Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

2434. 5e48d37001 (válaszként erre: 2421. - Boszi1968)
2009. dec. 16. 21:33
De addig amig ki nem derül mi a gond,miért vesztegessen el az ember másfél hónapot?Igenis kezleje magát.Nagyon sok alternatív gyógymód és terápia van,és tudod,egyáltalán nem biztos,hogy találnak valamit.Sőt az esetek kb.70 százalékában semmit nem találnak.Egyetlen egy gócot sem,nekem is lehet hinni,mivel a bőrgyógyászom aki egyébként főorvos közölte ezt a szomorú statisztikát.Ugyanis Nálam sem találtak semmit,még csak egy iciri piciri gyulladást sem és mégis ritkul.
2433. Szasz23X
2009. dec. 16. 21:23

ez tényleg hat a striákra is? :O ne akassz már ki :D

A szempillám basszus olyan, hogy a kontaktlencsét alig bírom már kivenni :P a hajam is nő, de ha még arra is jó....benyalok magamnak

2432. Szasz23X (válaszként erre: 2431. - Csigusz 79)
2009. dec. 16. 21:21

tudod, fura a seggig érő hajból tüsivel ébredni :D

A rohadt dauer miatt a fele hajam letöredezett, muszáj volt levágatni... :(

De már 15 cm :P

Szóval ha így nő tovább :D nemsokára megint lesz 80 centis hajzuhatagom :D

2431. Csigusz 79 (válaszként erre: 2430. - Szasz23X)
2009. dec. 16. 21:17
Értem :o)
2430. Szasz23X (válaszként erre: 2426. - Csigusz 79)
2009. dec. 16. 21:11
még nem teljesen azért :)
2429. Csigusz 79 (válaszként erre: 2428. - Rovely)
2009. dec. 16. 21:07
El tudom képzelni az illatot :DD
2428. rovely (válaszként erre: 2422. - Csigusz 79)
2009. dec. 16. 20:24

Hűű ezt én serdülő koromban megcsináltam, a házban mindenütt lehetett érezni, hogy merre járok. Na lányok ezt csináljátok meg, s ha a szagától a férjek, pasik nem lépnek le tuti szerelmesek :-D

Na de én csak egyszer csináltam, nem kúraszerűen, de az tény, hogy irtó büdi :-S

2427. innichen
2009. dec. 16. 19:56
A fejbor tisztitasara van a Rougjnak egy nagyon jo samponja. Ez a sampon a zsiros lerakodast tunteti el,igy a hajhagymak ujra rendesen tudnak mukodni. A fejborom sokkal fenyesebb miota ezzel mosom a hajam. Plantur 39 sampont is hasznalom felvaltva ezzel a Rougj samponnal.Na meg a ricinus ...
2426. Csigusz 79 (válaszként erre: 2424. - Szasz23X)
2009. dec. 16. 19:49

:)

Hogy hogy "majdnem"?

2425. Csigusz 79 (válaszként erre: 2423. - Nikike26)
2009. dec. 16. 19:49

:o) aranyos vagy ♥

Ma én is olajozok+szaunaöv a fejemen lesz :DDDD de csak 2 órát hagyom rajta,kiváncsi vagyok milyen lesz :)

2424. Szasz23X
2009. dec. 16. 19:36
enyémre se :) sőt :)) már letettem majdnem a műhajról is :P
2423. Nikike26
2009. dec. 16. 19:32

Csigusz! Tök aranyos vagy hogy ennyi mindent keresel és találsz is nekünk. Szerintem mindenki nevében megköszönhetem ezt! :))

Ja és nem mész az agyunkra a ricinussal :)) sőt...!

Most megyek hajat mosni:)

2009. dec. 16. 19:18

"Hagymás hajnövesztő

Ha rendszeresen használjuk ezt a pakolást, akkor nemcsak gyorabban nő a hajunk, hanem az ősz haj újra fekete lesz.

- 3 nagy fej vöröshagyma

- 4 ek tiszta méz

- 3 nagy gerezd fokhagyma

Keverjük jól össze a vörös-és fokhagymák levét a mézzel. Mossuk meg samponnal a hajunkat, töröljük meg, és még nedves hajtőbe dörzsöljük bele a keveréket. 10 perc után öblítsük le meleg vízzel."

2421. boszi1968 (válaszként erre: 2386. - 5e48d37001)
2009. dec. 16. 18:34
tudod az a helyzet hogy ha nem tudja mi a baja akkor szerinted mit fog kezelni?csak annyit tud hogy hullik a haja.de mitől?én ezeket a dolgokat tanultam ezért montam hogy nézze utána.mielőtt kételkednél,szociális gondozó és ápolónő vagyok.
2009. dec. 16. 18:31
Hehe,van egy ápoló krémem,apró ráncok ellen is kiváló és a ricinus is szerepel az összetevők között :)) sőt,már több terméken is olvastam.
2009. dec. 16. 18:29
Nem mentem még az agyatokra a Ricinussal? :DDDDDD
2009. dec. 16. 18:28

"A legfontosabb teendő tehát a korparéteg eltávolítása, hogy a fejbőr ismét levegőhöz, fényhez jusson. Hajmosás előtt a korparéteg fellazítására olajpakolást tegyünk fel. Az olajpakolással fellágyított korpa és egyéb szennyeződés a hajmosás során letisztul.

Hogyan készítsünk olajpakolást?

Két rész ricinus, és két rész friss étolaj keverékét ujjainkkal jól bedörzsöljük a fejbőrbe, és néhány órára lekötjük fejünket egy törölközővel."

2009. dec. 16. 18:24

Találtam egy cikket,akinek zsíros a fejbőre,ez lehet zsíros korpa is(ami nem hullik mint a száraz korpa),bemásolok egy részt,ha valakit több is érdekel priviben megadom az oldalt :)

"A tüszők telítődnek zsírral és baktériumokkal, elzárják a tápanyagok felszívódásának lehetőségét a kapilláris erek felől a hajhagymáknál, ezért azok zsírt szívnak magukba táplálék helyett. A zsíros hajhagymákban is élősködhetnek a baktériumok, a következménye az lesz, hogy a hagymák szétmállanak már a fejbőrben, és a szálak kicsúsznak a tüszőből már fésülködés közben. Erősebb hajhullást hajmosásnál veszünk észre, mivel a mechanikai terhelés jóval nagyobb a hajzatra.

A fokozott hajhullás eredménye foltos hajritkulás lesz, és amikor egy tüszőből idő előtt az utolsó hajszál is kicsúszik, az üres tüsző a ragadós baktérium teleppel telítődik. Kizárja a lehetőségét újabb hajszál termelődésének.

A zsíros korpát kizárólag kioldani lehet a tüszőkből, és leoldani a fejbőrről és hajról. A samponos hajmosás csak koptatja a fertőzést, és mivel a sampon nem jut le egészen a fejbőr mélyére, a fertőzést megszüntetni nem tudja. Szerencsére a szépségipar létrehozott olyan samponokat, melyek ezt a betegséget célzottak kezelni, de a funkciójuk által lehetetlen megszüntetni a fertőzést."

2416. zsuko84 (válaszként erre: 2403. - Kerkira)
2009. dec. 16. 17:21
Szerintem nyugodtan dobhatsz ebbe a csalános teafőzetbe egy kis cickafark teát is, az ártani nem fog. Én hajhullás mellett a zsírosodás miatt is sokat bóklászok a neten, és erre is különböző főzeteket ajánlanak. Az egyikbe például pont a cickafark szerepelt, csak már nem emlékszem, hogy mi volt mellé. És a mezei zsurló is nagyon jó.
2415. Csigusz 79 (válaszként erre: 2414. - 31bc25d879)
2009. dec. 16. 16:23
Nagyon jó :)
2009. dec. 16. 16:22

Lányok!!

A hajamon még nem próbáltam a ricinust, de a szempillámon igen...és szemmel láthatóan nővekedett:-)

2413. 31bc25d879 (válaszként erre: 2405. - Nikike26)
2009. dec. 16. 16:21

Szia!

Nekem is vannak nővény darabok a hajamban utána, de kifésülöm:-) Én nem öblítem le vizzel, de ha leöblíted akkor is hatásos szerintem.

A diófa levélről én is olvastam de még nem vettem. Szerintem az Ilzsut is lehet használni.

2412. Csigusz 79 (válaszként erre: 2411. - Innichen)
2009. dec. 16. 15:24
A Ricinus erősíti a hajhagymákat.
2411. innichen
2009. dec. 16. 15:15
Mai mosas , kb 10-15 szal haj, ami kihullott. Lehet megszunt a hajhullasom? Ricinust ketszer hasznaltam eddig...
2410. Csigusz 79 (válaszként erre: 2408. - Szasz23X)
2009. dec. 16. 14:36
Húúúú ez tök jó :)
2009. dec. 16. 14:32
Napi min.2 liter víz fogyasztása ajánlott,ha ez nincs meg akkor a fejbőr kiszárad és ez pedig az ellenálló képességét csökkenti.
2408. Szasz23X
2009. dec. 16. 14:30

sziasztok!

Hát nem is tudom mit mondjak :D eddig kétszer használtam a ricinust, és baromi érdekes a dolog, mert ma pont egy hete először. akkor megmértük a hajamat a barátnőmmel. vizesen, lesimítva. a mai mérés (kíváncsiságból) plusz 1 cm-t hozott :)))

2009. dec. 16. 14:24

Hoztam ismét egy cikket:

"Stressz, felfokozott életvitel

Mint minden másra, a folyamatos testi-lelki terhelés és stressz hatására a szervezetből nagy mennyiségben távozik B2-vitamin és cink. Mind a két anyag összefüggésbe hozható a hajhullással. A B2-vitamin segíti az oxigén-felhasználást a körömben, a hajban, és a bőrben, a cink pedig szükséges lenne a kollagének, fehérjék kialakulásához. Mivel a cinkhiány mindkét nemben gátolja a tesztoszteronnak a hajhagymaműködését gátló dihidro-tesztoszteronná alakulását, ugyanúgy fokozott hajhullást vált ki. Ezen kívül a gyönyörű hajkoronáért gondoskodni kell többek között elegendő vas, szilícium valamint a B-vitaminok beviteléről is.

Gyógynövényekkel hajhullás ellen

A mezei zsurlóban, a csalánban, a borágóban található kovasav nagyon sok szilíciumot tartalmaz, így ezek teaként és öblítőként alkalmazva erősítik a körmöket és megállítják a hajhullást, serkentik a hajnövekedést.

Hajkúra

5 liter hideg vízben melegítsünk fel majdnem forrásig azonos mennyiségben friss csalán, nyírfa-, bodza- és diólevelet és egy szál vérehulló fecskefüvet. Néhány percig hagyjuk ázni, szűrjük le, majd jól mossuk át a hajat. A végén tiszta vízzel öblítsük le.

Diófalevél

Két púpozott teáskanálnyi apróra vágott diólevelet forrázzunk le egy csésze forró vízzel, fél percig hagyjuk ázni, szűrjük le és a főzettel masszírozzuk a fejbőrt.

2406. Csigusz 79 (válaszként erre: 2400. - A44109caaa)
2009. dec. 16. 14:18

Sziasztok!

A fejeden biztos hogy nem fog kihullani a hajad.Mármint a Ricinustól nem.Rengeteg külföldi oldalt is olvastam már,fórumokat,orvosi oldalakat és senki nem írta hogy a Ricinustól kevesebb lett a haja, inkább nőtt és/vagy dúsult.Persze az viszont előfordul hogy nem mindenkinél hat,vagy csak később indul be a dolog.

2405. Nikike26 (válaszként erre: 2402. - 31bc25d879)
2009. dec. 16. 14:11

Szisztok!

Én írtam, hogy használom a levendula ill rozmaring illó olajat. Nekem nagyon jó eddig, csalános sampont használok és az szárítja a fejem, de rakok bele ezekből az illó olajokból 5-5 cseppet és úgy már nem olyan száraz, és tényleg jobb tartása van tőle, meg sokkal simább is a hajam. Ezek 100%-os illó olajok, szeritem ezek sem rosszak.

De mellé én is csinálom az áztatást. Csak nekem az a baj, hogy utána le kell öblítenem vízzel mert valamelyik növény nagyon apró és nem tudom leszűrni rendesen és hát tele van a hajam növényekkel :))! Így akkor nincs hatása??

Jajj és még olvastam hogy a diófa levél jó hajhullásra illetve növekedés serkentésre. És ez az Ilzsu-ban is van. Lehet ezt is venni szárított formában. Meg szerintem amik az Ilzsuba vannak azokat is simán használhatnánk ilyen áztatós formában nem??

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook