legtöbb tápanyagokkal ellátott testrész,a hajszál akkor is vígan elél,ha hetekig nem ennénk semmit.
Én is tömöm magamba a sok hajvédő készítménnyt,pedig- és most tudom,hogy visszataszító lesz amit írok-,de még a halottaknak is nő a hajuk:S Ők aztán semmit nem esznek már
talán az használ a legjobban, ha méltósággal viselik.
egy barátomat nagyon öregítette a tonzúrásan kopaszodó, ritkás, "öreges" haj - a megmaradt hajszálai is furcsán gyengék, vékonykák és deformáltak voltak. egyszerűen kopaszra borotválta a fejét, és húsz évet fiatalodott.
Igen, ezen már én is elgondolkodtam,hogy sok hajléktalannak annyi haja van,hogy allig fér el a fején. De tényleg.
Egyébként biztos ,hogy a gének is számítanak.
Ez a sok kencefice,gyógyszer,mindenféle szer, szerintem csak üzlet....
Már én is rengeteg pénzt elköltöttem erre,egyik sem használt. Már rég nem szedek semmit és nem is fogok,mert szerintem ez csak az üzletről szól.
Ez jól hangzik, de tudod, ha nekem most annyi ötezresem lenne, ahány labort, hormontükört, hőtérképet, "góckutatást" csináltattam a 10 év alatt akkor most gyorsan vennék egy Aston Martint.
Úgyhogy, egyelőre csak így "trükközéssel" lehet valahogy megakadályozni a kopaszodást.
Egyébként mondok én nektek valamit. Nézzétek meg némelyik hajléktalannak, ill. alkesz nőnek a haját. Dús és erős. Pedig kötve hiszem, hogy vitaminokat szed, meg mindenféle különleges samponnal ápolja. Max. lehet, hogy a sörben lévő sok B vitamin segít, de nem kopaszodnak az biztos. Vagy ott vannak az india nők. Eladják a gyönyörű hajukat, mert éheznek és ebből csinálnak pénzt. Szóval a hajhullás oka egy nagy-nagy rejtély marad, és persze ezért jó üzlet is.
Lányok!!
Hallottam, hogy a csalán mellé levendulát, körömvirágot, kamillát és rozmaringot is lehet főzni...kipróbáltam, még semmi sajna...de valamelyik jó tartást ad...legalább nem kell fixáló habot használni.
Szia! Többfélét próbáltam, de végül a Humet-R-nél maradtam. Ebben benne van minden ásványi anyag, és nyomelem, nem kell külön-külön megvenni.
Van benne többek között vas, magnézium, szelén, cink, kálium stb.
Nagyon jól felszívódik. Egy üveg kb. 5000 forint, és egy hónapig elég. 2-3 havonta csinálok egy kúrát.
Szia:)
Én is örülök,hogy végre találtatok valamit,ami okozhatja,remélem ezen a szálon el tudsz indulni.
Azért olyan könnyen nem halnak el a hajhagymák,mikor terhes lettem 3x-osára dúsúlt a hajam,pedig azt hittem,hogy nekem már lehet el i haltak,pedig nem csak stagnáltak.MOst is ebben bízok,hogy stagnálnak.Szóval ne aggódj,szorítok,hogy ez legyen és végetérjen ez a egész.
Nálam is van némi javulás ,az Elevit terhességi vitamin most jó néhány hajszálat visszahozott a homlokomnál( nem eleget sajnos),de még csak 1,5 hónapja szedem remélem lesz több is.
hát, nem biztos hogy ettől van és .. kinő még egyáltalán (pl elhaltak a hajhagymák, stb) de azért bizakodom.
írtam már priviben! :P remélem megkapod!!:P
Szia berka.... írtam neked privit, ha tudsz kérlek írj nekem...előre is köszi:-)
Én is szedem Bio C- cinket. Épp ma számoltam össze, hogy 7 féle "szart" szedek: Revalid, Forcapil, A vit, E vit, Bio-C-cink, Varga féle hajcsepp, csalánöblítés, és már be van izzitva a HairClinic.
Örülök, hogy meg van az ok, hajrá:-)
Eladó két doboz spectral dnc bontatlanul 7000/db
andrea740906@gmail.com
Hát ez érdekes dolog, ugyanis csak akkor kezdett igazán sűrűsödni/visszanőni amikor már a hajszeszeket is használtam.
