Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

2374. rovely
2009. dec. 15. 09:34
[link] ezt az oldalt találtam ma, érdemes megnézni ha valamilyen orvosi értékeket nézünk, engem pl a DHEAS érdekelt, amit az orvosom magától nem nézett vna, pedig a hajhulláshoz köze lehet! Ha gondoljátok nézzétek majd meg miután megvan vmilyen leletetek...
2373. rovely
2009. dec. 15. 09:32
Szerintem sem oka a hajhullásnak a sapkahordás, és sok orvos említette már, hogy ez tévhit. A hajhagymák szerintük mélyebben vannak ahhoz, hogy megfázzanak. Nekem a nagybátyám kint Kanadában vízilabdázott és mesélte, hogy sokszor mikor ment haza szószerint elfagytak a hajtincsei, és hát mai napig rengeteg hajjal rendelkezik. Én nem tudom mit gondoljak, úh biztos ami biztos ha nagyon hideg van én is sapkába bújok :-)
2009. dec. 15. 09:14
Simon hajcseppet már kapott vki vhol???
2371. 24fec0a100 (válaszként erre: 2361. - 12a3192a59)
2009. dec. 15. 09:14
Sapkát...a fiatalok a hasukat is kiteszik, a derekukat is, mér pont sapkát hordanának?;)))
2370. zsuko84 (válaszként erre: 2367. - Csigusz 79)
2009. dec. 14. 20:21
Ebben van némi igazság. Gondolom a vastagbél gyulladása, és a gomba lehet a helytelen táplálkozás miatt. Ilyenkor jó a Candida diéta vagy elég valami kevésbé drasztikus?
2369. zsuko84 (válaszként erre: 2368. - Szasz23X)
2009. dec. 14. 20:18
Nekem is viszket a sapkától a fejem, de legalább megnyugtatom magam, hogy én mindent megtettem. :D Igaz, hogy használok sapit télen, de ettől még nem garantált, hogy lesz hajam vénségemre, főleg, hogy a kopaszodást anyai ágon lehet örökölni, és nálunk ez sajna tényleg családi vonás. A másik, hogy van egy ismerősöm, aki 60 körüli, soha nem hordott sapkát, aztán mégis annyi a haja, hogy nem győzi hova tenni. Nem a sapkán múlik nagy részben, csak sokaknál közrejátszik. Egyébként nem szokott fájni a fejed télen a hidegben?
2368. Szasz23X (válaszként erre: 2366. - Zsuko84)
2009. dec. 14. 19:05
mit szólnál hozzám :D mínusz húsz fok felett sapka kizárva :D egyszerűen nem bírom elviselni a fejemen. Letojom, hogy lelapítja a hajam, nem ez zavar. Viszket alatta a fejbőröm. Egyszerűen nem bírom.
2009. dec. 14. 17:45

Ezt találtam :

" Cikk Béky Lászlótól:

Korunk stresszel teli, túlhajtott élete, a helytelen táplálkozás, a dohányzás, az amalgám fogtömések, az alkoholizálás, a cél nélküli élet először a vegetatív idegrendszer sérüléseit eredményezi, majd jönnek a testi formák számtalan megjelenési módban.

Sokszor elemeztem már az ok-okozati lépcsőket, részletesen kifejtve lépésről lépésre, hogy miért és hogyan követik egymást a tünetek és a különféle (bőrgyógyászati, belgyógyászati, szemészeti, gégészeti, reumatológiai, kardiológiai, nőgyógyászati, férfigyógyászati, pulmonológiai stb.) betegségeknek látszó, de valójában immunológiai és autoimmunológiai formációk láncai, amíg végül kifejlődik a rák. Most csak a külső, bárki által észrevehető tüneteket írom le.

Fejtető, hajas fejbőr

Tünet: Korpás, seborrheás fejbőr, erős hajhullás főleg hölgyeknél.

Ok: A vékonybél gyulladása, gombásodása, hormonális egyensúlyvesztés."

