Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

1174. 5e48d37001 (válaszként erre: 1164. - Rovely)
2009. szept. 2. 07:17

Hát igen,kisértetiesen hasonlít a mi esetünk,az eltérés csupán annyi,hogy Én a szoptatás utáni prolaktin csökkenéstől fogytam.

Nálam rögtön kizárták a PCOS-t,de ha a vérképen nem magas a tesztoszteron akkor már nem is lehetsz PCOS.Testsúlyproblémáid sincsennek,úgyértve nem vagy túsúlyos,pedig ez is egy erre utaló tünet.

Az a baj,hogy csak találgatnak,hogy mi lehet bizton nem állapították meg,hogy a hajhagymáim érzékenyek a DHT-re.

De szerintem is ez áll a háttérben,mert mindig akkor jött az állapot romlás,mikor valamilyen hormonális szakasz végetért nálam.

19-20 évesen ért véget nálam a serdülőkor,én nagyon későn keztem el menstruálni is,szerintem ez volt az első szakasz ami megviselte a hajamat hormonálisan.

Most a szoptatás utáni időszak,a 3. gondolom majd a változó kor lesz,akkor is ritkulni fog.

Az az érdekes,hogy nálunk a családba mindenkinek erős haja van,egyedül nagyapám kopaszodott,szerintem Én az Ő haját örököltem.

1173. 5e48d37001 (válaszként erre: 1161. - 31bc25d879)
2009. szept. 2. 07:07
Sajnos nem tudok,címet,de Berkának,ha írsz priviben szerintem megadja,hogy Ő honnan szerezte.
1172. berka01
2009. szept. 1. 22:37

sziasztok. megint jártam egy új helyen: biorezonancia. a gastro-n utoljára helicobactert /okozhat hajhull.t/ találtak, de nemtom akarok-e 3féle antibiot.t szedni rá. egyszóval még ide elmerészkedtem a biorezo-ra, és belevágok!! még a gastro-s kezelés előtt (helyett? ha jól sikerül): a lényeg olyasmi, h áll.lag elszaporodtak bennem a bacik, paraziták, gombák és ezért vannak különféle tüneteim. ekcéma, derékfájás, allergia, rosacea, candida hüvelyben, stb (a hajhullás is tünet) Erre azt mondta a term.gyógyi, h 3-4 hónap és elmúlik a hajhullás, ezzel nem is foglalkozik, m nem a hajhagymáimmal van baj, hanem a vastag- és vékonybeleimmel+gyomor, a kis élősködők miatt tropa a bélflórám, nem szívódnak a tápanyagok. tele vok toxinokkal, plusz el vok savasodva. stb stb) A lényeg: általános tisztítás, méregtelenítés. Tudom, bátor vagyok, de belevágok az ezüstkolloidos kúrába (nem csak szájon át). Ezt vagy agyondícsérik, vagy félnek tőle a fórumokon. Plusz candida diéta, és biorezo. Beszámolok majd. A blogban is: hajralanyok.blogspot.com. Póthaj témában + rakok fel majd képet, bár asszem én drágán vehettem (már 2. ember mondott olcsóbbat). Nem kell sírni napi 10 szál haj elhullajtása miatt, nekem 250 ment el a csúnya időkben. ehhez képest a 10... Napi 100 a normál. mindegy. A 25 szál/hagymát én is olvastam, kicsit rosszul is érintett :o((. Dúsulást mindenkinek!

Ja, a netes rendelés csak megjön a héten (lookfantastic). Ha nem is kerastase-t, de mást is érdemes lehet külf.ről beszerezni. főleg, ha hasonló arányú az árkülönbség. (ha nem jön + a csomag, véleményt változtatok:P. Egyébként mi összeálltunk 2en és felezünk, úgy rendeltük, m a nagy csomag jobban megéri. Amúgy sok más, számomra ismeretlen márka/termék is van hajhullás-kopaszodás ellen, ami tán olcsóbb a kerast.nál)

1171. kerkira (válaszként erre: 1169. - F64f0d9a69)
2009. szept. 1. 20:18
Na ez a lecitin még nekem is újdonság, lehet, hogy kipróbálom. Melyik mlm? AV vagy Önet?
1170. kerkira (válaszként erre: 1163. - 31bc25d879)
2009. szept. 1. 20:16

Nyugi Demediná! Légy kitartó és valamelyik biztos használni fog.