Még annyit, hogy nem árt néha cinket is szedni, állítólag ez kedvezően hat a hormonokra, ha valakinek ilyen eredetű a hajhullása, akkor ez segít. Én ezt is szedem.
Van egy jó kis készítmény, a Humet-R amiben minden ásványi anyag benne van és nagyon jól felszívódik. Nem okoz szorulást mint a legtöbb vas-tabletta.
Két hátránya van, az egyik, hogy nem túl kellemes ízű, a másik meg, hogy jó drága.
Amennyit leírtál, az szerintem sem sok, természetesnek tekinthető. Ennyitől nem ritkulhat meg a haj. Nekem ennél sokkal több hullt elég hosszú ideig, mégsem lehetett észrevenni a ritkulást! Igaz, nekem is elég dús hajam van!
Úgyhogy ne aggódj, szedd a vasat és a vitamint, és sok szerencsét a műtéthez!
sziasztok, körülbelül egy hónapja vettem észre hajmosás utáni fésülködésnél azt a bizonyos ijesztő hajcsomót, ami megindított a lejtőn. Az említett darab körülbelül 50 szálból állt, és előtte legalább két napig nem fésülködtem, mindenesetre nagyon megijedtem, egyébként is érzelmileg megterhelő időszakban voltam épp. A mai hajmosás alkalmával ettől is több hajszáltól vettem búcsút, igaz, már két napja föl volt kötve a hajam egyfolytában és le sem engedtem, így egy szál sem hullott ki. Amikor nem mosok hajat akkor olyan napi 20-40 szál távozik, ennek fele fésülködéskor, a mai ijesztő délutánt leszámítva nem tapasztaltam, hogy a hajhullás mértéke növekedne. A párnámon és az ágyamon alig találok, de napközben a ruhámon vagy a földön mindig fölfedezek párat. A hajam hosszú és dús, anyukám szerint mindig is ennyire hullott, és ez egyáltalán nem kóros, csak bebeszélem magamnak. Egyelőre szélesebb sávban vélem látni már a fejbőrömet néha a választék mentén, de magam sem hiszem, hogy tényleg így van, összefogva ugyanannyinak látszik, mint volt.
Voltam nemrég fodrásznál is, vágatni az aljából, de nem mosta meg hozzá, csak kifésülte, de azt mondta, hogy egyáltalán nem hullik. Tudni kell még azt is, hogy mindent elolvastam a neten a témában, és tudom, hogy idült gyulladástól is hullhat a haj, és hát nekem olyanom, jelentem akad, a mandulámon, majd most veszik ki nemsokára. Mindenesetre a hajhullásom nem tudom egyáltalán hajhullás-e, illetve a mandulám okozza-e vagy sem. Azt hallottam, akkor foltokban hullana, amiről talán hála az égnek nincs szó. Teljesen tanácstalan vagyok, most vasat szedek meg c vitamint, az utóbbi többmindenre jó a hajamon kívül is, és vashiányra egyébként is hajlamos vagyok.
Azt is tudom, hogy attól is hullhat, hogy ezen stresszelek állandóan.
A véleményetek érdekelne mielőbb, szerintetek ez egyáltalán hajhullásnak tekinthető? vagy megint hipochonderkedem csak? Ekkora veszteségtől ugye még nem ritkul meg?
sziasztok, alátámasztom, mert használom, igen, vannak élőhajas póthajak. csattal felrakod (4db) és leszeded ha hazaértél (először én is röhögtem a gondolaton, aztán eljött az a pont, amikor már rákényszerültem). én használom 1 éve.
Szóval, mint nehéz eset, túl sok-sok kivizsgáláson (minden ok), arról tudok beszámolni, új fejleményként, hogy a gastroent.án gyomortükröznek nemsokára, mert (én az OKOT akarom tudni!) és helicobacter pylori pl. okozhat erős hajhullást. persze kellett hozzá a gyomorégésem, rosaceám, ekcémám is, h gyanakodjak és elmenjek. Én mellesleg leálltam a kerastase-ról és utána hullott ki a cucc, ami elvezetett a póthajakhoz, és ... sajnos ... most ismét visszállok a kerastase-ra, m nem találtam jobb csodaszert (kvázi "örökre" szedni kell). Viszont NE itthon vegye meg senki 43ezerért, külföldről behozatva 30 alatt van. persze a netes rendelésem nem jött még meg, de reménykedem :P.
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!