2366. zsuko84 (válaszként erre: 2361. - 12a3192a59)
2009. dec. 14. 16:02
Én egész télen sapkába járok. Reggel, ha hajat mosok, inkább felkelek korábban, hogy minimum egy fél órát tudjon hűlni a fejbőröm, ha utcára megyek. Vigyázok, hogy a lakásba se legyen 20 fok alatt sehol a hőmérséklet, mert olvastam, hogy a hajhagymáknak vizesen ez a minimum hőmérséklet, ami kell. Én is figyelem az utcán a fiatal lányokat, és már a látványtól ráz a hideg, amikor a mínuszokba látom őket sapi nélkül rohangálni. Az én hajamat is lelapítja a fejfedő, de ettől függetlenül nekem többet ér az, hogy öreg koromra is legyen hajam. Szerintem ezeknek a "merész" lányoknak a 80%-a 10 éven belül fórumokon fog tombolni, és keresik majd kétségbeesve a hajhullás ellenszerét. Ja, azt is olvastam, hogy sapkát használni 12-10 fok alatt már ajánlatos.
2365. zsuko84 (válaszként erre: 2329. - 5e48d37001)
2009. dec. 14. 15:37
Igen, én is éreztem, hogy a ricinustól nő a hajam, mint a bolondgomba. Mondjuk nem mértem, hogy mennyit, mert én a hajhullás miatt kezdtem használni, de méregetés nélkül is látványos volt az eredmény. Kb négy havonta járok fodrászhoz, és olyan 10 centiket szoktam a végéből vágatni, mert elég gyorsan töredezik. De mire következő alkalommal megyek a fodrászhoz, akkor hiába vágatom a szokásos 10 cm-t, akkor is hosszabb a hajam, mint az előző vágatásnál. Remélem nem írtam túl kacifántosan, mert így visszaolvasva.... :) Én most október végén vágattam le a hajam egy picivel váll fölött érőre (majdnem a derekamig ért), de mostanra már a vállam alatt van. Lényeg: nekem nagyon bevált a ricinus. :)
2364. innichen
2009. dec. 14. 14:58
Ma nagyon keves hullott ki, kb osszesen 20 . Lehet , hogy a ricinus hatasa? Vagy most hatnak a rougj termekek, vagy a sok vitamin. En a ricinusra tippelek,mivel ketszer kentem fel , es ez utan allt meg ennyire a hullas. Elotte is voltak napok amikor kevesebb hullott. Nagyon bizok benne, szeretnek megint suru haju lenni....
2009. dec. 14. 14:43
Én is szoktam sapit felvenni,sportosat szeretem.Sőt nyáron is szoktam a napsütés ellen,mert kilátszik a fejbőröm.Én még nem találtam meg a kedvenc sapim,mert valójába nincs nekem olyan ami nagyon tetszene,csak fölveszek valamit,hogy ne fázzon a fejem.
2362. Tüsszi (válaszként erre: 2361. - 12a3192a59)
2009. dec. 14. 14:03

Kedves szumomami!

Szerintem is nagyon kell ilyenkor ügyelni a fejbőrre. Valahol azt hallottam, hogy hajmosás és szárítás után nem lenne szabad még legalább fél óráig kimenni a hidegbe.

Fogalmam sincs miért nem tesznek nagyon sokan semmit a buksijukra. Én például imádom a kalapokat. Nagyon nehéz szépet találni, de nem lehetetlen. Most egy piros gyapjú csudaédes a kedvencem, és folyton vizslatok, hátha találok még valami hasonlót. Persze egy kalaphoz megfelelően kell öltözködni, de szövetkabáttal rendkívül jól passzol.

2009. dec. 14. 13:41
Ennyi hajbaj mellett felteszem a nagy kérdést:ki hogy szokta óvni a fejét,a haját a hidegtől?,mert ma épp ezt az elfoglaltságot találtam magamnak.Néztem a fejfedőket az utcán a járókelőkön.A fiatalok sajnos szinte egyáltalán nem hordanak sapkát!!Látszik,majd megfagynak,de sapka vagy sál?...pedig nagyon divat!
2360. Tüsszi (válaszként erre: 2356. - 5e48d37001)
2009. dec. 14. 11:49

Kedves Anonima!

Ne aggódj a tabi miatt, biztosan meg van az oka miért kaptad. Kúraszerűen szeded te is (ha jól emlékszem) orvosi kontroll alatt, nagy galibát nem fog okozni. Az én értékem 14 körül volt, ráadásul tabletta szedés előtt emelkedett még 2 egészet. Akkor döntöttem úgy, hogy nem halogathatom a gyógyszeres kezelést tovább, bár nagyon szkeptikus voltam és talán vagyok még most is. De hátha..

Fel a fejjel!

2359. kati4
2009. dec. 14. 11:40

Sziasztok!

Valaki kérdezte közületek, hogy milyen gyógynövények vannak az ilzsu készítményben. Én nemrég jártam egy gyógynövényboltban, és ott kaptam egy szórólapot, amin rajta vannak az összetevők, leírom nektek.

Tehát: ILZSU gyógynövénykészítmény: aloe vera, apróbojtorján, árvacsalán, cickafark, diólevél, gyermekláncfű körömvirág, nyírfa, pásztortáska, zsurló, desztillált víz étkezési alkohol.

Azt hogy mennyire jó, azt sajnos nem tudom, próbáltam érdeklődni az eladóktól, de azt mondták, hogy ez még viszonylag új, így még nem kaptak elég visszajelzést, de amikor ott voltam, akkor is azt pakolták éppen a polcra, és arról beszélgettek, hogy most ezt nagyon viszik, és hogy ez miért lehet, erre mondta az egyik eladó, hogy most volt erről egy műsor a tévében, és lehet, hogy ennyire meggyőzte az embereket, hogy most sokan kipróbálják. Ha legközelebb arra járok megkérdezem, hogy vannak-e már visszajelzések.

Szép napot mindenkinek.

2358. Tüsszi (válaszként erre: 2357. - 24fec0a100)
2009. dec. 14. 11:39

Én is a dr. Immun termékek közül a hajsampont kezdtem el használni. Még csak 2. hete mosom vele. Nagyon szeretem, az illata is jó, és ami a pláne, hogy magyar termék.

Használtam már nagyon sok mindent, a bánfi kék színétől teljesen kiakadtam. Ennél az a jó, hogy tényleg 100%-ig gyógynövény összetételű.

2357. 24fec0a100 (válaszként erre: 2343. - Berka01)
2009. dec. 14. 11:18

Sziasztok!

Nem akarom elkiabálni, halkan mondom, nehogy meggondolják magukat ezek a hajhagymák, de:

mintha nőne némi babahajam a halántékomon.

Egy hónapja minden nap kenegetem a dr. Immun hajszesszel, tegnap hajmosásnál EGY SZÁL haj sem hullott ki!! (Igaz, utána fésülésnél azért volt, de máskor már a mosás közben is ott szoktak lennei a drágák...) Pedig most 3 napig nem mostam, ennyi idő után rengeteg hajam ki szokott hullani.

Én már a szinten tartásnak is örülnék!!!

2356. 5e48d37001 (válaszként erre: 2353. - Tüsszi)
2009. dec. 14. 11:06

Szia Tüsszi,akkor nálad fény derült,hogy mi okozza a problémát.Ez nagyon jó.

Megnéztem a februári laboreredményem,mert meijedtem,hogy nálam nem voilt ilyen vizsgálat.De igen, a Dhea-s nálam teljesen a normális kategóriában van.5.20 volt. És a referencia tartomány 0,95-11,67.

Nagyon úgy gondolom,hogy nem is az androgének miatt hullott a hajam,és mégis rászoktattam magam a tablettára.

2355. Tüsszi (válaszként erre: 2354. - Rovely)
2009. dec. 14. 10:17
Nagyon szívesen!:-)
2354. rovely
2009. dec. 14. 10:05
Tüsszi! Nagyon köszi az infót, most már értem, mit néztek Nálad. Én is utána olvastam, hogy a hormonvizsgálatok kapcsán miket érdemes megnézetni és én szó szerint lediktáltattam a nőgyógyászommal, mellesleg több értéket meg sem tudtak nézetni. Nálam is szerepel a DHEA-S és jövőhéten lesz eredmény, és megvallom örülnék ha lenne valami, mert akkor tudom h merre kezeltessem magam. Köszi még egyszer :-)
2353. Tüsszi (válaszként erre: 2349. - Rovely)
2009. dec. 14. 10:00

Szia rovely!

A hormon neve DHEA-S és a mellékvese termeli. Rutin vizsgálatok alkalmával nem szokták kérni, csak ilyen "spéci" hajritkulásos eseteknél, bár ezt sem mindegyik orvos. Nekem mázlim volt a börgyógyász dokival, van némi érzéke az endokrinológiához.