Egyébként én többször szedtem Revalidot, és ha van hajhullás elleni gyógyszer aminek nálam csak mellékhatásai voltak, akkor az a Revalid. Olyan étvágyam volt tőle, hogy egy fél lovat meg tudtam volna enni, ráadásul a sok élesztőtöl folyton fel voltam puffadva, és a hajam ugyanúgy hullott továbbra is. De! Van egy barátnőm, aki hajhullás téren az a tipikus reménytelen fajta. Eleve vékony szálú, szöszös valami van a fején, nem is nevezném hajnak, és elég erősen kopaszodott. Elkezdte szedni a Revalidot, és szinte csodát tett vele. Fél év alatt annyira besűrűsödött, hogy már alig látszik a fejbőre.

Szóval mindenkinek más szer válik be!

1169. f64f0d9a69 (válaszként erre: 1166. - 31bc25d879)
2009. szept. 1. 19:22

Én mlm-est használok, de a lényeg: 1200mg szójaolaj van benne. Csak napi 1db-ot szedtünk(most csak hébe hóba,galád módra)De így is bújtak elő a hajszálak és szempillák.Erre nem is gondoltunk, de tetszik!

Azért a vitaminok, ásványi anyagok is kellenek.

2009. szept. 1. 19:01
Tudom...de ugyanakkor ajánlják is még csak 6-ot szedtem be. Egy levéllel vettem, a legkisebb NE-t és 20 db van benne és nem szándékozom többet beszedni 10-nél vagy 20-nál. De Te vagy a 3. aki ezt mondja, úgyhogy lehet, hogy megállok 10 szemnél.
1167. rovely (válaszként erre: 1163. - 31bc25d879)
2009. szept. 1. 18:54
annak is utánanéztél, hogy miből mennyi az ajánlott bevitel? nem lehet ezeket a vitaminokat túlszedni? mivel már két bőrgyógyász is óvva intett, hogy az A vitamin túlzott szedése is okoz hajhullást.
1166. 31bc25d879 (válaszként erre: 1165. - F64f0d9a69)
2009. szept. 1. 18:54
ki fogom próbálni...pontosan melyik és mennyibe kerül? Mert már mindennek van vagy 5 fajtája:-)
1165. f64f0d9a69 (válaszként erre: 1163. - 31bc25d879)
2009. szept. 1. 18:50
Én a szója lecitin mellett teszem le a voksot, mert mi itthon hárman teljesen más miatt szedtük és mindannyónknak látványosan sok új hajszálunk nőtt. Ez a kedvenc mellékhatásom...
1164. rovely (válaszként erre: 1155. - 5e48d37001)
2009. szept. 1. 18:49
Hát nem emlékszem pontosan,de azt hiszem jobb volt..legalábbis a mostanihoz képest, bár lehet, hogy most már beléptem abba korba, hogy jobban hullik, ki tudja mi lenne ha most is szedném. Azért kezdtem el szedni, mert a hajhullásom miatt a bőrgyógyász ezt javasolta. Most sokkal jobban zavar a problémám, mondván a hajam nem csak hullik, de a meglévő hajszálak is vékonyodnak. Akkoriban azért hagytam abba, mert sok mellékhatása volt a Diane-nak, amit elpanaszoltam a nőgyógyásznak, aki a váltást javasolta Belara-ra, mivel az nem olyan erős, ahogy ő mondta...na mondom ő is jól felvilágosított a tabl szedése előtt. Voltam akkoriban egy hajátültetési klinika ingyenes konzultációján, ahol a kanadai doki azt mondta, hogy 18 évesen korai volt belsőleg hormon kezelést adni, ő csak a külsőleges kezelést ajánlotta. No ekkor hagytam fel a tablettával...és lehet itt még jobban megindultam a lejtőn...egyébként Anonima hasonlóak a tüneteink nekem is most 20 évesen indult be látványosan a változás, úgy hogy már tényleg foglalkoznak Velem az orvosok és nem hajtanak el mint 16 évesen, mikor azt mondták mosolyogva, hogy jajj nekem sose lesz kevés hajam...csak én láttam az anyukám esetét és már éreztem, hogy hasonlóan én is örökölhettem...és most én is pár hónap alatt leadtam 6 kilót csak úgy, semmi diéta és nyár elején kezdődött újra...most csütörtökön megyek nődokihoz, aki megvizsgál hátha pcos-ra utalnak a tüneteim...de szerintem mint említettem én is a DHT-ra vagyok érzékeny és akkor nincs más mint a Diane vagy a Belara csak ezeket sem lehet örökké szedni és hát még előttem van egy szülés és a változó kor is ami megint csak előhozza a hormonháztartás felborulását...remélem Neked beválik a Diane-35. Írok majd a nődokinál tapasztaltakról...Nálad ezek szerint kizárták a pcos-t? Illetve bizton állítja az orvos, hogy csak érzékeny vagy a DHT-ra? Akkor ez is androgén alopécia?
1163. 31bc25d879 (válaszként erre: 1162. - GreenFairy)
2009. szept. 1. 18:42

