Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
ez tényleg hat a striákra is? :O ne akassz már ki :D
A szempillám basszus olyan, hogy a kontaktlencsét alig bírom már kivenni :P a hajam is nő, de ha még arra is jó....benyalok magamnak
tudod, fura a seggig érő hajból tüsivel ébredni :D
A rohadt dauer miatt a fele hajam letöredezett, muszáj volt levágatni... :(
De már 15 cm :P
Szóval ha így nő tovább :D nemsokára megint lesz 80 centis hajzuhatagom :D
Hűű ezt én serdülő koromban megcsináltam, a házban mindenütt lehetett érezni, hogy merre járok. Na lányok ezt csináljátok meg, s ha a szagától a férjek, pasik nem lépnek le tuti szerelmesek :-D
Na de én csak egyszer csináltam, nem kúraszerűen, de az tény, hogy irtó büdi :-S
:)
Hogy hogy "majdnem"?
:o) aranyos vagy ♥
Ma én is olajozok+szaunaöv a fejemen lesz :DDDD de csak 2 órát hagyom rajta,kiváncsi vagyok milyen lesz :)
Csigusz! Tök aranyos vagy hogy ennyi mindent keresel és találsz is nekünk. Szerintem mindenki nevében megköszönhetem ezt! :))
Ja és nem mész az agyunkra a ricinussal :)) sőt...!
Most megyek hajat mosni:)
"Hagymás hajnövesztő
Ha rendszeresen használjuk ezt a pakolást, akkor nemcsak gyorabban nő a hajunk, hanem az ősz haj újra fekete lesz.
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 4 ek tiszta méz
- 3 nagy gerezd fokhagyma
Keverjük jól össze a vörös-és fokhagymák levét a mézzel. Mossuk meg samponnal a hajunkat, töröljük meg, és még nedves hajtőbe dörzsöljük bele a keveréket. 10 perc után öblítsük le meleg vízzel."
"A legfontosabb teendő tehát a korparéteg eltávolítása, hogy a fejbőr ismét levegőhöz, fényhez jusson. Hajmosás előtt a korparéteg fellazítására olajpakolást tegyünk fel. Az olajpakolással fellágyított korpa és egyéb szennyeződés a hajmosás során letisztul.
Hogyan készítsünk olajpakolást?
Két rész ricinus, és két rész friss étolaj keverékét ujjainkkal jól bedörzsöljük a fejbőrbe, és néhány órára lekötjük fejünket egy törölközővel."
Találtam egy cikket,akinek zsíros a fejbőre,ez lehet zsíros korpa is(ami nem hullik mint a száraz korpa),bemásolok egy részt,ha valakit több is érdekel priviben megadom az oldalt :)
"A tüszők telítődnek zsírral és baktériumokkal, elzárják a tápanyagok felszívódásának lehetőségét a kapilláris erek felől a hajhagymáknál, ezért azok zsírt szívnak magukba táplálék helyett. A zsíros hajhagymákban is élősködhetnek a baktériumok, a következménye az lesz, hogy a hagymák szétmállanak már a fejbőrben, és a szálak kicsúsznak a tüszőből már fésülködés közben. Erősebb hajhullást hajmosásnál veszünk észre, mivel a mechanikai terhelés jóval nagyobb a hajzatra.
A fokozott hajhullás eredménye foltos hajritkulás lesz, és amikor egy tüszőből idő előtt az utolsó hajszál is kicsúszik, az üres tüsző a ragadós baktérium teleppel telítődik. Kizárja a lehetőségét újabb hajszál termelődésének.
A zsíros korpát kizárólag kioldani lehet a tüszőkből, és leoldani a fejbőrről és hajról. A samponos hajmosás csak koptatja a fertőzést, és mivel a sampon nem jut le egészen a fejbőr mélyére, a fertőzést megszüntetni nem tudja. Szerencsére a szépségipar létrehozott olyan samponokat, melyek ezt a betegséget célzottak kezelni, de a funkciójuk által lehetetlen megszüntetni a fertőzést."
Lányok!!
A hajamon még nem próbáltam a ricinust, de a szempillámon igen...és szemmel láthatóan nővekedett:-)
Szia!
Nekem is vannak nővény darabok a hajamban utána, de kifésülöm:-) Én nem öblítem le vizzel, de ha leöblíted akkor is hatásos szerintem.
A diófa levélről én is olvastam de még nem vettem. Szerintem az Ilzsut is lehet használni.
sziasztok!
Hát nem is tudom mit mondjak :D eddig kétszer használtam a ricinust, és baromi érdekes a dolog, mert ma pont egy hete először. akkor megmértük a hajamat a barátnőmmel. vizesen, lesimítva. a mai mérés (kíváncsiságból) plusz 1 cm-t hozott :)))
Hoztam ismét egy cikket:
"Stressz, felfokozott életvitel
Mint minden másra, a folyamatos testi-lelki terhelés és stressz hatására a szervezetből nagy mennyiségben távozik B2-vitamin és cink. Mind a két anyag összefüggésbe hozható a hajhullással. A B2-vitamin segíti az oxigén-felhasználást a körömben, a hajban, és a bőrben, a cink pedig szükséges lenne a kollagének, fehérjék kialakulásához. Mivel a cinkhiány mindkét nemben gátolja a tesztoszteronnak a hajhagymaműködését gátló dihidro-tesztoszteronná alakulását, ugyanúgy fokozott hajhullást vált ki. Ezen kívül a gyönyörű hajkoronáért gondoskodni kell többek között elegendő vas, szilícium valamint a B-vitaminok beviteléről is.
Gyógynövényekkel hajhullás ellen
A mezei zsurlóban, a csalánban, a borágóban található kovasav nagyon sok szilíciumot tartalmaz, így ezek teaként és öblítőként alkalmazva erősítik a körmöket és megállítják a hajhullást, serkentik a hajnövekedést.
Hajkúra
5 liter hideg vízben melegítsünk fel majdnem forrásig azonos mennyiségben friss csalán, nyírfa-, bodza- és diólevelet és egy szál vérehulló fecskefüvet. Néhány percig hagyjuk ázni, szűrjük le, majd jól mossuk át a hajat. A végén tiszta vízzel öblítsük le.
Diófalevél
Két púpozott teáskanálnyi apróra vágott diólevelet forrázzunk le egy csésze forró vízzel, fél percig hagyjuk ázni, szűrjük le és a főzettel masszírozzuk a fejbőrt.
Sziasztok!
A fejeden biztos hogy nem fog kihullani a hajad.Mármint a Ricinustól nem.Rengeteg külföldi oldalt is olvastam már,fórumokat,orvosi oldalakat és senki nem írta hogy a Ricinustól kevesebb lett a haja, inkább nőtt és/vagy dúsult.Persze az viszont előfordul hogy nem mindenkinél hat,vagy csak később indul be a dolog.
Szisztok!
Én írtam, hogy használom a levendula ill rozmaring illó olajat. Nekem nagyon jó eddig, csalános sampont használok és az szárítja a fejem, de rakok bele ezekből az illó olajokból 5-5 cseppet és úgy már nem olyan száraz, és tényleg jobb tartása van tőle, meg sokkal simább is a hajam. Ezek 100%-os illó olajok, szeritem ezek sem rosszak.
De mellé én is csinálom az áztatást. Csak nekem az a baj, hogy utána le kell öblítenem vízzel mert valamelyik növény nagyon apró és nem tudom leszűrni rendesen és hát tele van a hajam növényekkel :))! Így akkor nincs hatása??
Jajj és még olvastam hogy a diófa levél jó hajhullásra illetve növekedés serkentésre. És ez az Ilzsu-ban is van. Lehet ezt is venni szárított formában. Meg szerintem amik az Ilzsuba vannak azokat is simán használhatnánk ilyen áztatós formában nem??
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!