Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Sziasztok!
Sajnos én is hozzá tudok szólni ehhez a fórumhoz. Több mint 10 éve van hajhullásom és ez idő alatt szinte mindent kipróbáltam. Teljesen egészséges vagyok, nincs vas ill. vitaminhiányom, góckutatás különböző szakrendeléseken mind negatív, hormon és vérképemben sincs semmi megcsillagozva. És mégis egyre jobban ritkul a hajam.
Ez idáig egyetlen egy magyarázatot kaptam, ami az volt, hogy valószínű érzékenyebb vagyok a tesztoszteronra mint bárki más. Így kb. egy hete elkezdtem szedni a cypromixet, hátha tényleg ez majd segít. Ha viszont a 3. levél alatt sem történik javulás, abbahagyom.
Sziasztok!
Én is hajhullással, vagyis ritkulással küzdök már 4 éve. Mert hogy nekem nem hullik csak ami a normális, de viszont nem nő újra úgy ahogy kellen.Rising termékeket használok rá, nem rossz termék, bár mégse nő úgy a hajam ahogy kellene és nagyon drága. A korpát azt szépen eltüntette, erősítette is a hajamat, de mégis folyamatosan ritkul, sztem már fele annyit hajam van, mint volt. Hajgyógyász azt mondta hogy a stressztől van, hát nemtudom....Vitaminokat szedek, az is sokat segített, sokkal erősebb lett tőle, és a körmöm is, mert régebben az is nagyon gyenge volt. Ja és jógázom, azt midenkinek ajánlom, tényleg nagyon jó hatással van ez egész szervezetre. Én jóga óra után mindig úgy érzem mintha könnyű lennék, bár másnap jön az izomláz :D!
És most ott tartok ,hogy a fejbőröm az kilátszik, próbálom úgy elválasztani a hajam, hogy minél kevésbé látszódjon a fejbőröm, de hát ha nincs haj akkor....
Az lenne a kérdésem, hogy ismeri e valaki a thaiföldi hajnövesztő szereket. És hogy mennyibe kerül? Bár gondolom jó drága, de ha segít bármennyit kifizetek, csak nőjjön vissza a hajam. Nem könnyű nem stresszelni, főleg ha belenézek a tükörbe...na akkor elkap a sírógörcs.
Válaszokat előre is köszönöm, mindenkinek sok sikert és kitartást!
szia kebili, örülök a levelednek. (arccal már kevésbé merném :P) Hordok fél-parókat (fejtetős). Hát, azt mondják, a candida diétát 6 hónapig kell csinálni, vagy elkezdeni sem érdemes. Én most tartok a 3.hétnél és mondhatom, elég kemény. De, az az igazság, hogy 3-4 utánra ígérték a javulás első jeleit. Mondjuk, több minden mellett ezütkollodot is szedek. Több hasonló tünetünk van (ekcéma, fáradékonyság), beszámolok majd az eredményekről. Ha lesznek :PP
Te egyébként a Voll-on voltál?
(Próbáld az adatlapomról az eddigi hozzászólásaimat elolvasni. össze vannak szedve, mindenkinél, azt hiszem "interaktivitás" vagy milyen címen, és akkor nem kell itt böngészni. Hátha találsz benne érdekeset. és kereshetsz priviben is.
Sziasztok! Berka01 minden tiszteletem a tiéd, nagyon bátor vagy, hogy kiteszed a képeidet közszemlére!
Én eddig a "Diane35 a hajhullás oka" témára írogattam. (Röviden rólam: két és fél éve hullik a hajam, miután abbahagytam a Diane-t. Leleteim negatívak, drága kenceficéket és bogyókat próbálgattam de eredménye nem volt. A hajam az ritkul napról-napra, lelkileg nagyon megvisel.)
Én is elmentem ezév elején biorezonanciás kezelésre, ahol azt mondták, hogy nagy valószínűséggel a vastagbelemben elszaporodott a candida gomba, ezért nem tudnak felszívódni a hajnak is szükséges tápanyagok. Én megörültem, hisz a candidára jellemző egyéb sok más tünetet is produkáltam (produkálom)a hajhulláson kívül (pl, ekcéma, bőrviszketés, fáradékonyság), na most kitakarítjuk! Kaptam özön bogyót, ami a szervezetből való kipucolásukra irányult, meg homeopátiásokat a hajra, amiket szorgalmasan szedtem és csináltam a candida diétát, igaz csak 6 hétig, mert ekkorra már úgy gondoltam lennie kellene valami javulásnak, de nem történt változás. Én a nagy édességfaló pedig feladtam. 40000 forintomba került kétszeri vizsgálat és a bogyók. További kontrol is lett volna de annak már nem láttam értelmét.
Egy hónapja székletmintát küldtem candidára, ami eredménye az lett, hogy nem tenyészett ki gomba belőle. A hajam viszont hullik, persze nagy valószínűséggel semmi köze a candidához. Viszont hogy mi lehet az oka, azt szerintem soha nem fogom megtudni :-(
Visszatérve a fotókra, nekem vizes állapotban hajmosás után borzasztóan néz ki a fejem, alig takarja néhol haj a fejtetőmön. Szárazon a válaszvonal vastagodik egyre és hátul is áttetszik a fejbőröm a pár szál hajam alatt.
Berka01, te hordasz parókát, vagy póthajat vagy valamivel ellensúlyozod a hajhullás okozta hiányt?
sziasztok, ismét visszalátogattam. hogy vagytok? igyekezzetek nem stresszelni, tudom, hogy mennyire nehéz, nekem sokkal kevesebb hajszálon sikerül néha kiborulnom.
egyébként az én hajam szerintem viccelődik velem, a múlt héten nem is hullott, volt olyan, hogy a fésűben egy törött vég volt összesen és semmi más, olyan napi 10-15 szál azért csak elment, de hát az gyakorlatilag semmi. most meg megint hullik jobban tegnap óta, olyan napi 50 szál körül lehet. komolyan arra gondolok már, hogy a hajam frontérzékeny vagy valami módon a ciklusomat követi.
a bánfi sampont egyébként mindenkinek ajánlom, lehet, hogy keveset ér, de én úgy vagyok vele, hogy nagyjából normál samponárban van, és hajat mosni meg úgy is kell valamivel.
Érdeklődnék szed-e valaki Greenmix 9 kapszulát? 5. hónapja használom, és szeretném kizárni mint lehetséges okát a 3 hete kezdődött hajhullásomnak.
Köszönöm előre is.
szia, te férfi vagy úgy látom :P, leírom amiről hallottam, h hatásos nálatok: minoxidil és rogain v regain, finasterid (nézz utána, ez utóbbinál felmerül a nemzőképesség csökkenése mint veszély. remélem jól emlékszem, checkold le)
a thaiföldi cuccról itt írtak már a fórumon, azt hiszem dícsérték is (keress rá)
alpecin koffeines sampon+hajszesz + és a többi... kinek mi válik be...
Sziasztok, 27 éves vagyok, és kb 1 éve észlelem magamon a férfias hajhullás tüneteit (főleg homlokomon, két oldalt.) Egyelőre nem vészes a helyzet, de szeretném megőrizni még meglévő hajkoronámat. Mit tanácsoltok?
Hallotam egy thaiföldi ayurveda csodaszerről.. A nevét nem mondom ki, mert reklámnak minösül, viszont rá tudtok keresni google-ban. Ezt probálta már közületek valaki? Nagyon jókat irnak róla a neten, de nem bizom benne.
hú, aki horrort akar...: feltöltöttem az előbb képeket a tar fejemről (arc nélkül persze:P ) sírok, ha ránézek. Felülről soha nem látom magam :P és szemből nem tűnik ilyen rossznak a helyzet. (aki rosszabb állapotban van, attól elnézést kérek a siránkozásért, akinek több van, örüljön :PP)
Úgy döntöttem, mielőtt újra visszatérnék a kerastase-ra, megvárom a biorezonanciás kezelés és (bél)tisztítókúra eredményét. (6 hónap) 1 hete csinálom a diétát, a pasas azt ígéri, hogy kinő a hajam kb 3-4hónap múlva, ha kitakarítom a gombáimat, bacikat és parazitákat, amik a toxinokat termelik és nem engedik a tápanyagok normális felszívódását. (mondta, h csináljak fotókat :P. Hát, itt vannak) Tudom, hogy hihetetlen, de többször éreztem a napokban a fura bizsergő, csípő érzést fejtetőn....mint amikor nőtt a hajam a kerastase-tól. (de régen is volt...:P)
szia, én amióta a lush-tól a new hair -t használom, nem zsírosodik a hajam abnormálisan.
asszem itt a fórumon olvastam, még hónapokkal ezelőtt.
A Varga hajcseppet, Revalid sampont, kapszulát,
különböző márkás hajszeszeket már mind kipróbáltam, de természetesen mindig betartottam a kúrára vonatkozó időt, sőt még mindig meg is toldottam. A száraz sampont is használam, de ritkán mert állítólag a hajgyógyász szerint eltömíti a hajhagymákat amitől nem lélegzik a hajszál. Lehet hogy nem pontosan idéztem, de valami ilyesmit mondott a száraz samponra. Most egyenlőre nagyon reménykedem, hiszen ezeket a szereket még soha nem próbáltam ki és talán használni fog. Még nagyon az elején tartok, de ha lesz javulás, azonnal írni fogok róla.
Szia!
Üdv a klubban! ;-)
Nekem a Hair Clinic használt, 10 éves hajhullást csökkentett ill. állított (?) meg, de csak kb. 6 hét után észleltem valami változást. Használtam én is Alpecin sampont, nem volt rossz, állítólag rajta kell hagyni 5-10 percig a hajon, volt aki még be is bugyolálta a fejét. Szép fényes a haj, talán kevésbé zsírosodik, csak az a hátránya, hogy nagyon leszívja a színt a hajadról. Én színezőt használok, és ettől a sampontól 2 hét után teljesen ledobta a hajam a színt. Egyébként az egyik legjobb sampon, a sok közzül.
Szia:)
Hát...Diane35...annyi a változás,hogy nem zsírosodik olyan sűrűn,3 napig tuti jó,5-6 naponta mosok hajat.
Sajnos nem lehet visszanyerni vele a régi hajzatot ezt nem a bőrgyógyász állapította meg,hanem ÉN:(
A zsírosodás megállásán kívűl más pozitív tulajdonságát nem vettem észre a diane-nak pedig ma kezdem el a 8. levelet.Némi hajváltást érzékelek,a homlokomnál vannak 1 centis hajak,de ezek az Elevitre és a Hair clinicre vezethetők vissza.
Nagyon kedvezően befolyásolja a hormonháztartást a következők:
-Jódozott só használata
-Cink
- a hormonháztartás normálizálására(tesztoszteron szint lentartása,prolaktin lentartása stb)SZÓJALETICIN(lehet rosszul írtam) és LIGETSZÉPE KAPSZULA
Jövök még..csak nem jó beleolvasni ebbe a fórumba,úgy elkeserít,hogy olyan kevés a javulás...:-((((
Varga féle hajcsepp?
Száraz-sampont próbáltad már? Felszívja a "zsírt" a hajról és akkor nem kell olyan gyakran hajat mosnod.
Sziasztok!
Nekem kb. 14 és fél éve hullik a hajam. Az első gyerekem születése után kezdődött és azóta sem állt meg egy kis időre sem a hullás. Már mindent kipróbáltam amit csak javasoltak. Most fogom először próbálni a HairClinic kapszulát az Alpecin C1 koffeines samponnal és hajszesszel. Valaki használta már ezt a kombinációt és mi volt a hatása? Volt már olyan készítmény, amitől apró pihés hajszálak nőttek, de sajnos amint elérte az 1-2 cm-t, a fésűbe meg is találtam a kihullott szálakat. A hajvizsgálat kimutatta hogy a stressz és a hormon változás okozza a hajhullásomat. Na de mit lehet erre tenni. Attól a tanácstól hogy ne idegeskedjek, már torkig vagyok. Ha valakinek ilyen a természete, az szerintem nem tud rajta változtatni. Az tény, hogy minden apróságot a lelkemre veszek, amire más legyint, az engem megvisel. Egyébként 2 napja találtam erre a fórumra és nekem nagyon tetszik. Annak ellenére hogy nem mindenkinek használ ugyanaz a kapszula, sampon, szesz stb. mint a másiknak, de nagyon jó ötleteket lehet egymásnak adni. Tanulságként írom, hogy amikor a gyerekem születése után elmentem egy bőrgyógyászhoz (férfi volt) azt mondta hogy addig míg a bőrgyógyászok is kopaszok köztük ő is)ne várjak semmit ami használ a hajhullásomra. Bár igaz ez már kb. 10 éve volt. Ennyit az orvosok tanácsairól. A sok szesztől, sampontól, pakolástól amit próbálgatott rajtam, iszonyúan zsíros lett a hajam. Azt mindenesetre észrevettem, hogy amikor frissen mosok hajat, alig hullik a hajam, de amint fokozatosan zsírosodik, a hajhullásom is erősödik. Sajnos, eddig még zsíros hajra sem találtam egy jó sampont, ami használt volna. Ha van javaslat, ötlet akkor örömmel várom.
A lecitin kapszulát írtam és mi frontérzékenységre szedtük eredetileg és kinőtt rengeteg új hajunk.Állítólag a szója olajban nincs fitoösztogén, de mégis nől a haj. Nem igazán tudom,de használ. Vitaminokat is használunk.
Hát ez egyénenként más. Nekem majd 2 hónapja hullik a hajam, mondjuk én tudom az okát. De olyan brutál, hogy már bőgtem is miatta. Egyszerűen már nem merek hajatmosni és fésülködni. Sőt már pszichésen tépkedem is. Én pillanatnyilag 8 féle szart szedek: Revalid, Forcapil, Hairclinic, Cink, A vit, E vit, Vargaféle hajcsepp és csalánból főzett és hajmosáskor azzal öblitem.2 hete szedem ilyen extrémló dózisban, most egy kicsit csökkenteni fogom, mert ezt még én is sokallom, csak gondoltam egy kicsit "meglököm" magam.
Pszichés tényezők negatívan befolyásolják, úgyhogy ne stresszelj (persze tudom, hogy nem könnyű). Én azóta nem aggódóm halálra magam (csak félhülyére:-)) mióta megnéztem és felhívtam pár póthaj készítésével foglalkozó szalont, ahol kifejezetten ilyen problémákkal foglalkoznak és van úgynevezett fejtető sűrítés, csatos megoldás, ami teljesen láthatatlan. Olvass utána, üsd be a "gugliba" és egy csomó ki fog jönni. Persze nem olcsó, 2 hét alatt elkészítik. És addig kenegeted meg eszed rá a nyomelemeket B vitamint... hátha közben ihletett kap az ember feje teteje és megáll a hajhullás:-)
Hát röviden ennyi... remélem valamit tudtam segíteni.
sziiiasztok, ollyan boldog vagyok, megjött a netes rendelésünk :o))) a dobozt még nem bontottam ki, majd ketten - m felezünk, de vélhetően nem víz lesz az üvegekben :PP. szóval, itt a mérleg: ami kis hazánkban 43ezer forint, az külf.ről behozatva, internetes webáruházból online vásárlással,28.500 ft. 6 nap alatt ért ide, airmail+magyar posta logisztika szállította. :o)))
ki lehet esetleg mással is próbálni, krémek, parfüm, plusz egy csomó hajnövesztő szer van, amit itthon ugyan nem ismerünk, de a máshol a világban használják....
Köszi a tanácsot, megfogadom! Nekem 18 éves koromban kezdődött. Én sem szedtem soha fogamzásgátlót, festeni néhányszor festettem, ennyi!
Sok sikert a dúsításhoz!
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!