figyu...a 60 szálnak úgy örülj, mint majom a farkának:-) az egyáltalán nem kóros, de komolyan. Nekem egyik reggel, fésülködéskor, pedig ritka fogú fésűt használok és alig érek a fejbőrömhöz 120 szál jött ki, nem voltam rest megszámolni. És akkor még ami a párnámon, a lepedőmön és a parkettán volt, nem is számoltam, + az egész napi... hát ne tudd meg. Úgyhogy nyugi, bárhol nézed: tudományos cikkekben, egyébb hajgyógyászattal kapcsolatos forumokon a napi 50-100 normálisnak tekinthető és élettani.

Egyébként most összenéztem a forcapilban, a revalidban és a hairclinicben lévő összetevőket. Hát csodálkozni fogtok: a Revalid viszi a pálmát, minden benne van ami a másik kettőben. Én most mind 3-at szedem, megpróbálom 2-3 hétig, adok egy kis lökést a fejbőrömnek. Sokáig nem merem, nem akarom, hogy a májam és a vesém is megviselődjön + szedek cinket, A vit, E vit csalánöblítés és Varga hajcsepp. Még valami ötlet?? :-)

2009. szept. 1. 18:27

üdv újra! egy időre annyira megnyugtattatok, hogy fésülködésnél mindössze négy szál jött ki, rá másnap pedig nyolc, utána napközben még 10-10, de most megint rossz passzban vagyok (enyhe kifejezés) és be is náthásodtam, és most jön rendesen, úgy tűnik mintha több hullana, mint eddig, ma legalábbis vagy 50-60 szálnak intettem búcsút, igaz előtte egy teljes napra össze volt fonva. teljesen para vagyok, ma összefogtam és kevesebbnek tűnt. igazából mindig a hajam volt a legszebb rajtam, és rettenetesen félek hogy, mi jön ezek után, csak remélem, hogy tényleg ennyire hipochonder vagyok, és igazából nem is veszítek annyit. néha ha jókedvem van ugyanannyi hajat látok, néha meg látványos ritkulást. azt írják a legtöbb helyen, hogy száz szálig normális, annál még mindig nem vagyok, a múltkor hajmosásos napon is csak 45 jött ki, de ma megint rossz nap volt a hatvannal. szerintetek tényleg normális egy átlag napi 40-50 szál? hajmosásos napokkal együtt átlagolva.

holnap meg kérek bőrgyógyászhoz időpontot, meg nagyon érdekelne ez a hajvizsgálat, amikor megállapítják, kóros-e a hajhullás, mennyi része van növekedő fázisban a hajnak. erről tud valaki valamit? hogy végzik? voltatok ilyenen?

demediná: ne stresszelj, ugyan én is azt teszem, meg sírok, meg nézem, meg megfogok olyan szálakat is amik ki sem hullottak, csak kicsit kiállnak, de attól még rossz útonj járunk. én csak abban bízom, hogy ha elkezdődik a sulim jövő héten az lefoglal eléggé ahhoz, hogy ne is jusson eszembe :)

2009. szept. 1. 17:31

Netről rendelni??? És azt, hogy, hol? Hát nem tudom... azt olvastam, hogy méretet vesznek és a színt és fazont a meglévő hajformához igazítják meg a választék és egyebek, kinek milyen a frizurája. Nekem van egy kolléganőmnek, de most nem használja, mert kezd visszasűrűsödni a haja, (Revalidot szed és Varga féle hajcseppet alkalmazza) de amikor használta észre sem vehetett venni.

ui: ha tudsz netes címet , kérlek linkeld be...köszi:-)

1160. 5e48d37001 (válaszként erre: 1159. - 31bc25d879)
2009. szept. 1. 17:14

Nálam is vannak mélypontok,van olyan,hogy Én is nézegetem a kihullot hajszálak menyiségét,és folyton beletúrok.

De.. ez pszichésen blokkolja a javulást,probálom kizárni ezt a gondolataimból,nálam mindig akkor jött a javulás,mikor túljutottam egy-egy mélypontonm és nem gondoltam mindig csak erre.

Timot vásárolt már póthajat,csak Ő már régen járt erre,nem tudom mi van vele.A netről rendelte,tőle kéne megkérdezni.

