Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

2344. gyöngyszemü (válaszként erre: 2340. - Rolee89)
2009. dec. 13. 23:40

Nem mert mégcsak most pénteken jutott hozzá a szerhez.

Megnéztem én is most a csládbarát műsort, jókat mondott rola, de én a Vargában is bíztam, majd egy évig használtam de nemsok eredménnyel :-(

2343. berka01
2009. dec. 13. 23:08

a hajhullásstop . hu -n van egy alopecia fórum, az "ottaniak" közül páran kipróbálták az ilzsu-t. tőlük lehet kérdezni, gondolom. én még nem regeltem, de elég durva esetekről olvasni. főleg az szomorít el amikor gyerekekről írnak. úristen mennyire sajnálom őket!!! :o((

a hullikahajam blogra pedig felraktam pár infót erről az ilzsu-ról, pl az árat meg hol lehet kapni

-

a fejemeben még mindig a zselatinos sztori jár, amit köbüki írt. nyáron majdnem műtöttek sérvvel, de addig-addig jártam utána, míg egy magánsebészeten kiderült, hogy nincs is sérvem. (pedig púpom is volt :o) ) szóval, általános kötőszöveti gyengeséget említett. ennek talán lehet a hajhoz is köze....

-

minden hajhagymának üzenem, h kapja össze magát! :o))

2342. berka01 (válaszként erre: 2335. - 31bc25d879)
2009. dec. 13. 22:28

szia demediná, ez a 2 maroknyi szárított csalánlevél és 1-2 szál rozmaringot, levendulát, 1 filter kamilla megfelel annak, amit korábban írtál, hogy "5- 5 gr mindegyikből de csalánból 10 gr"?

a rozmaring az fűszernövény?? vagy szárítottból is van "szál"? és a levendula?? a filter kamilla az kamillatea filter? köszi, berka

2341. sysy66 (válaszként erre: 2335. - 31bc25d879)
2009. dec. 13. 20:07
köszi aranyos vagy hogy válaszoltál:)
2340. Rolee89 (válaszként erre: 2338. - Gyöngyszemü)
2009. dec. 13. 20:06
És a kolléganőd tapasztalt már valami hatást?
2009. dec. 13. 19:26

[link]

Itt a riport, Barkó Judit műsorában volt az örglány. Kb. a 20. perctől. Állítása szerint idáig még mindenkinek kinőtt a haja tőle.

November első napjaiban volt.

Remélem el lehet indítani.

2009. dec. 13. 18:57

A kolleganőm múltkor a Duna tvn láttott egy műsort amiben egy nő dicsérte a "találmányát" egy hajnövesztő szert... Egésszen bezsongott töle, így megis rendelte, meszaglásztam, gyógynövényekből valami lötty, olyasmi lehet mint a Varga cseppek, közel 4ezerért. ILZSU a termék neve utánna nézhettek..

Esetleg valaki használta már? Tapasztalatok?

2337. Rolee89 (válaszként erre: 2334. - Mókica)
2009. dec. 13. 18:41

Tényleg nő tőle? : )

Mióta szeded?

Drága ez a gyógyszer?

Recept nélkül is kapható? : )))

Köszi, szia!

2009. dec. 13. 18:35
Jah, még annyit, hogy amikor leszűröd a beáztatott gyógynővényeket jól nyomkodd ki, hogy mindenható anyag a vízbe kerüljön. Habár a több mint 24 óra alatt szerintem mind kiázik belőle, de azért biztos ami tuti:-)
2335. 31bc25d879 (válaszként erre: 2327. - Sysy66)
2009. dec. 13. 18:32

Szia sysy!

Én úgy csinálom immárom 4 hónapja hetente 2 x minden hajmosás után, hogy csalán, körömvirág, kamilla, rozmaring, levendula (persze a csalán a legtöbb) leforrázom hajmosás előtti napon. Majd másnap hajatmosok, leszűröm, megmelegítem és beleáztatom a hajam és fejtetőm. Előre hajtom a fejem és beleáztatom a meleg gyógynővényes vízbe. Úgy csináld, hogy a lavorba érjen a fejed teteje teljesen és közben locsolgatod és maszírozod a fejed, oldalt, füled mögött, mindehol, majd a végén az egészet a fejedre/hajadra öntöd, szárazra törlöd és formázod, szárítod, ahogy szoktad. Valaki itt azt mondta, hogy a fejen állás is segít, mert vérbőséget okoz. Hát itt is ahogy belehajolsz a lavorba és "nyomod" kissé a fejed a lavorhoz, ez is okoz közben férbőséget. Legalább 5 percig áztasd, ha bírod, lehet tovább is. 1,5-2 lityi vizzel forrázom le a 2 maroknyi szárított csalánlevlet és az 1-2 szál rozmaringot, levendulát, 1 filter kamillát.

Az én férjem is mondja néha, hogy "húúde fű szagod van" de azért ő is örül annak, hogy már nem vagyok kiborulva, hogy mennyi hajam kihullott:-)

Kívánom, hogy neked is használjon. Azt gondolom, hogy helyileg a Varga hajcsepp mellé nagyon hatékony és kiegészítő therápiaként is hasznos.

2334. Mókica (válaszként erre: 2332. - Rolee89)
2009. dec. 13. 18:30

Szerintem próbált te is ki a ricinust:)

Úgy veszem észre mindenki ott kopaszodik ki:(....nekem már nőőő:)..szal próba szerencse:P

2009. dec. 13. 18:18

Drága Rolee!

Mi itt mind kemény és jelentős hajhullástól szenvedünk... Sok minden van és létezik számtalan tbl, hajszesz, kenem-iszom-szedem-dörzsölöm-áztatom, stb. Kinek mi válik be. Olvass vissza és meglátod kinek mi használ. Kívánok Neked sok sikert és "visszanővést".

2332. Rolee89
2009. dec. 13. 15:19

Sziasztok!

Nekem egy olyan problémám lenne, hogy valószínüleg a sok hajfestéstől és a zselézéstől kihullott a hajam a homlokom a két felső sarkában.

20 éves vagyok és már 17 éves koromban elkezdődött ez a dolog.

Úgy vettem észre hogy mióta nem használok zselét és nem is festetem, azóta megállt a hajhullás, de viszont nem akar visszanőni.

Létezik erre valamilyen kenőcs, vagy tabletta, vagy kezelés?

2331. innichen
2009. dec. 13. 15:11
Surusodik is a haj a ricinustol? Az lenne az igazi, varom a hatasat.Mire azok az apro hajszalak megnonek ,kb fel evnek el kell telnie. Akkor mar gondolom surubb lesz a haj. Remenykedem. Masodszor kentem fel,reggel kb 15- 20 szal maradt a mosdoban. Ez mar jo jel....
2009. dec. 13. 13:23
Most olvastam utána a "ricinus" hatóanyagának.Holnap én is veszek,és kenem ,magam mindenhol!Nagyon jó vélemények vannak róla(nem csak itt)
2329. 5e48d37001 (válaszként erre: 2328. - Zsuko84)
2009. dec. 13. 12:54
És te is észrevetted a fokozott hajnövekedést,még a hullás csökkenésén kívűl?
2328. zsuko84 (válaszként erre: 2315. - Innichen)
2009. dec. 13. 11:11
Szia! Szerintem nyugodtan használhatod a ricinust hetente 2-szer. Én minden ősszel és tavasszal, amikor eleve jobban hullik az ember haja, akkor heti 2-szer csinálok pakolást. Nyáron, meg télen viszont csak heti egyszer használom, de ilyenkor is lehet nyugodtan 2-szer használni.
2327. sysy66 (válaszként erre: 2325. - 31bc25d879)
2009. dec. 13. 09:22

szia elárulod nekem ezt a csalános gyogynovényes áztatást hogy csinálod?

én ugy szoktam hogy veszek száritott csalánt biotékában.. pi vizzel felfőzőm..mert a csapviz az tiszta klor:S

és állni hagyom. egy napig. leszurom beletoltom ilyen pumpás flakonba és ezt naponta belemaszirozom a fejbőrbe.csak a párom beszolt hogy büdös.mondom hát gyogynovény szaga van:D

2326. 31bc25d879 (válaszként erre: 2322. - Marticica)
2009. dec. 13. 07:33

Szia!

Nyugodtan szedd! Én 1-1,5 hónapig szedtem egyszerre többfélét. Ravalid, Forcapil, HairClinic, A vit, E vit, Cink, Varga csepp és csalános-gyógynővényes áztatás. Szedd csak bátran egyszerre, nem lesz semmi bajod. A Forcapil is tele van B vitaminnal ami jó a hajnak. Nem mondom, hogy hónapokig szedd, de egy kis lökés therápia nem árt. Én úgy meg voltam ijedve hiszen 1,5 hónap alatt elment a hajam harmada.

Én azt gondolom, hogy 1-1 szer a nehéz esetekben nem használ semmit, kombináltan kell ezeket használni, legalább az elején. És ami a legfontosabb 2 hónapnál előbb nincs látszata, úgyhogy nyugi...

2325. 31bc25d879 (válaszként erre: 2311. - 5e48d37001)
2009. dec. 13. 07:27

Hali!

Nekem is vannak apró "baba" hajszálaim és jelentősen csökkent a hajhullás. Mondhatni napi 20-30 szál hullik ki. Szedem még a haircliniket használom a Vargát és én esküszöm a csalános-gyógynővényes áztatásra. A HairCliniket már csak napi egyet, fenntartó adagként, de lassan leállnék róla, augusztus óta szedem.

Már csak a jövőhéten dolgozom és amikor szabin leszek, fogom kipróbálni a ricinust.

2324. Mókica
2009. dec. 13. 04:44
Nekem is sokkal puhább a hajam és jobb a tartása is, ma fogom másodszorra bekenni...
2323. Mókica (válaszként erre: 2315. - Innichen)
2009. dec. 13. 04:42
szerintem nyugodtan kend fel:) én is 2× fogom hetente;-)
2322. marticica
2009. dec. 12. 22:34
Sziasztok, pár napja nem jártam itt...sokat írtatok azóta, vissza sem tudom olvasni:) viszont azt látom, hogy egyre több embernek bejött a ricinus (???):))léccci valaki írja le nekem, hogy is kell ezt használni, én is megpróbálnám. Fejbőrbe dörzsöljem bele csak vagy ahajamat is kenjem? Én nem merem elsőre egész éjszaka rajta hagyni az biztos, elég ha csak néhány (2-3) órát van rajta? Nem nehéz kimosni utána? sima samponnal hányszor mossam majd át? sok a kérdés tudom, de nagyon szeretnék én is valami pozitivat érezni!Megjött közben a pajzsmirigy vizsgálatom eredménye, ez is tökéletes...tehát sehol semmi bajom, de a hajam a felére csökkent és folyamatosan hullik és már idegileg teljesen összeomlok emiatt. Revalidot beszedtem mind, vargából a második adagot használom. Most rendeltem a gyógyszertárban forcapil-t, erről mi a vélemény? ja és elkezdtem a haircliniket szedni.
2321. Nikike26 (válaszként erre: 2320. - Garfieldlány)
2009. dec. 12. 18:06

Jajjj azt elfejeltettem hogy én is szedtem a diane-et de csak 3 hónapig, kb 5 évvel ezelőtt és valahogy azután kezdődött a hajritkulásom. Csak már nem emlékszem pontosan, régen volt...:)

Mást is szedtem, de most úgy veszem észre hogy a gracialnal a legerősebb a ritkulás. De már semmit nem fogok szedni soha többé!!!

Garfieldlány te is hagyj abba minden fogi gátlót azzal csak tökre vágod a hormonrszed, most már én is tudom. Fogok csinálni egy mérlegtelenítő kúrát is hogy minél gyorsabban kiürüljön a májból meg mindenhonnan a sok műhormon...csak még nem tudom pontosan hogy mit.

Még ebben a hónapban szedem, de már ha ránézek is rosszul vagyok!!

Szerintem ez a graciál brutál a hajnak!

2320. garfieldlány (válaszként erre: 2318. - Nikike26)
2009. dec. 12. 17:49
Szia! Én is Graciált szedek, a Diáne35-öt váltotta fel ezzel a gyógyszerrel a nőgyógyász. Kb. 4 éve szedem, az elmúlt 2 hónapban iszonyatos hajhullásom van. Korábban sem volt valami dús loboncom. Lehet, hogy egy cipőben járunk?
2319. Csigusz 79 (válaszként erre: 2318. - Nikike26)
2009. dec. 12. 17:04

Nézz be a naplómba :) sok változás nincs,egyenlőre.

Neked is kellemes hétvégét!

2318. Nikike26
2009. dec. 12. 16:52

Sziasztok!

A napokban jöttem rá, hogy nekem a fogi gátló miatt nem nő és így ritkul a hajam. Ebben majdnem hogy 100%-ig biztos vagyok, mert tavaly több mint fél évig nem szedtem és akkor jelentős javulást tapasztaltam. És csak most jöttem rá hogy akkor nem szedtem. Októberben ismét elkezdtem szedni, mert elég sok pattanásom volt, és onnan kezdve egyre csak ritkul.

Na most akkor hogy van ez???? A fogigátlót hajhullásra írják fel nem? Nekem meg pont hogy ritkul tőle. Most akkor mi van???

Ja graciált szedek amúgy.

Jövőhónaptól mindenképp abbahagyom, csak remélem visszajavul valamennyit, mert már most nagyon ritka. Úgyhogy rohadtul nem a stressztől van ááááááááááá és ráköltöttem egy fél autó árát!!!!!!!

És azóta rájöttem, hogy a sampontól száraz a fejbőröm :)) én se akartam elhinni hogy a ricinustól :)

Csigusz meddig ér a hajad? már biztos jó hosszú :)

Jó hétvégét mindenkinek!

2317. Csigusz 79 (válaszként erre: 2316. - Sárgakörte)
2009. dec. 12. 15:01

Sziasztok :)

Az olajat melegíteni kell,így hígabb is lesz,én ma pl étolajat fogok hozzákeverni :)de nagyon ajánlott a mandulaolaj is.

2009. dec. 12. 14:45

Nekem is lenne kérdésem!

Ricinusolaj elég sűrű, hígítjátok valamivel? Ha nem akkor, hogy tudjátok elmasszírozni a fejeteken?

2315. innichen
2009. dec. 12. 14:35
Adjatok tanacsot!Egy heten hanyszor hasznaljam a ricinus olajat. Eddig egyszer kentem a hajamra, sokkal jobb lett. Ket nap utan is van tartasa. En minden harmadik nap mosok hajat. Felkenjem minden hajmosasnal?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook