Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
A csalán a legfontosabb az legyen nagyobb mennyiségben! Gyógynővénykönyvek írják a rozmaringot, levendulát, kamillát és körömvirágot is. Gramra pontosan nem tudom, de jó sötét zöldes-barnás lesz a víz. Annyira nem nagy macera és tényleg hasznosak ezek a gyógynővények. Kifogjátok tapasztalni és látjátok majd, hogy mennyit tegyetek bele. Lagalább 5 percig áztassátok, de ha bírjátok, lehet tovább is. És nagyon fontos!!!--->> nem lesz 2 hét alatt hatása. Én a Hairclinik és a Varga csepp mellett használom.
Sok sikert mindenkinek.
Iszogatom a cickafarkfű teát, brrr nincs valami jó íze, de hát a cél érdekében mindent, ugyebár.
Az jutott eszembe, hogy ha ez a cickafark fitoösztrogént tartalmaz, akkor mi lenne ha pl. ilyen teába áztatnánk a fejbőrünket.. Vagy ezek kívülről nem hatnak? Jó lenne ha járna erre valaki hozzáértő..
Demediná! Egyre inkább hajlok én is arra, hogy ezt az áztatásos macerát végigcsináljam. Ártani biztos nem árt.
Tehát akkor mégegyszer az újak és a gyengébbek kedvéért: csalán, kamilla, rozmaring, levendula keverék? csalán 10 g, a többiből 5-5 g?
Szia berka!
Igen, megfelel annak. Nekem az anyukám kertjében van rozmaring és levendula is. Leszedek párat és azt alkalmazom, persze megszáradva/megszárítva is jó. Tehát szárított formában is teljesen tökéletes. A kamilla meg filter, mert most az van otthon, de lehet a szárított kamillavirág formájában is. A lényeg, hogy jól ázzanak ki a ható anyagok, amikor leszűröd még jól nyomkodd ki és ázzon legalább egy napot. (pl. ma este mosok hajat és tegnap délután leforráztam a gyógynövényeket) hajmosás után ebben áztasd a fejtetőd/hajad/ - persze melegítsd fel előtte - és belehajolva a lavorba, így még a "fejenállás-szisztéma" is érvényesül.
Olyan levendulát, rozmaringot vegyél amilyet kapsz...és igen a rozmaring a fűszernövény.
ui: Én csak azt tudom mondani mindenkinek, hogy csináljátok, bármi mellé (hajszesz, capsula)kiegészítő therápiaként, hasznos, hatékony és jó tartást ad a hajnak.
Itt olvastam valakitől, hogy levendula olajat és rozmaring olajat használt...szerintem az nem jó.
Szia! Akkor ezek szerint csak hat ez a kerastase. Mikor régebben használtad mennyi idő után állt el a hajhullás? Illetve a barátnődnek?
Egyébként a Thymuskinról is azt halottam, (hormonális hajhullásra kifejlesztett hajszesz) hogy kb. 1 év kell a teljes regenerálódáshoz, de az elején fokozott hajhullást okoz.
Sziasztok!
Igen,1-2cm-esek.Tök egyforma "hosszúak"illetve rövidek,gondolom "egyidősek",ilyennel még nem találkoztam.Kicsit megrémültem,nehogy a néhány oldallal korábban írt dolog érvényesüljön nálam,mármint arra gondolok hogy a szőrtelenítő krémek alkotóeleme...de ilyen szerencsétlen azért nem lehetek!
Remélem!!
szia kerkira, örülök a babahajaidnak!!
nekem is jó sok van és nem is kicsik már de sajna még nekem is hullik (bár sztem kevésbé). és mintha dúsult volna. én a ricinust még nem próbáltam, pedig megvettem, szóval nekem a kerast.tól van. de akarom majd a ricit is próbálni...
hát, ez az ezüst kúra nem is tudom....mennyire hatásos, még mindig van pl. gyomorégésem időnként, 3-4 hónap után is. candida diéta mellett. szóval, most a lucerna kapszulát én is kipróbálom, meg a homoktövis olajat is mellécsapom.
Sziasztok!
Nekem is volt hajhullási problémám.
A fodrászom megkérdezte hogy nincs-e gyulladás a szervezetemben.Jó kérdés volt!!Fogalmam sincs-mondtam.
Na aztán elmentem a szokásos éves fogászati ellenőrzésre,ahol kiderült hogy megvan a gyulladás :-)Orvosoltuk.
Szerencsére megszünt a hajhullés és a fogamat sem hagytam ott :-)
Sziasztok :)
1-2cm-es hajszál hullott ki? :-O Én csak azt tapasztaltam hogy nekem is jön ki haj,de ez normális,írod hogy hogy nincs töredezett haj,pedig arra tippeltem volna.
Sziasztok!
Ma kentem be második alkalommal ricinussal a fejem,majdnem 11 óra hosszáig volt rajta,most este amikor megmostam kifésülésnél azt tapasztaltam,hogy egy csomó 1-2 cm-es kis hajszál hullott ki :-O
Ti is tapasztaltatok ilyet?Igaz szombaton festettem,de töredezett hajvégnek nyoma sincs...
Van ötletetek mi lehet ez?
Szia:)
Egy másik topikba dicsérte valaki,hogy Neki nagyon bevállt.
Tudom nem ide tartozik,de megsütöttem a Túró Rudidat,vagyis a receptedet és elsőre sikerült,pedig nem vagyok valami gasztonómiai zseni.Ez két hete volt,annyira gyönyörű lett ,hogy komolyan sajnáltam a vendégek elé rakni.És finom is volt:)
Szia:)
Látom,Te gyulai vagy.Én Csabán lakom,A megyén belül mész vizsgálatra,vagy messzebre kell utaznod? Engem érdekel mit fognak mondani,ha van kedved megírhatod itt priviben.Én teljesen átérzem ezt,nekem a homlokomnál az orrom felett van egy folt ahol abszolut nincs haj,plusz az egész hajállomány megritkult.De a folt most kezd egy kicsit benőni hajjal.Kíváncsi vagyok mit fognak megállapítani.
szerintem először nézz utána hogy miért hullik a hajad.egy vérvételt megér.ugyanis az hogy hullik a hajad azt jelenti hogy valahol a szervezetedbe
gyulladás van.először azt a gyulladást kell megszün-
tetni.utána csalánfőzetes lemosásokkal tudod erősíteni a hajadat.
Szia Csigusz!
Hol találtad a cikket?
Elolvasnám az egészet ha lehet.
Köszönet
Sziasztok! Na, hát annyi fejlemény van nálam, hogy ugyan továbbra is hullik a hajam mint a hó, de most vettem észre, hogy a homlokomnál, és a fejem tetején is rengetek kis babahaj jelent meg. Néhány miliméteresek csak, de eddig nekem ilyen nem volt.
Azt hogy most ez a kerastase, a ricinus vagy netán a lucerna kapszula hatása....fogalmam nincs.
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!