2009. szept. 1. 17:05

Mindenkinél más és más ok miatt hullik a haj, nekem már rohadtul elegem van belőle:-)

Már pszichés alapon tépem is...állandóan a hajamon a kezem és azt nézem, hogy mennyi jön ki. Komolyan nézegetem a póthajakat, csak még nem szántam rá magam, hogy elmenjek és testközelből megnézzem. Aki tud és használja írjon erről is.

1158. 5e48d37001 (válaszként erre: 1157. - Ice kuszi)
2009. szept. 1. 16:53

Nekem 20 éves koromtól hullik,pedig Én aztán soha nem festettem,nem daueroltam,nem lakkoztam,nem szedtem fogamzásgátlót és mégis.Akkoriban volt egy jelentősebb ritkulás,olyan 20 éves kormban elvesztettem a hajam kb negyedét.Utána folyamatosan hullott,de mindig nőttek az új hajszálak.Amikor terhes lettem,hihetetlenül bedúsúlt,hát hátközépig ért,szóval olyan 15-20 centit nőtt 9 hónap alatt.Nekem a szoptatás alatt nem hullott,illetve normálisnak mondható volt a hullás.16 hónap szoptatás után,mikor abbahagytuk akkor kezdett hullani,ezzel egyidőben diéta nélkül -8 kg 2 hónap alatt.És körülbelül most tavaszra állt meg a hullás,de ez rengeteg pénzembe került már.Szóval olyam májustól -áprilioig tartott. Közel egy év.

A szőrzet az a legellenálóbb. A tesztoszterontól nő,a haj meg pont fordítva a tesztoszterontól hullik.A kettő növekedési és hullási mehanizmusa teljesen más.

Egy kedves fórumozó,aki neves hajgyógyásznál járt,megosztotta velem,hogy a probléma rendeződése után 6 hónappal jelennek meg az első életképesebb hajszálak,Vagyis nálam áprilisban állt meg a hullás olyan októbertől kezdődik majd a dúsulás.Remélem....

Ha Rám hallgatsz a szoptatás után,kezdjél el egy forcapil kúrát,vagy Hair clinicet,de az nagyon drága:(

1157. ice kuszi (válaszként erre: 1156. - 5e48d37001)
2009. szept. 1. 16:34

A felét? Az nem semmi! Kíváncsi leszek, hogy nálam hogy lesz! Szülés után volt egy kisebb hullám, de nem volt vészes!

De neked folyamatosan hullott vagy ilyen hullámokban? Már terhesség előtt is? Milyen hosszan?

Valahol olvastam, hogy egy hajszál kb. 25-ször (nem vagyok benne biztos, hogy pont ennyiszer írták) nő újra! De ha ez így lenne, és ez vonatkozna a testünkön lévő többi szőrszálra is, akkor életünkben csak 25-ször kéne gyantáznunk/epilálnunk a lábunkat, egyéb testrészeinket. Én szerintem ennél már többször csináltam...:-( Tudtok erről valamit? Mert egye kutya, ha hullik, végülis dús hajam van, nem látszik meg pár hónapnyi hullás, de én is attól félek, hogy akkor előbb-utóbb majd nem nő újra!:-(((

1156. 5e48d37001 (válaszként erre: 1154. - Ice kuszi)
2009. szept. 1. 16:23

Szia:)

Nekem már nem hullik,az Én problémám az,hogy a kihullot hajszálak helyére nem nőnek újabbak.

Amúgy a szoptatás abbahagyását követő 1 évben vesztettem el a hajam felét:S

1155. 5e48d37001 (válaszként erre: 1153. - Rovely)
2009. szept. 1. 16:21

És mikor szedted akkor nem hullott?Szebb volt alatta?Mert ha akkor nem volt jelentős a hullás, illetve folyamatos volt a hajváltás,akkor lehet valóban a tesztoszteron ill. a hozzá kapcsolódó dht a ludas.