2352. Nikike26 (válaszként erre: 2351. - Nikike26)
2009. dec. 14. 09:31
Jaj még azt elfelejtettem, hogy ha belülről van valami gáz akkor kívülről hiába kenegeted, persze az is sokat segít, de véglegesen nem old meg semmit.
2351. Nikike26 (válaszként erre: 2338. - Gyöngyszemü)
2009. dec. 14. 09:29

Tényleg elég hihetetlen amit erről a szerről állít az "öreg néni", csak én valahogy már semmit sem hiszek el. Sok mindenre azt mondták hogy na ettől tuti kinő a hajad, aztán mégse.

Nem tudom ti hogy vagytok vele de én kiváncsi lennék az összetevőkre. Érdekes hogy egyetlen oldalon sem találtam meg, még a honlapjukon sem, csak annyit hogy 10 gyógynövény. De mi ez a 10 gyógynövény ami ennyi mindent tud????

Gyöngyszemü, a kolléganőd nem tudná leírni nekünk az összetevőket? az üvegre rá kell hogy legyen írva. Köszönöm szépen.

Szép napot mindenkinek :))

2350. rovely
2009. dec. 14. 09:06
És én is észrevettem, hogy amióta használom a ricinust eléggé viszket a fejem...bár én arra fogom, hogy biztosan alulról szúrják a kis hajak a fejbőrt :-O
2349. rovely (válaszként erre: 2346. - Tüsszi)
2009. dec. 14. 09:05
Szia Tüsszi! Melyik azaz androgén hormon amelyik megkergült Nálad? Mármint akkor Neked kimutatott valamit a vérvétel? Tudod sokaknál, pl nálam is csak következtettek, hogy hormonális, vagyis biztosan érzékenyebbek vagyunk a DHT-ra...de a vérvétel semmi elváltozást nem mutatott. Ennek ellenére én is a hormonális beavatkozáson gondolkozom, csak én a Belara-n, mert nem hallottam a Dienille-ről, de utánanézek.
2348. whitehill
2009. dec. 14. 08:30
Sziasztok! Az élesztőt be lehet venni tejjel? Mármint a csomagolt, igazi sütihez való élesztőt. Mert én nem bírom megenni, undorodok tőle és gondoltam, ha tejbe teszem és úgy nyelem le, akkor nem érzem. Hullik a hajam és már mindenhol ott van, főleg a fürdőben tekereg mindenhol a hosszú, barna csík. Please!
2347. Tüsszi (válaszként erre: 2345. - 12a3192a59)
2009. dec. 14. 08:27

Kedves szumómami!

A hajritkulásra való hajlamot tényleg anyai ágon leghet örökölni. Nekem is rémlik,hogy anyai nagyanyámnak kevés haja volt. Régi fényképeket keresgélek mostanában, de akkoriban nem volt divat az állandó fotózás, így elég nehéz dolgom van.

2346. Tüsszi (válaszként erre: 2310. - Sárgakörte)
2009. dec. 14. 08:04

Kedves sárgakörte!

A dienille bogyót írta fel nekem a nőgyógyászom, nemrég dobták piacra (alig bírtam kiváltani a gyógyszertárban). Hasonló hatása van mint a diane35-nek annyi különbséggel, hogy nagyon kicsi a hormontartalma (mikropil), de ami a lényeg, hogy tartalmaz antiandrogént. Nálam ez azért fontos, mert egy androgén hormon megkergült és elhullott tőle több mint a fele hajam. A tesztoszteron teljesen rendben van.

Tavaly decemberben diffúz hajhullással jártam az orvosokat. Mostanra látni lehet, hogy a ritkulás a fejtetőre és a homlok két oldalára koncentrálódott.

Amúgy a bogyóval eddig nem volt semmi gond, szépen beállította a menstruációmat, az arcom nem fénylik annyira, és nem gyullad be olyan sokszor. "Szeborreás dermatitisz"-nek hívják ezt az utálatos börproblémát. Valószínüleg összefüggésbe hozható a hormonzavarral. Most nincs vele gond.

2345. 12a3192a59 (válaszként erre: 2344. - Gyöngyszemü)
2009. dec. 14. 06:37
én már öreglány vok!Életemben annyi mindent kiprobáltam,h szerintem nincs is amit nem!Aztán elgondolkodtam ezen az este,és rájöttem:a génjeimben van a hiba,.Anyai ágon,mindenkim "kopasz"és én ezzel küzdök kb:38 éve!A hajgyógyász csak annyit mondott: Húha!és felírt 1 kénes,saliciles lötyit 72 forintért.Se nem ártott,sem nem használt,..maradtam kopasz!!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook