Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Ezt találtam :
" Cikk Béky Lászlótól:
Korunk stresszel teli, túlhajtott élete, a helytelen táplálkozás, a dohányzás, az amalgám fogtömések, az alkoholizálás, a cél nélküli élet először a vegetatív idegrendszer sérüléseit eredményezi, majd jönnek a testi formák számtalan megjelenési módban.
Sokszor elemeztem már az ok-okozati lépcsőket, részletesen kifejtve lépésről lépésre, hogy miért és hogyan követik egymást a tünetek és a különféle (bőrgyógyászati, belgyógyászati, szemészeti, gégészeti, reumatológiai, kardiológiai, nőgyógyászati, férfigyógyászati, pulmonológiai stb.) betegségeknek látszó, de valójában immunológiai és autoimmunológiai formációk láncai, amíg végül kifejlődik a rák. Most csak a külső, bárki által észrevehető tüneteket írom le.
Fejtető, hajas fejbőr
Tünet: Korpás, seborrheás fejbőr, erős hajhullás főleg hölgyeknél.
Ok: A vékonybél gyulladása, gombásodása, hormonális egyensúlyvesztés."
Kedves szumomami!
Szerintem is nagyon kell ilyenkor ügyelni a fejbőrre. Valahol azt hallottam, hogy hajmosás és szárítás után nem lenne szabad még legalább fél óráig kimenni a hidegbe.
Fogalmam sincs miért nem tesznek nagyon sokan semmit a buksijukra. Én például imádom a kalapokat. Nagyon nehéz szépet találni, de nem lehetetlen. Most egy piros gyapjú csudaédes a kedvencem, és folyton vizslatok, hátha találok még valami hasonlót. Persze egy kalaphoz megfelelően kell öltözködni, de szövetkabáttal rendkívül jól passzol.
Kedves Anonima!
Ne aggódj a tabi miatt, biztosan meg van az oka miért kaptad. Kúraszerűen szeded te is (ha jól emlékszem) orvosi kontroll alatt, nagy galibát nem fog okozni. Az én értékem 14 körül volt, ráadásul tabletta szedés előtt emelkedett még 2 egészet. Akkor döntöttem úgy, hogy nem halogathatom a gyógyszeres kezelést tovább, bár nagyon szkeptikus voltam és talán vagyok még most is. De hátha..
Fel a fejjel!
Sziasztok!
Valaki kérdezte közületek, hogy milyen gyógynövények vannak az ilzsu készítményben. Én nemrég jártam egy gyógynövényboltban, és ott kaptam egy szórólapot, amin rajta vannak az összetevők, leírom nektek.
Tehát: ILZSU gyógynövénykészítmény: aloe vera, apróbojtorján, árvacsalán, cickafark, diólevél, gyermekláncfű körömvirág, nyírfa, pásztortáska, zsurló, desztillált víz étkezési alkohol.
Azt hogy mennyire jó, azt sajnos nem tudom, próbáltam érdeklődni az eladóktól, de azt mondták, hogy ez még viszonylag új, így még nem kaptak elég visszajelzést, de amikor ott voltam, akkor is azt pakolták éppen a polcra, és arról beszélgettek, hogy most ezt nagyon viszik, és hogy ez miért lehet, erre mondta az egyik eladó, hogy most volt erről egy műsor a tévében, és lehet, hogy ennyire meggyőzte az embereket, hogy most sokan kipróbálják. Ha legközelebb arra járok megkérdezem, hogy vannak-e már visszajelzések.
Szép napot mindenkinek.
Én is a dr. Immun termékek közül a hajsampont kezdtem el használni. Még csak 2. hete mosom vele. Nagyon szeretem, az illata is jó, és ami a pláne, hogy magyar termék.
Használtam már nagyon sok mindent, a bánfi kék színétől teljesen kiakadtam. Ennél az a jó, hogy tényleg 100%-ig gyógynövény összetételű.
Sziasztok!
Nem akarom elkiabálni, halkan mondom, nehogy meggondolják magukat ezek a hajhagymák, de:
mintha nőne némi babahajam a halántékomon.
Egy hónapja minden nap kenegetem a dr. Immun hajszesszel, tegnap hajmosásnál EGY SZÁL haj sem hullott ki!! (Igaz, utána fésülésnél azért volt, de máskor már a mosás közben is ott szoktak lennei a drágák...) Pedig most 3 napig nem mostam, ennyi idő után rengeteg hajam ki szokott hullani.
Én már a szinten tartásnak is örülnék!!!
Szia Tüsszi,akkor nálad fény derült,hogy mi okozza a problémát.Ez nagyon jó.
Megnéztem a februári laboreredményem,mert meijedtem,hogy nálam nem voilt ilyen vizsgálat.De igen, a Dhea-s nálam teljesen a normális kategóriában van.5.20 volt. És a referencia tartomány 0,95-11,67.
Nagyon úgy gondolom,hogy nem is az androgének miatt hullott a hajam,és mégis rászoktattam magam a tablettára.
Szia rovely!
A hormon neve DHEA-S és a mellékvese termeli. Rutin vizsgálatok alkalmával nem szokták kérni, csak ilyen "spéci" hajritkulásos eseteknél, bár ezt sem mindegyik orvos. Nekem mázlim volt a börgyógyász dokival, van némi érzéke az endokrinológiához.
Tényleg elég hihetetlen amit erről a szerről állít az "öreg néni", csak én valahogy már semmit sem hiszek el. Sok mindenre azt mondták hogy na ettől tuti kinő a hajad, aztán mégse.
Nem tudom ti hogy vagytok vele de én kiváncsi lennék az összetevőkre. Érdekes hogy egyetlen oldalon sem találtam meg, még a honlapjukon sem, csak annyit hogy 10 gyógynövény. De mi ez a 10 gyógynövény ami ennyi mindent tud????
Gyöngyszemü, a kolléganőd nem tudná leírni nekünk az összetevőket? az üvegre rá kell hogy legyen írva. Köszönöm szépen.
Szép napot mindenkinek :))
Kedves szumómami!
A hajritkulásra való hajlamot tényleg anyai ágon leghet örökölni. Nekem is rémlik,hogy anyai nagyanyámnak kevés haja volt. Régi fényképeket keresgélek mostanában, de akkoriban nem volt divat az állandó fotózás, így elég nehéz dolgom van.
Kedves sárgakörte!
A dienille bogyót írta fel nekem a nőgyógyászom, nemrég dobták piacra (alig bírtam kiváltani a gyógyszertárban). Hasonló hatása van mint a diane35-nek annyi különbséggel, hogy nagyon kicsi a hormontartalma (mikropil), de ami a lényeg, hogy tartalmaz antiandrogént. Nálam ez azért fontos, mert egy androgén hormon megkergült és elhullott tőle több mint a fele hajam. A tesztoszteron teljesen rendben van.
Tavaly decemberben diffúz hajhullással jártam az orvosokat. Mostanra látni lehet, hogy a ritkulás a fejtetőre és a homlok két oldalára koncentrálódott.
Amúgy a bogyóval eddig nem volt semmi gond, szépen beállította a menstruációmat, az arcom nem fénylik annyira, és nem gyullad be olyan sokszor. "Szeborreás dermatitisz"-nek hívják ezt az utálatos börproblémát. Valószínüleg összefüggésbe hozható a hormonzavarral. Most nincs vele gond.
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!