Amúgy gyógyszer elkezdése utáni 2 hónap és az abbahagyást követő negyedév mindig hullást eredményez,teljesen mindegy ,hogy milyen hormonális gyógyszert szedünk:S

1154. ice kuszi (válaszként erre: 1151. - 5e48d37001)
2009. szept. 1. 16:19
Neked most is hullik? Mert egyszer azt írtad, hogy elmúlt. Állandóan, vagy hullámokban? Nekem minden évben tavasztól őszig-tél elejéig van egy ilyen hullám. Illetve két éve a babázás miatt nem hullik, de gondolom ha abbahagyom a szoptatást akkor kezdődik újra!:-(
1153. rovely (válaszként erre: 1151. - 5e48d37001)
2009. szept. 1. 10:29
Én is igyekszem egészséges életmódot folytatni és rendszeresen sportolok, szerintem a sok vitamin mellett is az étrendemmel elég tápanyaghoz juttatom a szervezetem. Én is a tesztoszteronra gyanakszom és ez ellen nincs jobb ellenszer, mint a hormonális fogamzásgátlás, csak én félek mi van ha abbahagyom, mert volt szerencsém a Diane 35-höz és mikor abbahagytam egy egy éves szünet miatt még jobban hullott a hajam. Egyébként tök érdekes kint voltam félévet ősszel Görögországban és ott olyan jók voltak az ételek, hogy 5 kiló életemben először felugrott és megfigyeltem, hogy sokkal szebb a hajam...akkor semmilyen vitamint nem szedtem...és miután haza jöttem elkezdtem újra a fogamzásgátlót és kicsit fogyóztam meg az iskolai stressz és most nyáron majd sírva fakadok annyira látványos már a változás...ezt fejtse meg valaki :-)
2009. szept. 1. 07:57
Nekem iszonyuan hullik a hajam. :(( Főleg amióta életemben előszőr rászántam magam hogy egye fene befesse egy fodrász...
1151. 5e48d37001 (válaszként erre: 1150. - Fd8e423e9e)
2009. szept. 1. 07:07

Sajnos nem erről van szó.Egészséges életmódot folytatok,nen dohányoztam soha,túlsúlyos nem vagyok inkább vékony (51kg)kategória.Fehérlisztes,cukrozott termékeket nem fogyasztok,candidám nincs.Szóval ezek kilőve.

Sajnos a tesztoszeronra vagyok érzékenyebb,és lehet ettől.

Nálam nem cserélődik,nem nő olyan ütemben,mint amilyen ütemben hullik,ha nincs úgy fésülve akkor kilátszik a fejbőröm is.

A növéssel nincs problémám nekem sem.Az 1cm-t megnövi minden hónapban,de sajnos az elveszített hajszálak helyébe nem nő új.Ami nő az nem jelentős.

1150. fd8e423e9e (válaszként erre: 1133. - 5e48d37001)
2009. aug. 31. 20:52
életmódváltás? ha van súlyprobléma fogyás, egészségesebb étkezés, dohányzásról leszokás, sport? stb... ezekkel erősíti az ember az immunrendszerét. Nekem mindig akkor hullott, amikor stresszeltem hosszú ideig, mondjuk addigra már más jellegű problémáim is voltak... Jah és egy érdekesség, a bőrgyógyászom mondta, hogy amennyi hajam hullik az több a normáltól, de mivel kb. 1 év alatt rövid (5 cm-es) hajamból kb. 30 cm-es nő, ezért nálam gyorsabb a cserélődés. Nálatok nem lehet ilyen?
1149. 31bc25d879 (válaszként erre: 1148. - F64f0d9a69)
2009. aug. 31. 20:27
Úgy legyen:-)
1148. f64f0d9a69 (válaszként erre: 1145. - 31bc25d879)
2009. aug. 31. 20:26

Akkor lassan csak helyrejön!

Én úgy tudom, hogy a C,A,B,E vitaminok harmonizálják, és az esszenciális zsírsavak fékezik,harmonizálják a pm. működését- lenmagolaj,tengeri hal olaj.

2009. aug. 31. 20:24
Háátjah... már teljesen nyomi lettem, megyek leszegett fejjel és szedegetem a járólapról a parkettáról a hajcsómokat, közben az a kényszerképzetem, hogy mindenki engem néz én meg nézem mindenki haját, hogy ki kopaszodik még rajtam kívül:-) Szőrnyű!!! - meg fogok zakkani:-)
1146. kerkira (válaszként erre: 1143. - 31bc25d879)
2009. aug. 31. 20:17

:)) ezzel én is igy voltam, bármit beszedtem volna csak hasson....

vigasztaljon az, hogy valamennyi csak visszajön, nem mondom, hogy teljesen visszasűrűsödik, de nem halnak el a hajhagymák teljesen.

Volt olyan, hogy én is bőgtem. Annyira hullott a hajam, hogy a kollegáim meg tudták mondani, melyik irodában jártam az nap. Bizony!

2009. aug. 31. 20:01
ááá, a pajzsmirigyem túl működik, tudom, hogy attól hullik, szedem is a Metothyrint, de hát több hónap míg helyre áll, ha helyre áll egyáltalán.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook